Jump to content

Јел' у реду спаљивати књиге?

Препоручена порука

od jeretickih knjiga furam samo jednu i to sajentolosku

hylbtl400.jpg

http://www.l-ron-hub...47a1023cfaac51d

( lol koja cena za ovu greengrin

http://www.l-ron-hub...47a1023cfaac51d )

iz nje sam otprilike dobio uvid u kom su fazonu i cime se sluze, a meni je vrlo korisna i sluzi mi da iznivelisem dimenziju zvuka :lol:

w389a3bdilgwiqlyq1sw_thumb.jpg

a zvucnik je ovaj

1_w5-1611_2.jpg

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Него Киро, сад нешто размишљам: А што си ти уопште узимао ту литературу?

па овако... знаш и сам да ми, Срби православци, не тражимо ту секташку литературу.

Она нам се НАМЕЋЕ! Да што пре заборавимо Светосавско православље...

ја то себи не могу, нећу и не желим да дозволим... то је против свих мојих принципа...

Следећи пут, ако их ухватим да ми деле на капију, има да узмем и пред њима да запалим, и да им дам један час о православљу, па нек се запитају куда су пошли... битанге...

Палити се мора! Што пре то боље!

Сајентолошка, адвентистичка, суботарска, сведочка, харе кришна, римокатоличка (само ако се нађе на капији, и ако погреше) литература се мора палити...

Нек нам је Бог у помоћи! :)

Подели на овим сајтовима

Не треба спаљивати књиге. Из тих књига може да се научи о њима и њиховим идејама, па онда то може да се употреби да се неко спаси од тих заблуда.

Upravo. A ti, Kirile, kao buduci teolog, ces morati da poznajes i njihovo ucenje. Isto kao sto su oci poznavali jereticka. Da nisu, kako bi ih kritikovali?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Јеретичке књиге не читати. То је 9-та црквена заповијест.
Да али друге церкве, оне рим-папине. Јеси ли чуо колико се владика Атанасије противи тим церковнијем заповестима, листама грехова/врлина и осталим неправославним стварима што их принтају по тим календарчићима (тако се нпр. спрдао са једним од тих ствари овако, каже Знате ли која је једанаеста Божија заповест? - Свеће купујте у цркви, оне су освештане, тиме помажете своју цркву! gringrin ).

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Spaljivanje knjiga???????????????? Gde vi zivite? U kojem veku? Strasno!!! Ne postoji NISTA gore od spaljivanja knjiga! Kakve god, o bilo cemu, knjige su deo ljudske kulture i istorije i kao takve treba ih cuvati. aman, setite se biblioteke u Aleksandriji, religijskog "prosvetljenja", spaljivanje knjiga od strane nacista i komunista... Koliko izgubljenog znanja zbog idiotskih ideologija. Svako ko unistava knjige mi se gadi. To nisu civilizovani ljudi, vec neobrazovana *****. Uzas.

Untitled-1.jpg.4fcc18c084a9de833f3bebac4116b9bc.jpg

"Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben

Подели на овим сајтовима

J*bem ti apologetu koji nema pojma sta kritikuje.

ако користиш псовање, и ниси неки суговорник...

без увреде...

знање се стиче годинама... ја тек имам неко основно знање, и довољно ми је то, да спалим те књиге... САСВИМ ДОВОЉНО, ВЕРУЈ МИ ;)

Подели на овим сајтовима

Spaljivanje knjiga???????????????? Gde vi zivite? U kojem veku? Strasno!!! Ne postoji NISTA gore od spaljivanja knjiga! Kakve god, o bilo cemu, knjige su deo ljudske kulture i istorije i kao takve treba ih cuvati. aman, setite se biblioteke u Aleksandriji, religijskog "prosvetljenja", spaljivanje knjiga od strane nacista i komunista... Koliko izgubljenog znanja zbog idiotskih ideologija. Svako ko unistava knjige mi se gadi. To nisu civilizovani ljudi, vec neobrazovana *****. Uzas.

ја нећу да живим у заблуди... за мене је православље начин живота, и једина истина...

е сад, ако ја нећу да ми породицу трује којекаква секташка група, на мени је да се решим те литературе... није важно на који начин, важно је да се тога решим :)

Подели на овим сајтовима

ја нећу да живим у заблуди... за мене је православље начин живота, и једина истина...

е сад, ако ја нећу да ми породицу трује којекаква секташка група, на мени је да се решим те литературе... није важно на који начин, важно је да се тога решим :)

Naravno, a sledeci put kada ti neko ugrozi "jedinu istinu" zasto ga ne spalis na lomaci, onako u duhu pravoslavlja. Hm, a mozda i svu ne hriscansku decu, da ti slucajno ne "zatruju" porodicu? Onako, znas, civilizovano, pravoslavno...

7896634 Sigurna sam da je Isus bas ponosan na tebe...

Untitled-1.jpg.4fcc18c084a9de833f3bebac4116b9bc.jpg

"Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben

Подели на овим сајтовима

Ako smo već obrazovani i civilizovani, onda molim ,i da se na forumu na civilizovan i kulturan način ophodimo.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...