Mono Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 SLIČNOSTI MENE I MOGA KOMŠIJE: 1. Moj komšija i ja vjerujemo u jednog Boga 2. Moj komšija i ja imamo i slijedimo svete knjige 3. Moj komšija i ja vjerujemo da je bio Isus (Isa a.s.) i da će ponovo doći 4. Ni meni ni mom komšiji krscanstvo ni islam ne dozvoljavaju ubijanje i vrijedjanje drugih ljudi - Apostol Pavle kaze: „”Ne čini ništa loše drugom što ti nije drago da ti čini drugi, i ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga.” Allah dž.š. u Kur“anu kaze: „Islam strogo zabranjuje ubijanje nevinih, neagresivnih ljudi...nikakvo neprijateljstvo nije dopušteno osim protiv napadača.“ (sure 2: ajet 194) 5. Meni i mom komšiji I Islam i Krscanstvo propagiraju cinjenje dobra Allah dž.š. u Kur“anu kaze: "Tako mi vremena, covjek doista gubi, osim onih koji vjeruju i cine dobra djela i koji jedni druge upucuju na iskrenost i strpljivost." (Al-Asr) Biblija: " Upita ga: "Koje?" Isus odgovori: "Ne ubijaj! Ne čini preljube! Ne kradi! Ne svjedoči lažno!“ 6. Moj komšija i ja vjerujemo u život poslije smrti 7. Moj komšija i ja vjerujemo da smo nastali Božijom voljom od istog covjeka Adama(Adema a.s.) 8. Moj komšija i ja imamo svoje poglavare (vjerske vodje) 9. Moj komšija i ja vjerujemo u dolazak Dedzala(Antikrista) 10. Moj komšija i ja imamo religijske objekte u kojima se molimo Svemogućem Bogu dž.š, I tako mozemo ici u nedogled nabrajanjem slicnosti.... Pa zbog cega se onda prepiremo, ubijamo, svadjamo kada nam to nase religije ne dozvoljavaju???? Allah dž.š. u Kur'anu kaže: 'Onaj neće ući u Džennet čiji komšija nije siguran od njegovog nereda.' A mi smo komšije zar ne???? razmislite malo..molim vas bez psovanja, vrijedjanja itd. ako mozete voditi normalnu, zdravu diskusiju ostavljajte postove, ako ne nemojte molim vas da nas zaobiđete... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150946632751484&set=a.114409546483.97150.790231483&type=3 Благовесник, Zayron and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Дај Боже да се никада више не убијамо, а расправљање уз кахву - то ти је да нам не буде досадно... Crveni Baron, Драшко and Mono је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Aktivna miroljubiva koegzistencija .... sto bi rekli nesvrstani ... Mono је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука