marko_13 Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Добро је што противници Цркве нађу за сходно да све живо коменаришу, али ништа не прочитају. Запрепашћујућа приземност од стране оних који се залажу за "научни поглед на свет". Дакле, концерт није требао ни бити одржан испред двора, већ је ту постављен видео-бим и звучници, као и дуж читаве улице, да би "породице са децом могле да шетају и слушају музику", како рече Балашевићева жена. исидорица and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Добро је што противници Цркве нађу за сходно да све живо коменаришу, али ништа не прочитају. Запрепашћујућа приземност од стране оних који се залажу за "научни поглед на свет". Дакле, концерт није требао ни бити одржан испред двора, већ је ту постављен видео-бим и звучници, као и дуж читаве улице, да би "породице са децом могле да шетају и слушају музику", како рече Балашевићева жена. Ma neka je on nama srecan i zadovoljan, eto nasao razlog da opljune po crkvi , kud ces vece srece za nekog takvog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Da je bio bilo ko drugi sem Đorđa ne bi ni zucnuli. Ovako izmišljaju neke razloge, - šatro smeta im ovo ili ono. Nije on ni meni najomiljeniji tip, ali da je postavljanje bine dan pred slavu "izrugivanje svemu što je pravoslavno i srpsko" je za bez komentara. o_O Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 ...ali da je postavljanje bine dan pred slavu "izrugivanje svemu što je pravoslavno i srpsko" je za bez komentara! Slažem se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Добро је што противници Цркве нађу за сходно да све живо коменаришу, али ништа не прочитају. Запрепашћујућа приземност од стране оних који се залажу за "научни поглед на свет". Дакле, концерт није требао ни бити одржан испред двора, већ је ту постављен видео-бим и звучници, као и дуж читаве улице, да би "породице са децом могле да шетају и слушају музику", како рече Балашевићева жена. Хвала на разјашњењу! Баш је златна та новосадска снобуља. 4chsmu1 ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Da je bio bilo ko drugi sem Đorđa ne bi ni zucnuli. Ovako izmišljaju neke razloge, - šatro smeta im ovo ili ono. Nije on ni meni najomiljeniji tip, ali da je postavljanje bine dan pred slavu "izrugivanje svemu što je pravoslavno i srpsko" je za bez komentara. o_O Важно је разумети контекст и значај прославе храмовне славе да би се о томе могло закључивати. Такође ми није јасно који би интерес Црква имала да провоцира. Да започне рат?? Који унапред губи, јер то није рат за њене циљеве. Не знам... У питању је Саборни храм новосадски, наравно да је непристојно и примитивно постављати бимове који ће узнемиравати становнике Двора. О затамњивању значаја празника и метафизичке обојености овог дана да не говорим. Најважније је масу окренути ка свету, панонским јауцима и тзв. гласачким одговорностима. Бог, дакле, нема везе са тим, а још мање Св. Ђорђе. Сметња на путу. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Ако ово није било кршење "изборне тишине", не знам шта је... (извињавам се што спам-ујем, али не могу да се отргнем од овог изборног контекста...) feeble је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Важно је разумети контекст и значај прославе храмовне славе да би се о томе могло закључивати. Такође ми није јасно који би интерес Црква имала да провоцира. Да започне рат?? Који унапред губи, јер то није рат за њене циљеве. Не знам... У питању је Саборни храм новосадски, наравно да је непристојно и примитивно постављати бимове који ће узнемиравати становнике Двора. О затамњивању значаја празника и метафизичке обојености овог дана да не говорим. Најважније је масу окренути ка свету, панонским јауцима и тзв. гласачким одговорностима. Бог, дакле, нема везе са тим, а још мање Св. Ђорђе. Сметња на путу. Baš treba mentalne gimnastike za argumente. A biće da je jer prost ne vole Đoleta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Е бре атеисто досадан си, иди гласај за жуте и мани нас више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Хвала на разјашњењу! Баш је златна та новосадска снобуља. 4chsmu1 ... WOW! Odlican epitet koji nisam nikad cuo "SNOBULJA"... bravo za kreativnost!!! исидорица је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Zasto crkva mora da se pita za organizovanje necega sto se nalazi na javnom gradskom prostoru? Teresa је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teresa Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Zasto crkva mora da se pita za organizovanje necega sto se nalazi na javnom gradskom prostoru? Zato sto hoce da nas pretvori u srednjovekovni pasaluk, a mozda i zato sto su spavali na casovima u osnovnoj skoli pa nisu naucili sta znaci termin SEKULARNA DRZAVA. "Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Верујем да сам и ја спавао на часовима па бих најискреније желео да знам шта значи секулчарна држава. Може ли то у неколико реченица? DYNABLASTER and исидорица је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Zasto crkva mora da se pita za organizovanje necega sto se nalazi na javnom gradskom prostoru? Хвала! .. Било би боље да одговори теолог, али даћу свој допринос. Црква је одреаговала, не зато што жели бити питана, већ зато што жели да укаже на партијашки менталитет који не поштује близину једне институције, која је уједно и нечији дом и која се налази пет метара од бучног бима и спрема своју славу за сутрадан. Храмовна слава је велики духовни догађај и ваља је испоштовати ако и нисте верник. Реакцији Епископа бачког претходи и хајка власти због недавно одржаног помена пострадалима у рацији. Вероватно постоји још притисака који нам нису познати, а притискају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teresa Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Верујем да сам и ја спавао на часовима па бих најискреније желео да знам шта значи секулчарна држава. Може ли то у неколико реченица? Sekularizam je pokret koji se zalaze za odvajanje i umanjivanje znacaja religije u javnom zivotu. Zalaze se za odvajanje crkvene od drzavne vlasti, slobodu misljena i razlicitih religija. Izraz "sekularizam" nastao je 1846. godine od strane engleskog filozofa George Jacob Holyoake koji se protivio uspostavljanju drzavne religije ili postavljanju jedne religije iznad drugih. Srbija je sekularna drzava. "Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука