Милан Меденица :) Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Бог је милостив, пружа покајање, а ми не смемо престати проповедати idea 1979. године пречасни Вејд Вотс (јеванђелиста), један од људи који су водили борбу против апартхејда сегрегације и расизма у САД заједно Мартином Лутером Кингом, потукао је Хришћанском љубављу једног од вођа Кју Клукс Клана. тим чином је ударио тачку на постојање ККК. сам бивши вођа Клана Џони Ли Клери сведочи о томе како је запалио и цркву пречасном у једном тренутку ... Former Ku Klux Klan leader Johnny Lee Clary KKK је иначе ПРОТЕСТАНТСКА група верника. пречасни Вејд Вотс никад није престао да се бори, до смрти. http://en.wikipedia.org/wiki/Wade_Watts а и Џон Ли Клери му се придружио, касније и како проповедник и пречасни, иако је био стигао до највише титуле Великог Змаја при Белим Витезовима ККК (најмилитантнија, најнасилнија и најокрутнија фракција, практично срце и душа ККК), касније и Империјалног Гуштера целог ККК. у дослуху, његова девојка је постала достављач информација за ФБИ и полако су годинама изнутра уништили цео ККК. изашао је из Клана 1990. године. 2005. године је осуђен један од последњих припадника Клана. данас води бробу против свих про-белих десних идеја - поготово неонацизма и аријанства. http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Lee_Clary клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Igraju se decica..... idea dosadno im je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 'де нађе ове idea idea 0442_feel 0442_feel 0442_feel како ђаво покушава човеку да извитопери и огади сам Крст и Бога на све могуће начине ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 ??? ?? ????????, ????? ????????, ? ?? ?? ????? ???????? ??????????? idea?????, ?? ?????? ?? ?????? ?? ??????????, ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ??????? ?? ? ???? ?????, ? ?? ????? ?? ????? ??????? ? ????????. ?????? ??? ??? ????? ?? ?????, ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 '?? ???? ??? idea 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel ???? ???? ???????? ?????? ?? ?????????? ? ????? ??? ???? ? ???? ?? ??? ?????? ?????? ... Pa da drugi vide kako satana kusa..... idea Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Машо, човек не мора бити теолошки образован да би проповедао, довољно је само сведочити личне догађаје, лична чуда, личне утиске ... ја сам провео цео дан са монахом који током целог дана није нити једном поменуо Бога, али веру јесте и на најлепши могући начин ју је сведочио: певањем, радошћу, историјом српског рода, љубављу према архитектури цркве у којој служи, лепим односом према двема женскињама и љубазношћу и поштовањем за став мога оца. резултат: усхићена прича у ноћи двоје женскиња и троје новокрштених сутрадан. тај човек је личним примером преломио оно што сам крчкао 10 година. један дан. свега пар сати укупно. наравно резултат је само почетак, али одличан! сваки начин је добар, док год води добру idea клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Па шта знам, некако не осећам да је начин да причам о чудима онима који не верују .. Нисам баш од јуче у Цркви, знам шта причам, а причам само лично искуство. idea Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 моји први прогонитељи бејаху отац и мајка кад сам се крстио. ја сам из љубави узео крст да се они први крсте, да покажем свима осталима који су се иза њих сакрили да има чуда, љубави и покајања тамо где сви мисле да нема. јер ако змији главу одсечем, и тело ће пасти. ако тело падне, можда ће неки и од њих пожелети исто. моја мајка је крштена после 3 године од мојег. фала Богу, још током прве године је кренула да пости и причешћује се. ја сам 10 година водио борбу да отргнем мог оца од ђаволштине греха, да се окупа у крштењу, а награђен сам и са двоје приде. велика је светиња кад се спусти таква благодат, ја ту видим да је цела моја породица на реду, то ми је јасан знак да наставим даље. то није моје лично дело, већ припада само њима трома и Богу. мени је само драго што сам кљуцао ту кулу да будем један од душа које су учествовале у томе. кроз 10 година те битке до сад су директно учествовали око 20 душа лаоса, монаха и свештеника активно у директним контактима и вођењем разговора о томе, и неколико светитеља - свети архангел Михаил, свети Сава, света Петка, свети Пантелејмон, свети цар Лазар, свети архангел Гаврило, Пресвета Богородица, сам Господ кроз све њих и нас. ко зна ко још, које нисам спознао. то значи да је Господ оформио цео тим да константно утиче на једну душу и стално јој нудећи могућност избора и светости. оставио је 99 да врати једну, а добили смо 3. мени је само жао што немам више љубави ... дакле сви моји напори, ма колико слабашни су награђени неизмерно, ја сам то примио као своју награду, ма колико није моја. ја то видим као светињу подељену, а да неће бити свиња да позобају, ја ту видим живот тамо где га није било ТРИ генерације. како ја онда да одустанем? на све пљување и дела током живота, Бог је узвратио жртвом на Часном Крсту за мене, за моје, за све нас. зашто онда да одустанем? не сме се одустајати олако, чак иако има противљење и отворен говор против Бога, Цркве и мантије. за све постоји време и место, али ваља крцкати кулу коју је подигла таква душа, па макар и малим чекићем, свака кула има пукотину, само довољно велика да постане. већ ће Бог позвати на сведочење кога треба, само ако постоји и најмања жеља у души да се опере. а Бог је љуби, умива и пере, и опет и опет. људи генерално нису свесно колико је Бог у нашим и њиховим животима свеприсутан. време је релативна ствар у том походу: воља, вера, нада и љубав су опипљиве категорије. мудрост ће Бог придодати, веруј ми на реч. даће речи које ће душу ударити тамо где треба тако је обећао, тако и чини. овог човека сам поставио зато што је исповедио Господа љубављу према ближњем. за мој појам један од дуготрпељивих и смирених примера, иако у заблуди самог начина исповедања. али можда и за њега има наде, баш због тога што је успео уз помоћ Божју овакво зло да сатре. то се није десило без Божје помоћи, допуштења и благослова, у то нимало не сумњам. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 можда помогне ово да одржи наду: Добар рат ратовах, трку сврших, веру одржах. Нови Завет, Апостол Петар, Тимотију посланица друга, глава 4, стих 7 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Добро ајде, писаћу и ја на ту тему само кад се врнем са славе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 имате ли ви неко сведочење? 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука