Баба Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 У задњих неколико дана сам од више добронамерних људи добио чланке на српском језику са насловом: Руси обелодањују истину о пореклу Срба. Ако га нисте видели погледајте га овде: Морам бити искрен, чланак ме је заинтригирао јер се већ у наслову истиче да је то тврдња Руса (у множини). С обзиром да сам добро упознат са писањима Јована И. Деретића и његових следбеника, зачудио сам се да сличне тврдње сада долазе и из Русије. Зачудио сам се тим више што ми је познато какав пријем је Деретић имао кад је сервирао своје небулозе Русима, али Руси ко Руси, неће да вређају Србе. Читајући горе наведен чланак, одмах сам уочио да се ради о једном пропагандистичком насртају на људе који задржавају право на аутохтоно резоновање како би се они утерали у тор иза стратешки разапете бодљикаве жице. Ипак, прочитао сам га до краја и запазио да се ту више не ради о убеђивању него вређању, ликовању и претњама слободним мислиоцима, неким преким судом те клике. Срби који не прихватају нелогичне постулате тих надриисторичара се називају свакаквим погрдним именима, овде су ''нордисти'', а има и горег. Цитирам: Имају ли још образа ти наши бедни нордисти да се појаве пред србским народом? Смешно је да та једна самоизмишљена клика коју нико не признаје ни у Србији ни ван ње узурпира српску јавност и намеће свој суд и зулум ширем српству. То више не може да се третира као историјска глупост јер она је прерасла у политичку манију попут оне од 5 октобра а иза ње стоје исти агенти који су Србију довели до просјачког штапа под паролама боље будућности. Сада ево опет маскираних агената да нам побољшају и прошлост са истим добрим жељама као они који су нам обећавали ''лепшу'' будућност. Нови светски поредак нам је већ ''побољшао'' демократију, (задњи избори потврђују), побољшао нам је устав, побољшао нам је војску, побољшао нам је медије, школске уџбенике, одузео нам је привреду јер смо неспособни да је водимо, преузео нам је Косово, банкарство и спољну политику, полицију и правосуђе. Сада добијамо нову историју а већ давно раде на томе да нам преуреде и православље. Са српском демографијом и географијом изгледа још нису готови али смо готови МИ, то је сигурно. За оне мостове које су они порушили нам нису ништа дали али Србија сад позајмљује паре од њих и има најскупљу мостоградњу на свету. Кад нас тако лепо препакују и демократизују, нећемо више знати ни да ли смо Турци или Етрурци ни чији смо унуци а сигурно нећемо ни марити јер ћемо за убуђалу кору хлеба признати све што за нас кажу да смо. Још један цитат из чланка: Наравно, кад се све ово изанализира, паметнима је лако закључити да званична историја”дебело лаже Кључна реч овде је паметнима, јер сви који не верују у те шарлатанске тезе се аутоматски проглашавају за будале. Следећи цитат је још експлицитнији: Човек може да не зна, иако незнање никог не оправдава, али, када му се покаже и прикаже, а он и даље неће да зна, онда – или је луд или покварен. Такве правде и истине обично пристижу из страних земаља само се утерују на перфидније начине: 1) Комунисти су запалили Рајхстаг 2) Садам Хусеин је имао оружје масовног уништења 3) Срби су у Сребреници починили геноцид итд.итд. Ако сви размишљамо по деретићевом рецепту, где ће нашем српском роду бити крај? И као да их чујем; Ма не ради се ту о крају него о почетку Срба! И тако сада прелазимо на следећи цитат: Е, сад, ово је веома битно ради раскринкавања лажи да су се Срби населили, по званичној “историји”, на Балкан у VII веку (626 године) из своје прапостојбине која се налазила иза Карпата Надриисторичари покушавају из петних жила да оспоре да су Срби један од вајкада словенски народ па су сви напори усмерени на утирању свих словенских епитета и идентитета. Српски народ се калеми далеким географским просторима а негира се и подцењује његова братска веза са другим словенима. Зато закарпатско историјско порекло Срба никако није прихватљиво онима који хоће да нас преведу у туђи табор или боље рећи у туђи логор. Кад не могу да избегну руско српску везу, они те односе рангирају и кажу да су Руси балавци који су постали од Срба. Многим Србима то импонује а нас остале то брине и треба сваког да брине. Ево и мудрости која јасно ''доказује'' да ми нисмо могли да дођемо на Балкан јер (предпостављам) Хенри Форд тад још није измислио аутомобил. Цитат: доказао да су у ТЕХНИЧКО-ФИЗИЧКОМ смислу “велике и масовне сеобе” народа у VII веку ПОСЛЕ НОВЕ ЕРЕ биле неизводљиве! Ја незнам где су се ти људи тако подкрепили знањем али ми је познато да до пре 12.000 година нигде није било насељених народа јер човечанство још није почело да се бави земљорадњом и да се у то рано доба палеолита није уопште могло говорити о народима него о племенима која нису била везана за никакву територију. И ако та примитивна племена нису била настањена а нису била способна за миграције (како се ту каже), можда су имала неке летеће тањире. И као задњи цитат, ево још једног великог филошког проналаска једног језика који нећете пронаћи нигде ван овог величанственог чланка: писан је на сербо-рашанском језику и писму! Овакве и сличне глупости су ме подстакле да потрагам за тим ''Русима'' који пишу тако сјајне ставри о величанству Срба и пазите шта сам открио... Тај фамозни чланак који нису написали ''Руси'' него један Рус, је наводно чланак професора физике В.А. Чудинова, који се хобијем бави и пише ''патриотску'' историју. Попут Деретића, он такође осваја свет и припаја га руском идентитету, па чак залази у дубљу прошлост него сам Деретић. Тамо где наиђе на проблем, професор Чудинов прекраја слова и мења старе текстове да личе на руске како би убедио што више људи да је текст руског порекла. Тако барем кажу његове колеге које се уздржавају да га назову будалом. За оне који читају руски, прилажем шта о професору Чудинову кажу руски научници а остали ће морати да се задовоље са накарадним Гугл преводом на српски. Милан Челик, Магистар Историје Извор: Видовдан.орг Ignjatije, RYLAH, Јадранка-Дервента and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Ау, муко... шта главобоља учини од човека. Мислим.... Деретић је стварно уан ова кајнд. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Deretićevci su verni sledbenici i zaista znaju sve o žitiju slavnog profesora... pa sam i ja od nekih Deretićevaca naučio neke "verujem" njihovog gurua. Zaista bih se osetio kao magarac ukoliko bi se bar jedna profesorova tvrdnja pokazala istinitom. Sve ono što Deretić priča i šta slede njegovi "apostoli" je što je navodno profesor pročitao iz tajnih knjiga koje se nalaze u nekom Londonskom muzeju ili nekoj akademiji. Nešto slično. Tamo je profesor iščitavao stare knjige koje uglavnom govore o staroj srpskoj slavi, a knjige su toliko drevne da mogu da se listaju samo sa belim rukavicama i da onaj ko ih gleda bude nadgledan od velikog obezbeđenja. Suviše je neozbiljno po meni uzimati samo jedan istorijski izvor i na tome graditi svoju "istorijsku teologiju", pa makar ovo što sam gore napisao i bila istina. Jedna legenda među Deretićevcima kaže: "Na akademiji SANU ustao je jedan akademik i pitao predsedavajućeg: "Molim vas hajde da načinimo neki savet i da sve ovo što tvrdi Deretić bacimo kao laž i glupiranje!!!" Na to je predsednik (valjda Hajdin) ustao i rekao "Mi to ne možemo. Nemamo ništa čime bi Deretića oborili. On je u pravu!!!" LukaZ је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Срамота ме је што се зове Јован, срамота ме је што се презива на "ић", срамота ме је и што браду и наочаре носи - јер их и ја носим. Срамота ме је на првом месту што се Србином назива, а не престаје да лупа као отворен прозор. Да је пијан, да је болестан - па и да му се прогледа кроз прста. Али, то је тврдоглаво запело и не престаје. Јефимија Крунић, Candy Butcher and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 pa malo se zaneo gringrin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Срамота ме је што се зове Јован, срамота ме је што се презива на "ић", срамота ме је и што браду и наочаре носи - јер их и ја носим. Срамота ме је на првом месту што се Србином назива, а не престаје да лупа као отворен прозор. Да је пијан, да је болестан - па и да му се прогледа кроз прста. Али, то је тврдоглаво запело и не престаје. A da ne preterujes malo ? АлексаС and Баба је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Мене је срамота од ових што се сваки дан извињавају што су Срби и што их је срамота што су Срби јер ето замислите десило се и у нашем народу да има будала. Па људи то је класичан етнофилетизам . Зашто би мене било срамота ако је нека српска будала нешто урадила ? Сем ако нисам обоготворио своју нацију ?!! keka, Пајко, Јадранка-Дервента and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Иначе што се тиче Деретића , и сличних , они су велико зло нанели управо нашем народу. Значи ја не могу више запети ни са ким о историји, сви на жалост имају јутубу на нету и сви су гледали Деретића и слушали шта дивани. С овима који мисле да су Срби дошли после Маџара не могу запети јер ми одма натрљају Деретића, а с Деретићијанцима јер никако да им докажем да нису прво били Срби па Бог већ обратно ... mirjanap, kron, nedeljko and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Па ја не обоготворавам своју нацију, али је волим више од сваке друге нације. И не волим кад било ко било како даје повода за исмевање мога народа, јер ја други народ немам, јер ме је Бог овде дао. Ја разумем да свако село има по једног који је са посебним потребама, али зашто баш код нас да се таквима даје мегафон? Па докле, вре, више Кандићке, Бисерка, Деретићи, Аздејковићи...? Докле? Баба је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Мене је срамота од ових што се сваки дан извињавају што су Срби и што их је срамота што су Срби јер ето замислите десило се и у нашем народу да има будала. Па људи то је класичан етнофилетизам . Зашто би мене било срамота ако је нека српска будала нешто урадила ? Сем ако нисам обоготворио своју нацију ?!! E moj Zeljko. Danas je veca sramota ako preterujes u hvaljenju svoje ( srBske ) nacije, nego u ocrnjivanu iste. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Па ја не обоготворавам своју нацију, али је волим више од сваке друге нације. И не волим кад било ко било како даје повода за исмевање мога народа, јер ја други народ немам, јер ме је Бог овде дао. Ја разумем да свако село има по једног који је са посебним потребама, али зашто баш код нас да се таквима даје мегафон? Па докле, вре, више Кандићке, Бисерка, Деретићи, Аздејковићи...? Докле? Ма немој се ти стидети зато што имаш будалу за комшију. Са њим полако и пажљиво а ако насрне шаку углаву . Деретића је већ одавно требало почети раскринкавати , као и све лажове. Он је бре узо добру кинту мен се чини на тим својим причама и књигама. А приче су му више него смешне. Мајку му јес нас мука натерала да будемо сумњичави према свему и свачему , али да ће неко на томе паре да заради нисам веровао. Јадранка-Дервента, Ignjatije and kron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Тако је Деретић док је још живео у Чикагу причао Србима да је Јапан некад био српски јер има Фуџијаму а кад је јадник сазнао да на јапанском јама значи планина а не рупа, прешао је на друге фантазије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 В.А. Чудинов имеет физическое образование, однако большая часть написанных им книг посвящена славянской письменности. По результатам своих исследований Чудинов делает сенсационные выводы о том, что русский язык является одним из древнейших языков на Земле, а русская письменность существует несколько десятков тысяч лет. Исследуя книжное воспроизведение рисунков в пещерах палеолита на территории Франции, профессор Чудинов полагает, что они сопровождаются надписями на русском языке:«На мамонте написано — «мамонт», а на лошади написано «дил»! Отсюда появилось русское слово «коркодил». Потому что схема словообразования одинаковая — «корковый дил» — конь из корки, а корка — чешуя. Поэтому у нас не искаженное английское или латинское слово, а, наоборот, латинское слово — это искаженное русское: было «коркодил», а стало «крокодил».Гипотезы Чудинова академическими институциями не принимаются, поскольку противоречат устоявшейся исторической картине мира.(Из свободной энциклопедии «Википедия») Суть в том*, как понимать и оценивать уникальные археологические находки, описанные в книге Андреаса Готтлиба Маша (1771), которая впервые выпущена на русском языке в 2006 году под названием «Сокровища Ретры». Представляя читателю в предисловии к «Сокровищам Ретры» доктора философских наук и профессора В.А. Чудинова*, надо было объективно перечислить его наиболее значительные титулы – Академика Международной академии энергоинформационных наук, Международной академии авторизованного образования, Международной академии наук о природе и обществе, Государственной академии славянской культуры, изложить суть его метода, а вместе с тем, в корректной форме высказать несогласие с наиболее спорными методами его «дешифровок». Я неоднократно полемизировал со странным увлечением Чудинова «прочитать» не только древние надписи, но также различные формы и рельефы изображений, например, складки на иконах, трещины на камнях или светотени на репродукциях. Когда В.А. предлагал мне опубликовать статьи с подобными комментариями, я вежливо отказывал ему, признавая его личное право на любые убеждения и даже заблуждения. Признание заслуг академика как известного эпиграфиста, изучающего специальную литературу на европейских языках и опубликовавшего уже несколько объёмных монографий по своей теме, не означало, что я был согласен со всеми методами и результатами исследований палеографа. Поэтому я вежливо, но открыто написал, что «некоторые приёмы чтения древних надписей Чудиновым представляются неприемлемыми». Я имел в виду его «дешифровки», где он с помощью своего метода читает не только древние руны, докириллические знаки на обрядовых и бытовых предметах, но также декоративные детали в оформлении книг (заставки) и даже растровые точки на нечётких репродукциях старинных предметов в печати. Здесь его выводы выходили за рамки здравого смысла, а не только требований науки. Слоговые знаки языческого содержания Чудинов не просто находит, он их моделирует, составляя из микроэлементов различного типа. Для этого эпиграфист значительно увеличивает электронную копию изображения на компьютере, иногда делает её цветовую инверсию, затем расчленяет нужный фрагмент на малые сегменты, поворачивает их в ту или иную сторону, находит нужные знаки, а затем составляет в слова. Например, в результате такой операции складки на подоле одной из фигур Ретры читаются В.А. Чудиновым по-русски: «КАМНИ СОЮЗА РАСЕЙСКОЙ ПРИБАЛТИКИ С МИРОМ РАСЫ У НАРОДОВ РУСИ». То есть мы получаем цельный, смысловой и даже идеологически актуальный текст. Самое интересное, что академик Чудинов сам рассказал мне, как он производит свои манипуляции: «Действительно, именно так я и поступаю, но что тут неприемлемого» – удивляется Чудинов. По его мнению, нет ничего предосудительного в том, что отдельные знаки или любые чёрточки, точки, пятна конструируются с помощью техники в осмысленные фразы, имеющие патриотическое содержание. Всё это делается якобы для удобства чтения и во славу предков. Обработанные таким образом изображения В.А. Чудинов называет «кирилловскими» или «смешанными», имея в виду, что там есть элементы кириллицы. В целом палеограф стремится углубить историю русской письменности и утверждает, что «Русский язык, по традиции тянущийся ещё с палеолита, считался международным евразийским языком». С такой явной фантазией нельзя согласиться. Как можно считать кириллицу древнее вендского и этрусского письма, если создавшие её христианские просветители Кирилл и Мефодий жили в IX веке, а этруски и венды писали чертами и резами еще до появления Рима? Античные венды не могли говорить на современных славянских языках, а этруски (расены) не изъяснялись по-русски. Я подробно проанализирую один опус академика. Речь пойдёт о монографии В.А. Чудинова «Правда о Сокровищах Ретры», М.: Альва-Первая, 2006. Сразу предупреждаю желающих прочитать эту книгу: в ней нет ни правды, ни самих сокровищ Ретры. Рассмотрим его наиболее типичные методологические ошибки и заблуждения. Сначала академик Чудинов берёт какой-либо текст, посвящённый древним изображениям или надписям (например, ту же книгу А.Г. Маша) и выбирает в нём те иллюстрации, которые можно подвергнуть его авторской интерпретации. При этом предшественники Чудинова подвергаются критике и часто объявляются некомпетентными. Не понимая исторических законов развития этносов и не зная научных правил описания событий многовековой давности, Чудинов смешивает древние племена с современными нациями. Он путает вендов и славян, этрусков и русских, которых разделяют многие столетия. Без всякой иронии академик утверждает, что «Русская история насчитывает не менее 24 тысячелетий» и что «Русь в палеолите была единственной крупнейшей страной Евразии», игнорируя очевидный факт, что само понятие «Русь» зафиксировано в письменных источниках лишь в первых веках нашей эры. Говорить о «русах» доледникового периода могут только писатели-фантасты, да и то в расовом смысле, а не с точки зрения «русской национальности». Примечательно, что в своих комментариях Чудинов называет древних русов – «руссами» копируя поздние латинские транскрипции, которые добавили к греческому правописанию вторую букву «с». В наших летописях и хрониках везде пишется слово «рос» или «руcь», а термин «россы» утверждается лишь с эпохи Петра Великого. Следуя этой же логике, только с ещё большим произволом, Чудинов заявляет, что некогда Прибалтика называлась «Яра Русь», что Мекленбург якобы правильно называть «Микулин Бор», который раньше назывался «Ярилин Бор». Местечко Прильвиц он переводит как «При Львице», объясняя это название шуткой древних славян. Путая древних славян с современными россиянами, Чудинов неоднократно называет их язык «русским». Так, например, он пишет: «За несколько столетий до н.э. западноевропейские тюрки перешли на русский язык», и далее: «Что же касается этрусков, то 2/3 их надписей сделаны по-русски и именно кириллицей». Очевидно, что академик не знает о том, что, со времен Нестора-летописца, самоназванием наших европейских предков было «словене», ибо до утверждения акающего диалекта гласная в корне читалась как «о». Поэтому в знаменитом фрагменте Лаврентьевской летописи об исходе славян с Дуная сказано: «Тако разыдеся словеньские языкъ тем же и грамота прозвася Словеньская». Таково было название нашего языка на Руси до XVII-XVIII веков. Оно сохранилось и на титулах грамматических учебников той эпохи. Лингвисты называют письмо того времени «старославянским» или «церковно-славянским». Его изучение как раз и может помочь разгадке тайн языка вандалов и вендов. Корень основного заблуждения Чудинова, пытающегося «читать» современным языком надписи эпохи палеолита, состоит в непонимании принципиальных различий между дофонетическими системами письма (пиктограммами, иероглифами, рунами старшего поколения) и фонетическими, алфавитными или так называемыми линейными системами правописания (финикийская, греческая, латинская). В пиктограммах знаки означают смыслы, а в алфавитных системах – звуки. Руна может иметь фонетическое название, но гораздо более важен её изначальный смысл, не сводимый к звуку. Когда кто-либо пытается «читать» древние руны или доалфавитные знаки по правилам линейного письма, у них получается, как в анекдоте про Фестский диск, в спирали которого один лингвист-любитель смог «расшифровать» первые строки гимна СССР. Если перед нами современные фотографии египетской пирамиды, мечети, аэрофотосъемка древнего городища и т.д., при многократном увеличении которых Чудинов вдруг находит целые надписи на современном русском языке, типа «Храм Рода», «Славяне», «Мастерская Макоши», «Сынок Марии» и т.п., то это уже за пределами здравой логики. Ведь до революции сам строй речи и правила правописания были другими: слово «Мир» писалось «мiръ», а буквы «ю» и «я» появились в кириллице после реформы эпохи Петра. Наш знаменитый академик символизирует определённый стиль современного мышления. Он отличается недостаточной аргументацией, неумеренной фантазией и агрессивностью. Авторская гипотеза, не получив вовремя доброжелательного, но критического анализа коллег и оппонентов, вырастает до мании, до навязчивой идеи, выходящей за грани здравого смысла. Из неё рождается псевдотеория, претендующая на истинность и универсальность. Она может перерасти в политическую линию, идеологию и даже религию, если её поддержит группа сочувствующих или единомышленников. В результате коллективной деятельности таких «псевдоакадемиков», как грибы после дождя, растут псевдоакадемии. Таковых в нынешней России уже несколько десятков, если не сотни. Народ с развитым чувством юмора в шутку называет этих дипломированных дилетантов– «акомедиками». Тем людям, кто печатает и распространяет опусы Чудинова, я рекомендую не обольщаться их «ценностью». И не надо ссылаться на то, что «есть спрос». Здесь мы промолчим о том, на что и на кого ещё есть спрос**. _____________________________________________________________ * Выдержки из статьи П. Тулаева «Спор о «Сокровищах Ретры» http://www.rodoved.info/indexrus.htm ** Странным фантазиям г-на Чудинова не стоило бы, видимо, уделять сколько-нибудь серьезное внимание, если бы его не принялись поднимать на щит некоторые российские псевдопатриоты, в числе которых, к сожалению, оказался и популярный эстрадный сатирик М. Задорнов. (Прим. ред. сайта) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Oj Konstantine, srpski sine..)) Oд Ресаве слаааавнеееее... Тчекај, бе, к'ва Ресава, тај тчовек се у Ниш бе родија. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука