Grizzly Adams Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Ево пало ми на памет - за многе техничке проблеме вероватно може да вам помогне неко са форума (кога наравно добро знате) када би имао приступ вашем рачунару. Ја често користим овај сајт, чија је употреба врло једноставна и чини ми се бесплатна током викенда: http://www.copilot.com Има још неких варијанти које су мало компликованије. Још нека идеја? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Ovo je nešto kao Remote Desktop? https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Да, то је у ствари модификован TightVNC ако се добро сећам. Иначе, занимљивост - о развоју ове апликације су снимили документарни филм: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 А на коју фору пролазе кроз фајервол и јесу ли подржани OS X и Linux? Мислим да би било добро овакав бизнис покренути у Србији. Релативно мале паре требају за почетак, а мислим да би било муштерија, ако би се добро изрекламирало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Мислим да софтвер ако не може да се конектује директно успоставља конекцију преко њиховог сервера. Не знам за друге оперативне системе, вероватно пише на сајту... Па може да се направи, није превелика ствар. Како би плаћали људи за то у Србији? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 OK, да одговорим себи. Пробао сам са женом, ради и на Mac-у и на Win-у. Имају једнодневни пробни период. У суштини, ово је само VPN (клијент и сервер) који све аутоматски конфигурише. Обе стране скину мали програм који покрену и то је све. Лепо и једноставно, али се плаћа. Ако се већ разумете у компјутере и ви сте тај који помаже, можете сами да направите конфигурациону скрипту и запакујете је заједно са VPN пргорамом у exe или аpp које ћете послати пријатељу или клијенту (зависи да ли вам је ово хоби или бизнис). Једино нисам сигуран око фајервола, не размем се пуно у мреже. Може ово супер да ради и на таблету (Android сигурно, iOS мало теже због тога што је iTunes Store једини начин инсталирања апликација, остали технички услови постоје, али вероватно постоји начин да се инсталира аплиакција, а да онај који помаже само унесе код, овај други који потебује помоћ и онако има компјутер). Не знам да ли они нуде ту опцију, али софтвер већ постоји, само треба да се конфигурише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Па може да се направи, није превелика ствар. Како би плаћали људи за то у Србији? Може онлајн директно картицом. Компликованија варијанта је преко постнет уплатница или вестерн јуниона, али је опет лакше него ношење рачунара у сервис ради инсталирања неког програма или неке још простије ствари, што наши људи масовно раде. Ово све говорим под претпоставком да ти направиш свој сајт (ако нису патентирали, мада не верујем да саму идеју могу да патентирају, имплементација би и онако била другачија). Колико сам укапирао, они не нуде помоћ, него ти платиш да би ти помогла трећа страна или ти платиш да би помогао неком другом и наплатио му помоћ више него што коштају услуге сајта (ако није неки пријатељ коме желиш да помогнеш). У српском случају би могао да отвориш онлајн сервис рачунара и да наплаћуејш услугу сервисирања, а не коришћење сајта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 Има још неких варијанти које су мало компликованије. Још нека идеја? Сад се сетих. http://www.skype.com...screen-sharing/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 ОК, је Скајп да видиш шта је на екрану, само не можеш да преузмеш контролу над удаљеним рачунаром. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Може онлајн директно картицом. Компликованија варијанта је преко постнет уплатница или вестерн јуниона, али је опет лакше него ношење рачунара у сервис ради инсталирања неког програма или неке још простије ствари, што наши људи масовно раде. Ово све говорим под претпоставком да ти направиш свој сајт (ако нису патентирали, мада не верујем да саму идеју могу да патентирају, имплементација би и онако била другачија). Колико сам укапирао, они не нуде помоћ, него ти платиш да би ти помогла трећа страна или ти платиш да би помогао неком другом и наплатио му помоћ више него што коштају услуге сајта (ако није неки пријатељ коме желиш да помогнеш). У српском случају би могао да отвориш онлајн сервис рачунара и да наплаћуејш услугу сервисирања, а не коришћење сајта. Pa Apple ima desktop sharing gratis. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Ма има и Њиндоњс, само је фора што ти треба IP адреса коју тетка Миланка не мож` да нађе, а још ако има firewall можеш да се сликаш... Онај сајт горе то све решава - само је пошаљеш тамо да кликне и готово. Crveni Baron and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Može i preko TeamView Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Da, TeamViewer je dobar, besplatan je za nekomercijalnu upotrebu i čak ne mora ni da se instalira. Prosto, pokrene se setup koji ponudi opciju da se program pokrene bez instalacije, što je po meni odlično, jer ne volim da mi takav program radi u pozadini non stop. Onaj drugi treba samo da vam da svoja dva koda koje generiše temviewer Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 teamviewer је избор сваког сервисера клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука