trapa Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 За човека се каже да је круна Божијег стварања. Мене интересује да ли се мисли и са обзиром на анђеле или само на грубу материју и биљке и животиње. Знамо да су анђели узвишенија бића од нас изузев Богородице, али Она је јединствен пример. Ако смо круна стварања и у односу анђеле, због чега, а ако нисмо онда је то разумније? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 Све мери Христом и биће ти савршено јасно. Дакле Христос је узео тело човека , а не ангела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 31, 2009 ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ????? ??????? ????????. ???? ?????????? ?? ?? ?? ????? ? ?? ??????? ?? ?????? ??? ???? ?? ????? ???????? ? ????? ? ????????. ????? ?? ?? ?????? ?????????? ???? ?? ??? ?????? ??????????, ??? ??? ?? ?????????? ??????. ??? ??? ????? ???????? ? ? ?????? ??????, ???? ????, ? ??? ????? ???? ?? ?? ?????????? ????? ?????? ?????.??????? ????????? ?????? ???? ?? ?? ????? ???? ? ?? ???????? (??.???? ??????? ? ?????). ???? ??? ????? ? ???? ????????? ??????????? ? ??????? ? ??????????? ???????, ?? ????? ??? ?? ?? ????? ???? ????, ??? ?????? ?? ???? ??????? ????. ???? ?? ?????? ???? ,???? ???? ? 1.??? 1,26 , ?? ????????? ?? ???? ??????? (?? ??????) ?? ????? ???????? (?? ??????), ??? ?? ?????? "????" ????? ? ?????????? ?????? ???? ? ???? (??. ??????? ????? ???????? "??????"). ?????? ???? ??????? ?? ?????? ????? ?? ???, ????? ?????, ? ???? ?? ?? ??? ????? ?? ??????? ?? ?????? ?? ????? ??????? ????? ???? ?????? ???, ???? ?? ?? ???? ???????.....????? ??????? ?? ??? ???? ????? "??????? ???????????" ?? ?????? ?? ???????? ???? ? ???? ? ?????????????? ???? ? ???? ??. ???????????, ?? ???? ? ?????? ?????... ????? ?? "????? ??????" (???? 1.???,1,26)...?????? ?? ????... ? ?????? ???????, ? ????? ???? ??? ????? ?? ?? ???? ??? ?? ??? ?? ?????????? ?????????? ????? ??????? ??? ????????? ??????? ? ??????? ????? ???? ?? ???? ???????? ? ????? ????? ?? ????? ??? ?????? ???????????? ????? ???????????? ????? ? ??????.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Новембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 Жив био. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 Још једна ствар. "Врхунац свих врхунаца" 0110_hahaha ,да тако кажем, је тај што је човеку дато да постане бог!!! Да, баш тако, бог, али "бог по благодати" (милости) божијој. За разлику од Оца нашег Небеског Који јесте Бог, али једини и не постоји други Бог,али Који је "Бог по суштини". Бог по превасходству, пар екселасн БОГ. Зато и то "наше божанство" увек пишемо са малим словом кад кажемо да је човек бог. То радимо како бисмо правили разлику између онога "по милости" од "по суштини" . У теолигији о томе је први писао св. Атанасије Велики рекавши његову чувену максиму : "Бог је постао човек да би човек постао бог". наш св. Николај Жички је нешто слично рекао, само по мени мало лепше и потпуније, то је оно што пише испод мог аватара : " Љубав те Боже чини човеком а мене богом!". Мада, пре њих је још сам Господ у Еванђељу обраћајући се апостолима рекао : "Рекох вам: богови сте" 0442_feel 0442_feel 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 Извините , што овако упадам , али супер вам је тема , мало сам уморна , али се надам да ћу моћи наредних дана да нешто додам . 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 ???????? , ??? ????? ?????? , ??? ????? ??? ?? ???? , ???? ??? ?????? , ??? ?? ????? ?? ?? ???? ???????? ???? ?? ????? ????? . 0110_hahaha ?????? ??! :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 0110_hahaha 0442_feel 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 ???? ????? ? ???? ???? ?????????? ????? ???? ?? ? ?????? ???? ?????. ????? ?? ??????? ?? ?? ?? ????? ???? ????????? ????? ???????? ???? ???? ?????????? ?????????. ??? ?????? ?? ?? ?? ???? ?????????, ?? ?? ?? ?????? ??????. ????, ?????? ? ????????!!! stani ???? ?? ???? ????? , ?? ????? ?? ??? ????? ??? ????! ??????, ? ???? ???? ??? ..... ????? ???? ?????? ???????????! 0202_238 ? ?????? ???? ?????????? ????? ?? ????? ???????.....?? ?? ????????? ??????, ??? ?????? ????? ??? , ????? ?? ???? ????? ??? ???. ?? ?? ???????? ? ?? ??????? ??? ??? ??? ??????? ???? ??? ????????????.....? ??????? ??? "???????????????"..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 И мене је заинтересовала тема. Очигледно је безгранична Божија љубав према човеку. Занима ме зашто многи представљају Господа као неког ко кажњава, мучи, осуђује...Мени то не иде заједно. У свакој невољи тек касније видим сврху, и ништа није бесмислено. Опростите, надам сте да сте разумели питање 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 ? ???? ?? ?????????????? ????. ????????? ?? ??????????? ?????? ????? ????? ??????. ?????? ?? ????? ????? ???????????? ??????? ??? ????? ?? ???????, ????, ???????...???? ?? ?? ??? ???????. ? ?????? ?????? ??? ??????? ????? ?????, ? ????? ???? ??????????. ?????????, ????? ??? ?? ??? ???????? ?????? crvenilo?????, ??? ?? ????? ??? ???? ??? ?? ???????? ???? "????? ??? ??????? ??? ??? ??? ?????" 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 Не знам, мени је самој пало на памет, ја не мислим да ме кажњава а многи мисле другачије 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 ?? ????, ???? ?? ????? ???? ?? ?????, ?? ?? ?????? ?? ?? ??????? ? ????? ????? ????????? 0202_238????? ???? ???? ? ??? ?????????? ????.....https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2497.new.html#new Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 Ево и поменуте АСКЕТИКЕ : http://www.verujem.rs/asketika_vladika_atanasije.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 ?? ????? ??? ??????? ????? ??? ????????, ???? ?? ??? ??? ??? ??? ??? ?? ?????, ? ??? ?? ?? ?????? ?????. ??? ?? ??????? ?? ????? ?? ??? ??????? ????? ???? ??? ?????????. ?????? ????! ?? ?? ???."?????? ??????????? ". ?????? ?? ? ?? ???? ! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0311_womens' /> ????? ??? ????? ??? ????????. ?? ?? ????? ???? ???????? ???? ??????? ?????? ? ????? ???? ???????? ???????. ? ????? ,?? ?????? ??????????? ?????????, ?? ????? ???? ?? ?????? ? ??? ??? ?? ???????, ???. ???????? ??????? ??? ????? ??????? ? ???????????? (???? ?? ??????? "????? ??????" ? ????) ? ??? ????? ??? ?????? ????? ?? ???? ?? ?? ??????????? ?? ????????. ???. ????? ?????? ????,???? ??? ?? ??????????, ?? ?? ????? ?? ????? ??????? ???? ?? ???????? , ?? ?? ????? ? ??????? ????. ?? ???? ????? ????, ??????? ????-????????????......??? ?????? ?? ?????? ????? ?????..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука