w.a.mozart Написано Јун 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 superiška za knjigu... u stvari možda najprostije rečeno liturgija kao i sjedinjenje supružnika čini da lepota izadje iz nas... ne znam kako bih prostije to reko ali pod dejstvom drugog koji je osim što je drugi i voljena ličnost, iz nas (meni nejasnim i misterioznim mehanizmom) na površinu jasno i opipljiovo izlalzi sušta lepota... ekstrakt lepote koji prožima celokupno biće... eto to je poenta cele teme po meni- ljubav supružnika i liturgija iz voljenih izvlače najlepše što btw konstituiše ličnost i zato ljubav i jeste savršen oblik odnosa dve slobodne i razumne ličnosti, kako reče sveti Makism divizijski Ispovednik ljubav supružnika tj, sjedinjenje sam predstavio kao deo koji sam izvuko iz konteksta celokupnog odnosa dvoje bračnika ali-složićete je da je tako lakše za diskusiju LOL Саша од Москве, Таша, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Slozila bih se sa ovim ako bi smo "ljubavno sjedinjenje" sveli na proste cinioce .... ali sustina je LJUBAV i ostverenje u njoj da dvoje budu jedno. мислим да си погрешно протумачила мој коментар. поента је било да није ништа од наведених природних страсти лоше - већ је поента да је промашио да опази да је уствари евхаристијски пост центар његовог питања а не нека животна страст или енергија. дакле, шта је тај евхаристијски пост да је тако важно да се од СВЕГА телесног, сем дисања и размишљања, уздржавамо непосредно пред свето причешће? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Pa Medo ja i kada jedem Nutelu imam "оргазмичне насладе" .... ne mogu ni da pretpostavim kakvih naslada je tek bilo u Edemskom vrtu. на страну задовољство које изазива пуњење стомака и ока, нисам мислио само на телесну насладу ... већ и на духовну - у човеку једно без другог не иде. зашто се каже да су се света Јелисавета, мајка светог Јована Крститеља којег је тад носила у стомаку, и Пресвета Богородица испуниле радошћу Духа Светог тако интензивно да ју је поделио и свети Јован ритајући се радосно кад су поделиле новост безгрешног зачећа? https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ekavski&lang2=&book=42 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339178304' post='655121] дакле, шта је тај евхаристијски пост да је тако важно да се од СВЕГА телесног, сем дисања и размишљања, уздржавамо непосредно пред свето причешће? ok, jesam omasio pitanje ali i dalje ne znam koji je bas cilj evharistijskog posta... osim onog da nedostatak hrane i pica treba da nas ucini zeljnim pricesca... sto mi se bas i ne cini kao neki super razlog. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Ова књига је преведена и у штампи је. Требала је одавно да изађе, али разне околности за сада одлажу издавање. Биће ускоро, надам се. http://otacnik.blogs...ravoslavna.html E, pa super. Mislim da ce izazvati veliko interesovanje, jer je drugacija od ostalih i daje jednu potpuno novu sliku o braku. Stvarno mi se svidja ono sto sam do sada procitao. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 ok, jesam omasio pitanje ali i dalje ne znam koji je bas cilj evharistijskog posta... osim onog da nedostatak hrane i pica treba da nas ucini zeljnim pricesca... sto mi se bas i ne cini kao neki super razlog. то и није објашњење постави тему, па да и други сазнају клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Ok, otvaram Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Evo jedna knjiga o braku od Majendorfa na koju sam skoro naisao, a koja mi se cini da je dobra(tek sam krenuo s citanjem). klik Ima na sličnu tematiku još po koja knjiga: Lazić Milorad - Pravoslavna estetika tela i tajna polnosti Žan-Klod Laršte - Za jednu etiku rađanja Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 John Behr - Marriage and Asceticism Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 dobra stvar za prevodjenje... ima li srpske verzije Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 dobra stvar za prevodjenje... ima li srpske verzijeНе колико ја знам, али има руска. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 dobra stvar za prevodjenje... ima li srpske verzije Његов докторат је био на тему Аскетизма и брака у 2. веку. Ово је сигурно нека сума истог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Моја ћера недавно почела да чита Достојевског и каже - "баш је овај Достојевски `чизи`"... :lol: На ком језику чита? Најновија вест - кад је прочитала до краја одушевила се. Сад је прешла на "Браћу Карамазгове"... Ова данашња деца... Таша је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 ja ne bih pre 18. god dao Braću Karamazove nikome... a i to izuzetno Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Ма ово дете је зрелије од многих који имају 18. Није што је моје... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука