obi-wan Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 У Грузији свако четврто дете чувар патријаршијског трона Ако родитељи пожеле сваком четвртом детету у грузијској породици биће кум Патријарх, и свако патријархово кумче добиће титулу верног сина отаџбине и чувар Патријаршијског трона, изјавио је Патријарх грузијски Илија II, a преноси портал Благовест-инфо. ... „Буду ли родитељи хтели радо ћу бити кум сваког четвртог детета у породици. Истовремено, доделићемо им титулу верног сина отаџбине и чувара Патријаршијског трона Грузијске Цркве. То значи да су они дужни да се брину за Патријаршију како би нам отаџбина била јака“, изјавио је Патријарх Илија. Познато је да свако треће и следеће дете у грузијској породици може бити кумче Патријарха Илије. То решење остаје на снази и даље. Како је изјавио Патријарх, после подузете иницијативе у Грузији се родило 7 хиљада деце више, него до тада, који су могли не родити се. Патријарх је својом иницијативом хтео подпомоћи решење демографском проблему у Грузији. Извор: Епархија горњокарловачка RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 On je GENIJE! Slava Bogu!!! 1000000001010 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Велика је мука Грузије... Борба са Русима, борба са америма.. Али Патријарх Грузије је стварно одличан...и потребан том напаћеном народу! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Eto ideje kada bi nasi partijah uradio slicno dovelo bi do slicne situacije . Pitam se zasto to ne uradi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Зато! 0304_smile4 ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Да ли би довело до сличне ситуације? Хришћани се и овако труде по својим моћима да буду многодетни, а ове номиналне да ли би то дотакло. Као што каже AVE SERBIA, њихова ситуација је нарочито специфична, некако су збијенији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 24, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Njihova situacija jeste specificna, ali to isto mozemo da kazemo pomalo za svaku pomesnu Crkvu... Sto se nase SPC tice - inertnost po raznim pitanjima je ocigledna odavno i svuda*, ne bi bilo lose da se pomalo ugledamo na ovakve primere... .............. *ne znam kako bih ovo i nazvao, ali kao nekakav komplex nize vrednosti, strah od mesanja u nesto, ili sta vec... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Njihova situacija jeste specificna, ali to isto mozemo da kazemo pomalo za svaku pomesnu Crkvu...Sto se nase SPC tice - inertnost po raznim pitanjima je ocigledna odavno i svuda*, ne bi bilo lose da se pomalo ugledamo na ovakve primere.................*ne znam kako bih ovo i nazvao, ali kao nekakav komplex nize vrednosti, strah od mesanja u nesto, ili sta vec... Написао сам - нарочито специфична - да бих нагласио да је њихова ситуација ипак специфичнија. Било би дивно да се по пуно угледамо на такве примере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Мора доћи и код нас до неког позитивног померања. па нисмо ваљда задњи... bighugbighug Мада чини ми се да имамо јако моћне непријатеље...који ипак нису нерешива енигма... Питање је колико од дрвећа видимо шуму... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Многја љета Свјатјејши СЛАВА БОГУ 0110_hahaha prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Мада чини ми се да имамо јако моћне непријатеље.. Сами смо себи највећи напријатељ... *ne znam kako bih ovo i nazvao, ali kao nekakav komplex nize vrednosti, strah od mesanja u nesto, ili sta vec... Или научена беспомоћност... ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Slava Gospodu. Bravo za Gruzine. 7000 dece vise! Malo li je. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 У четвртак 29. септембра, око 450 беба присаједињено је Грузијској Православној Цркви у масовном крштењу у саборном храму Свете Тројице у Тбилисију. http://radiosvetigor...B8%D1%98%D0%B8/ Andre Williams and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 Слава Богу.Тако је мало лепих и суштински битних ствари данас.Ова вест је заиста радосна.Хвала Богу,да буде и више и код нас и свуда у свету и беба и крштених. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 algabacaju "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука