Jump to content

`White sensation` журке: нова земља или пречица у сумрак?

Оцени ову тему

Препоручена порука

ne izjednacujemo nego postoji sama razlika u "atmosferi"

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Svako ko uziva na ovim zurkama neka ide na iste,a tebi isidorice ako se ne svidja ostani kuci sta da ti kazem :D

Tačno tako,isidorice ti kreni da izvijaš pite i miksaš na ringli...pusti se ovih teških sozercanja,nije toliko zdravo za djevojku da misli i potapa se u ovakvim temama :D

ал ЖИВО ме занима шта бисте рекли на ову песмицу? :)
,

ja samo čujem blablablablllbaalblblballallaalblala

sine,dobar metal mora da se razume : :D

Подели на овим сајтовима

e al bi bila dobra fora uzivo natpevavanja najboljih metalaca ko krajisnici kad krenu a capella po futogu! hahaha :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

al bi taj deda bio isprasen kad bi ga vido Otac Joilo 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Милане :)!

Очигледно се морам појаснити. Нисам изједначила ово "позориште" са Литругијом. Рекла сам да ми је занмиљива и проблематична употреба симболичких фигура на тим журкама и целокупна аура која се прави око тог догађаја.

Мислим да је Марко лепо рекао да се овакве журке ипак не могу поредити са обичним журкама.

Са друге стране, потпуно је небитно да ли они схватају шта се дешава. Поента је да се то "доима" њиховог бића, јер је агресивно усмерено на чула.

Да ли су сви из веселих хипи година разумели шта се дешава на оним масовним концертима?? Нису, па ето нас са последицама сексуалне и опијатске револуције наших родитеља. Није то баш неки аргумент. :)

ШТО СЕ ТИЧЕ МЕШЕЊА И КУВАЊА, ХВАЛА СВИМА НА САВЕТИМА, РУЧАК ЈЕ НА СТОЛУ!! 1335_womens Изволте доћи у Лесковац! leteti

Подели на овим сајтовима

Милане :)!

Очигледно се морам појаснити. Нисам изједначила ово "позориште" са Литругијом. Рекла сам да ми је занмиљива и проблематична употреба симболичких фигура на тим журкама и целокупна аура која се прави око тог догађаја.

Мислим да је Марко лепо рекао да се овакве журке ипак не могу поредити са обичним журкама.

Са друге стране, потпуно је небитно да ли они схватају шта се дешава. Поента је да се то "доима" њиховог бића, јер је агресивно усмерено на чула.

Да ли су сви из веселих хипи година разумели шта се дешава на оним масовним концертима?? Нису, па ето нас са последицама сексуалне и опијатске револуције наших родитеља. Није то баш неки аргумент. :)

Исидорице! :D

каква црна аура и метафизичко позиционирање :D лоцирај своје место у координатном систему конфузије ;)

како бре ниси жено, лепо си рекла да има религијску/идеолошку ноту све то дешавање па сам само банализовао да би увидела где грешиш. искрено, од своје 15 године (тренутно гурам бројку 34, фала на питању) идем по електро журкама (и не само по њима, волем и друго) и још никог нисам срео ко схвата религијски/идеолошки иједну журку, а приде одржавам и групу која окупља скоро 3000 људи (укључујућу све познате српске диџејеве и диџејице, власнике клубова и менаџере и остале који су музички надарени или промотери) око електронске музике и скоро се сви међусобом знамо уживо. мала је јер се само празнимо и пунимо на електронику деведесетих, нема рекламирања и осталих споредних ствари :)

истина, има свачега по тим журкама, ал то су већином ексцентризми а не правило. на крају крајева, нема те масовне журке где нема претеривања у нечему ал то зависи од појединца а не да журка позива на неко секташење, дрогирање и слично. друго, ако већ желиш да сазнаш где постоје журке где се секташи, дрогирају и пуштају пси-тренс музику, то је ограничено на индију, конкретно гоа регион и никад није изашло ван тих граница. то чак ни на тевеу не можеш да видиш, на тјубу се забрањују такви клипови тако да је једини начин да одеш и учествујеш а претходно да нађеш неког ко ће тамо за руку да те одведе јер гоа није мала.

ако желиш да сазнаш о сектама које гологузе и надрогиране трчкарају по дану или мраку, мораш да се инфилтрираш у нешто попут wicca популације и сличних, а да се распиташ претходно чему су служиле метле вештицама и зашто су их осликавали у средњем веку да лете.

на крају крајева, свако ко схвата иједну масовну журку, невезано од музике која се пушта тамо, иоле озбиљно и прави од тога начин живота - има проблем. при том мислим и на оне који гледају и на оне који учествују.

давно је прошло време '60, право и полиција су далеко напредовали од тада.

и извини, ал ово што пишем не да су аргументи, него су необориви јер суво искуство прича из мене а видео сам и знам свашта.

Подели на овим сајтовима

Ја сам и претходно претпоставила да имаш искуства и да си упућен у ова музичка дешавања! :) При томе, не желим бити схваћена као неко ко сатанизује људе који иду по тим журкама, јер и сама активно слушам ту музику - што се види и на мом фб профилу.

Када нешто постане стил живота и прво место на којем се тражи некакава срећа или уживање или шта год, онда, ипак, можемо рећи да је то нешто преозбиљно схваћено.

Можда је твоја визура здравија у односу на неке друге људе, зато што си верујућ, узми и то у обзир.

Колико год ме уверавао да у једном делу те приче, у тренутку кад се он омасови на овим мега журкама, нема ничег малициозног, што би рекао Дина, изнутра не могу да сварим позитивност те слике, чак ни површно, као неку журкицу.

Поређење са хипи-генерацијом сам направила по закону асоцијације. Не знам какве то везе има са правом (за које, иначе, мислим да није напредовало). Дрога је у тој причи споредни елемент, као што је и тада била.

Слажем се да од музике не треба правити идолатрију.

Аргументи су ти ваљани :). Додуше, ја припадам генерацији 86 и чини ми се да је та декада која нас дели значајна и у овом разговору. Моја генерација је, гледајући другаре, радикализовала поглед на ову музику. Око себе имам много примера људи који су врло истанчаног духа и врло навучени (толико да из месеца у месец све ређе и касније долазе на Литургију само из тог разлога) на журке поменутог типа.

Гледајући њих, морам закључити да ту не иде све како треба. При томе их добро познајем и знам тачно од чега беже, тј. чиме се "пуне" како би избегли неки амбис у доживљају сопственог живота, који расте.

Њима то јесте стил живота и ма колико то у њиховом понашању била поза, нечим су привучени. Животно време им је тиме окупирано.

И тај феномен заразности и привлачности је оно на шта сам хтела скренути пажњу!

Црквени људи прелазе преко тог феномена или га чак безусловно шаљиво, површно прихватају, како некакву "луду журку" на којој клинци скачу и то је све. Нема критичког отклона од те приче.

Још увек су нам тема панк и рок феномени, а то је недопустиво.

Подели на овим сајтовима

полако сестрице, ал ја нисам био православан добар део своје младости, све до 21. године ... значи, имао сам целу тинејџ-лудило атмосферу у својој глави добар део свог животног искуства у тој музици. и притом ми је један клуб у београду био друга кућа, цела та група на фејсу је посвећена том периоду.

нисам ни мислио да сатанизујеш људе, већ да преозбиљно схваташ одређене журке ... с друге стране, обрати пажњу да сам деведесетих излазио кад је далеко више криминала, дроге и слободе било него што их ви данас имате, у свему и свачему. на то сам мислио као напредак права и полиције, онда је полиција ваљала квотер допа по улици а нико жив није стигао до суднице за свакојаке радње.

с друге стране, сад много боље разумем из које перспективе причаш па ми је и јасније што не можеш да се помириш да ти другари губе ум и душе од повлачења у себе, дрогу, паралелну реалности и којешта јер не виде ни наду ни перспективу у својој околини, поготово на југу.

руку на срце, после деведесетих сам пронашао у разним црквама по београду, пошто волим да шетам и не држи ме место и Литургија у мојој парохијској цркви, доста људи за које нисам ни сањао да ће пронаћи Православље, а не мало људи ми је пришло у самој групи са разним питањима и у поверењу да су верници кад виде мој крстолики или слично хришћански аватар :)

све у свему, нису журке криве, живот је такав на овом подручју и мора човек да се осоколи и охрабри, помаже од ближњних кад посрне, да постави себи циљ у животу и да гура ко подвижник. лепо је обратио пажњу на то наш брат ...

https://www.pouke.org/forum/topic/19431-%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BE-%D1%83-%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BE-%D1%98%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/page__st__24#entry656335

Подели на овим сајтовима

Још увек су нам тема панк и рок феномени, а то је недопустиво.

Да,панк и рок феномени.Чини ми се да на ту тему имамо и претјеривања,и то најчешће од стране оних који никада нису искусили ни трунку таквог начина живота.Једини светштеник кога радо слушам на ту тему је владика Јован Ћулибрк који о томе прича на један потпуно проживљени начин,чак дубоко уважавајући поједина остварења на том пољу :)

https://vimeo.com/24281304

Мада када читам неке незналачке текстове о рок`ен`ролу и погледам поједине електро-транс журке у данашљем времену,онда она атмосфера из 60-тих и 70-тих дође као златно доба...Обратите само пажњу на публику,авај,оћу да се вратим тамо :

http://youtu.be/1slq_FwRN8o

Подели на овим сајтовима

лепа ти је та романтична представа о рок атмосфери коју гледаш са снимка у телевизијском студију :D

узми и погледај како изгледа онај распад од вудстока, да видиш у шта се куну рокери, а не неохипстерметалци ;)

Подели на овим сајтовима

Ја причам о музичком изразу,начину заједничарења кроз музику а она је била много дубља и племенитија него много данашњег музичког брбљања :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...