feeble Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Тадић не ваља, али Тома је лик из хорор филма... Трагично је колико је гласова добила та "хорор опција". Народ не разуме да не може да се одржава овај исти систем и само промени "маскота" која седи у председничкој фотељи па да нам одједном буде боље. То није ствар форме. Читав систем као такав не ваља. То мора све да се размонтира и направи поново. Као кућа која је саграђена на клизишту. Не може да се "окречи" па да престану да пуцају зидови... ... Значи, док то не схватимо и заиста одлучимо да нешто променимо гласање и избори су само обично замлаћивање и губљење времена. И шта кад схватимо то, шта народ може да уради? Револуција? Ови се сами неће скинути, то је сигурно. Ко и како да размонтира систем? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 И шта кад схватимо то, шта народ може да уради? Револуција? Ови се сами неће скинути, то је сигурно. Ко и како да размонтира систем? Uspeo si da ga potpuno pogrešno razumeš. Ne sistem, ljudi se pre svega moraju menjati i razumevanje uloge države i nekih stvari. Млађони, laetitia, Andre Williams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 И шта кад схватимо то, шта народ може да уради? Револуција? Ови се сами неће скинути, то је сигурно. Ко и како да размонтира систем? Nijedan sistem se nije srusio spolja,sistem se rusi iznutra.Ovaj sistem koji trenutno postoji je samo rezultat ili mozda bolje receno je odraz,refleksija naseg drustva koje je u katastrofalnom stanju kako duhovnom tako i materijalnom. Mislim da je kod nas previse ostalo tih repova iz komunisticke proslosti i onda svi ocekuju da ce drzava da mu resi probleme ili politicari. Sto se kaze ,,Pomozi sam sebi da bi ti i Bog pomogao,,. Ko god da pobedi od ove dvojice tutubana nece ni tebi ni meni biti bolje. Ako hoces da srusis sistem moj ti je savet udji u njega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 И шта кад схватимо то, шта народ може да уради? Револуција? Ови се сами неће скинути, то је сигурно. Ко и како да размонтира систем? Као појединац можеш да преузмеш одговорност за свој живот. Немој ни по коју цену да радиш у државној фирми, труди се да будеш независан. Стално унапређуј своје знање и вештине. Темељ овог система јесу људи зависни од државне цуцле, ако таквих нема он се руши сам од себе. Информиши се о филозофији класичног либерализма и економији, ево бесплатне библиотеке са пуно феноменалних књига: http://mises.org/Literature Ако можеш да прочиташ само једну, нека то буде ова: http://www.fee.org/library/books/economics-in-one-lesson/ Млађони, Aquilius Cratus and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Uspeo si da ga potpuno pogrešno razumeš. Ne sistem, ljudi se pre svega moraju menjati i razumevanje uloge države i nekih stvari. Da to je kljucno,promena coveka i to pre svega u karakternom smislu. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ако можеш да прочиташ само једну, нека то буде ова: http://www.fee.org/l...-in-one-lesson/ ЕКОНОМИЈА У ЈЕДНОЈ ЛЕКЦИЈИ Хенри Хазлит превела Јулка Гајић, прво издање, 2011, 15 х 23 цм, 196 стр., броширан повез, ћирилица ISBN: 978-86-519-1131-9 594,00 РСД http://www.slglasnik...-једној-лекцији Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Neće oni nikoga da otpuste iz državnog sektora, zato što je socijalističkim liderima Srbije očigledno bitno da se eto što više ljudi vodi kao zaposleno. Разумем да многи људи немају избора, деца, породице и тако даље. Да не буде да сам опет "бездушан", али истина мора да се каже - свако ко данас ради у државном сектору (можда несвесно, али ипак) учествује у једном крајње неморалном и насилном делу. To je razlika ja mislim i između Đinđića i Tadića - jedan je išao po zemlji, terao ljude da rade, da prestanu da očekuju nešto od drugih i države, organizovao, motivisao, terao ljude da preuzimaju odgovornost, trudio se, maltretirao druge koji se ne trude, menjao stvari i bio pun energije i harizme. Tadić za razliku od toga voli da se hvali time kako je država preuzela neke fabrike i kako je jedini način da izađemo iz krize taj da država pomogne onima kojima je potrebno itd. Uviđate valjda razliku. Управо тако, добро си приметио. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Problem sa Srbijom je što imaš narod koji: - želi promene, ali da ih neko drugi izvrši - želi da živi kao što se živi u normalnim zemljama, ali bi da zadrži mentalitet i pogled na život od pre 40-50 godina - želi da se svi bolni potresi i rezovi koji bi doveli do boljitka društva dese preko grbača nekih drugih, a ne njih samih - se uvek ponosi svojim uspesima, ali mu je uvek za neuspehe kriv neko drugi - ne razume da njima i njihovoj deci može biti bolje samo ako se izgradi zajednica, tj. država na boljim, zdravim osnovama. Našem narodu je pojam zajedništva i zajedničkog delovanja stran, svi su navikli da se laktaju samo za sebe, a ako komšiji pri tome usput crkne krava, to bolje - sklon iracionalnim romantičarskim deluzijama o svetu u kome živi, fatalizmu i samosažaljevanju Narod kakav svaki političar samo poželeti može Бартендаз, laetitia, Аурор and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 ЕКОНОМИЈА У ЈЕДНОЈ ЛЕКЦИЈИ Хенри Хазлит превела Јулка Гајић, прво издање, 2011, 15 х 23 цм, 196 стр., броширан повез, ћирилица ISBN: 978-86-519-1131-9 594,00 РСД http://www.slglasnik...-једној-лекцији Супер, хвала! Чуо сам да је преведена и на наш језик. Мада ми се цена од 600 динара чини претерана. Да ми то лепо скенирамо... Andre Williams and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Управо тако, добро си приметио. Izbrisao sam post ali hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 То би требало да прочитају сви који се " саблажњавају " над чињеницом да има свештеника и монаха који подржавају једну политичку опцију - Двери Покрет за Живот Србије. Kog svestenika, Artemija? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Neka mi odgovori neko...Da li ozbiljno veruje u politiku i EU I Kosmet?To je naucna fantastika! Ja verujem i ne vidim zasto ne bih verovao. Veruje i Tomislav Nikolic. Baj d vej. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Свако ко зна да сабере 2+2 њему је јасно да су покрадени. Svako ko bi voleo da su pokradeni ima jasan stav da su pokradeni bez dokaza sa nekim supljim argumentima. Ja bih voleo da mogu da saberem dva i dva ali ovde nemam dva i dva ovde imam x + y = Z oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Као појединац можеш да преузмеш одговорност за свој живот. Немој ни по коју цену да радиш у државној фирми, труди се да будеш независан. Стално унапређуј своје знање и вештине. Темељ овог система јесу људи зависни од државне цуцле, ако таквих нема он се руши сам од себе. Информиши се о филозофији класичног либерализма и економији, ево бесплатне библиотеке са пуно феноменалних књига: http://mises.org/Literature Ако можеш да прочиташ само једну, нека то буде ова: http://www.fee.org/l...-in-one-lesson/ Аха, то ви гледате нешто long term, једно 400-500 година док се већина народа не опамети Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука