ђакон::Горан Написано Мај 28, 2009 Пријави Подели Написано Мај 28, 2009 Званична интернет страница Епархије западноевропске и Паришке.www.egliseorthodoxeserbe.org Штрумпфета је реаговао/ла на ово 1 Ако речи ове, пут неког‘ ливана, и у срцу вашем, љубављу разграна, помените вашим молитвама раба, бескорисног Бож‘јег ђакона Горана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Помаже Бог, ђаконе Горане! Драго ми је да смо се овде срели, нисмо се чули јако давно. Желим ти свако добро од нашег вољеног Господа и надам се да си ок. Поздрав! ''И ако имам пророштво, и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премијештам а љубави немам, ништа сам'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 28, 2009 Пријави Подели Написано Август 28, 2009 Распоред богослужења Епископа средњоевропског Г. Константина 27. август 2009 - 11:28 Архипастир православних Срба у Немачкој, Аустрији, Лихтенштајну и Швајцарској, Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски Г. Константин, вршиће богослужења у току наредних месец дана у наредним местима: Петак, 28. август, Успеније Пресвете Богородице (Велика Госпојина), 10 часова: Беч, Аустрија Света Литургија Храм Успенија Пресвете Богородице Steinergasse 3 1170 Wien Субота, 29. август, 10 часова: Хилдесхајм-Химелстир, Немачка Света Литургија Манастир Пресвете Богородице Obere Dorfstraße 12 31137 Hildesheim-Himmelsthür Недеља, 6. септембар, 10 часова: Салцбург, Аустрија Света Литургија Храм св. Мати Параскеве Bürgerspital-Platz 2 5020 Salzburg Недеља, 6. септембар, 14 часова: Салцбург, Аустрија Освећење темеља новог храма и парохијског дома Храм Пресвете Богородице Schmiedinger Str. 52 5020 Salzburg Недеља, 13. септембар, 10 часова: Залфелден, Аустрија Света Литургија и освећење храма Храм Сабора Срба Светих Pavlenstraße 2 5760 Saalfelden Понедељак, 14. септембар, 10 часова: Регензбург, Немачка Света Литургија Храм преподобнох Симеона Мироточивог Ostengasse 31 93047 Regensburg Недеља, 20. септембар, 10 часова: Фелдкирх , Аустрија Света Литургија Frauenkirche Churgasse 3 6800 Feldkirch Понедељак, 21. септембра, Рођење Пресвете Богородице (Мала Госпојина): Бијељина, Република Српска, БиХ Освећење Саборног храма у Бијељини и Света Литургија Недеља, 27. септембар, Воздвижење Часног Крста (Крстовдан), 10 часова: Келн, Немачка Света Литургија Црква Воздвижења Часног Крста Господњег Frankenplatz 15 51143 Köln-Porz Даље информације у вези са наведеним богослужењима могу се добити од јерођакона Стефана (Југовића), секретара Епархијске канцеларије у Химелстиру: Телефон: (00 49) 5121 64 034 Електронска пошта: [email protected] Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Нови сајт епархије западноевропске и сајтови парохија: Епархија западноевропска Париз Брисел Луксембург парохије у Холандији парохије у Шпанији verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/31356-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D1%98%D1%82-%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B5/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Слава српске парохије у Барселони Српска православна парохија у Барселони прославила је торжествено своју славу Покров Пресвете Богородице. Том приликом свету архијерејску Литургију је служио Епископ западноевропски г. Лука уз саслужење свештеника из целе Шпаније, који већ трећу деценију служе под светосавским омофором, али и гостију из Србије: протојереја-ставрофора др Радомира Поповића, проф. Православног богословског факултета Унивезитета у Београду, и јереја Јована Милановића, професора Карловачке богословије. Владика Лука је, пре свете Литургије, у чтеца рукопроизвео г. Немању Милетића из Чачка, доктора хемије, који са породицом живи и ради у Билбау. У светој служби су учествовали православни Срби, Каталонци, Румуни, Руси, Французи, а на крају су се сви и причестили светим даровима, да би после свете Литургије заједно пришли трпези љубави, коју су уприличили свештеници из Барселоне - Жоан и Мартин са својим породицама и парохијанима. У оквиру прославе, свечаним предавањем о духовности започет је зимски семестар у школи која фунционише при Српској православној парохији у Барселони, а окупљене студенте је поред епископа Луке и бираним речима поздравио протојереј-ставрофор др Радомир Поповић. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Међународни научни скуп у Барселони Са благословом и у присуству Његовог Преосвештенства Епископа западноевропског г. Луке, протојереј-ставрофор др Радомир Поповић је учествовао на Међународном научном скупу у организацији Богословског факултета у Барселони. Проф. Поповић је 8. октобра 2014. године говорио на тему Христологија на васељенским саборима. Међународни научни скуп је послужио српској православној заједници у Барселони, која већ две деценије дела и проповеда благу Христову реч под омофором Епископа западноевропског Луке, да се покаже широј каталонској јавности. Своју свесрдну помоћ ова жива и аутентична парохија добила је у протојереју-ставрофору Радомиру Поповићу, који је у Барселони представљао Православни богословски факултет Универзитета у Београду и Српску Патријаршију. Проф. Поповић је истакао да се после дуге и драматичне аријанске кризе у 4. веку која је углавном окончана на Другом Васељенском сабору (381), међу Оцима Цркве јавља изазовно питање шта је и ко је Богочовек Господ наш Исус Христос? Ово питање је својевремено поставио својим учницима и сам Господ, Шта људи говоре, ко сам ја?, као и, а шта ви мислите ко сам ја?, када је апостол Петар одговорио, “Ти си Христос Син Бога живог”, на што му је Господ узвратио, “тело и крв то ти нису рекли, већ Отац мој који је на небесима“, овај, дакле богонадахнути Петров одговор је и одговор Цркве, и увек је исти: Ти си Христос, Син Бога живога. Одговор на ово питање је уствари, одговор црквених васељенских сабора од 5-8. века. Одговор је искристалисан, прошао је провере, изазове, критике и оспоравања, али је коначно формулисан и мерило је и правило наше вере до данас. Закључујући своје излагање проф. Поповић је нагласио да је вера тајна, да постоји од почетка без обзира на формулације или одребе црквених сабора. Сабори су само одговорили на адекватан начин на изазове јеретика и расколника и доносили оросе и исповедања вере. У том смислу се може говорити о историји догмата. Сваки Васељенски сабор који сачињавају Оци Цркве, Епископи, следује вери Отаца и претходних сабора. Честа је формулација у саборским одлукама која гласи “следујући Светим Оцима исповедамо ...”, и обавезно се доносе или понављају укратко одлуке сабора и имена најважнијих Светих Отаца, али исто тако и имена јеретика и јересијараха који су веру угрожавали. Дакле, може се рећи да Црква у целини прати саму себе, доследно држи и чува предањску веру и преноси је генерацијама хришћана које долазе. Прота Радомир Поповић је нагласио да исти задатак Црква има и данас, да сачува, одржи и преда будућим нараштајима бесцен благо вере која спасава и уводи у живот вечни. На овом скупу, посебан допринос су дали г. Новак Билић, секретар Епархије западноевропске, и г. Марјан Алексић, докторанд на римском институту Августинијанум, који су превели предавање проф. Поповића на шпански језик. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука