obi-wan Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Под диктаторима увијек неки живе солидно (они који су одани режиму) неки не, тј прецизиније речено они који слиједе режимску идеологију, они који је не слиједи, представљају непријатеље. То је једна ствар, а друга ствар је да диктатор ствара нефикасне институције у коме народ представља обичну стоку којој се само даје, и који није способан да размишља и ради у оквирима својих могућности него онако како им се диктира. Рећи да живиш добро у вријеме диктатора, значи рећи да си добио шаком и капом и то је све, колико си ти тога постигао то је врло велико питање. Дакле дикаторски режими праве инфантилне људе навикле да раде како им се диктира и са ограниченим ресурсима и могућностима. Па таман да ти тече мед и млијеко, за мене је то тотална глупост јер такав режим је увијек осуђен на пропаст, а народ који се користи тим лажним благостањем увијек на крају испашта на овај или онај начин, било кризу која руинира економију или избијање сукоба који води рату. Ако ми нисмо имали добар примјер дражве која је седамдесетих година вриједила за једну напредну државу да би онда 80-тих почела да колабира док се све то није претворило у крвави рат. Да није било рата, Југославија би се распала на други или трећи начин, она дугорочно није могла да опстане. Сад ти је можда јасније зашто сматрам све диктаторе лошима. Што се тиче Мирјам нисам са њом коментарисао нити је у ишта убјеђивао. За мој појам хришћани у Сирији размишљају врло пристрасно и посве краткорочно и изнио сам своје мишљење зашто је боље да гледају како ће имати кооперацију са умјереним муслиманима, јер Сирија је већински исламска земља и муслимани су тамо реалност и то дугорочна реалност. Сматрати као би челична песница једног корумпираног диктатора могла њима гарантовати безбједност стварно је наивна. Samo si zaboravio sitnicu - da su raspadu nase bivse zemlje kumovali isti ovi koji sad rovare po bliskom Istoku. Bas i jeste poenta da bi razlaz bio krajnje normalan i miran, i da bi svi verovatno zadrzali delimicnu povezanost radi privrede, da nije bilo tih kojima je ipak odgovoaralo da bude sto je krvavije moguce... I nije uopste nimalo tacno da manjina u Siriji ili da je manjina u Libiji zivela lepo, a ostali ne. Bas o tome govore ljudi svedoci... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Сваки диктатор, био он Хосни Мубарак, Муамер Гадафи, Башар Ал Асад или неки други диктатор заслужује да буде свргнут. Какво ће стање у земљи тад завладати, ствар је људи који тамо живе. Они ту државу могу претворити у слободну и просперитетну, а могу је претворити и у радикалну џамахирију, и свако ће послије тога кушати плодове које посије. Америка подржава своје интересе. Исто као што то раде и сви други. To je u teoriji tačno, ali u praksi u svim spomenutim zemljama ekstremisti i Al Kaida popunjavaju vakuum nastao posle svrgavanja lokalnih despota. U Iraku su od 2003. izginule desetine hiljada ljudi u divljanju između sunita i šiita iza kojih stoji Al Kaida, evo skoro ubistvo američkog ambasadora u Libiji i razaranje njihove ambasade. I ako bi svrgavanje nekog od diktatora uzrokovalo nestabilnost u regionu i šire, to više ne može biti stvar samo jednog naroda i jedne države. Da me ne shvatiš pogrešno: svi koje si nabrojao jesu diktatori i krivi su za teška kršenja ljudskih prava svojih građana, i za mnoga ubistva i teror nad sopstvenim narodom takođe, ali ako na drugoj strani imaš još veće zlo od njih onda stvari više ne mogu da se posmatraju crno-belo... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 الشهيد جاك كبرئيل كوريّة من مواليد 1969، تخرّج من كليّة الطب عام 1995، اختّص بالتحليل المخبري، وعمل في مستشفى الدولة والمستوصفات، وخلال دراسته كان يعمل في الأسرة الجامعيّة في الكاتدرائيّة. خلال الأحداث المريرة التي تمرّ على سورية كان يعمل بإخلاص ووفاء لإسعاف المصابين، وكان مسؤولاً عن الأطفال في منطقة الزبديّة، وهناك فاجأه رصاص قنّاص غادر في إصابةٍ ثانية، قضت عليه، فأسلم الرّوح ومات شهيداً، وذلك في تمام الساعة الرابعة من بعد ظهر يوم الأحد الواقع في 16/أيلول/201 Sv Slika doktora hriščanina kojeg je snajperista ubio dok je liječio djecu u bolnicu.Čovjek je ubijen u bolnici. Saučešće njegovoj porodici.Veliki je čovjek bio. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Ovaj časni hriščanin je poginuo ispred emevijske džamije u Halebu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Krščanka koju je ubio Esedov vojnik .Pogođena je vračajući se autobusom kući u Halepu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Homs je nekada bio prelijep grad.Vjerujte mi kada sam prolazio tim gradom imao sam osječaj da je to mjesto jedno od najljepših mjesta na zemlji.Prepun je zelenila, drveća.... Ono što je bitno spomenuti za ovaj grad je da je to grad koji ima veliku populaciju hriščana.Evo vam jedne od najnovijih slika toga grada.Pobunjenici nemaju snage da urade ovo: I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Sestro Mirjam:De mi reci ko je porušio Homs? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Gledaj svoja posla i posla u svojoj zemlji, tuđe ostavi na miru. Tvoje slike zajedno muslimani i kršćani ne znam što hoćeš postići.Pa to nitko ni osporava da smo skupa ali Za Bashara a ne za islamiste ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Da, onaj vide svjedoći tome. Ovdje želim prikazati realno o onome što se tamo dešava A ako ti to smeta, to je tvoj problem 138999 138999 138999 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука