Crveni Baron Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Zeljko jedini koji ovde ne zna osnovne stvari si ti. Ja pricam o tipologiji drzave t.j sistemima podele vlasti koji se dele na parlamentarnu republik u predsednicku republiku. Ti izgleda za ta dve termina nisi cuo. Takodje imas i Monarhije, parlamentarnu monarhiju itd. razlika izmedju parlamentarne i predsednicke republike ti je lepo objasnjenja po osobinama na onom linku koji sam ti dao, kao i na vikipediji. Kao po starom dobrom obicaju pricas o stvarima u koje ocigledno nisi ni malo upucen, pa malo mesas termine. Ako ti nije dovoljno ovo sto ti ja pricam, mogu da ti prepisem iz recimo knjige Radomira Lukica ili da iskopam neke tekstove Steve Vracara ili nekog drugog ko se bavi tim temama. Pa u cemu je razlika Iuris izmedju parlamentarne i presdednicke republike? Kako se bira predsednik u jednoj a kako u drugoj? I kakva su ovlascenja predsednika u jednoj a kakva u drugoj? Znas li ti da tu postoji nekakva razlika? Kada za predsednika SAD-a glasa 150 miliona ljudi a za predsednika IOtalije 300 poslanika? Mislis li da je to isto? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Екипа ситних политиканата, идеолошке, дакле секташке свести.. То је то,... а све остало су нијансе потпуно небитне за суштину... Јад.. Нема веће туге него себе називати хришћанином , а све око себе секташима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Pa u cemu je razlika Iuris izmedju parlamentarne i presdednicke republike? Kako se bira predsednik u jednoj a kako u drugoj? I kakva su ovlascenja predsednika u jednoj a kakva u drugoj? Znas li ti da tu postoji nekakva razlika? Kada za predsednika SAD-a glasa 150 miliona ljudi a za predsednika IOtalije 300 poslanika? Mislis li da je to isto? Kazem ti postoji razlika u podeli ovlascenja. Razlika u podeli ovlascenja moze da se nadje ovde: http://dilipchandra1...idential-System Lupio si jednu tesku neistinu koja nema veze sa realnoscu. Ja odlichno znam da postoji razlika samo razlika nije ta. U parlamentarnim republika ili parlamentarnim demokratijama SKUPSTINA je zakonodavni organ. Srbija ti je PARLAMENTARNA REPUBLIKA *ili ti demokratija kako je ti zoves. Vise o tome: http://en.wikipedia....amentary_system Da je ta glupsot koju si ti lupio tacna ne bi na ovoj mapi srbija bila narandzaste boje. Srbija je PARLAMENTARNA REPUBLIKA. To sto predsednika postavljaju poslanici nema veze sa time da li je predsednicki sistem ili parlamentarni. Kao sto vidis na mapi su i italija i srbija i nemacka PARLAMENTARNE republike. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ниси ти, пријатељу, ишта показао - а о томе да си нешто доказао - тек да не спомињем. Свака увреда упућена од таквих као што си ти - је комплимент. Твој циљ ми је јасан од самог почетка - само од тог посла - нема ништа. Узвраћамо поздрав. Наставља се подметање.. Признао -ли сте да сте политикант-и а сад увреда.. осим ако не мислиш на ''ИДОЛОШКА СВЕСТ'' ... И то сте признали господ(ђ)о, поготову тиме што, како рекосте свесно и намерно радите т,ј тако се понашате а ЦИЉ, дакле ИДЕОЛОГИЈУ не откривате.. Осим да мислите на нешто друго т.ј. треће али не мари ..ионако није било увреда већ само констатација и живог разговора, у коме сте се сами показали и доказали.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Мене је охрабрило да има 5% "белих листића", тј. људи који су активно изразили незадовољство читавом овом фарсом. laetitia and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Kazem ti postoji razlika u podeli ovlascenja. Razlika u podeli ovlascenja moze da se nadje ovde: http://dilipchandra1...idential-System Pa naravno da postoje razlike u ovlascenjima. Ne moze imati ista ovlascenja Napolitano koji je dobio 300 glasova u parlamentu i Obama koji ima glasove pola amerike. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Pa naravno da postoje razlike u ovlascenjima. Ne moze imati ista ovlascenja Napolitano koji je dobio 300 glasova u parlamentu i Obama koji ima glasove pola amerike. Idalje ne kapiras, i Srbija i Italija su ti parlamentarne republike. Al ko ce to tebi nacrtati. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Наставља се подметање.. Признао -ли сте да сте политикант-и а сад увреда.. осим ако не мислиш на ''ИДОЛОШКА СВЕСТ'' ... И то сте признали господ(ђ)о, поготову тиме што, како рекосте свесно и намерно радите т,ј тако се понашате а ЦИЉ, дакле ИДЕОЛОГИЈУ не откривате.. Осим да мислите на нешто друго т.ј. треће али не мари ..ионако ниоје било увреда већ само констатација и живог разговора у коме сте с есами показали и доказали.. Е, мој пријатељу. Да сам само политикант. Много тога и још више и горе од тога - јесам. Но, ту ћу се зауставити. Не исповедам се јавно. Што год да напишеш о мени - нећеш погрешити. Само остаје - да је, итекако, туга када неко за себе каже да је хришћанин, а око себе види само - секташе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Е, мој пријатељу. Да сам само политикант. Много тога и још више и горе од тога - јесам. Но, ту ћу се зауставити. Не исповедам се јавно. Што год да напишеш о мени - нећеш погрешити. Само остаје - да је, итекако, туга када неко за себе каже да је хришћанин, а око себе види само - секташе. Нема ..ти једноставно немаш намеру да престанеш са подметањем.. Не Брат-Недо ...''СЕКТАШЕ'' НЕ! То прика, нигде не пише.. НЕ..! Пише, лепо читај ... ''СЕКТАШКА СВЕСТ''! Не подмећи и не тумачи онако како теби одговара или како погрешно схваташ.. Дакле То никако и не може бити исто.. и о томе ти ЦЕЛО време које сам посветио ''теби'' говорим.. Али ајде .. надајмо се да ћеш разумети .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ajde da ti ponovim. I Srbija i Italija su parlamentarne drzave Kao i : http://en.wikipedia....amentary_system Amerika je predsednicka. P.S. Americki sistem glasanja je malo drugaciji nego sto si ga ti zamislio ali ono... ko ce tebe uciti u tvojim godinama. Iuris, ja sam americki ustav apsolovirao pre 30 godina. A srbija i Italija nemaju isti sistem. Jer Tadic je dobio vise glasova od DS-a i o ne kandidat DS-A za predsednika i ujedno je "bos" u DS.u i uticace i na rad vlade zbog svega toga. A u Italiji Napolitano samo potpisuje zakone i prima strane ambasadore. I nema nikakvu moc ni utucaj osim ugleda. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 uris, ja sam americki ustav apsolovirao pre 30 godina. A srbija i Italija nemaju isti sistem. Jer Tadic je dobio vise glasova od DS-a i o ne kandidat DS-A za predsednika i ujedno je "bos" u DS.u i uticace i na rad vlade zbog svega toga. A u Italiji Napolitano samo potpisuje zakone i prima strane ambasadore. I nema nikakvu moc ni utucaj osim ugleda. Ja ovo sto ti pricam pricam ti iz strucne literature na temu tipologija drzave. Stvarno mi se ne napinje sa tobom da ti objasnjavam sta je i kako, ja ti kazem i Srbija i Italija su po obliku vladavine PARLAMENTARNE REPUBLIKE. Srbija i italija imaju isti sistem podele vlasti a ti kako oces. Unutar sistema podele vlasti t.j unutar parlamentarnih sistema imas dodatne podele po izbornim sistemima i to je ono sto tebe buni. Po ovlascenju predsednika, SRBIJA i ITALIJA su iste. Zato su obe parlemanterne jer je vlast u rukama parlamenta ne predsednika. A ti misli sta oces. Mogu samo da te uputim na literaturu i to je sve. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Ne znam sto se svadjate vas dvojica i Italija i Srbija su parlamentarne republike samo sto kod nas predsednik prekoracuje svoja Ustavna ovlascenja.Formalno pravno oni imaju isti polozaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Ne znam sto se svadjate vas dvojica i Italija i Srbija su parlamentarne republike samo sto kod nas predsednik prekoracuje svoja Ustavna ovlascenja.Formalno pravno oni imaju isti polozaj. Zato sto Zeljko, ako nisi skapirao, misli da je Srbija predsednicka republika, a ne parlamentarna. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Ja ovo sto ti pricam pricam ti iz strucne literature na temu tipologija drzave. Stvarno mi se ne napinje sa tobom da ti objasnjavam sta je i kako, ja ti kazem i Srbija i Italija su po obliku vladavine PARLAMENTARNE REPUBLIKE. Srbija i italija imaju isti sistem podele vlasti a ti kako oces. A ti misli sta oces. Mogu samo da te uputim na literaturu i to je sve. Iuris uputi ti sebe u literaturu ali i ukljuci se dok je budes citao. U predsednickom sistemu predsednika bira narod na izborima. U parlamentarnom ga bira parlament. A moc predsednika su povezana sa time. I nisu ista u italiji i srbiji. Sta god pisalo u zakonima i ustavu. To je ono sto ti ne uspevas da ukapiras. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 . U predsednickom sistemu predsednika bira narod na izborima. U parlamentarnom ga bira parlament. Ne. To je ono sto ti ne uspevas da ukapiras. Da lupas ko maksim po diviziji nesto sta ne poznajes. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука