Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

ПОГЛАВЉЕ 72 ТИПИКА ПРЕПОДОБНОГ БЕНЕДИКТА НУРСИЈСКОГ:

О врлинској ревности коју монаси треба да поседују

Како постоји груба и зла ревност која одваја од Бога и води у пакао, тако постоји и врлинска ревност која одваја од порока и води ка Богу и животу вечном.

Нека монаси, зато, практикују ревност најпосвећенији љубави; наиме, како би часно дочекали један другога. Нека носе своје слабости, било тела или ума, са највећим стрпљењем; нека позивају један другог у послушност. Нека нико не чини оно што сматра корисним себи, већ оно што је корисно другоме. Нека практикују очинско доброчинство са чедном љубављу.

Увек да живе са страхом Божјим и љубављу према игуману искреном и смерном присношћу; нека им ништа не буде важније од Христа, и нека нас Он све заједно одведе у живот вечни.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

http://www.spc.rs/sr/osvetshenje_konaka_manastira_bukovo

Наспурот духу вавилонске куле, о коме овде на жалост пишемо, један догађај који сведочи чврсто јединство Цркве наше у Св. Духу, у Духу који нама овде испуњује Царство Божије, који нас сабира око Трпезе Јагњета и Логоса.

Ово је иначе било у недељу светих отаца 1.вас. сабора. Не случајно.

Подели на овим сајтовима

On 2. 6. 2012. at 13:01, Александар Богдановић рече

Logoreja, inače tako karakteristična kako za Sisojeva, tako i za neke druge, iz Mogiline „tridentinske škole”, da upotrebim njegov rečnik. Koji god da je problem, MOSPAT je u teškoj patologiji.

пази кад нисам разумео шта си хтео да напишеш :D

зашто је текст логореја, шта је тридентинска школа, шта је моспат, зашто је у патологији?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1338993438' post='653384]

пази кад нисам разумео шта си хтео да напишеш :D

зашто је текст логореја, шта је тридентинска школа, шта је моспат, зашто је у патологији?

Текст је логореја из много разлога. Тридентинска школа је римокатоличка теологија Тридентинског концила, коју је Петар Могила убацио у цркву, избацујући притом наглавачке Православну теологију из цркве. Вређајући богослове, из како он то каже Париске школе, вређа неке од највећих православних теолога ХХ и XXI века. МОСПАТ значи Московска патријаршија, и у патологији је између осталог и зато што је под контролом КГБ диктатора који тренутно влада Русијом.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2012. at 17:33, Александар Богдановић рече

Текст је логореја из много разлога. Тридентинска школа је римокатоличка теологија Тридентинског концила, коју је Петар Могила убацио у цркву, избацујући притом наглавачке Православну теологију из цркве. Вређајући богослове, из како он то каже Париске школе, вређа неке од највећих православних теолога ХХ и XXI века. МОСПАТ значи Московска патријаршија, и у патологији је између осталог и зато што је под контролом КГБ диктатора који тренутно влада Русијом.

видим да си текст превише примио к срцу ...

напротив, он само показ левичарства у РПЦ назива застрањењем а не људе који су погрешно протумачени.

ако ударимо паралелу са домаћом ситуацијом, сисојев текст објашњава застрањења артемитске групације у СПЦ и очигледно погрешно тумачење светитеља и људи који им објашњавају шта јесте а шта није.

баш због тога сам и написао последњу реченицу: све у свему, не можемо његове тесктове гледати кроз призму ситуације у срспкој помесној Цркви, већ морамо да имамо перспективу из које он пише.

а ово написано за руску помесну ми је ниво бивше руске заграничне из '70 година прошлог века, под условом да би требао разумеш да Свети Дух води Цркву на сав труд неких људи који би волели да је присвоје и њен домашај у срца људи.

Подели на овим сајтовима

• Гости

ево шта бивша игуманија мисли о Православљу и како она брани веру. Невероватно колико велико незнање а ето жена је игуманија била. Ајд што нема образовања, но ово показује и крајње несмирење.,

Подели на овим сајтовима

Ево шта сам ја затекао у свом инбоксу данас:

Цитат

From:

urednik.info@gmail.com

To:

abidrafi@yahoo.com, administrator@pastirdobri.com, Aleksa, Aleksandar Djakon, Aleksandar K...

У четвртак 14.06.2012. године прослављамо Преподобног Јустина Ћелијског. Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г.Г. Артемије ће, ако Бог да, тога дана служити Свету Архијерејску Литургију у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву. Литургија почиње у 09:00. Позивају се сва браћа и сестре у Христу да узму учешћа у прослави храмовне славе манастира.

Добро нам дошли!

Настојатељ манастира Преп. Јустина Ћелијског

Протосинђел Наум са својом у Христу братијом

Сачувај Боже...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 12. 6. 2012. at 20:25, Martirije рече

Blago ovoj televiziji što ima ovakvog voditelja!

Јака и телевизија која када нема артемићане пушта астрологе и бајаче уз микс добре турбо фолк музике.

Подели на овим сајтовима

On 12. 6. 2012. at 19:44, Иван Цветковић рече

ево шта бивша игуманија мисли о Православљу и како она брани веру. Невероватно колико велико незнање а ето жена је игуманија била. Ајд што нема образовања, но ово показује и крајње несмирење.,

Ја стварно не знам шта је ужасније - дубина незнања и тврдоглавости ове старице, или гнар који изазива овај наложени водитељ, који дрља микрофоном, дахће на њега и испушта неке полугласове. Ово је све, само ТВ емисија није, да и не улазимо у теолошку страну булажњења.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Гости

e do suza se smejam, ja sam nepismen za neke stvari a ovaj voditelj duz dibiduz hahahaha...

i kaže - DOMAĆICA igumanija Jelena mirsko ime JOVANKA ĐURIĆ

još se smejem , a kad sam čuo DOMAĆICA xaxaxaxaxa...

Подели на овим сајтовима

On 12. 6. 2012. at 21:13, antics рече

или гнар који изазива овај наложени водитељ, који дрља микрофоном, дахће и њега и испушта неке полугласове.

дефинитивно :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...