Анастасија Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Могу да вам изгледам смешан или било како другачије али нисам ћорав шта се дешава! Ти , Ви а ни ја неможемо ништа учинири сем да човек узме мотку у руке и да се понови исто као некада пре више десет година јер очито поново нам се враћа та историја тако немојте ми узимети речи из контекста да ја ово што сам написао да ми небитно! Једноставно то је тако и на жалост то тако и бива , Ми немамо начина другачијег за нечим бољем од овога што смо сви генерално и заслужили! Мени све ово јадно и жалосно што се дешава али је и жалосно то што видим да од ове политике ништа друго и не видимо! Мени није само политика потребна , већ и друго! Што би ми све ово замаглило очи и да невидим још веће грозоте! Ако желите да ме схватите шта желим да кажем - схватиће те! Marti zar ti stvarno misliš da možeš da dopreš do ostrašćenih glava? Moj ti je savet da ni ne pokušavaš.Gubiš vreme.Politika je postala najbitniji deo života prosečnog Srbina,ona ga hrani,ona ga umiva,ona ga oblikuje.Kako god da okreneš ona je najbolji način da iz čoveka izvuče ono što je u njemu najgore. Tako da veruj mi,niko nije ni primetio da si išta ovde pisao jer nisi upotrebio magične reči :Dveri,SNS,SPS,DS ... lopovi,Bota,pokradeni glasovi,vreća,,, зеленизуб and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Psihoterapeut Zoran Milivojević je pre nekoliko godina izjavio da se kod nas vodi tihi građanski rat. Mislite o tome... Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Psihoterapeut Zoran Milivojević je pre nekoliko godina izjavio da se kod nas vodi tihi građanski rat. Mislite o tome... http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:340659-Zoran-Milivojevic-Fali-nam-ljubav-prema-sebi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 A kako je ovo priznavanje krađe? То је признање да је већ једном учествовао у крађи. Јако просто , само читаш оно шта је рекао, без предрасуда, без идеолошке затуцаности, без твоје жеље да речима припишеш смисао који немају. Vreme je za novi 5. oktobar, recimo ne izbornoj kradji Borisa Tadića!!! Sutra u 17h na Trgu Republike je skup svih nezadovoljnih gradjana protiv IZBORNE KRADJE!! DODJITE! Михајло, Manolis and nedeljko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Избори 2012: Тужилаштво наложило проверу навода око листића 11. 05. 2012 17:30 | Бета 4 Томо Зорић (Фото: Медија центар Београд) Београд – Републичко јавно тужилаштво затражило је од полиције да провери наводе у вези са пореклом и аутентичношћу гласачких листића које је Српска напредна странка показала јавности тврдећи да је реч о изборној крађи. „Тужилаштво је захтевало од полиције проверу свих навода у вези са пореклом и аутентичношћу листића који су јуче јавно презентовани од стране представника Српске напредне странке, као и да ли је то утицало на регуларност изборног процеса“, казао је агенцији Бета портпарол Тужилаштва Томо Зорић. Председнички кандидат коалиције око Српске напредне странке Томислав Николић оптужио је јуче владајуће странке за „бруталну изборну крађу која је по обиму већа од изборне крађе која се десила у септембру 2000. године“. Николић и заменик председника СНС Александар Вучић донели су јуче на конференцију за новинаре испред Дома Народне скупштине врећу пуну гласачких листића за које тврде да су пронађени у контејнеру и да су то гласови са само једног бирачког места. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Апел јавних личности – Наш глас вреди онолико, колико смо спремни да га бранимо! 2 Votes Апел јавних личности 11. мај 2012. 17:59 Визионарски Укинули су нам право на рад, на родитељство, на лечење, на школовање, на информисање, на слободу мишљења и изражавања. Одузели су нам право да бранимо Отаџбину. Забрањују нам да се сећамо, да се рађамо, да васпитавамо, отимају нам сроднике, дијалекте и завичаје. Под управом марионетске власти, од пуноправних грађана, свели смо се на голе пореске дужнике. Развлашћени од свих неотуђивих људских права, сачували смо једино бирачко право. Изборна воља Србије исказана на Ђурђевдан показала је, да и поред економске беде, медијске и идеолошке окупације, кривотворених бирачких спискова, нисмо политички мртав народ колонијалне свести. Довољно, да се страни усрећитељи Србије и њихове домаће скутоноше одлуче да нас лише и последњег уставноправног „луксуза” – да одлучујемо ко ће нас представљати у скупштинама. У мраку изборне ноћи, уз потпуни мук аналитичара свих фела, пребројавање гласова се претворило у прекрајање воље народа. Волшебно се појавило неколико стотина хиљада неважећих гласачких листића. И овог пута је марионетској власти најсвесрднија помоћ у рушењу народне суверености и уставног поретка Републике Србије стигла из Бондстила. Косовскометохијски Срби, чија је политичка воља подједнако ирелевантна и за НАТО окупаторе и за Коалицију на власти у Београду, најпре су били физички спречени да остваре своје бирачко право, а потом су њихови гласови масовно фалсификовани. После свих пљачки добара извршених у име „срећне будућности”, треба покрасти и наше гласове, како би се добила национално равнодушна и политички анемична Скупштина. Без домаћег легитимитета, али са страним туторство као carte blanche за путовање „ка обећаној будућности”. Посебно је без представника у скупштинама свих нивоа требало оставити преко 10 процената неутихнулих противника евроунијатског раја. Тако би комбинацијом предизборних обмањивања и постизборних лоповлука, још једном добили Владу изабрану од формалне скупштинске већине, али са мањинским бирачким мандатом. Супротно чл. 2. Устава Србије, по коме – ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт мимо слободно изражене воље грађана – наша изборна воља је узурпирана од однарођене политичке гарнитуре у Београду и њихових страних тутора. Наш глас вреди онолико, колико смо спремни да га бранимо. Ако данас не одбранимо ђурђевданску изборну вољу сутра ће бити касно, и за нас, и за нашу децу, и за политичку слободу Србије. Биланс националних губитака у последњих двадесет година опомиње да је последњи час за овакву одбрану, а да је наш глас на изборима једини наш преостали национални иметак. Зато позивамо на свенародно потписивање овог Апела и на протест који неће престати до признања светиње народне воље, јер „глас народа је глас Бога”. 1. Проф. др Коста Чавошки, академик 2. Проф. др Мила Алечковић 3. Биљана Ђоровић, новинар 4. Милутин Шошкић 5. Добрица Ерић 6. Проф. др Љубомир Протић 7. Ангелина Марковић, правник и историчар 8. мр Владимир Димитријевић, књижевник 9. мр Зоран Чворовић, правни историчар 10. Жељко Цвијановић, новинар 11. Остоја Симетић, Српски културни клуб Преображај 12. Александар Павић, политиколог 13. др Влајко Пановић, клинички психолог 14. Мирјана Булатовић, књижевник 15. Игор Ивановић, књижевник 16. Љиљана Булатовић Медић, новинар и публициста Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 мај 11 2012 УПРАВО СЕ ДЕШАВА: ОГОРЧЕН НАРОД БЛОКИРАО ОПШТИНУ НОВИ БЕОГРАД ЗБОГ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ!!! 9 Votes Српски Народни Покрет 1389 – Srpski Narodni Pokret 1389 11 мај 2012, 20:00, Миша Вацић за ФБР У току је блокада општине Нови Београд … ко је у близини нека сврати! Општина је блокирана од стране опозиције због изборне крађе режима! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 ГОТОВ ЈЕ НИКОЛИЋ: “НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ ФОРМИРА ВЛАДА”- У СРЕДУ ИЗВОДИ НАРОД НА УЛИЦЕ!? 11.05.2012 19:29 танујг Николић: Нећу дозволити да се Формира влада КРАЛЈЕВО – Председнички кандидат Српске напредне странке (СНС) Tомислав Николић изјавио је да неће дозволити да се Формира републичка влада и да проглашени резултати избора буду и коначни. “Нека се понашају српски, нека признају шта су урадили. Борис Tадић је покрао изборе и ми ћемо то да докажемо”, рекао је Николић на скупу у Краљеву и додао да је о томе обавестио “све њихове и све наше пријатеље”. Он је грађанима поручио да не би имао ништа против “да му уђу у кућу и однесу Фрижидер или телевизор, али да не да глас, “који може да употреби једном у четири године”. Николић је поновио да ће избори бити решени у среду, за када је планиран протест присталица СНС, и поново запретио понављањем 2000те. После другог круга , уколико га буде, испунићу сва обећања која сам дао у првом кругу председничких избора, рекао је лидер СНС. “Свако ко се огрешио о ваш глас, завршиће у затвору”, казао је Николић и додао да 20. маја не рачуна само на оне који су већ гласали за њега, “већ и на оне друге који ће му се придружити после свега што је изнео о изборној крађи”. “Још су ми дражи они који ће ми се тек придружити. Зло је ушло у Србију, морамо да га истерамо. Ово није Србија”, рекао је Николић. Он тврди да су у џаку који је пронађен у једном граду у Војводини била 1.804 листића за њега, а 70 за Tадића. У прилог томе да су против њега употребљени сви начини борбе, Николић је навео и да је јуче “снимио емисију код Ивана Ивановића, али да је она данас забрањена”. Николић је и у Краљеву, као и раније данас у местима које је обишао, позвао чланове СПС-а да размисле да ли су спремни “да издају партију коју је Формирао Слободан Милошевић и да служе жутима”. Полицајцима је поручио да обуку кошуље које су добили пре 10 година, а панталоне пре 15 и да се придруже протесту у Београду и не буду против својих пријатеља и чланова породице. Николић је предизборни дан почео у Крушевцу, одакле је поручио да ће од Републичке изборне комисије тражити поништење изборних резултата. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Веља Илић – Избори покрадени! 2 Votes Илић: Избори покрадени 11.05.2012 12:58, Танјуг БЕОГРАД – Председник Нове Србије Велимир Илић изнео је данас тврдњу да су избори 6. маја “покрадени” и затражио од надлежних органа да провере наводе лидера Српске напредне странке Томислава Николића да је нађен џак гласачких листића у коме су оригинални замењени другим листићима. “Спремала се крађа и знамо како се одиграла… Владајућа странка је ухваћена у крађи и за то постоје докази”, рекао је Илић на ванредној конференцији за новинаре у седишту странке. Захтевамо, како је рекао, да се преиспита да ли су заиста гласали и они који су умрли и дајемо подршку СНС да докаже истину ради будућности ове државе. “Догодило се оно што не показује демократију, већ мрачну Србију пре 2000. године када се на изборима крало и када су грађани протестовали месецима”, напоменуо је Илић. Он је оценио и да се подаци последњег пописа становништва не слажу са подацима у бирачком списку, наводећи да је у бирачком списку уписано више од 300.000 малолетних, док попис показује да их има око 1,7 милиона. Илић се такође извинио грађанима за изјаву коју је дао дан након избора када је рекао да са “народом није нешто добро” када је поново гласао за владајућу коалицију. Како је рекао, сада када зна да су избори покрадени, позвао је грађане да изађу на други круг председничких избора и дају свој глас за промене. Александар Богдановић из Градског одбора НС у Новом Саду рекао је да “под кривичном и материјалном одгворношћу” тврди да је у том граду између 30.000 и 40.000 грађана “продало” свој глас, да је полиција због тога привела три особе, али да до данас није саопштила њихова имена. Председник Градског одбора НС из Ниша Бојан Аврамовић казао је да су у том граду избори “комплетно покрадени” и да су се у џаковима налазили измешани градски, општински и републички листићи. Он је додао да ни записници са гласања нису регуларни и да је чак 80 одсто њих преправљено. “Ниш је поново покраден као 1996. године”, закључио је Аврамовић. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 мај 11 2012 УСТАЈ СРБИНЕ! – Отворено писмо вођама србске опозиције 1 Vote УСТАЈ СРБИНЕ! – Отворено писмо вођама србске опозиције Аутор Отачаствени покрет Образ у петак, мај 11, 2012 у 1:43по подне ·. Браћо Срби! Отачаствени покрет ОБРАЗ позива Вас, за које је србски народ гласао на Ђурђевданским изборима, да храбро, сложно и одлучно станете у одбрану народне воље коју је издајнички режим безочно лажирао. Уместо саопштења, конференција и спорадичних протеста, позовите народ на НЕПРЕКИДНИ 24-ЧАСОВНИ ПРОТЕСТ испред Скупштине Србије! Тај свенародни бунт мора трајати докле год жуто-црвена коалиција не призна крађу и распише нове изборе, а кривци буду предати суду! Непоколебива вера и несаломива воља Срба са ОБРАЗОМ стоје Вам на располагању за све часне кораке које будете предузимали за спас Србства. Једино храброшћу, слогом и одлучношћу показаћете да сте заслужили поверење србског народа. Не буде ли тако, знајте да ћете за даљу пропаст Отачаства бити одговорни једнако колико и садашњи властодршци. СА ВЕРОМ У БОГА – ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ! Младен Обрадовић ОТАЧАСТВЕНИ ПОКРЕТ ОБРАЗ Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Писмо Београдског синдиката покрету „Преокрет“ 11. 05. 2012 21:00 | Српска политика / Београдски синдикат Београдски синдикат (Фото: Српска политика) „Драги Чедо, Вуче и Жарко, драги лидери мањина, драге моје јавне личности. Овом приликом вам се обраћам, јер сам одушевљен декларацијом «Преокрет», којом сте ми напросто отворили очи. И ја сам као већина грађана Србије (никако народа) дуго био у мраку, који су око мене створили јефтини митови и примитивни национализам. Од шкрипе гусала и звекета оружја нисам могао да чујем своје мисли, нити да послушам своје срце. Хвала што сте имали храбрости да позовете на отрежњење све нас који смо дуго лутали по лавиринту лажног српства и православља. Јер ко још верује у Бога у 21. веку? Само лудак и примитивац који мисли да се духовност маже на ‘леба. Само неки ирационални тип, који мисли да су људи добри и поштени и да се човек понекад може ослонити на другога, уместо искључиво на себе. Чему сви ти силни молебани и одласци у цркву, због тамо неког Косова, кад је много паметније провести време у неком лепом тржном центру. Унапред се извињавам што ово писмо пишем грозном ћирилицом и надам се да ћемо ускоро сви писати латиницом – као и сав цивилизован свет. Одавно не видим поенту ни српског језика. Зашто га у наредном мандату нека одлучнија влада не би укинула? Зашто да ломимо језик нечим што је толико архаично и превазиђено, уместо да сви лепо говоримо енглески, француски и немачки? Кад наша земља једног дана буде коначно слободна и подељена на интересне зоне великих слободарских сила, можда ће нам се тај сан и остварити. Ја већ дуго времена сањам исти сан. Сањам како се кроз центар Београда шетам булеваром Хенрија Кисинџера и скрећем у Кушнерову улицу, да попијем кафу у мом омиљеном кафићу «Ал Каида». Док одбијам димове хашиша из наргиле и пијуцкам кафу из филџана, гледам око себе софистицирана лица НАТО војника, који се смеју и испијају пинте холандског и белгијског пива. У тренутку блажене среће, запахњује ме неподношљив смрад и одједном угледам гомилу дроњавих сељака у народним ношњама, како тегле кромпир и лук на пијацу… Ту се нагло пробудим из сна, престрављен језивим призором шајкаче, који ми још увек трепери пред очима. Мука ми је када помислим да делим исти ваздух са тим затуцаним креатурама, уместо да се грлим са прелепим Фламанцима, Валонцима и другим просвећеним народима. На срећу, радује ме то што ће добротвори из «Монсанта» ускоро прочистити нашу прљаву и загађену земљу својим чаробним ГМО семенкама, па више неће бити потребе да идемо на прљаве пијаце. Хране ће бити на сваком ћошку у изобиљу. Моћи ћемо да је уберемо из сваке жардињере, уместо што нас свакодневно пљачкају којекакве сељачине са штрокавим ноктима. Убеђен сам да је «Преокрет» најбољи пут да коначно модернизујемо ово заостало и залутало друштво. Да се већ једном ослободимо тог косовског баласта, који нас спутава да идемо напред. А шта уопште значе у савременом свету цркве и манастири, ако већ имате брзи Интернет на коме можете гледати слике и клипове свих светских храмова? Уосталом, ја, као и ви другови моји, не верујем у тог седобрадог господина, који седи на облаку и дели небеску правду. Ја верујем само у науку: математику, физику, хемију, нанотехнологију… Откако смо добили «бели шенген» више ми није довољно само да путујем, већ хоћу да летим у свемир, да обиђем Марс, Јупитер и Сатурн. Интеграције су наша једина будућност, зато сам се и на последњем попису изјаснио као Земљанин-сајентолог, уместо оног трибалног Србин-православац. Можда ћемо једног дана сви бити грађани Галаксије, а потом, ако буде среће, и грађани Космоса? Можда ће нам поћи за руком оно што ни Икару није успело? – да летимо сами без ракета и авиона. Али Икар је веровао у грчке митове, због чега је и пао у море. А ми сада имамо шансу да се ослободимо своје мрачне традиције, да бисмо једног дана научили да летимо! Наравно, нисмо ми једине будале на овоме свету. Има још пуно залуђеника који се к’о пијани плота држе те гнусне флоскуле: «суверенитет и територијални интегритет». Држе се за територију, као када се српски паор због нужде ухвати за шиљкане. Руси нас још увек смарају са Чеченијом, Шпанци са Баскијом, Енглези са Северном Ирском и Шкотском, Американци не дају Мексиканцима Калифорнију, Кинези траже Тајван, Турци не дозвољавају Курдистан, Израелци не признају Палестину… Чему све то уопште води??? Само новим поделама и ратовима, уместо да сви живимо у миру, заједно, у једној држави, под брижним вођством филантропских банака и мултинационалних корпорација. Концерт Београдског синдиката 28. априла 2012 у препуној београдској Арени пред 20.000 младих са кога је Тадићу, Ђиласу, Шутановцу, Динкићу и осталим рушитељима Србије упућено мноштво погрда па и ово писмо „Преокрету“ (Фото: Српска политика) Опростите ми, другови моји, што ми је требало толико времена да преломим у себи неке ствари. Дуго сам се, као миш, скривао у рупи сопственог незнања и конформизма. Сада, када видим, све те сјајне људе који су подржали «Преокрет», не могу више да забијам главу у песак. Хоћу и ја да будем тако револуционаран и храбар, као ове јавне личности које се налазе на том списку истине. Хоћу и ја да кажем «не» том Косову и «не» погрешној политици, а «да» Европи, «да» новим улогама, «да» новим пројектима, позицијама и привилегијама. Тек сада схватам зашто су ме истерали из истинољубиве «Политике». Није њено уредништво криво што ме је цензурисало и бранило ми да критикујем моћне, крив сам ја зато што нисам хтео да пишем успаванке за народ, као сваки нормалан новинар. Јер народу је потребан свакодневни одмор, да би могао да пружи свој максималан допринос корпорацијама. Не треба ту нека битанга да му својим шкработинама брани да спава. Бранити гладном човеку да преспава своју глад је најгори могући злочин, и ја признајем да сам крив. Криви су и моји другови из Београдског синдиката, зато што стално даве са том причом о части и поштењу. Да смо се на време освестили и схватили реалност, можда би и ми сада били богати зачетници «Преокрета». Овако ми остаје да се само придружим већ започетој идеји, наравно, под условом да прихватате мене блудног сина. Ја вам свечано обећавам да ћу исправити све своје мане и заблуде. Престаћу да идем на славе код својих старомодних пријатеља. Нећу више конзумирати било шта што има префикс «национално» – престаћу да једем нездраву националну храну и да идем у националне паркове, где се скупљају хулигани и националисти. Нећу никада више писати ћирилицом и навијати за Новака Ђоковића. Нећу седети у кафани «Верона», зато што се та кафана налази у близини Руског дома. Променићу назив предавања Београдског синдиката из «Пројекат Србија» у «Пројекат Европска унија». Научићу албански, босански, црногорски и војвођански језик, да бих се боље слагао са комшијама, осим, наравно, са овима из Републике Шумске, које ћу да избегавам у широком кругу. Пустићу браду да бих личио на лидере «Преокрета» и све друго што је потребно да би ме прихватили. Свестан сам да то није једноставан и брз процес, али бих уз малу помоћ пријатеља лако могао да се променим. Ако бисте ми само омогућили да уђем у ту «high-tech» капсулу за метаморфозу, из које је управо изашао Вук Драшковић, врло брзо бих се излечио од свих слабости које ме спутавају да будем слободан. А онда, када сутра будете написали «Преокрет бр.2» – за признавање независности Санџака (а не Рашке – као што кажу екстремисти), моје ће име бити прво на списку подршке. Можда је боље да прво отцепимо Војводину, док је још нису упропастили зарђали српски плугови. Ето толико од мене другови, не бих да вам трошим драгоцено време, које можете паметно да потрошите на преокретање. Волео бих да прочитате ово писмо, јер имам осећај да једино ви можете да ми помогнете да се и ја преокренем. Надам се да ћемо се ускоро срести на некој новој револуционарној манифестацији у сали «Американа», или на откривању споменика Лејди Гаги, или на отварању спортског центра «Адем Јашари». Пре тога, можда се и сретнемо на концерту Дина Мерлина у «Арени», под условом да успем да набавим карте за VIP ложу. Срдачан поздрав од јадника који се још увек (али не задуго) зове Србином. DYNABLASTER, nedeljko and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Manolis је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Изборна срамота – Крало се по целој Србији 2 Votes Изборна срамота – Крало се по целој Србији Припремиле: е-Новине 10.05.2012 – 16:57 У сваком изборном систему постоје жуто-плаве рупе: Марко Благојевић, велики врач из фирме ЦЕСИД Мада режимски медији успешно одолевају да објаве протесте многих партија које с правом доказују да су оштећене тешким малверзацијама и крађама које подсећају на 1996. годину, по друштвеним мрежама и локалним медијима појављују се скаредни детаљи о организованом изборном лоповлуку Објављивањем бројних података у јавности, првенствено видео снимака, који сведоче да су се догодиле бројне неправилности током самог изборног процеса, као и после затварања бирачких места у Србији, све указује да је реч о нечему систематичнијем од пуке немарности бирачких одбора или сличног бенигног организационог пропуста. Готово све опозиционе странке у Србији које су учествовале на изборима, не рачунајући оне најистакнутије сателите режима Бориса Тадића, тврде да се догодила бескрупулозна изборна крађа. У прилог томе сведоче подаци који су стигли из Зајечара, Прокупља, Врања и Велике Плане, где се појавио већи број изборних листића него што има гласача, док су се раније огласиле и неке странке из Војводине указујући на сличне, или, још очитије неправилности. У Нишу је пронађен “изгубљени” џак за више од хиљаду листића, већ попуњених, и у том граду су поништени избори на 17 бирачких места, у Књажевцу на пет места, док су у Београду поништени на 16, на захтев прорежимског ЛДП, странке која се налази на ивици цензуса у престоници Малверзације у Прокупљу, Зајечару, Врању, Великој Плани… У Прокупљу, у Сокићевом булевару, на бирачком месту број 28 у гласачком списку била је избрисана цела једна зграда, односно становници тог солитера. У том граду, локална СНС је обелоданила списак грађана који су од ДС добили по 2.000 динара на дан гласања, као и доказе да се на више бирачких места појавио већи број гласачких листића од оног који је примљен. Куповина гласова се догађала и у Врању, тамо су гласачи узимали од 800 до 1.200 динара по гласу. У Великој Плани било је примера да на бирачким местима где има 400 гласача, касније, Општинској изборној комисији (ОИК), буде предато, чак, 900 листића. На бирачком месту Техничка школа „15. мај“ уписано је 877 гласача, а при предаји листића било је 905. У преко 60 одсто записника са бирачких места нема поклапања са записницима које је представио ОИК. Такође, на интернету се појавио и видео снимак који указује на тешку крађу на изборима у Зајечару. У Нишу пронађен џак са преко хиљаду листића Челници Нове Србије у Нишу тврде да су пронашли “изгубљени” џак са изборним листићима за градске и општинске изборе и да су због тога поднели и кривичне пријаве. Како кажу у Новој Србији, џак је са бирачког места број 3, МЗ “12. Фебруар”. Градска изборна комисија у Нишу претходно је саопштила да је поништила изборе на 17 бирачких места на којима је уписано 31.075 бирача, што је 13,45 одсто од укупног броја уписаних у бирачке спискове у Нишу, „јер је у гласачким кутијама пронађено више листића од броја изашлих грађана“. Избори се поновљају на бирачким местима број 8, 24, 25 и 32 у општини Медијана, 4, 17, 31 и 37 у Палилули, 4, 5 и 10 у Црвеном Крсту, 5, 8, 13, 14 и 18 у Пантелеју и броју 11 у Нишкој Бањи. Општинска изборна комисија поништила је резултате избора и на пет бирачких места у Књажевцу. Зоран Живковић: Не може се причати о случајности Ништа није случајно: Зоран Живковић Бивши градоначелник Ниша Зоран Живковић изјавио је поводом малверзација са гласачким листићима, да је потребна брза истрага о изборним неправилностима, како би се скинула мрља са имена града, преноси портал Јужне вести. Коментаришући поништавање гласања због вишка листића у гласачким кутијама и гласине о пронађеном “изгубљеном” џаку са гласачким листићима, Живковић је рекао да је у питању “велика брука” за град. “Јако је лоше да се у Нишу након изборне крађе из 1996. деси било шта што може да подсети на ту велику бруку. Али, очигледно да се дешава”, рекао је Живковић, нагласивши да се не може причати о случајности. “Да је случајност, тешко да би се десило на тако великом броју гласачких места. А, ако је тачно да је пронађен тај џак, то очигледно указује да је неко учествовао у организованом изигравању народне воље”, каже Живковић. Марко Благојевић, ЦЕСИД: У сваком систему постоје рупе Извршни директор ЦЕСИД-а Марко Благојевић изјавио је поводом обелодањивања бројних изборних малверзација, да су злоупотребе на изборима могуће, али да му је ипак „необично да промакне изборна крађа”. Он је између осталог рекао да “у сваком систему постоје рупе и само је питање да ли постоји неко ко је расположен да те рупе које постоје злоупотреби”. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Биће новог 5.октобра. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука