Баба Написано Јул 16, 2011 Пријави Подели Написано Јул 16, 2011 Сава је мало посустао , мора да је због сунца prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Већина користи синтетику... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Како изгледа хомеопатско лечење? У првој посети код хомеопате узима се случај, што подразумева да човек саопшти због чега је дошао на терапију. Треба да на свој начин опише тегобе, како их доживљава, како на њега утичу. Поред физичких симптома веома је битно како се човек осећа, како живи, како је расположен. Човек треба да каже оно што сматра битним за себе, што га разликује од других. Мало се поприча о ранијим болестима, о томе кроз шта је прошао, а понајвише како је он то доживео, како је на њега утицало. Управо тај субјективни доживљај је оно што је најбитније при одредјивању хомеопатске терапије. http://www.runozig.c...o-run-joomla-15 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantera Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Moje dete je imalo alergiju na hranu, odnosno na kombinaciju mlecnih proizvoda i voca u istom danu, Dok nije malo porasla nisam smela nista da joj dajem od lekova samo sam izbegavala da joj dajem tu hranu u isto vreme, Znaci bilo je jedan dan mlecni,drugi dan vocni! Naravno erius pomaze s vremena na vreme ali nije dobro da se koristi duzi period, kao ni presing. Posto su se lekari cudili kako sam uspela da primetima tu vrstu alergije na odredjenu mesavinu hrane u odredjenom periodu, odusevljavali se ali samo prepisivali erius, resila sam da uzmem stvar u svoje ruke.U Tirsovoj su testovi pokazali da je alergicna na krompir i polen! Vec tri godine joj dajem homeopatske lekove i nema nikakvih tegoba, normalno jede sve i normalno spava. Lekove uzimam od doktora otorinolaringologa koji radi u DZ Valjevo i ima zvanicni sertifikat kao specijalista homeopata.Znaci covek je proveren a uz to je i u crkvi. Fin, blag, smiren, strucan.Kad pocne da kaslje dajem joj sirup od mesavine maslinovog ulja,jabuke,nane i ne ynam cega sve jos,jer joj to pravi baka koja gaji nanu i ostale travke i stalno ga imam u kuci. Verujte da prestaje sa kasljem posle 5 minuta. Neverovatno ali istinito. Drugo, postoji u Zemunu, CEA centar ruskih lekara koji rade posebne testove na 5000 alergena i imaju alternativne nacine lecenja. Eto, ako sam nekom pomogla, bice mi drago. Samo prenosim svoja iskustva jer su rezultati na mom detetu to pokazali. Александрида, Andre Williams and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Треба бити пажљив код тих хомеопатских препарата , зато што данас доста надрилекара се крије иза приче о хомеопатији. Ја углавном гледам да то буду прави лекари који се узгред баве и хомеопатијом, па чак и тад сам скептичан, јер има разних људи данаске... DYNABLASTER and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 О хомеопатском лечењу мало подробније на руножигу , изашло је више занимљивих чланака рецимо : Ко се све може лечити хомеопатским путем? Које се болести могу лечити хомеопатском медицином? Како изгледа хомеопатско лечење? Шта све утиче на ток лечења? Колико дуго траје хомеопатско лечење? Зашто је добро да се у терапију укључе и остали чланови породице? Ово последње је рецимо веома занимљиво и по прилично ми се некако уклапа у православни погледа на човека и породицу. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 iz licnog iskustva mogu da preporucim da se jedno dva meseca prebire prasnjava! menta sa njive i da se uz to pije i caj od mente najlepsih listica koji sami izaberete, em zaradite em se izlecite ili bar postanete imuni na jake reakcije PS: trosicete i rolnu papira po smeni, al se isplati PPS: ja sam imao nenormalnu alergiju na nesto, dal polen ili nemam pojma, svrbeo me jezik, stezalo grlo, curio nos curile suze kijao sam i po milion puta zaredom, u sred voznje me odvalio kasalj napad! morao sam stati sa strane puta borio sam se da prezivim, a jednom ko da sam stavio silikona u usne a grlo skroz steglo, sestra kad me videla pukla od smeha, a ja riknjavam hahahahaha, odvalilo me znaci, i lepo posle prebiranja mente ko nov, nikakva alergija ili eventualno nesto malo zasvrbi nos:) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 У књизи др Татјане Ђорђевић "Повратак Богу и природи" јако лепо су обрађене и алергије...Препоручујем! Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 iz licnog iskustva mogu da preporucim da se jedno dva meseca prebire prasnjava! menta sa njive i da se uz to pije i caj od mente najlepsih listica koji sami izaberete, em zaradite em se izlecite ili bar postanete imuni na jake reakcije PS: trosicete i rolnu papira po smeni, al se isplati PPS: ja sam imao nenormalnu alergiju na nesto, dal polen ili nemam pojma, svrbeo me jezik, stezalo grlo, curio nos curile suze kijao sam i po milion puta zaredom, u sred voznje me odvalio kasalj napad! morao sam stati sa strane puta borio sam se da prezivim, a jednom ko da sam stavio silikona u usne a grlo skroz steglo, sestra kad me videla pukla od smeha, a ja riknjavam hahahahaha, odvalilo me znaci, i lepo posle prebiranja mente ko nov, nikakva alergija ili eventualno nesto malo zasvrbi nos:) Каже овај доктор хомеопата управо то што си ти реко.Мислим да сам већ негде писо али се нем сећам где. Па вели - зашто у индији рецимо није толики проценат оболелих од алергија ? Зато што клинци од малена буду у прашини и временом организам се навикне на све те алергене који су у прашини. Европска деца и Американска немају ту "срећу" и стога је код њих већа преосетљивост на алергене који долазе из прашине. Питам а како се лечи по хомеопатији алергија . Вели Док Оутор - дозирањем алергена, типа ко вакцинација. Управо си ти сад то описао са тим брањем папричице, пардон камилице, оћу рећи менте. Међутим ко ће данас убедити родитеље да пошаљу децу на улицу у песак и прашину да би стекли јачи имунитет, нема силе те. Али опет много је боље да као превенцију користе неке природне материјале , чајеве или сокиће или ову креветнину од вуне , него да се кркају лековима типа пресинг или инекцијама кортикостероида који су дефинитивно на дуже стазе штетни по здравље. Савремени цивилизовани човек треба да се мало врати својим коренима, традицији, немора сад баш да иде на неку чуку да живи , али немора ни да буде толика пицајзла. Дакле да се унормали то је заправо решење. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 dada, a fora je u tome sto menta ima antialergense a radi i na dizanju imuniteta, i jos prasina radi svoje a doze su male, ne najedes se odma sad, nego malo po malo unosis u idealnim dozama prirodnim jer usput jos radis i koristan posao za koji budes placen i to fina lova lepe neostecene i savrsene listove po EU standardu smo prebirali i pakovali u kutije, a sav shmjut od mente i prasina sto je ostala je isla nama u kesice u radnje, i eto ironije opet je nasa lekovitija hahahahahaah :lol: Баба је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 dada, a fora je u tome sto menta ima antialergense a radi i na dizanju imuniteta, i jos prasina radi svoje a doze su male, ne najedes se odma sad, nego malo po malo unosis u idealnim dozama prirodnim jer usput jos radis i koristan posao za koji budes placen i to fina lova lepe neostecene i savrsene listove po EU standardu smo prebirali i pakovali u kutije, a sav shmjut od mente i prasina sto je ostala je isla nama u kesice u radnje, i eto ironije opet je nasa lekovitija hahahahahaah :lol: Moraš da mi otkriješ di se to radi , em kinta em da se ratosiljam lelergija. Inače eve šta čoek sa vidovdan voruma reče za runožig : Kupio sam zbilja dosta toga iz asortimana Runoziga i zbilja moram da potvrdim da se sa tako kvalitetnom robom do sada na nasim prostorima nisam susreo. Na jastuku spavam kao jagnje i uopste se ne deformise od koriscenja, dok su pokrivaci i ako ne toliko debeli taman toliko zagreju koliko je potrebno da se covek ne bi otkrivao.Ispada da im radim reklamu, ali mi to svakako nije cilj. Zbilja vrede i svakome preporucujem da kupi nesto od njihovog asortimana. Robu sam bukvalno dobio za 2 dana na kucnu adresu od trenutka narucivanja. http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?p=255995#p255995 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 7, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2012 ma to su najbolji moguci jastuci i krevetnine, ja jos od osnovne furam te prirodne od vune, realno vredi bar duple pare a to za mentu moras vidis firme i zemljoposednike koje sade jer to mora da se prebire rucno Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 Stižu nam alergije kakve još nismo videli Svetski priznati alergolozi najavili najjači udar alergija u poslednjoj deceniji, posebno na našim prostorima. Za sve je kriva atipična zima, sa učestalim smenjivanjem izuzetno toplih i izuzetno hladnih perioda. Ovog proleća, očekuju nas neviđene alergije Od svetskih eksperata stiže nam dramatično upozorenje: ovog proleća suočićemo se sa alergijama kakve dosad nismo videli, posebno na našim prostorima. Za sve je, kažu, kriva atipična zima, sa čestim smenjivanjem izuzetno toplih i izuzetno hladnih perioda. Alergolozi i imunolozi iz nekoliko zemalja (Engleska, Italija, Češka...) predviđaju da će sezona alergija ovog proleća biti najgora u poslednjoj deceniji i poručuju ljudima koji imaju probleme ove vrste da se dobro pripreme i budu izuzetno oprezni. Odbrambeni sistem Zbog ekstremnih temperaturnih varijacija tokom zime, oni najavljuju da će se polen u vazduhu pojaviti znatno ranije nego inače, već za nekoliko dana, pre nego što se naviknemo da je zima gotova i pre nego što naš odbrambeni sistem bude spreman da reaguje. Ova upozorenja prate i saveti kako se zaštititi, koji se podudaraju sa preporukama domaćih stručnjaka. Pre svega, kažu lekari, u slučaju da duva jak vetar i brzo se širi polen biljaka, najčešće ambrozije, treba ostati kod kuće. Takođe, najviše polena u vazduhu ima između pet i deset sati ujutru, pa se tada preporučuje nošenje šala preko usta i nosa. Ukoliko se pojavi alergijska reakcija na početku sezone, ne sme se čekati, već odmah treba otići kod lekara i što pre započeti terapiju kako bi se izbegle komplikacije. Direktor Klinike za alergologiju i imunologiju KCS dr Mirjana Bogić objašnjava za Press da oni koji nisu osetljivi na polen ništa ne bi trebalo da preduzimaju. - Ali, ljudi koji već imaju probleme ili godinama kubure sa simptomima, a da ni oni niti njihov lekar opšte prakse nisu svesni da je posredi alergija, morali bi preventivno da počnu sa terapijom. Važno je da se ne dozvoli da simptomi prevladaju i da se iz akutnog stanja, koje traje do dva-tri meseca, pređe u hronično jer je onda potrebna mnogo radikalnija terapija - upozorava dr Bogić i ističe da alergije mogu da izazovu velike posledice. - Kada ovakvo stanje traje mesecima, toliko naruši kvalitet života da on postane kao kod bolesnika sa lakom i srednje teškom astmom. To su ljudi klonulog duha koji najviše liče na depresivne. Kome smeta polen, smeta i med Stručnjaci tvrde da je ishrana dobro oružje u borbi protiv polena. Izbegavajte med - Neke biljke pokazuju ukrštenu alergiju sa polenom korova. Na primer, kada jedete lubenicu, postajete skloniji da reagujete alergijski. Osobama koje su alergične na polen vrlo često smeta med - objašnjava dermatovenerolog dr Gorana Isailović. Simptomi alergije - svrab nosne sluznice - svrab ždrela - svrab u ušnim kanalima - crvenilo i svrab očnih kapaka - crvenilo beonjača - suženje očiju - pojačano lučenje sekreta očiju - kijanje u napadima - suv kašalj - povremeno lako sviranje u grudima - curenje sekreta iz nosa - bolovi u glavi, u predelu sinusa - teško disanje na nos - gubitak osećaja mirisa Lečenje - antihistaminici - antizapaljenski lekovi (sprejovi za nos) - objedinjena terapija za rinitis i astmu - sprej koji se nanosi na nosnu sluznicu i stvara film - imunoterapija Ne izlazite, ako ne morate Ona ističe da su antihistaminici prva linija odbrane, ali da oni nisu dovoljni ako alergija traje cele sezone i tada treba, pod strogom kontrolom lekara, dodati takozvane antizapaljenske lekove, odnosno sprejove za nos. Kad dolazite od spolja, operite kosu, istuširajte se i promenite garderobu - Bilo bi dobro da na vremenskoj prognozi, pored temperature, vlažnosti vazduha i brzine vetra, piše i preporuka u zavisnosti od koncentracije polena, da bi ljudi znali da ne izlaze ako ne moraju. Ako morate da izađete napolje, kad se vratite operite kosu, istuširajte se i promenite garderobu. Takođe, leti ne treba mnogo luftirati prostorije tokom tih nezgodnih dana već pustiti klima-uređaje. Preventivne mere Direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti Aleksandar Adamović ističe da alergijski odgovor zavisi od toga da li će alergeni koji se budu pojavili imati veći alergogeni potencijal nego ranije i da li u vazduhu ima više polena nego inače. - Reakcije na alergene zavise i od toga koliko ste osetljivi, da li je oslabljen imunološki aparat, da li imate astmu... Osobe koje već imaju problema trebalo bi 10-15 dana pre nego što počne vegetacija da uzimaju antihistaminike u konsultaciji sa svojim lekarom. Treba unositi što više povrća i voća, a manje mesa i belančevina - smatra dr Adamović. IZVOR Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Jel još nekome sem meni treba ovo? Лидија Миленковић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука