Jump to content

Да ли ми чекамо Антихриста и(ли) Христа ?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

klapklap 0442_feel bleh

bravo igore... i samo da dodam....pre svega,obmana će uspeti zato što ljudi neće biti sa Hristom ...sve ostalo su logične posledice.....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

све се слажем сем за петокраку и будућност.

али то је мали офф ...

петокрака ми је свуда иста и нацизам коју се провлачи иза ње, да не кажем демонлук.

а будућност?

ми трошимо и загађујемо, уместо да рађамо живот, ми све убијамо око себе.

већ смо истрошили неке ресурсе, следећа је вода, ма колико то смешно изгледа.

што се тиче рата, мислим да су нам и каменице довољне, а камоли каква муниција ...

енд од офф.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

о.Агапије мене не знима анти-Христ,мислим да има још дуго њега и не размишљам о њему,не занима ме као лањски снег  confused.Али као што је Исус Христос рекао "о дану томе и о часу нико не зна, ни анђели на небесима, до Отац мој сам" (Мт. 24,36),тако да увек требамо да стржимо!

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

?.??????? ???? ?? ????? ????-?????,?????? ?? ??? ??? ???? ???? ? ?? ????????? ? ????,?? ?????? ?? ??? ?????? ????  dada.??? ??? ??? ?? ???? ??????? ????? "? ???? ???? ? ? ???? ???? ?? ???, ?? ?????? ?? ????????, ?? ???? ??? ???" (??. 24,36),???? ?? ???? ??????? ?? ???????!

confused :drugarstvo: 0202_238

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

?.??????? ???? ?? ????? ????-?????,?????? ?? ??? ??? ???? ???? ? ?? ????????? ? ????,?? ?????? ?? ??? ?????? ????  0202_238.??? ??? ??? ?? ???? ??????? ????? "? ???? ???? ? ? ???? ???? ?? ???, ?? ?????? ?? ????????, ?? ???? ??? ???" (??. 24,36),???? ?? ???? ??????? ?? ???????!

:)

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

одличан је... какво освежење...слушати православног монаха на енглеском...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Пророштво о разорењу храма

(Мт. 24, 1-22; Мк. 13, 1-20)

И кад су неки говорили о храму, како је украшен лепим камењем и заветним даровима, он рече: то што гледате - доћи ће дани када се неће оставити ни камен на камену, који неће бити порушен. А они га запиташе говорећи: учитељу, па кад ће то бити? И какав је знак кад ће се то догодити? Он пак рече: пазите да вас не заведу; јер ће многи доћи у моје име говорећи: ја сам, и: време се приближило; не идите за њима. Не плашите се кад чујете за ратове и буне; јер прво мора тога да буде, али није одмах крај.

Тада им рече: устаће народ на народ и царство на царство, па ће бити великих земљотреса, глади и куге по различитим местима, страхота и великих знакова на небу. А пре свега метнуће своје руке на вас и гониће вас, предаваће вас у синагоге и у тамнице, одводиће вас пред краљеве и намеснике због мога имена; то ће вам бити прилика да сведочите. Урежите дубоко у своја срца да се не припремате како ћете се бранити; јер ћу вам ја дати уста и мудрост, којој неће моћи да се успротиве нити да противрече сви ваши противници. А предаваће вас и родитељи, и браћа, и рођаци, и пријатељи, и убиће неке од вас, и сви ће вас мрзети због мога имена. Али вам неће пропасти ни длака с главе. Спашћете своје душе својом трпељивошћу.

А кад видите да је војска опколила Јерусалим, онда знајте да је близу његово опустошење. Тада становници Јудеје нека беже у горе, који буду у граду нека изиђу напоље, а који буду у пољу нека не улазе у град, јер су ово дани освете, да се испуни све што је написано. Тешко трудним женама и дојиљама у те дане; биће, наиме, велика невоља на земљи и гнев на овом народу, пашће од оштрице мача и одвешће их у ропство по свим народима, а многобошци ће газити Јерусалим док се не испуне времена многобожаца.

Долазак Сина човечијег

(Мт. 24, 29-36; Мк. 13, 24-37)

И биће знакова на сунцу, месецу и звездама, а на земљи страх ће обузети народе, тако да неће имати куд од хуке и морских валова, људи ће издисати од страха и очекивања онога што иде на свет; јер ће небеске силе бити уздрмане. И тада ће угледати Сина човечијег како долази на облаку с великом силом и славом. А кад се ово почне збивати, исправите се и подигните своје главе, јер се приближава ваше избављење.

И каза им једну причу: погледајте смокву и сва дрвета; чим приметите да пупе - сами знате да је лето већ близу. Тако и ви кад видите да се ово збива, знајте да је царство Божије близу. Заиста вам кажем да овај нараштај неће проћи док се све ово не збуде. Небо и земља проћи ће, али моје речи неће проћи.

Али се чувајте да ваша срца не отежају од мамурлука, пијанства и брига за живот, и да вам тај дан не дође изненада као замка; доћи ће наиме на све који станују по свој земљи. Него бдите и молите се Богу у свако доба, да будете кадри да избегнете све ово што ће се збити, и да станете пред Сина човечијег. Дању је учио у храму, а ноћу је излазио и ноћивао на гори која се зове Маслинска. И сав народ је рано ујутро долазио к њему у храм да га слуша. (Лк. 21:5-38)

---

Пророштво о разорењу храма и о крају света

(Мк. 13, 1-31; Лк. 21, 5-33)

И изишавши Исус из храма иђаше даље, и приђоше му његови ученици да му покажу грађевине храма. А он им одговори и рече: не видите ли све ово? Заиста вам кажем, неће се оставити овде камен на камену који се неће порушити. Када је пак седео на Маслинској гори, приђоше му ученици насамо говорећи: кажи нам када ће то бити, и шта је знак твога доласка и свршетка света? И одговори Исус и рече им:

Гледајте да вас ко не заведе. Јер ће многи доћи у моје име говорећи: ја сам Христос, и многе ће завести. А чућете за ратове и гласове о ратовима. Пазите, не плашите се; јер то мора да буде, али још није крај. Јер ће устати народ на народ и царство на царство, и биће глади и куге и земљотреса по разним местима. Али је све то само почетак невоља. Тада ће вас предати на муке и убијаће вас, и сви народи ће вас мрзети због мога имена. Тада ће се многи саблазнити и један другога издати и мрзеће један на другога; 11 и појавиће се многи лажни пророци и завешће многе; и због многог безакоња охладнеће љубав многих. А ко истраје до краја, тај ће бити спасен. И проповедаће се ово еванђеље о царству по свему свету за сведочанство свима народима, и тада ће доћи крај.

Када, дакле, видите да гнусоба опустошења, о којој је говорио пророк Данило, стоји на светом месту, ко чита нека разуме, тада становници Јудеје нека беже у горе, а ко буде на крову нека не силази да узме што из своје куће, и ко буде у пољу нека се не враћа да узме свој огртач. Тешко трудним женама и дојиљама у те дане. Молите се да бежање ваше не буде у зиму или у суботу; јер ће тада бити велика невоља, какве није било од постања света до сада, нити ће бити. И ако се не би скратили они дани, не би се спасао ни један човек. Али због изабраних скратиће се они дани.

Ако вам тада ко каже: ево Христос је овде, или: онде, немојте поверовати. Јер ће се јавити лажне месије и лажни пророци, те ће чинити велике знаке и чуда, да заведу - ако је могуће - и изабране. Ето, рекао сам вам унапред. Ако вам дакле кажу: ево га у пустињи, немојте изићи, ево га у собама, немојте поверовати. Јер као што муња излази од истока и сева до запада, тако ће бити и долазак Сина човечијег; где год буде лешина, тамо ће се орлови окупити.

Одмах после невоље оних дана сунце ће потамнети и месец неће давати своје светлости, и звезде ће падати с неба, и силе небеске уздрмаће се. И тада ће се на небу појавити знак Сина човечијег, па ће тада закукати сва племена на земљи, и угледаће Сина човечијег где долази на облацима небеским са силом и великом славом. И послаће своје анђеле са гласовитом трубом, па ће скупити његове изабранике од четири ветра, од једног краја неба до другог.

А од смокве научите причу: када њена грана већ омекша и пролиста, знате да је лето близу. Тако и ви када видите све ово, знајте да је близу пред вратима. Заиста вам кажем да овај нараштај неће проћи док се све ово не збуде. Небо и земља ће проћи, али моје речи неће проћи.

Незнани дан и час

(Мк. 13, 32-37; Лк. 21, 34-36)

А о оном дану и часу нико не зна, ни анђели небески, него само Отац. Као дани Нојеви, тако ће бити долазак Сина човечијег. Јер као што су у дане пред потопом јели и пили, женили се и удавали, до дана када Ноје уђе у ковчег, и нису знали док не дође потоп и све однесе, тако ће бити и долазак Сина човечијег. Тада ће бити два на пољу, један ће бити прихваћен, а други ће бити остављен; две ће млети у млину, једна ће бити прихваћена, а друга ће бити остављена. Бдите дакле, јер не знате у који дан ће доћи Господ ваш.

А ово знајте, када би домаћин знао у коју ноћну стражу ће лопов доћи, бдио би и не би дозволио да се поткопа његова кућа. Зато и ви будите спремни, јер ће Син човечији доћи у час када не мислите. Ко је дакле верни и мудри слуга, кога постави господар над својом чељади, да им даје храну на време? Блажен је онај слуга кога господар његов, када дође, нађе да тако чини. Заиста вам кажем да ће га поставити над свим својим имањем. Ако пак онај рђави слуга каже у свом срцу: мој господар ће се дуго задржати, те почне тући своје другове у служби, и јести и пити са пијаницама, доћи ће господар онога слуге у дан када не очекује и у час који не зна, па ће га пресећи и ставити међу лицемере. Онде ће бити плач и шкргут зуба. (Мат. 24)

---

Пророштво о разорењу храма

(Мт. 24, 1-28; Лк. 21, 5-24)

И када је излазио из храма, рече му један од његових ученика: учитељу, види, какво камење и какве грађевине. А Исус му рече: видиш ли ове велике грађевине? Неће се оставити ни камен на камену, који неће бити срушен. И када је седео на Маслинској гори према храму, питаху га насамо Петар и Јаков, Јован и Андреја: кажи нам када ће то бити, и какав је знак када ће се све то свршити?

А Исус поче да им говори: пазите да вас ко не заведе. Многи ће доћи у моје име говорећи да сам ја, те ће завести многе. А кад чујете за ратове и гласове о ратовима, не плашите се. Јер то мора да буде, али још није крај; јер ће устати народ на народ и царство на царство. Биће земљотреса по разним местима, биће глади; то је почетак невоља.

Али ви се чувајте; предаваће вас судовима, па ће вас тући у синагогама и изводиће вас пред намеснике и цареве мене ради, за сведочанство њима. Треба најпре да се проповеда еванђеље свима народима. А кад вас воде и предају, немојте унапред бринути шта ћете говорити, него што вам се да у онај час то говорите; јер нећете ви говорити него Дух Свети. И предаће брат брата на смрт и отац дете, устаће деца на родитеље и убијаће их. И сви ће вас мрзети због мога имена; а ко истраје до краја, тај ће бити спасен. А кад видите да гнусоба пустоши стоји где не треба, који чита нека разуме, тада који су у Јудеји нека беже у брда, ко је на крову нека не силази нити улази да узме што из своје куће, и ко је у пољу нека се не враћа да узме свој огртач. Тешко трудним женама и дојиљама у те дане. Молите се да то не буде зими; јер ће ти дани бити невоља какве није било од почетка створења, које Бог створи, досада, и неће бити. И да Господ не скрати дане, не би се спасао ни један човек; али због изабраних, које изабра, скратио је дане. И ако вам тада ко каже: ево, овде је Христос, ено онде, не верујте; јер ће се појавити лажне месије и лажни пророци, те ће чинити знаке и чуда, да би завели изабране - ако је могуће. Али ви пазите; ето, све сам вам унапред казао.

Долазак Сина човечијег. Незнани дан и час

(Мт. 24, 29-51; Лк. 21, 25-36)

Али у оне дане - после те невоље - сунце ће помрачити, месец неће давати своје светлости, звезде ће падати са неба, силе небеске ће се поколебати, и тада ће видети Сина човечијег како иде на облацима с великом силом и славом. И тада ће послати анђеле и скупити своје изабране од четири ветра, од краја земље до краја неба. А од смокве научите причу: када већ њена грана омекша и пролиста, знате да је лето близу. Тако и ви, кад видите да се ово збива, знајте да је близу - пред вратима. Заиста, кажем вам да овај нараштај неће проћи, док се све ово не збуде. Небо и земља ће проћи, али моје речи неће проћи. А о оном дану или часу нико не зна, ни анђели на небу ни Син, него само Отац.

Пазите, бдите; јер не знате кад је време, - као кад човек полазећи на пут остави своју кућу и овласти своје слуге, свакоме одреди његов посао, а вратару нареди да бди. Бдите дакле; јер не знате кад ће доћи господар куће, да ли увече, или у поноћ, или кад петлови певају, или ујутро; да вас, кад изненада дође, не нађе где спавате. А што вама говорим, свима говорим, бдите. (Мк. 13)

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ja stvarno u svemu vidim samo Drugi dolazak Isusa Hrista.

Njegovi znaci (znak) kao sto je izmedju ostalog i dolazak antihrista,

su za mene samo znaci (znak) Njegovog drugog dolaska.

Znak kakav god bio mracan i tezak je ustvari samo znak najvece

Hriscanske radosti a to je drugi dolazak Isusa Hrista.

Ostanimo u Hristu i kad govorimo o nekim prolaznim vremenima (znacima)

ne plasimo se jer nijedan teret nam ON nece natovariti kojeg mi ne mozemo da ponesemo.

Volim Sina Bozjeg ;)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Заиста вам кажем да овај нараштај неће проћи док се све ово не збуде. Небо и земља ће проћи, али моје речи неће проћи.  koji narastaj nece proci      ,jel to znaci jedna generacija ili 

Подели на овим сајтовима

Па оног који први дође. Упс!  1405_love

Не, не, оног који други дође!  1405_love

Мала шала. :group111:  ;)

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Заиста вам кажем да овај нараштај неће проћи док се све ово не збуде. Небо и земља ће проћи, али моје речи неће проћи.   koji narastaj nece proci      ,jel to znaci jedna generacija ili   

Под речју "овај нараштај" мисли се на Хришћане, наравно православне.

Биће нас значи и тад, али бићемо гоњени и биће нас мало, јер ће охладнети љубав многих, али који претрпи до краја тај ће се спасити и бити блажен да уђе на капију у Град.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

... ovo sam postavio na jos jednom mestu na forumu, ali me interesuje misljenje malo iskusnijih ... http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/84588/Rimski-papa-na-celu-svih-hriscana

MAKIJAVELIZAM JE STANJE UMA - SVE OSTALO JE PRECENJENO!!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...