Jump to content

Литургијско крштење младеновачких ученика

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дана 06. 06. 2012. у Благовештењском храму у Рајковцу (Младеновац), крштено је 87 младеновачких ученика и неколико старијих суграђана.

Крштење је обавио епископ шумадијски господин Јован, тоталним погружавањем новопросвећених у крстионици.

http://minus.com/mCHcZATWe/

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Eto видимо да може, и погружењем и у саставу Литургије.Шта је сметња свештеницима да макар споје са Литургијом?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Што би рекла она баба што живи поред стадиона:

НЕ СМЕТА НИШТА!!! НЕ СМЕТА НИШТА!!!

Дај Боже да овако стално буде.

У недељу ће код мене бити литургијско крштење. Заправо, само у изузетним случајевима снисходим да крштење буде ван Литургије.

Подели на овим сајтовима

• Гости

То је велики напредак за твоју парохију,јер знамо какви су "Срби православци".

Све је то свакако напредак за целу Цркву јер изузети крштење из Литургије јесте направити од крштења индивидуални чин који се не тиче Цркве. Код мене нема пуно тих проблема да се изговарају да не уде литургијско крштење. Заправо, на мојој парохији ја и немам пуно крштења највише десетак у години. Али од тих десет бар 7 су литургијска. Богу хвала, причести се и дете, отац, мајка, кум, многи гости који су се окупили, а који посте онда када је Црква то благословила.

Ево, сада се цела недеља не пости (мислим да ову недељу по Духовима). Како људима ставити терет поста када и сами ми свештеници сада не постимо? Црква је тако благословила.

Подели на овим сајтовима

E divno! Ja radim u MLadenovcu, u školi, i uvek prođem busom pored ove lepe Crkve kad dolazim na posao! Baš mi je drago zbog ovako lepog dogadjaja!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Организација је била веома захтевна, али мало је рећи да се стоструко вратило. Све је протекло у најбољем реду, а сада можете видети све фотографије.

Тотално погружавање се код нас не практикује због "техничких разлога". Но, мислим да је ок организовати с времена, на време, на оваквом нивоу, са неколико десетина оних који ће се крстити.

Подели на овим сајтовима

Eto видимо да може, и погружењем и у саставу Литургије.Шта је сметња свештеницима да макар споје са Литургијом?

Мислим да је чешће проблем у онима који се крштавају, него у онима који крштавају. "Нема се времена..." :)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Дана 06. 06. 2012. у Благовештењском храму у Рајковцу (Младеновац), крштено је 87 младеновачких ученика и неколико старијих суграђана.

Крштење је обавио епископ шумадијски господин Јован, тоталним погружавањем новопросвећених у крстионици.

http://minus.com/mCHcZATWe/

Слава Господу!

Предивна вест!

Подели на овим сајтовима

Провалите фотку 30 - у даљини старопрамен и роштиљица :)

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...