Ромејац Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Хришћани Газе протестују због насилних обраћења у Ислам Његово блаженство Архиепископ Газе Алексије саопштио је да је протеклих седмица најмање пет хришћана отето и насилно обраћено у Ислам. Владика је због оваквих оптужби постао мета оштрих критика од стране Хамаса и многих Палестинаца. Исламске групе у Гази тврде да су се хришћани добровољно обратили у Ислам, што поткрепљују видео снимком у којем млади хришћанин, Рамиз ал-Амаш, говори да се својевољно одрекао Хришћанства. Упркос томе, хришћани из региона оптужују непознату терористичку групу за насилна обраћења и позивају међународну јавност да интервенише. „Постоје групе које покушавају да убиједе младе хришћане да пређу у Ислам. Они их отимају од њихових родитеља и породица и пријете им“, казао је архиепископ Алексеј. Истакнути члан Хамаса је оптужен за организовање и насилно обраћење хришћанке Худе Абу Дауд и њене три ћерке. Недуго након нестанка, она је свом мужу послала поруку обавјештавајући га да су она и ћерке прешле у Ислам. Око 2000 хришћана Газе организовало је недавно протест због овог насиља, што је још појачало тензије између муслимана и хришћана у региону. Хришћани сада страхују од одмазде од стране муслиманских екстремиста, не полажући много наде на помоћ међународне заједнице. „Само нам говоре да останемо гдје смо и не дижемо пуно буке“, казао је један од хришћана у Гази, „Ако и даље буду затварали очи пред нашом трагедијом, за неколико мјесеци неће више бити хришћана у Палестини. Данас се ово дешава у Гази, сјутра ће у Витлејему“, казао је он. Извор: http://radiosvetigora.wordpress.com/2012/07/24/%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D1%98%D1%83-%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BD/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 nasilno obracanje je sigurno zato sto muslimani zele da se hriscani spasu... jad i beda Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Ja sam ubjeđen da je to čista laž.Nasilno konvertiranje u islam je strogo zabranjeno po mojoj vjeri.Ovdje ili su momci prešli na islam a rodbina to nemože podnijeti ili je ovo očita laž nema treće. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Ni bombski napadi i terorizam nisu po islamu ali se desavaju miki 018, kron, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Da se ne ponavljam! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Ja sam ubjeđen da je to čista laž.Nasilno konvertiranje u islam je strogo zabranjeno po mojoj vjeri.Ovdje ili su momci prešli na islam a rodbina to nemože podnijeti ili je ovo očita laž nema treće. Ocito da ti neznas sta su Turci inace tvoje vere radili na ovim prostorima. Dali je danak u krvi nasilno odvodjenje Hriscanske dece,posle ih poturce(probraze u islam) mozda se meni cini,a mozda i ti lazes POTURICE. Spasi Boze pravoslavnu bracu. bgpj and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Крон, нема потребе за увредама. Ениз је рођен као муслиман, није променио веру из користи или слично. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Ocito da ti neznas sta su Turci inace tvoje vere radili na ovim prostorima. Dali je danak u krvi nasilno odvodjenje Hriscanske dece,posle ih poturce(probraze u islam) mozda se meni cini,a mozda i ti lazes POTURICE. Spasi Boze pravoslavnu bracu. opomena RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Ocito da ti neznas sta su Turci inace tvoje vere radili na ovim prostorima. Dali je danak u krvi nasilno odvodjenje Hriscanske dece,posle ih poturce(probraze u islam) mozda se meni cini,a mozda i ti lazes POTURICE. Spasi Boze pravoslavnu bracu. G.teolože, ne dolikuje ti nazivati sugovornika pogrđujučim imenima .Ja nisam nikakva poturica. Vidi da ti malo otvorim oči kada bih ja sa tobom pričao ovakvim jezikom, prijatelju ti bi za mene bio kaur, a ne prijatelj, brat po Adamu.Nije to nivo jednog teologa.Ako hoćeš da razgovoaraš razgovaraj snagom argumenta a ne poganošću jezika.Jedino na takav način možemo da razgovaramo. Nego da ja tebe pitam da li ste vi pravoslavni ikada u historiji pokrštavali muslimane nasilnim putem? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Kada kažem ovo nemože biti istina.To kažem zato što svaki islamski misionar koji je iole upučen u islamsko misionarstvo zna za ajet:"Nema prisile u vjeru" I zna za ajet:"I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način" Mono је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 https://www.pouke.org...ено-у-нигерији/ Dali se ovako zavrsi kad se odbije sluziti alahu https://www.pouke.org...ком-континенту/ ili ovako Isto sto se desava nasoj braci Pravoslavcima po muslimanskim zemljama isto bi se to desavalo i nama da ovde ima vise muslimana od Hriscana,ziva slika je Novi Pazar i Kosovo i Metohija. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 Ja sam ubjeđen da je to čista laž.Nasilno konvertiranje u islam je strogo zabranjeno po mojoj vjeri.Ovdje ili su momci prešli na islam a rodbina to nemože podnijeti ili je ovo očita laž nema treće. Пријатељу, мало прејаке речи... Светигора не постоји од јуче, и не знам за случај да су пренели неиспитану вест. Не суди на брзину. Ако може још неко да нађе неки извор, па да видимо, да упоредимо. Немој тако - преко колена. Не иде. Није начин. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/19743-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BE%D1%85%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%BF/ Dali se ovako nesto desava po Pravoslavnim zemljama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 https://www.pouke.org...ено-у-нигерији/ Dali se ovako zavrsi kad se odbije sluziti alahu https://www.pouke.org...ком-континенту/ ili ovako Isto sto se desava nasoj braci Pravosalvcima po muslimanskim zemljama isto bi se to desavalo i nama da ovde ima vise muslimana od Hriscana,ziva slika je Novi Pazar i Kosovo i Metohija. Prijatelju nemoj tako.ti pokolji se dešavaju obosmjerno.Pričao sam sa jednim nigerijcem hriščaninom u Turskoj i pitao ga tamo o tim ešavanjima i rekao mi je čovjek:I krščani i muslimani su dobri ali vlast nevalja.Tamo neko namjerno vjerski razdor ubacuje da bi se nafte domogao. a što se tiče Kosova i Metohije to nema veze sa islamom jer je poznato da su šiptari veći nacionalisti nego vjernici(otprilike kao i veliki broj samih pripadnika tvog naroda. Dok novi Pazar je priča sama za sebe, ljudi su za vrijeme Miloševičevog sistema imali velikih problma i imaju nepovjerenje prema vama a još i onaj muftija zna pretjerati i eto ti belaja. Opet te pitam pitanje:Da li ste vi ikada muslimane nasilno pokršatavali? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 24, 2012 Пријави Подели Написано Јул 24, 2012 https://www.pouke.org...-антиохијске-п/ Dali se ovako nesto desava po Pravoslavnim zemljama. Pijatelju to se ne dešava po pravoslavnim zemljama zato što su hriščani okupcione snage u muslimanskim zemljama. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука