Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Старац Јован Хиланадарац ( 105.г. , 1907.годиште ) , Господ му дарује дуг живот и нека нам још дуго поживи! Viktor Ljvovic, bgpj, Скопљанац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Свака част за труд, Мартирије. Стварно је лепо. bgpj and Скопљанац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2012/01/604.html Viktor Ljvovic, bgpj and Скопљанац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://agioritikesmn...012/01/604.html bgpj, Viktor Ljvovic and Скопљанац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://agioritikesmn...012/01/604.html bgpj, Скопљанац, Viktor Ljvovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Има једна анегдота са старцем Јованом Хиландарцем, који је манастирски баштован. Увек је поред себе имао младе монахе као испомоћ. И каже он једном младом монаху: Синко, шта ћу ја без тебе кад ти умреш?! А он је имао преко 100, а монах двадесетак. И почне старац да се смеје као дете. RYLAH and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://agioritikesmn...012/01/604.html Скопљанац and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://agioritikesmn...012/01/604.html Скопљанац and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://agioritikesmn...012/01/604.html Скопљанац, Viktor Ljvovic and bgpj је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Свака част за труд, Мартирије. Стварно је лепо. Хвала братац! bgpj, Скопљанац and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Има једна анегдота са старцем Јованом Хиландарцем, који је манастирски баштован. Увек је поред себе имао младе монахе као испомоћ. И каже он једном младом монаху: Синко, шта ћу ја без тебе кад ти умреш?! А он је имао преко 100, а монах двадесетак. И почне старац да се смеје као дете. Веселог је духа , кажу да је такав и дан данас! По светогорским подацима старац Јован се родио 1907.г. , са таквим подацима је примљен , међутим колико сам чуо он тврди да је старили , јер када се родио тек касније је уведен у матичну кљигу рођених! То је исти случај моје покојне прабабе која је живела преко 90.г. , она се родила 1905.г. , те су је тек 1907. убацили у матичну кљигу рођених ! У то време су уписивали годину када је неко пријављен али не и тачну годину рођења , те вероватно је исто тако било са старцем Јованом и верујем да има више од 105.г.! bgpj and Скопљанац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Да, братац. Био сам и видео. Старац је велики благослов Божији за Православну Цркву у целини! bgpj and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Да негрешим душу али мислим да је то старац Јован био. Када сам био у Хиланадару као клинац са 15 годинице хехехехе били смо на служби и сад зна се колико то траје и само сам чуо једног старца где седи у сесидије како захркао - једва сам се суздржао хехехе зна се од чега , кад се окрену ја видим неког мајушног старца! Слично је тако било али са старцем Јустином - Бог да му душу опрости , он је имао наочаре и када је задремао њему су испале наочари а један што је стајао испред њега није видео , тј. чуо када му испале и у истом тренутку померио ногу да би се наслонио на другу и смрскао наочаре , само се чуло крррррц и одоше о.Јустинове наочаре хехехехе... bgpj and Скопљанац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Чувени старац Кирило је такође диван. Када се десио пожар (не дао Бог више никад), старац Кирило није смео сам да спава у келији, плашио се. То ми је причао отац Доситеј. Каже отац Доситеј, чим би падао мрак, старац Кирило би улазио у келију код њега, и само би тужно седео, не говорећи ни реч. Много се потресао због пожара. Тешко је то доживео. Братија прича да је он највише плакао. Страшне су то ствари... bgpj је реаговао/ла на ово 1 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Где лако , нимало није лако када гледаш као ти кућа гори , недао Бог никоме и верујем да му било тешко и да му још тешко! Није лако и ни чудно што се потресао! Скопљанац and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука