Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=s5KmCGmkI1k&feature=related Juan Valdez, Анастасија and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Big like za Jobsa .... ... a uz put izasao je pre neki dan novi OS Mountain Lion ... 15,99 € ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Био је стварно посебан човек, са све својим каприциозним карактером и филозофијом. Супер, одлична цена. Да ли је и раније њихов ОС био тако јефтин? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Jeste i sve su jeftiniji , zadnji je kostao 29 evra, onaj predhodni tridesetak a onaj pre nesto preko 100 evra. 130 ili tako nesto. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 А највећа новост интеграција са твитером и фејсбуком... Нису ни остале платформе много боље. Мени се уопште не свиђају новији трендови у IT, превише се подилази масама, а озбљинији корисници се занемарују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ако занемарим колико ме то нервира, остаје - чини ми се - да у суштини само смањује употребљивост. Чак и за просечног корисника. Нема никаквог разлога да тако нешто буде "интегрисано". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Pa dobro, sta da rade kada je cela planeta na facebook-u, evo dizu i revoliucije preko njega ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ma samo su dodali na meniju, desni klik, da osim sto mozes da posaljes nesto na mail mozes i da objavis na facebooku ili tviteru ... to je sve. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ма ок, није страшно. Али Facebook и Twitter су само два екстерна сајта (значи не као нпр. Apple Store који је интерни и има донекле смисла интеграција) који сутра можда уопште неће постојати и бити замењени нечим другим. То ми делује као веома лоша стратегија, као оне пластичне кинеске играчке са "fake" тастерима који не раде ништа. Не знам шта би Џобс рек`о, али на пример - да направе универзални API за слање на социјалне мреже, па онда траже од разних сајтова да их имплементирају (што је веома једноставно). И онда корисник може да бира... А можда су тако и направили, шта знам. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ако занемарим колико ме то нервира, остаје - чини ми се - да у суштини само смањује употребљивост. Чак и за просечног корисника. Нема никаквог разлога да тако нешто буде "интегрисано". За просечног можда и не смањује, не знам. Мени у суштини не смета ни та интеграција. И сам користим фејс, често постављам текстове који ми се свиђају или неки видео. Нема ништа лоше у томе што сад то могу да урадим из сафарија једним кликом (као што може на телефонима и таблетима), уместо да копирам линк, идем на сајт и лепим. Проблем је што су занемарили или чак намерно уназадили све остало. Увели су гејткипер, који по дифолту дозвољава да се инсталирају само апликације из App Store-a и оне које су потписане од стране девелопера. Гомила опен сорс алата које свакодневно користим наравно да нису потписани. А и зашто би морали да буду? И онако су регуларно искомпајлирани њиховим компајлерима и користиће њихове библиотеке (који су и сами опен сорс и долазе са системом). Онај коме то треба, сигурно зна довољно да нешто на захебе. Све то може за сада да се искључи, али је питање до кад ће моћи. Кад су већ све остало гурају да личи на iOS, зашто онда не би и то? А да би апликација била одобрена, она не може да ради било шта. Комуникација између апликација мора да буде искључиво по стандардима које су они прописали, иначе не може у продавницу. Све ја разумем, циљ је заштити просечну домаћицу од инсталирања разног смећа, малвера и осталог, да омогући један заједнички интерфејс, да побољша стабилност итд. Али пустите мене на миру да радим шта желим. Оставите ми негде дубоко у менију опцију ”unlock all” и пустуте ме да се сам пазим. Није проблем за сада, још увек све може, буквално било шта могу да инсталирам и буквално било који фајл могу да променим или избришем. Али неће још дуго моћи, ако наставе овим трендом. Требало би и iOS да много више отворе. Не мора као андроид, то реално и није потребно у већини случајева, али барем онолико колико је OS X тренутно. Велика је штета да толико сјајан систем ради са пола снаге. Зато држим линукс у виртуелној машини и редовно апдејтујем да будем у току. Чим ме ограниче преко линије коју сам поставио, враћам се на линукс. На крају крајева, можда су они и у праву да је будућност у iOS начину. Можда ћу за пар година имати линукс сервер у стану и приступати му sa iPad-a преко SSH за моје гиковске потребе, а фотке и музику ћу обрађивати на iOS-u. То већ и сад може у једној доброј мери, а нема никаквих техничких разлога да не може и боље него што данас може на рачунару. Већи екран и тастатуру увек можеш да прикључиш ако ти баш треба за неку специфичну намену. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Da, mogli bi da ostave neko cose slobodno ... ali okrenuli su se sigurnosti. Sve sto skines sa App Store je garantovano cisto od virusa. Zele da zastite prosecno korisnika i to je OK. A vecina i jeste takva. Mada, to cose ce mozda i ostaviti za one zeljne rizika .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Da, mogli bi da ostave neko cose slobodno ... ali okrenuli su se sigurnosti. Sve sto skines sa App Store je garantovano cisto od virusa. Zele da zastite prosecno korisnika i to je OK. A vecina i jeste takva. Mada, to cose ce mozda i ostaviti za one zeljne rizika .... Имаш у Стевиној биографији како су се он и други Стева (Вознијак) свађали још од Apple 2 око исте ствари. Воз је хтео гомилу додатних портова да могу он и његови другари хакери да прикључе разне уређаје и играју се до бескраја. Стева Радић није хтео ни да чује. Ту и тамо би направио неки мањи компромис. Лудак тешки. Сви они специјални шрафови за које једино они имају шрафцигере, заптивеност кућишта... Све је то зато што Стева није могао да поднесе да неко чепрка по његовим креацијама. Није ту толико у питању брига за безбедност колико опсесивна жеља да се контролише буквално сваки најмањи део система. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Сви они специјални шрафови за које једино они имају шрафцигере, .smeha. Da znas, potrosio sam tridesetak evrica da kupim komplet jer imam nameru da ubacim SSD umesto ovog sada. Samo jos su skupi ... ceklam da im padne cena ... ali srafcigere imam ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 То је била његова филозофија. Незгодан је био Стева, Бог душу да му `прости... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 "I never did it for the money. Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me. Going to bed at night saying we've done something wonderful - that's what matters to me." Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука