Juan Valdez Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Pa hajde, nije da nije ta tema, možda nekom bude od koristi. Možda bi meni više ležao nekakav dizajn, right-brain stvar. А јел ти беше студираш биологију, медицину или тако нешто? У том случају ће ти scientific programming заиста требати и крени да учиш Python. Ако желиш да зарађујеш од тога, онда се ствари компликују. Зависи да ли ћеш да програмираш за Windows, OS X, Android, iOS, Web... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Stanford има неке одличне онлајн курсеве. http://itunes.apple.com/us/itunes-u/programming-methodology/id384232896 http://itunes.apple.com/us/itunes-u/ipad-iphone-application-development/id473757255 Затим MIT. http://itunes.apple.com/us/itunes-u/introduction-to-computer-science/id341597455 За слушање је потребно скинути бесплатни iTunes. Има ту још доста, прогуглај мало. Просто је невероватно колико је интернет омогућио да врхунско знање допре до свакога ко то жели. Јефимија Крунић, Crveni Baron, Милан Меденица :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Просто је невероватно колико је интернет омогућио да врхунско знање допре до свакога ко то жели. Да, некада је био проблем доћи до материјала, а сада је проблем приступити неограниченој количини материјала организовано и систематски... Ратујем са тим свакодневно. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Top universities join free online teaching platform Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 А јел ти беше студираш биологију, медицину или тако нешто? Dap! У том случају ће ти scientific programming заиста требати и крени да учиш Python. Ако желиш да зарађујеш од тога, онда се ствари компликују. Зависи да ли ћеш да програмираш за Windows, OS X, Android, iOS, Web... Uuuu, super! Pa ne znam, nisam baš siguran za šta bih. Windows i Android možda za početak. Stanford има неке одличне онлајн курсеве. http://itunes.apple....ogy/id384232896 http://itunes.apple....ent/id473757255 Затим MIT. http://itunes.apple....nce/id341597455 За слушање је потребно скинути бесплатни iTunes. Au, hvala mnogo, Ivice, znači mi ovo dosta! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Ја се бавим превођењем. Тренутно искључиво превођењем. Мој посао је везан за рачунар и интернет 99%. Алатке без којих моје превођење не може бити употпуњено и квалитетно су: компјутер, интернет, речник. У виртуелном свету вребају исте опасности као и у реалном. Разлика је веома мала. Према томе - батали, брате, приче о шестицама, телевизорима и ђаволима и бави се оним што волиш и од чега ћеш једног дана моћи да живиш Лидија Миленковић, Јефимија Крунић, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 where to start and how to do it? Laslo Kraus books Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 where to start and how to do it? A bilo bi dobro i naci nekog srednjoskolca smer informatika da ti objasni ono sto oni uce jer to ti je osnova. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 U obicnim gimnazijama ti se programiranje ne radi do 3. razreda, tek se tad pocinje i sumnjam da se i onda nesto ozbiljno i kvalitetno radi, jedino gde se dosta radi je u pravim matematickim i informatickim gimnazijama. Najbolje ti je da odes na neki kurs, barem dok ne udjes u stos, posle ces lako da ucis sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Јул 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 @Auror Није ти потребан курс, данас имаш доста бесплатних ресурса за учење кода на интернету. Многи од тих курсева не иду баш у корак са развојем тих области те се врло лако може десити да учиш застареле методе (бар колико сам ја начуо, наравно има и добрих). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Laslo Kraus books не дао Бог. има толико нормалних аутора који умеју да пренесу знање, где нађе тог одлепа који је једва умео да сасатви задатак а да има решење ... ја сам научио програмирање тек кад сам баталио његове књиге. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342687160' post='681501] не дао Бог. има толико нормалних аутора који умеју да пренесу знање, где нађе тог одлепа који је једва умео да сасатви задатак а да има решење ... ја сам научио програмирање тек кад сам баталио његове књиге. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. Posle njega ti je sve puno lakse .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Dobro, moze i Cabarkapa ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Posle njega ti je sve puno lakse .... па јесте, после босог ходања по ужареном угљевљу лако је ходати у меким папучама по паркету ... Dobro, moze i Cabarkapa ... тек је он facepalm, имао сам ту несрећу да ми краус предаје из његових књига има толико страних аутора, треба избегавати уџбенике за такве ствари. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Програмирање у школи нико није научио. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука