Agaton Vuzman Написано Мај 7, 2014 Пријави Подели Написано Мај 7, 2014 Што се тиче ових субатомских честица. Када сиђемо на скалу атома и ниже закони класичне физике престају да важе и улазимо у квантни свет. Ствар је да се субатомске честице понашају и као честице и као талас у исто време и то прави јако велику конфузију Логика квантног света није иста као и логика класичног света и ти феномени се не могу објаснити примерима из класичног света. 1+1 нису 2 у квантном свету. Феномени квантног света се описују сложеним математичким функцијама. Ствар која је мене највише фасцинирала јесте електрон. Не знам да ли сте чули али електрон нема путању којом се креће око језгра атома. Постоји само већа или мања вероватноћа да се налази у одређеном делу око језгра. Тај део се зове атомска орбитала. Из тога се изводи закључак да се електрон налази на два места у исто време. Теоретичари паралелних светова онда наводе да ако се електрон налази на два места у исто време онда би могли и ми да се налазимо на два места у исто време, у овом универзуму и у неком паралелном па то тако може да се мултиплицира па имамо мултиуниверзуме са гомилом нас свуда. Такође електрон се не може ухватити. И то није производ техничке несавршености наших инсрумената него његовом природом. Његова маса није измерена тако што га је неко ухватио и измерио му масу, него преко његовог импулса..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука