Лука чтец Цркве Божије Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Groblje mamuta, otkriveno u Viminacijumu, potvrđuje da je na ovom prostoru u preistoriji bujao život. Kraj obala Panonskog mora živeli mamuti, mastodonti, sabljozubi tigrovi, nosorozi... FANTASTIČNO otkriće groblja mamuta na arheološkom lokalitetu Viminacijum, u Starom Kostolcu, izazvalo je svetsku senzaciju i podsetilo da je Srbija i u preistoriji bila pozornica neverovatnih događaja. Prirodnjaci podsećaju da je nekim čudom naš prostor čak i za vreme ledenog doba ostao topla zona u kojoj je život bujao, a da je, posle otopljavanja, Srbija postala najveća magistrala živog sveta koji se širio ka severu i zapadu Evrope. - Naše tle otkriva malo poznatu priču i o preistoriji i o istoriji sveta - kaže prof. dr Miomir Korać, direktor arheološkog projekta Viminacijum. - Ovde su vladali drugačiji klimatski i geološki uslovi, neuporedivi s onima u severozapadnoj Evropi. Zato ovde imamo i groblje mamuta i procvat najstarije ljudske civilizacije u Lepenskom viru i Vinči. Izuzetan „genetski kod“ ovog tla je dao i 17 rimskih imperatora - četvrtinu broja svih vladara svetskog carstva! Srbija se nalazi u delu Evrope gde su se dešavale izuzetno česte i snažne geološke promene u poslednjih od 60 do 70 miliona godina - objašnjava Miodrag Jovanović, stručnjak za preistoriju Prirodnjačkog muzeja u Beogradu. - Ovde su se dešavale snažne tektonske promene tokom desetina miliona godina koje su izazivale smene živog sveta.Tokom istraživanja, pronašli smo u centralnoj Srbiji groblja životinja koja su karakteristična i za Malu Aziju i za centralnu Evropu. Otkriće fosila tropskih životinja u Srbiji dokazuje da je balkanski prostor bio spona kontinenata - zaključuje Marković. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Већ сам помислио да се тема односи на људе. Реко неко је сад смислио причу како су у Србији и дивови живјели некад... nana, RYLAH and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Већ сам помислио да се тема односи на људе. Реко неко је сад смислио причу како су у Србији и дивови живјели некад... Кажи кад сам и ја помислио на оне слике оних огромних скелета и Мирољубове приче које ће сад неко да налепи овде Млађони, Милан Меденица :), Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Који је извор текста, не могу да се постављају текстови без извора одакле је преузет. У супротном тема се брише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лука чтец Цркве Божије Написано Јун 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 A treba i to da se napise Oprosti. Tema je preuzeta sa vesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Verovatno je odavde: Link https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Изворе теме је: http://www.novosti.r...u-hodali-divovi A и неки еминентни медији су пренјели ову вијест: http://abcnews.go.co...serbia-16571250 http://news.yahoo.co...topstories.html http://zeenews.india...bia_781987.html Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 za potpuniji uvid procitati izuzetne knjige(za zimu od Jean Marie Auel iz opusa "Deca zemlje", prve tri knjige su "Pleme spiljskog medveda", "Dolina konja", "Lovci na mamute", radnja se upravo desava na ovim prostorima, za sta postoje i potvrde, dok sam citao knjige shvatio sam da je manje vise istina i da je pisac imao cug iz kolektivnog nesvesnog, a pre neki dan sam se susreo sa zanimljivom podudarnoscu, naime ovu pecinu je otkrila zena po istom imenu kao i pisac http://www.youtube.com/watch?v=l_z6FLYCDzk&feature=my_favorites&list=FLFEcChhc_25Vy21YfyEcf3A previse je podudarnosti da bi moglo da se ignorise i smatram da je ekipa iz knjiga bila u toj pecini jer totem im je bio upravo pecinski medved, a u pecini postoji jedan pijedestal na koji je postavljena lobanja pecinskog medveda, knjige su napisane pre otkrica pecine koja potvrdjuje pricu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 U mom kraju je, ništa spektakularno. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 za potpuniji uvid procitati izuzetne knjige(za zimu ) od Jean Marie Auel iz opusa "Deca zemlje", prve tri knjige su "Pleme spiljskog medveda", "Dolina konja", "Lovci na mamute", radnja se upravo desava na ovim prostorima, za sta postoje i potvrde, dok sam citao knjige shvatio sam da je manje vise istina i da je pisac imao cug iz kolektivnog nesvesnog, a pre neki dan sam se susreo sa zanimljivom podudarnoscu, naime ovu pecinu je otkrila zena po istom imenu kao i pisac http://www.youtube.com/watch?v=l_z6FLYCDzk&feature=my_favorites&list=FLFEcChhc_25Vy21YfyEcf3A previse je podudarnosti da bi moglo da se ignorise i smatram da je ekipa iz knjiga bila u toj pecini jer totem im je bio upravo pecinski medved, a u pecini postoji jedan pijedestal na koji je postavljena lobanja pecinskog medveda, knjige su napisane pre otkrica pecine koja potvrdjuje pricu Za tebe jesu izuzetne,sta mislis da li svi misle tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Sta me briga sta drugi misle, ako ne misle kao ja Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2013 Sta me briga sta drugi misle, ako ne misle kao ja :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука