Гости Guest - . . .- Написано Јул 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 13, 2012 Скоро сам пролазио кроз једно село за светог Јована 7. јула , на дан његовог рођења који пада у петропавловски пост. Никада пре нисам ту био, ишао сам у један манастир код мојих пријатеља отаца... е, у том селу које је на неких 10-15 километара од манастира- вашар. Људи се лепо средили, обукли, све у свему свечана атмосфера. Нема ништа да поквари тако леп дан и провод. Сем једног. Пост. Како отвориш прозор на колима, а оно на све стране мирише печење, шатре... да ли ико о томе и размишља? Да ли се уопште повезује тај вашар са светитељем или је то тек онако? Није то један случај, има их колико хоћете... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Јул 14, 2012 Пријави Подели Написано Јул 14, 2012 Каошто је за кућне славе тако је и за вашаре. Ко пости тај ће посно славити славу. Ко не пости, а има колико-толико свест о вери и посту, тај ће се потрудити бар тај дан да испости. Има и оних који ће чисто ради обичаја спремити рибу, па после на печење... Ко нема никакву свест о вери, о њега и не очекуј да ће и да помисли на пост... На жалост највише је таквих... Поздрав, Ивана Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2012 Д, разумљиво... али на вашар долазе многи који посте славу и некако се читаво село увлачи у грех... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 14, 2012 Пријави Подели Написано Јул 14, 2012 Sta bismo dakle smeli da jedemo na vasaru za vreme posta : mekice, kokice, pomfrit, kikiriki, semenke, sesernu vunu, bombone..... pa i nije tako lose http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 14, 2012 Пријави Подели Написано Јул 14, 2012 Nije losa tema.Onaj ko posti nece ici naravno da sebe stavlja u tezak polozaj,a onima koji nemaju svest o tome je sve jedno. Pricali mi ne pricali ne vredi.Na zalost kod mene u kuci ne upraznjavaju post; i kad ja kazem " mama od sutra spremaj na ulju" ; ona me prosto pita : sta kazes na ovu zegu ti ces da gladujes. Nema teoretske sanse da shvate .smesko. . Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука