Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Нем појма, то би морао са Џомићем да видиш, мени је тај његов део много различито делује у односу на онај званичан став који је прочитао само мало пре тог свог излагања. Јер имам утисак да је то опет релативизација онога што је речено - да Црква то толерише само када је у питању медицинска нужност. Опет, постоје свакакве ствари, али није све човеку на корист, далеко од тога, а сумњам и да је ап. Павле мислио на ово када је рекао речи које је Џомић цитирао УРЕЂЕЊЕ: Нем појма како се лечи, али мислим да би у заједници верника могло да се излечи, као и све друго. Не мислим на Мирољубове методе, него на методе који постоје код лечења наркоманије и сличних болести, Црква има таквих искустава, а мислим да се стидљиво прича и о излечењу неких хомосексуалаца (Не смеју много о томе да причају да их не би опет салетели медији). сем за чудотворно излечење оца серафима роуза, ја нисам чуо па бих волео ... али није ми јасна додирна тачка наркоманије и хомосексуалности, то ми је баш апстрактно? а мислим да је право време да се потрудиш да погледаш клип клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339451995' post='657857] сем за чудотворно излечење оца серафима роуза, ја нисам чуо па бих волео ... али није ми јасна додирна тачка наркоманије и хомосексуалности, то ми је баш апстрактно? а мислим да је право време да се потрудиш да погледаш клип Оба су поремећаји из призме Цркве, јер причамо из призме Цркве, исто као и нпр. блудничење. А клип стварно не могу да гледам, чак сам и почео, али никако не могу да се сконцентришем. Ако мислиш да је битно за расправу да га одгледам, лакше ми је да сада станем са писањем (и овако ћу ускоро на спавање), па сутра да га одгледам и да наставимо причу. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 сем за чудотворно излечење оца серафима роуза, ја нисам чуо па бих волео ... али није ми јасна додирна тачка наркоманије и хомосексуалности, то ми је баш апстрактно? а мислим да је право време да се потрудиш да погледаш клип Не знам да ли си ово рекао мени.Ако ти је заиста толико стало препричај ми о чему је поп беседио.Мени је мало већ досадно да слушам поповске беседе...поготово на страњском.Ко је уопште помињао додирну тачку хомосексуалности и наркоманије, али ако те баш занима додирна тачка им је грех и то не неки било каки , него себичност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Bez gledanja ovog Almodovarovog dela... razmi$ljanje na ovu temu je potpuno nepotpuno http://www.imdb.com/title/tt1189073/ .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Осим што си површан и безобразан си!Ти си цитирао Двери.А тобом је заправо немогуће диванити , жао ми је мислио сам да си паметнији и нормалнији.Ствар је у томе што мене баш занима тема, хтео сам прво да рашчистимо то око Двери , не политике, то си ти извукао из поста који сам поставио вест са фб репортера.Заиста покушавам дуго времена да овде причам о већини ових тема које покрећете , али просто је то немогуће. Добар део активних форумаша је припрост или безобразан или површан или идеолошки затуцан пун предрасуда.Дакле Медолино да поновим још једном на овој теми ме не занима политика ТИ СИ ПРВИ ПОСТАВИО ЦИТАТ СА ДВЕРИ , ја нисам симпатизер Двери имам на овом форуму барем два сведока за то .Није дакле у томе проблем, већ питање зашто си баш цитирао ДВери ако не желиш да у ову тему увлачиш политику ?Даље зашто се држиш предрасуда да ћу ја по сваку цену и на свакој теми троловати и причати о политици?Истина је да се ја не слажем са добрим делом форумаша у политичком смислу(мада кад мало боље размислим био бих луд и кад бих се слага ) , али побогу Медо зар то значи да ме треба стрељати или да немам право дискутовати на другим темама о другим стварима ?А сад пошто ништа нисам успео с тобом да решим јер си ограничен , (то је највероватније) за озбиљну дискусију, изнећу неко своје мишљење о самој теми не улазећи више у твоје пропусте да тему не начиниш политичком а ипак си је таквом начинио, па на крају лоптицу пребацио на мене( жутица је болест прљавих руку) .Дакле питање је било : шта каже духовни живот наше свете Цркве на ово што је Господ уселио ЖИВОТ у ту утробу и децу, пошто је он ЈЕДИНИ ТВОРАЦ, ЖИВОТОДАВАЦ и КРОЗ КОГА ЈЕ СВЕ ПОСТАЛО?јел могуће да је медицина "преварила" Бога, а вероватно је једино објашњење да су фотке фотошопиране а вести лажне, јелда У тексту је реч о транџи који је задржао репродуктивне органе жене , мада се сада брије.Самим тим он може бити мајка.Такође неко од њих двојице није у могућности да чини ђецу, нисам најбоље разумо инглишки није ми матерњи.У сваком случају приступили су вештачкој оплодњи како сам разумео.И то би било то укратко оно о сликама и први у свету и слично није битно за ову тему.Отац Џомић је у неком претходно цитираном посту већ одговорио мање више на сва ова Мадина питања , мада не овако страсно као Меда и без смеха .Да занимљиво је да неки људи немају деце , рецимо Владета Јеротић није имао децу , а знам неке наркомане који су добили децу .У српском народу постоји узречица у том контексту - Бог да децу свакој будали .Ова узречица се савршено може применити на овог транвестита и његовог геј партнера.Иначе не бих ову узречицу применио на све родитеље , таман посла .Тако да не видим шта је сада проблем у овом случају.Бог је створио свет и законе света и природу , да ли се баш сваки пут меша или немеша при функционисању те природе ми то не знамо , немамо неки механизам којим бисмо то могли измерити. Једино што је сигурно то је знамо да се Бог повремено умеша, као у случају Богородице и Христовог зачећа. Све остало је највероватније по мом мишљењу природа.Што се тиче неродице код неких људи, знам поуздано за неке људе да не могу имати децу због одређених грехова који су чинили, али ти људи су Црквени и заиста не бих могао да применим исте те принципе и на ове транвестите.Јер Хришћанима Бог суди сада у овом свету и веку , управо зато да им не би судио онда на Страшном Суду, када ће сви непокајани грешници бити осуђени заједно са ђаволом. далеко од површног, ал да постављаш вести које везе немају са темом и да не очекујеш да ти одбрусим за скретничарење онда си стварно ентузијаста прво, нисам цитирао двери нити ме оне занимају али ме занима шта ће политичка идеологија да провуче у име Цркве, поготово за мене (нисам ја транџа или геј, већ ми је дубоко нејасан) изузетно проблематичан део текста који сам преузео оданде, и то не од тебе већ је недељко на некој теми проследио линк и онда ми је дошло да отворим тему и да се позабавимо разним проблематикама - од зачећа преко рађања, транџи, педера и лезбејки до онтологије пола, крштења и других светих тајни које се односе и на њих. мислим притом на људе који се труде у Цркви а не инкорпорацију свих живих квази-радосног синкретизма ради као и оног што се недвосмислено коси са Светим Писмом. надам се да ћеш ми и опростити за набрзака закључак што се тиче троловања пошто баш у ретким случајевима пратим ко шта воли или не, или чију политику води и очигледно сам погрешно протумачио твој труд на овој теми. због свега тога, жао ми је и што не можеш лагано да испратиш клип, пошто владика доста смиелсно, барем за мој појам, објашњава неке ствари баш у вези ове проблематике. свиђа ми се твој одговор, само што не бих ишао путем појединачних примера већ ка једном концепту које би све примере обухватило у једну слику. не да испитујемо Божју Промисао, већ да покушамо да сагледамо логику и од делића појединачних примера саставимо неку оштрију слику. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Не знам да ли си ово рекао мени. нисам, омакло ми се да пошаљем поруку пре него сам цитирао александров коментар ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Узми пост свој и иди све ти је опроштено Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 On je istakao da, iako je izražena razlika polnosti na zemlji, polne sposobnosti nemaju metafizički, večni značaj. На земљи , дакле овде у животу овоме , полна разлика је реалност. У Есхатону је друга реалност и пола тамо нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 U vezi Dzomica... jelte, Oca Velibora... Ma Montenegro(zove tebe - zove mene) je turisticka zemlja i onda evropa tu dolazi "svakojaka" i bIJelosvIJetska, i onda mora to da se malo priolagodi (Ikonomi$e).. ipak..misija, turizam, sport, razonoda... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 to sto je ta zena namontirala pimpek nista ne znaci, mogu ja da namontiram i usi od pacova pa cu i dalje biti covek Ратко :( and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 to sto je ta zena namontirala pimpek nista ne znaci, mogu ja da namontiram i usi od pacova pa cu i dalje biti covek Хахахахахахахахаха! Јеси сигуран ?!!Хахахахахаха, де ти то паде на памет ... хахахахахахаха!Иди бегај DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 brate siguran sam... jerbo sam u celibatu! greengrin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 On je istakao da, iako je izražena razlika polnosti na zemlji, polne sposobnosti nemaju metafizički, večni značaj. На земљи , дакле овде у животу овоме , полна разлика је реалност. У Есхатону је друга реалност и пола тамо нема. сад шњурам по форуму и гледам како ова тема покушава са једне стране а ова нишијева тема се скоро истим бави, доводећи у питање границу човечности са стране технологије: https://www.pouke.org/forum/topic/19542-binarni-moralni-kod-%E2%80%93-da-li-covecanstvo-sanja-elektricne-ovce/ поготово ми је занимљив део о киборгу, делом човек а делом неоргански, ал можемо ли тако исто посматрати и човека који је органски надоместио свој недостатак? као и део о гађењу/мржњи/одбојности према свему што није "нормално". уједно, испитује и владикин став из клипа да ли је личност везана за мозак и да ли је одређена само електро-хемијским реакцијама. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 сад шњурам по форуму и гледам како ова тема покушава са једне стране а ова нишијева тема се скоро истим бави, доводећи у питање границу човечности са стране технологије: https://www.pouke.org...lektricne-ovce/ поготово ми је занимљив део о киборгу, делом човек а делом неоргански, ал можемо ли тако исто посматрати и човека који је органски надоместио свој недостатак? као и део о гађењу/мржњи/одбојности према свему што није "нормално". уједно, испитује и владикин став из клипа да ли је личност везана за мозак и да ли је одређена само електро-хемијским реакцијама. Немам никакву ни одбојност ни гађење ни мржњу према "ненормалностима" , просто живим у времену и окружењу где су ненормалности нормалне . Тако да пре имам изненађење при сусрету са нормалностима.Киборг човек ми је чак симпатична ствар, само чини ми се робокап је био бесполан Данас је много киборг људи , јер тих неких помагала за нормалан живот је све више , почевши од пластичног кука до вештачких зуба, апарата за срцето оних пејсмејкера и слично.Скоро сваки трећи одрастао човек има нешто од тога .И наочаре су неки додатак за побољшање телесних функција , не бих имао ништа противу да имају звучнике и екран .Е сад оно старо питање да ли је ствар лоша сама по себи или по употреби.Види Медолино и вибратор можеш користити за масажу стопала а можеш и за грех.Да ли су овима транџама заиста медицински неопходне те операције ? Не знам, мишљења сам да у већини случајева нису и да је то неки њихов хир.Људи данас имају што би реко ава Јустин прашумску етику и свемирску технику и у складу с тим се и понашају.Јесте то један каламбур али суштински појашњава стање ствари.Мислим да савремени човек емотивно , културно и етички није дорастао савременој техонологији. Милан Меденица :), nedeljko, Vaske and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luka čtec crkve Božije Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 AUU OVDE SE NAOSTRILO!!!!! :229229229: MOZDA CU KASNIJE DA KOMENTARISEM ZBBOGOM !!!!!!!! :blink2: 0912_sport.gif' class='bbc_emoticon' alt=':0912_sport:' /> :orkan: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука