Jump to content

SLIČNOSTI MENE I MOGA KOMŠIJE

Оцени ову тему

Препоручена порука

SLIČNOSTI MENE I MOGA KOMŠIJE:

1. Moj komšija i ja vjerujemo u jednog Boga

2. Moj komšija i ja imamo i slijedimo svete knjige

3. Moj komšija i ja vjerujemo da je bio Isus (Isa a.s.) i da će ponovo doći

4. Ni meni ni mom komšiji krscanstvo ni islam ne dozvoljavaju ubijanje i vrijedjanje

drugih ljudi - Apostol Pavle kaze: „”Ne čini ništa loše drugom što ti nije drago da ti

čini drugi, i ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga.”

Allah dž.š. u Kur“anu kaze: „Islam strogo zabranjuje ubijanje nevinih, neagresivnih

ljudi...nikakvo neprijateljstvo nije dopušteno osim protiv napadača.“ (sure 2: ajet

194)

5. Meni i mom komšiji I Islam i Krscanstvo propagiraju cinjenje dobra

Allah dž.š. u Kur“anu kaze: "Tako mi vremena, covjek doista gubi, osim onih koji

vjeruju i cine dobra djela i koji jedni druge upucuju na iskrenost i strpljivost."

(Al-Asr)

Biblija: " Upita ga: "Koje?" Isus odgovori: "Ne ubijaj! Ne čini preljube! Ne kradi! Ne

svjedoči lažno!“

6. Moj komšija i ja vjerujemo u život poslije smrti

7. Moj komšija i ja vjerujemo da smo nastali Božijom voljom od istog covjeka

Adama(Adema a.s.)

8. Moj komšija i ja imamo svoje poglavare (vjerske vodje)

9. Moj komšija i ja vjerujemo u dolazak Dedzala(Antikrista)

10. Moj komšija i ja imamo religijske objekte u kojima se molimo Svemogućem Bogu dž.š,

I tako mozemo ici u nedogled nabrajanjem slicnosti....

Pa zbog cega se onda prepiremo, ubijamo, svadjamo kada nam to nase religije ne dozvoljavaju????

Allah dž.š. u Kur'anu kaže: 'Onaj neće ući u Džennet čiji komšija nije siguran od njegovog nereda.' A mi smo komšije zar ne????

razmislite malo..molim vas bez psovanja, vrijedjanja itd. ako mozete voditi normalnu, zdravu diskusiju ostavljajte postove, ako ne nemojte molim vas da nas zaobiđete...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150946632751484&set=a.114409546483.97150.790231483&type=3

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...