Ромејац Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 I pored toga što je škola preduzela sve školske mere za zaštitu učenika od prodaje narkotika, u dvorištu Prehrambeno-ugostiteljske škole nedavno se pojavio grafit, ispisan na zidu susednog objekta koji ulazi u dvorište škole. - Te noći kada je grafit napisan, školski čuvar obišao je dvorište oko pola dva noću, a ujutru smo videli grafit. Očigledno je da škola ne može sama da reši ovaj problem i da je potrebno da svi zajedno, kao društvo, reagujemo. Da sam zatekao onoga ko je ovo pisao, metode koje bih preduzeo bile bi „vrlo obrazovne i vaspitne“ – kaže direktor PUŠ, Dragan Kovačević. STR "Lerdi": Transparentne cene za učenike Onaj ko je namerio da deci u školi prodaje narkotike vrlo transparentno ih je obavestio o tome kako se kreću cene. Iz razgovora sa učenicima u jednoj čačanskoj osnovnoj školi novinari Čačanskih novina saznali su nedavno da prodaje narkotika ima i u dvorištima osnovnih škola. - Znaš kako, oni najpre deci nude da probaju. Ako ih odmah ne oteraš u p.... m..... postaju vrlo navalentni da uvale „drogu na probu“. I po pravilu startuju lepo vaspitanu decu iz finih porodica. Pitaš zašto. Pa zato što ta deca ne umeju da se brane. Ne umeju da oteraju u majčinu. Kad im uvale drogu na probu, posle ih ucenjuju da moraju stalno od njih da kupuju ili će da ih prijave nastavnicima i roditeljima da se drogiraju. Koji su to moroni. Zna se i koje su to dileje. Pa ako ja znam i celo moje društvo ih zna, valjda ih i panduri znaju – ispričala je nedavno učenica osmog razreda jedne čačanske osnovne škole novinarima Čačanskih novina. Očigledno da uvođenje školskih policajaca može da smanji unošenje narkotika u školska dvorišta, ali da ta mera nije dovoljna da iskoreni ovu pojavu. Za efikasnu borbu protiv narkomanije u školama nisu dovoljna ni sporadična predavanja učenicima na tu temu. - Ma znaš, kad dođu da nam kao pričaju o narkomaniji, to je obično smaranje. Pa mi znamo mnogo više o tome, možemo mi njima da pričamo kako to funkcioniše u praksi – svedočenje je, takođe jedne učenice osnovne škole, objavljeno u Čačanskim novinama. Bez udružene akcije celog društva, nema uspeha u borbi sa narkomanijom. Za početak bilo bi korisno da policija otkrije onoga ko je svoj cenovnik istakao u dvorištu PUŠ. Da trovanje dece narkoticima nije jedini problem na koji ukazuje direktor PUŠ, svedoči i nalepnica koju je neko nalepio na oluk u blizini zida na kome je ispisan cenovnik. - Kad nahvatam onoga ko lepi ove nalepnice primeniću istu„pedagogiju“ kao i prema onome ko je "cenovnik" našarao na zidu. Jedan bi da decu truje drogama, a drugi da im truje dušu. Mi smo poznati kao škola koja mnogo pažnje posvećuje sportu i sad se neko našao pametan da ovo lepi po olucima škole – kaže direktor Kovačević. Na našu opasku da će škola imati štetu ako objavimo da je u njenom dvorištu ispisan cenovnik za drogu, direktor Kovačević je insistirao da to objavimo. - Neka svi vide sa čime se mi suočavamo u školi, a roditelje uveravam da će njihova deca u našoj školi biti zaštićena od svakog štetnog uticaja. Ja imam puno poverenje u nastavno i pomoćno osoblje škole, a iznad svega imam puno poverenje u svoje učenike. Mi ćemo se sa ovim problemom izboriti, a svaka pomoć je dobrodošla - kaže direktor Kovačević. Извор: http://www.ozonpress...olskom-dvoristu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Ма видите да није дрога, човек продаје печурке, хибриде, печурке и коње... Олимп, Ignjatije and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Ма, само опуштено... Само нека педагози и психолози наставе да испијају своје кафе и трачаре до бесвести и назад (и да повремено ураде по нешто бесмислено и бескорисно), а разредне старешине нека купују Zepter шерпе, постељине од дамаста и бижутерију по зборницама. Драшко, JESSY, Олимп and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 zabrinjavajuce je to sto je horse(heroin) najjeftiniji Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Ма, само опуштено... Само нека педагози и психолози наставе да испијају своје кафе и трачаре до бесвести и назад (и да повремено ураде по нешто бесмислено и бескорисно), а разредне старешине нека купују Zepter шерпе, постељине од дамаста и бижутерију по зборницама. Potpis. Da se ne zaboravi: U Nisu uhapsena profesorka zbog droge. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Ekseri im bas skupi. Mora da su pocinkovani :lol: Биљана, Олимп, Ромејац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Ma, jok. Verovatno dobro zakucaju! Олимп, DYNABLASTER and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Не знам шта се цимају, видиш да је фирма уредно регистрована - СТР "Лерди" ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 жасу "стр" ашно ја сам чуо и за неке друге ценовнике, још пре 16 година да није жалосно било би смешно у моје време било је друго, рођен сам хиљаду осамсто......... Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Е брате старозаветни, у наше време био је само ОХО лепак и најлон кеса... Комунизам, шта ћеш. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 дааа, ОХО човече, од кад га нисам удах... пардон, искористио за колаж или неку лепу слагалицу Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Синтелан је у овим крајевима био заступљенији. Охо је словеначки. Ситнелан је маде ин Србиа. Мора се зна ред. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Синтелан беше неке црвенкасте боје? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Uništi nam droga omladinu.Policija je umješana u dilanje droge.Ako se desi da nekoga uhvate uhvate one koji su zadnja karika u lancu dilanja.Tuga i bol. DYNABLASTER, JESSY and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Ма велика трагедија, него су брате смешни ови неспособни "директори" и остали када почну да коментаришу и лупају глупости... Па се мало шалимо на њихов рачун. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука