Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Аха. схватио сам, они су "хтели" да заузму Банат, веле фолксдојчери. Па добро, и ја сам хтео кошаркаш да будем па несам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Не скрећи са теме, оптужио си мој народ да је злочиначки према Србији и Србима био, желим да чујем аргументе и који део Србије је заузела Румунија у Другом Светском рату??? Банат је био под управом Немачке. Написао..сам... Румуни су хтели Банат...али локални немци су издејствовали код Хитлера..да се то избегне... а није званчно никада ушла Румунска нацистичка војска... ту сам се зезнуо... али нешта сам читао о неким Румунским ... само никако да се сетим... извињавам се на грешци... Припајање Румунији и међуратно раздобље: Крајем 1918. г. српска војска ушла је у већи део Баната и Темишвар и потпомогла организовање српске народне власти. Међутим, каснијим мировним конференцијама новооснована Краљевина СХС није успела сачувати средишњи и источни део Баната са Темишваром и он је 1919. г. предат Румунији. Посебно тешка борба при преговорима била око положаја Банатске клисуре, настањене претежно Србима и са 3 српска манастира. Међутим, после разграничења са обе стране границе остало је приближно исти број Срба, односно Румуна - око 60 хиљада. Положај Срба у у Краљевини Румунији у следеће две деценије био је добар - основане су српске новине, основане српске културне и образовне установе. Чак је и у раздобљу фашистичке диктартуре генерала Антонескуа током Другог светског рата положај Срба био подношљив. Ево извињавам се још једом Румунима..на мом незнању.. стварно ми је жао... али некако ми се то мувало..а немам појма зашто.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 teska knjiga ali preporucujem Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Написао..сам... Румуни су хтели Банат...али локални немци су издејствовали код Хитлера..да се то избегне... а није званчно никада ушла Румунска нацистичка војска... ту сам се зезнуо... али нешта сам читао о неким Румунским ... само никако да се сетим... извињавам се на грешци... Ништа дешава се, а и знамо да фолксдојчери никада не би дозволили "нижим расама" као што су мађари и румуни да управљају тако драгоценом територијом као што је био Банат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 teska knjiga ali preporucujem http://www.limundo.com/kupovina/Knjige/Knjizevnost/Beletristika/REMARK-KOMPLET-KNJIGA/5333989 DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Ништа дешава се, а и знамо да фолксдојчери никада не би дозволили "нижим расама" као што су мађари и румуни да управљају тако драгоценом територијом као што је био Банат. сад сам сконто... погрешио сам светски рат... Румуни су тражили Банат .да уђу у рат на страни антанте После проглашења уједињења српска војска је добила задатак да брани границе нове државе, као и да чува унутрашњи поредак. Највећи непријатељ Краљевине СХС на спољном плану била је Италија, а на унутрашњем: црногорски сепаратисти (зеленаши), франковци у Хрватској, сепаратисти у Македонији (ВМРО), Румуни су истицали претензије на цео Банат, а италијански повереници су роварили у Албанији против Краљевине. Дипломатија царске Русије залагала се у ово доба за стварање две Југославије, једне католичке (од Хрватске и Словеније) и једне православне, бојећи се да би у заједници са католицима код Срба «православље попустило». Према руским плановима, православна Југославија, а заправо Србија, обухватала би Црну Гору, Босни и Херцеговину, Славонију, Срем, Бачку, јадранску обалу од Цавтата на југу до рта Плоче на северу, као и од Дрима до Војуше. С друге стране, Руси су тражили да се Румунији да и равничарски Банат, а Бугарској део Македоније (јужно од Скопља) Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 сад сам сконто... погрешио сам светски рат... Румуни су тражили Банат .да уђу у рат на страни атанте Ма, могу ја да тражим шта год хоћу и коју год хоћу територију, ако ти немаш подршку становништва и ако то становништво је друге националности не можеш да добијеш то па да си јак као Америка. Истина је ово за Банат али ко је румуне схватио озбиљно у вези тога? Банат, Срем, Бачка и Барања су донеле одлуку да се припоје краљевини СХС и ту је крај приче, то што Банат није био пре тога никада дељен између две независне земље то је стварало проблем па док су нашли компромис, цео циркус. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Na HRT nikada nećeš čuti nešto o Jasenovcu, ali zato svako malo ima neki film o stravičnim zločinima komunista na Blajburgu ili o genocidu koji su Srbi vršili u NDH. Toliki bezobrazluk i poricanje su skoro nepojmivi. Kod njih su i inače nacistoidi na vlasti do tek pre godinicu. Mali broj prosvetljenih i normalnih ima negativan stav uopšte prema NDH. Tipično nacionalističko insistiranje da je druga strana agresor a da si ti žrtva itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Ne smeš da dozvoliš da te dodirnu takve stvari. Zato i rekoh ono sa suočenjem sa svojim demonima. Napišeš sebi pravila i principije i toga se držiš, bilo šta bilo i od koga dolazilo. Ako dozvoliš da te dodirnu, samo te duhovno maltretiraju, dao si vragovima jednu ranu gde da te muče, i onda je rizik veći da negde odstraniš. Kušenje i kušača će da bude uvek, i ne možeš na svako kušenje da se duševno rasprskaš, onda ćeš pre ili kasnije da padneš. Usred sve ljubavi i milosti moramo da imamo i jednu određenu dozu hladnokrvnosti. Ja nisam ubica. Ako bi mi neko došao i govorio da sam ubica, ja ću mu odgovori: "Ne, ja nisam ubica. Ubica je onaj koji je ubijao, taj je ubica; a vi, gospodo, lažete i ubijate dušu!" Žao mi je za svaki zločin učinjen od srpske strane, ali nisam ja učinio taj zločin, niti sam ga tražio, niti sam ga hvalio, niti sam ga branio. I zato ja ne nosim krivicu. Ako, pak, ja nosim krivicu, onda svi mi zajedno nosimo krivicu, pa onda gospodin Amerikanac ili Rus mora jednako i sebe da optužuje i šta bi od mene tražio da traži jednako i od sebe. Lepo stoji u Svetom Pismu: Ko je bez greha neka prvi baci kamen! Sve drugo je samo podvala i nepravda. Istina je, ali, da Srbi još nisu spremni da se suoče sa onome što se dešavalo u 1990-ima. Međutim, ovde neće pomoći odbijanje, klevetovanje ili neprijateljstvo, jer onda je i Hristos zabadava došao na svet i dao život svoj za nas, ako moramo da primamo diktate i da ispunjavamo diktate, onda je moglo da ostane na zapovestima. Nego ljubav i vera u narod, da i narod oseti tu ljubav i veru. Onda će narod da primi istu ljubav i veru, i onda će narod da se oslobodi svojih zlih duhova i biće u stanju da bolje sudi o nekim stvarima. ма не, него треба да постанем неосетљив на туђу патњу? откад је емпатија демон и демонизација личности, леба ти? што се мене тиче, сваки онај који је гласао за слобу после 1992. године (1993, 1994 и 1997. године) за спс, јул и срс или је изабрао да или буде глуп и слеп, или је из неког разлога решио да се приклони таквој злој клики због сопственог сувишка срца. а прање руку од одговорности ни пилату није успело, не видим зашто је лоше проказати све који су погрешили. не пада ми на памет да их осуђујем или куцам у крст, ал сматрам да барем дођу неки разуман новчани износ да подигну ову државу за децу која долази, кад барем не могу да главе затвор и одраде то на неки такав начин. ако не могу да плате, могу да уђу у регистар поименце. тако би уједно и укапирали да одговорност има не малу тежину а и држава би лакше функционисала кад би видели да ће народ тражити и реципрочну одговорност за политичаре а не да се потапшу по раменима 10 година касније и народ да ресетује своје сећања од избора до избора. прво да почистимо балване у својој кући, а не да тражимо труње у туђим очима. utopija and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Na HRT nikada nećeš čuti nešto o Jasenovcu, ali zato svako malo ima neki film o stravičnim zločinima komunista na Blajburgu ili o genocidu koji su Srbi vršili u NDH. Toliki bezobrazluk i poricanje su skoro nepojmivi. Kod njih su i inače nacistoidi na vlasti do tek pre godinicu. Mali broj prosvetljenih i normalnih ima negativan stav uopšte prema NDH. Tipično nacionalističko insistiranje da je druga strana agresor a da si ti žrtva itd. исто све и овде ... кад си последњи пут чуо нешто да се прича о срБским злочинима деведесетих, на било којој телевизији и у ком облику? овде се још није ни освестило да је нацизам владао 10 година - национални социјализам слоболеона и његових сателита. utopija је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339290054' post='656198] исто све и овде ... кад си последњи пут чуо нешто да се прича о срБским злочинима деведесетих, на било којој телевизији и у ком облику? овде се још није ни освестило да је нацизам владао 10 година - национални социјализам слоболеона и његових сателита. Apsolutno isto, ni ovde ništa. Reciprocitet. I da, nacional-socijalizam na čelu sa Slobolfom (koji nije bio toliko loš, evo pitajte Ivicu Dačića). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 а како би ти дефинисао национални социјализам једног СПС-а, ЈУЛ-а и СРС-а? јел ти остало ишта у сећању какви су то говори, шта се дешавало, колико је људи убијено на улици, почевши од новинара преко цигана до шовинистичких изјава које нико није кажњавао, па питај и Јевреје како су се осећали и кога нису могли да туже све током деведесетих а да је сад већ застарело бавити се тиме. поготово што јеврејска екипа не заборавља, лепо те попишу поименце и шта си радио, да се ко не превари - за разлику од Срба који се ресетују ко кокошке између два кљуцања. чек, а ти би знао како да слобинету владавина није нацизам, вероватно си овде био све те године? драги, више је него очигледно да паднеш у романтичан занос сваки пут кад ти неко помене србију, а аутоматски стављаш розе наочаре кад неко искритикује србе. сем тога, морао би да престанеш да сазнајеш о србији и србима преко телевизије већ да се мало дружиш са људима и пијеш овај менталитет и да ствараш критичку свест а не емотивно-дефанзивну. теби нешто озбиљно фали у перспективи кад не видиш да не мора нико да убија жене и децу него је само довољно да им врати половне очеве или да побије пола моје генерације у неким идиотским велико-српским ратовима. поред свега тога, мене не занима реципроцитет, већ ме занима да средим своје у своме, а има ко ће да брине о своме. да не улазимо у чувене приче о продаји оружја хрватској из србије, у сред рата са њима. друго, изгуглај мој пост о нацизму у америци, имаш га овде на форуму па лепо и прочитај шта значи сажето и аргументовано образложење а не сумануто оптуживање попут тог од којег ти патиш. utopija је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Očigledno ne poznaješ nacizam. Rekoh: Idi u koncentracioni logor, možda ćeš onda bolje da razumeš šta je bio nacizam. Nemoj da begaš. Koja je razlika između nacizma i slobizma? Nacizam je čisto zlo, slobizam je idiotizam. Idiotizma poput slobizma imamo svuda na svetu. Ali nacizam je bio jedinstven. Rekoh: Kad vidiš kazan u kojem su kuvana mala deca, kad stojiš u komori u kojoj su ljudi čekali da uđu u gasnu komoru, tu shvatiš da je Milošević bio samo jedan glupan, nesposoban da vodi politiku u tom trenutku. Nemoj da kažeš da se zbog toga braniš da odeš u koncentracioni logor kako ne bi izgubio iluziju da je Milošević bio nacista? Milošević bi bio ravan nacistima da je upao u Tursku i počeo da istrebljuje narod, muškarce, žene i decu, mlade i stare, sa ciljem da ih nestane kako bi se na njihovo mesto naselili Srbi ili neko drugi. U nacizmu Ivica ne bi smeo da ima svoju ženu, oboje bi završili u kacet-logoru, i ako bi imali bebu i njihova beba.. u slobizmu crnac je postao počasni građanin Srbije, Hrvat Franjo Simatović je osnovao i vodio crvene beretke, Jevrejin Avram Izrael je bio spiker na televiziji i da ne brojim dalje. Ne, slobizam je daleko od nacizma. Slobizam je skrenuo sa puta, napravio je greške koje nije trebao da napravi. Takve greške se desu, ne bi trebale, ali desu se. Ovo treba da nam bude lekcija. Ali nacizam, to je druga kategorija. Postoji zlo koje je ljudsko, a postoji zlo koje nije od ovoga sveta, koje razbije sve dimenzije, kao da je pakao otvorio svoja vrata. Zadnje je bio nacizam. Jedna gadna ideologija, da zaplačeš, koja dušu ubija.. Jeste, nacisti su đavoli, zli demoni iz pakla izašli, to treba ubijati, ne znam zašto, ali toliko znam.. I zbog čega je jevrejska i ciganska stranka SRS nacistička? Što brblja o Velikoj Srbiji do Karlobaga i Karlovca? Pa nije nacizam jedna killer-fraza, jedan thought-terminiting cliché (ne znam kako da prevedem na srpski: Fraza koja ubija mišljenje), sa kojim karakterizujemo sve ono što se nama ne sviđa; to je jednaki ekstrem, da ne kažem manija, kao u one čudne revnitelje koji u svemu vide satanizam šta njima ne odgovara. A ja velim: Ko svuda, u svakom ćošku, vidi đavola, od njega đavo i ne stoji daleko, inače ga ne bi gledao! Pitanje je samo da li je đavo u drugima ili u njemu.. сине митре, како си ти залудан да се усуђујеш онолике ратове и шовинизме да релативизујеш. без претеривања ал цела србија је била конц логор, и не да су постојали кампови за убијање него су људе користили као топовско месо за своје мале, националистичко-социјалистичко-феудалне идеје. а тешко да су конц логори једина одредница нацизма, погледај само на шта је личио ментални склоп тих година, а поготово на шта личи националистички корпус данас. да не помињем шта је војска и у чије има шта и где радила, пошто ћете одмах ти и миксајло да ми се накачите месец дана на врат на овом несретном форуму где модератор и админ појма немају да држе дисциплину, а камоли кохерентан образован разговор о три теме. друго, ивица не живи овде, а твоје дијареја дијаспора добацивке крећу да ме једе. треће, кад кренеш да ме оптужујеш за фразеологију и идеолошку партизанштину морао би мало да ставиш прст на чело шта и кога покушаваш од чега да опереш. седи лепо, узми отвори мало књиге, прелистај странице по интернету и види које су главне одлике нацизма и попиши национализме социјалистичке партије србије и упореди па би требало да ти постане кристално јасно, ал све ми се чини да је теби јасно попут кристалне ноћи. utopija је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Pa dobro, brale, šta da se dalje raspravljamo. Ti imaš tvoje gledište, ja imam moje. Samo ne zaboravi da i mene da ubrojiš u tvoje naciste, jer po tvojim kriterijama i ja sam nacista, i verujem i 99% forumaša ovde. Brale, svi smo ti mi nacisti. Rekoh: Ne znaš ti šta je nacizam, ono tebi služi jedino kao killer-fraza i u tome si jako neozbiljan, kao jedno malo derle, i rugaš se žrtvama holokausta, šta ali verovatno i ne vidiš koliko si se fiksirao u osuđivanju nas Srba. Jednostavno ne znaš šta govoriš. Srbija je koncentracioni logor, svašta... Brale, molim se Gospodu da te ostavi taj zli duh koji te toliko muči. Gospode, pomozi Medenici i oslobodi ga njegovog demona! Amin. Moli te tvoj Dragi.. бла бла трућ а тај последњи део је класично "опрости и помјани" после објаве моје демонизације utopija је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Na HRT nikada nećeš čuti nešto o Jasenovcu, ali zato svako malo ima neki film o stravičnim zločinima komunista na Blajburgu ili o genocidu koji su Srbi vršili u NDH. Toliki bezobrazluk i poricanje su skoro nepojmivi. Kod njih su i inače nacistoidi na vlasti do tek pre godinicu. Mali broj prosvetljenih i normalnih ima negativan stav uopšte prema NDH. Tipično nacionalističko insistiranje da je druga strana agresor a da si ti žrtva itd. De si Seki kuco stara .... promenio si nick? Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука