javor Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 @ Zeljko Znam da volis dobre potpise. Ovo videh na nekom forumu: Bakterije su jedina kultura koju neki ljudi imaju. Ali, i bakterija ima raznih. Neke ti nabiju temperaturu, a od nekih ti se povraca. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 On 20. 10. 2013. at 10:34, javor рече @ Zeljko Znam da volis dobre potpise. Ovo videh na nekom forumu: Bakterije su jedina kultura koju neki ljudi imaju. Ali, i bakterija ima raznih. Neke ti nabiju temperaturu, a od nekih ti se povraca. Постоје и културне бактерије, то су рецимо оне које служе за кишељење купуса, затим за справљање неких јела сирева рецимо, ту је онда и плесан на коју имам алергију али служи такође својој сврси, затим за комину за ракију прво бактерије после хемијски процес...итд. Нису све бактерије варварске, али бојим се да је савремено човечанство по прилично варварско а поретко културно и да ће нас бактерије претећи у култури. javor је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 javor and Баба је реаговао/ла на ово 2 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Гледам сад овог Микија Манојловића на ХТВ1. Иначе један од последњих мојих омиљених домаћих глумаца иако је масонски неки фирер, шта ли је већ... Углавном прича иде о њему и његовом глумачком животу, распаду Југославије, садашњим пројектима, улогама, некадашњим итд. Водитељ наоко одмерен и учтив а иначе зајебан неки Хрвоје у једном моменту поставља питање Манојловићу како се осећао на западу 90-их година За време ратова. Па вели водитељ( Парафразирам): Док су вас гледали као припадника једног примитивног народа који је започео рат. ... ??? И овај одговора како он није имао никаквих проблема. Па мајку му масонску Манојловићу кога брига да ли си ти имао икаквих проблема, што не рече водитељу да не једе кликере ? Но после видим Манојловић који је на почетку овог дијалога причао оно српско-београђански, поче користити мало по мало у неким речима ијекавицу, а затим и употребљавати хрваштину. За сат времена Манојловић, мој омиљени глумац кога сам нарочито поштовао стога што је рекао да не жели да глуми злог руског баћушку и да је стога одбио Шпилберга, дакле за свега сат времена Мики поче да скупља уста и говори мека слова, ијекавицу , хрваштину, ЗА СВЕГА САТ ВРЕМЕНА ! Ма иди бре Мики ваки си наки си. И која је сад сврха критике на рачун Шербеџије што је пристао да игра злог руског баћушку кад си се ти Мики за сат времена асимиловао у Хрвата? ОКе ти велиш да си против национализама свих врста, лепо је то , нако космополитански нема шта , ценим ја то кад је човек заиста и доследно космополита, али то подразумева да тај космополита има неки свој лични идентитет а не да за сат времена постане Хрват. И шта је сад Рад Шербеџија гори? Зашто је гори? Па он је за тебе Мики Лас Вегас, човек је барем на време сконто систем узео паре пристао да глуми злог руског баћушку и шта га брига. А ти си као сад неко ко има интегритет , ти то не би, јок, ти си шири од тога( ето једино за сат времена што прихватиш хрваштину без проблема а ајде) ти си бре космополита. И уопште мука ми је од свих ових "наших" који оду код Хрвата у студио и причају о злом Слоби. Јесте Слоба је био нитков, али то је наш пробелм, што са Хрватима да причамо о Слоби, кад је неки од њих причао негативно о Туђману? Никад, Нити ће. Ма не мора о Туђману, ајде нек неко од Хрвата дође у српски студио и прича о злом Павелићу , ајде чик. Неће се то десити. Дакле Мајки жао ми је. Ниси више мој омиљети глумац. Истина није ни Шербеџија, није то никад ни био. Али ниси више ни ти! Ти си оно као неко ко не пристаје на компромисе, на томе градиш идентитет, а заправо ниси ни тамо ни вамо. Шербеџија је макар изабрао шта му је примарно( новац) а ти? Као интегритет. Ма иди бре какав интегритет, какав идентитет, Југословенски идентитет? Па шта је то побогу, где је то? Докле више тај трип?!! Серви. Нисте ви ништа, нисте ни Југословени ни Срби ви сте серви, слугерање ! Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 On 3. 11. 2013. at 14:17, Жељко рече Док су вас гледали као припадника једног примитивног народа који је започео рат. Благо културном Загријебу који је дочекао НЕмце ослободиоце чоколадама и цвијећем Баба је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 On 20. 10. 2013. at 10:59, Жељко рече @ Zeljko Znam da volis dobre potpise. Ovo videh na nekom forumu: Bakterije su jedina kultura koju neki ljudi imaju. Ali, i bakterija ima raznih. Neke ti nabiju temperaturu, a od nekih ti se povraca. Постоје и културне бактерије, то су рецимо оне које служе за кишељење купуса, затим за справљање неких јела сирева рецимо, ту је онда и плесан на коју имам алергију али служи такође својој сврси, затим за комину за ракију прво бактерије после хемијски процес...итд. Нису све бактерије варварске, али бојим се да је савремено човечанство по прилично варварско а поретко културно и да ће нас бактерије претећи у култури. Zavisi gfe se bakterija nalazi,ako je na pravom mestu ,korisna je, na pogresnom patogena je :-) Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 On 3. 11. 2013. at 14:22, Драшко рече Благо културном Загријебу који је дочекао НЕмце ослободиоце чоколадама и цвијећем Види, ово што сам писао није критика Хрвата, нити тог водитеља, искрено свидео ми се водитељ и колико је лукав. Изрешетао је Микија са свих страна. Значи добар водитељ, добар новинар. И што је најважније водитељ је за сат времена наметнуо Микију свој стил говора и начин размишљања. Значи заиста је доминантна личност. Нису проблем Хрвати, они знају на чем су, знају на чему граде и шта је њихов идентитет. Проблем су Срби којима је све идентитет сем онога што јесте. Саша од Москве and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 On 3. 11. 2013. at 14:29, Жељко рече Види, ово што сам писао није критика Хрвата, нити тог водитеља, искрено свидео ми се водитељ и колико је лукав. Изрешетао је Микија са свих страна. Значи добар водитељ, добар новинар. И што је најважније водитељ је за сат времена наметнуо Микију свој стил говора и начин размишљања. Значи заиста је доминантна личност. Нису проблем Хрвати, они знају на чем су, знају на чему граде и шта је њихов идентитет. Проблем су Срби којима је све идентитет сем онога што јесте. Разумем, али колко год да мислим да Хрвати имају одличан тв програм у погледу продукције, културе, намјене итд.... ове ствари тј. испади ме револтирају Ја се осјећам револтизирано.... значи оно дозвољавају језик мржње на својој телевизији А Мики.... и Микијевци.... но комент! Шербеџија није такав колко ја знам, награбусио је он од Лијепих Наших својевремено (тако сам чуо) То ти је кад у Атељеу може да се прави представа хрватског редитеља (ок, немам против) али са таквом тематиком да се користе српски национални и верски симболи....Уосталом причали смо о томе ти и ја.... Баш ме занима дал ће неко да пита Микија што није реагирао другачије? Изгледа да Руданица има више пимпека од Микија Баба је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Руданка дефинитивно има више пимпека од многих не само у Србији него чак и у Кроејша. Иначе то је један обична домаћица фром лијепу њиову која сасвим нормално и уобичајено функционира у дому свом, али ван њега увјек прави те перформансе. Но на тијем перформансима заиста јој могу многи позавитеди. Не знам заиста какав је Раде вако приватно, мој покојни матори га је поштовао немам појма због чега, вероватно је имао неки разлог који није био за јавност. Него само напомињем оно из Јеванђеља-ко први баци камен нек буде спреман да га дочека на волеј. Па тако и за Микија који је критиковао Радета због злих руских башућки. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Hm. Razmišljam o jednom principu na koji me je Željkovo pisanje navelo da razmišljam. Kaže Ž.: "Miki nije više moj omiljeni glumac". OK. Razumem. Prolazio sam svojevremeno to pročišćenje 90-tih godina, sa omiljenim hrvatskim bendovima i izvođačima. Presnimavao sam kasete na kojima su bili Fosili, Valjak, Kazalište, Krila, Oliver, .... A onda nekako 2000-tih sam počeo ponovo da ih slušam. Nisu mi više bili omiljeni, ali sam ih rado opet imao, sada narezane na HD-u. Glumci...Mislim da sam se slično odnosio prema hrvatskoj kinematografiji i glumcima. Nekada omiljeni Gregurović postao mi je stranac, da bih ga nekako sa 2000-tim godinama opet gledao, sjajnog kao što je i bio. Ne sumnjam u njihov nacionalizam i srbonipdaštavanje, čak ga veoma dobro razumem, ali prosto ne mogu da zbog toga odbacim ono što oni najbolje rade, a meni pričinjava zadovoljstvo. Muzika, gluma... književnost, što da ne? Voleo sam nekada Gorana Tribusona i pročitao sam sve njegove knjige iz HIT biblioteke. Mnogo su učinile u mojem odrastanju. ------------ Miki Manojlović je verovatno naš trenutno najuspešniji glumac. Čovek koji je glumeo u toliko domaćih i stranih ostvarenja, da teško će se desiti da to neko skoro ponovi. Čovek je glumeo u hrvatskim, italijanski, bugarskim, francuskim, američkim filmovima. I to glavne uloge. Toliko ni veliki, veliki Bekim svojevremeno nije stigao. A Bekim je bio zaista najveći. Razumem i zašto Miki nije toliko zadojen srpstvom. Čovek potiče iz srpsko-francuske porodice. Kao dete rastao je pod uticajem francuske kulture, i čak mi je njegovo masonstvo mnogo jasnije iz te prizme. Rade je jedan od najvećih šarmera. On se pojavi, izgovori dve reči i nasmeši se i čovek, kupi sve. Ima toliku harizmu, a to nije bez razloga. Kada je pričao o svom srbovanju, uvek je govorio da je kulturno više bio u hrvatskim bojama. To se i vidi. Bio je i ostao jugoslaven po opredelenju. Kao i mnogi drugi, koji su neuspešno zamenili jugoslovenstvo, sa hrvaćenjem ili srbovanjem. A to se vidi i prepozna. Rade se nije bar tu folirao. Moji omiljeni glumci su na žalost mrtvi, pa ih ne mogu ni skinuti sa pijedestala, zato što prosto ne mogu da pokvare sliku koju imam o njima. Baš kao i muzičari. Znači kada se radi o umetnosti, mislim da na umetnike treba da gledamo drugačije, to jest da se ne "ljutimo" na njih, zbog nekih izjava, ponašanja. To je drugačiji svet. Vredan pažnje. Ako zasluži naravno tu pažnju. Jedini ljudi koje sam sa lakoćom odbacivao i menjao mišljenje o njima, jesu političari. Nekada omiljeni lider, postao je omrženiji od tada najomrženijeg. I to da je bio jedan, nego par njih. Njih treba odbacivati, jer ne ostavljaju neku trajniju vrednost. Izuzetak je gospodin Toma Nikolić, koji je zaista političar par excellance. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 @ Vlada Lambada On 3. 11. 2013. at 15:20, Vlada Lambada рече Znači kada se radi o umetnosti, mislim da na umetnike treba da gledamo drugačije, to jest da se ne "ljutimo" na njih, zbog nekih izjava, ponašanja. To je drugačiji svet. Vredan pažnje. Ako zasluži naravno tu pažnju. Не гледам ја њега у овом случају као уметника, него као човека. И не у овом случају него у свим случајевима. И не само њега него свакога ма коју професију да обавља. Па макар био и патријарх. А његово човештво је испануло смешно у том ХРТ1 студију. Чему та асимилација? Или, што се гађао камењем на Шербеџију да би у неком стидију у коме је опет исту ту своју изјаву понављао постао скоро као и Шербеџија. То што је пола Француз пола Србин не значи да мора у хрватском студију постати Хрватом, јел тако? Suncokret54, kordun and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Косовски избори и косовски Завет ! Онај наш писац ерцеговац и бивша комуњара а сад немам појма шта је, Вук Драшковић, једном приликом рече за ове наше патриоте да где год су бранили Србе ту Срба више нема. Тако ми се дојми и по питању бојокота избора на Косову. Шта ће ти људи доле сад после избора ? Да су изашли на изборе имали би своје представнике сад ће им албанци бити у Северној Митровици представници, градоначелник Албанац. Кажу ми патриоти па то би Тачи свакако временом намако тамо своје људе. Можда и би. Али зар ми сами пре времена треба да намакнемо тамо Тачијеве људе? Најболнија ми је симулација Косовског Завета. Замишљам Цара Лазара како све са мачем разваљује гласачке кутије и виче: Земаљско је за малена царство! Колико разумем за наше ретард патриоте Косовски Завет то је једна територија, која се протеже пољем Косовом и заузима отприлике површину аутономне покрајине Косово и Метохија која је први пут у историји тако оивичена за време комуниста. Дакле може се слободно рећи: Косовски Завет је комунистичка територијална творевина која је уједно срце Србије и коју ћемо бранити лупањем изборних кутија и другим прангијањима јер је та територија извор нашег идентитета. Овако доживљен Косовски Завет ослобођен своје духовне димензије прилагођен за савременог српског патриотског конзумента, мислим да је најкориснији америчкој политици на Косову. Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Ја не цијеним људе мондијалисте,ако морам да бирам као човјек биће ми дражи Шоваговић од Шербеџије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 https://www.youtube.com/watch?v=I08FPMP17k4 Срђан Ранђеловић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Ja zamisljam Cara Lazara kako tera Milosa Obilica i ostale da idu na izbore koje organizuje car Murat i govori im da glasaju za Vuka Brankovica u suprotnom da ce ih smatrati izdajicama roda svoga. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука