Jump to content

Сабор у Ћелијама,14.јун2012

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хоће ли ко од вас у Ћелије у четвртак??

Ми ћемо највероватније ићи.

Ако видите ову малу,плаву са мог аватара и поред ње,прилично угојену трудницу,уморну-то сам ја :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Сретан празник,драги моји!

Данас нас је Свети отац Јустин сабрао на прекрасној Светој Мистагогији,како је рекао Митрополит Амфилохије.Било је лепо и молитвено.

Пренећу вам само један,по мени најважнији део.По сечењу колача,беседио је Владика Атанасије а после њега и Митрополит Амфилохије.

На почетку беседе,Митрополит је почео да плаче,да плаче над гробом оца Јустина за његовим братом Артемијем.Сви су почели да плачу,монаси,свештеници,Владике,веран народ.

Митрополит нас је све позвао да се помолимо за Артемија,за његово спасење.

"Дођи брате,што бежиш,дођи да се измиримо над гробом нашег оца!"

Верујте,сви су плакали и по први пут,од када је све ово почело,осетила сам право хришћанско сабрање,да се молимо једни за друге а не да се вређамо и осуђујемо.

post-4696-0-17847700-1339691990_thumb.jp

post-4696-0-94996000-1339692013_thumb.jp

Подели на овим сајтовима

Још да додам,да ће највероватније следеће године бити пренос моштију Пр.Јустина Ћелијског.

Подели на овим сајтовима

Данас нас је Свети отац Јустин сабрао на прекрасној Светој Мистагогији,како је рекао Митрополит Амфилохије.Било је лепо и молитвено.

Пренећу вам само један,по мени најважнији део.По сечењу колача,беседио је Владика Атанасије а после њега и Митрополит Амфилохије.

На почетку беседе,Митрополит је почео да плаче,да плаче над гробом оца Јустина за његовим братом Артемијем.Сви су почели да плачу,монаси,свештеници,Владике,веран народ.

Верујте,сви су плакали и по први пут,од када је све ово почело,осетила сам право хришћанско сабрање,да се молимо једни за друге а не да се вређамо и осуђујемо.

СРЕЋАН ПРАЗНИК! Јако ми је драго да чујем вести о оваквом сабрању! Морала сам из етичких разлога да одреагујем, вест је превише позитивно узнемирујућа. :)

Нека Господ молитвама св. Јустина умири и измири све своје људе!... isus-sinai

Подели на овим сајтовима

прејако!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Богу хвала на овоме. То је смисао живота у Цркви. Како би било дивно када би се Артемије вратио ка својима и да земаљски живот заврши у Цркви међу себи једнакима.

Подели на овим сајтовима

• Гости

13.06.2012

2012-06-13-022v.jpg

Уочи дана када наша света Црква прославља два своја велика учитеља и философа, светог Јустина мученика и преподобног Јустина Ћелијског, служено је бденије у манастиру Ћелије. Бденије је служио Епископ врањски Пахомије, а саслуживали су му: архимандрит Доротеј, игуман манастира Свете Тројице недалеко од Гетеборга у Шведској, протојереј-ставрофор Љубисав Аџић, и јерођакон Силуан, професор Призренске богословије, уз присуство надлежног Епископа Г. Милутина и умировљеног Епископ захумско-херцеговачког Г. Атанасија. Појање су, својим умилним гласовима, предводиле монахиње манастира Ћелије са игуманијом Гликеријом. Велики број верника окупио се да молитвено и саборно започне прославу, дивног у светима, преподобног Јустина Ћелијског.

Дарко Ђурђевић, вероучитељ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...