Jump to content

(забрањено) П У Ш Е Њ Е на св. Литургији !!!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 214
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Iskusenice,sta podrazumevas pod time znameniti duhovnik?

?? ???????????? ?? ?????,???? ???? ? ??????.

? ??????? ???????? ?????? - "?????? ????? ????????????" .

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Serbone,post i ispovest nemaju ama bas nikakve veze sa pricescem.Ja bar jednom nedeljno idem na Liturgiju,hocu li da postim svaki dan u godini da bih se pricestila svake nedelje?I hocu li svake subote da se ispovedam?

Ispovest je Sveta Tajna.A pokajanje je unutrasnji,licni dozivljaj svakog pojedinca.Bog vec zna sta smo mi gresili i pre ispovesti.

????? ?? ?? ?? ???? ?? ???????? ?????????? ???????? ? ??????????,

?? ?? ???? ??????? ?? ?????????? ???? ????.

?? ?? ????????? ?? ????????? ??? ?? ??? ?????????? ?? ???????? ??????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Dobro si brate naucio ali preduslov za sve navedeno je Ljubav ! Ljubav prema BOGU i bliznjima a to znaci i prema gresnicima ! Pusenje svakako nije zdravo ali da li je bas toliko i stetno ! Ja mislim da je BOG o svemu tome mislio kad je pustio da duvan nikne iz zemlje ! Sve na zemlji nam je i na korist i na stetu sve zavisi od upotrebe ! I internet takodje moze da sluzi svrsi ali da bude stetan ! E sad ako se pojavi neki internet zavisnik da li i njega treba odluciti od Putira dok ne pocne da gugla samo pametne stvari

Подели на овим сајтовима

Боге јесте милостив, АЛИ ТО НЕЗНАЧИ ДА МИ ТРЕБАМО ДА БУДЕМО ИДИОТИ. Апсолутно сам против бесмисленог ушушкавања у свепраштајућу Божију милост, без трунке властите одговорности, без трунке властитог труда, жртве и подвига. Па коме ми онда следујемо? Христу? Угледајмо се онда на Њега и на Његово човештво. Е, таквима Бог прашта - бесконачно много пута.

Подели на овим сајтовима

Predanje,nisi,samo sam se nadovezala na tvoj post da nam pusenje ne sluzi na cast

??, ? ?????? ??? ?? ???? ???? ????????. ? ?? ????? ??? ??????

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

:smiley: О брате ала си рекао једну фрљоку love1  !

Pusenje svakako nije zdravo ali da li je bas toliko i stetno

Добро се размисли над овом својом реченицом. 0442_feel

Подели на овим сајтовима

???? ????? ????????, ??? ?? ??????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ??????. ????????? ??? ?????? ??????????? ?????????? ? ????????????? ?????? ??????, ??? ?????? ???????? ????????????, ??? ?????? ????????? ?????, ????? ? ???????. ?? ???? ?? ???? ?????????? ??????? ????????? ?? ???? ?? ???? ? ?? ?????? ????????. ?, ??????? ??? ?????? - ?????????? ????? ????.

? ????? ?? ?? ????? ????? ?????????.  0442_feel ??? ??? ??? ?? ??????? ?? ??????? ?? ????????? ?? ???? ????????? ????.

??? ?? ??????????? ?????.

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

???? ????? ????????, ??? ?? ??????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ??????. ????????? ??? ?????? ??????????? ?????????? ? ????????????? ?????? ??????, ??? ?????? ???????? ????????????, ??? ?????? ????????? ?????, ????? ? ???????. ?? ???? ?? ???? ?????????? ??????? ????????? ?? ???? ?? ???? ? ?? ?????? ????????. ?, ??????? ??? ?????? - ?????????? ????? ????.

klapklap  klapklap  klapklap  klapklap  klapklap  klapklap  klapklap

0442_feel  love1 klapklap klapklap klapklap klapklap

Подели на овим сајтовима

??? ????? ????????, ??? ?? ??????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ??????. ????????? ??? ?????? ??????????? ?????????? ? ????????????? ?????? ??????, ??? ?????? ???????? ????????????, ??? ?????? ????????? ?????, ????? ? ???????. ?? ???? ?? ???? ?????????? ??????? ????????? ?? ???? ?? ???? ? ?? ?????? ????????. ?, ??????? ??? ?????? - ?????????? ????? ????.

??? ???????? ??????? ?? ?? ?? ? ???? ?????????? ? ????? ??????? ? ?????? ??? ????, ???? ???

?? ????? ?????? "???????? ????".

??????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Aco,ovo si mnogo lepo rekao.Ne mislim ni ja da treba da budemo neodgovrni i idioti.Naravno da na Ljubav treba da uzvratimo ljubavlju i da se trudimo da budemo sto bolji ljudi da Ga vise ne povredjujemo.Ali,i dalje tvrdim da treba da se pricescujemo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

AMIN
Подели на овим сајтовима

Aco,ovo si mnogo lepo rekao.Ne mislim ni ja da treba da budemo neodgovrni i idioti.Naravno da na Ljubav treba da uzvratimo ljubavlju i da se trudimo da budemo sto bolji ljudi da Ga vise ne povredjujemo.Ali,i dalje tvrdim da treba da se pricescujemo.

??????? ?? ??????? ?? ?? ????????????, ??? ?? ??????? ?????? ???? ??? ???? ?????. ????? ???? ????????, ????? ?? ???????. ???? ??? ??? ?? ? ????? ???????, ? ?????? ?? ????. ???? ??? ????? - ???? ?????, ??????? ???? ?????? - ?????, ????? ? ??????. ?? ?? ?????. ??????? ?? ?? ?????? ? ???????????.

Подели на овим сајтовима

Архимандрит Јоил -  О греху пушења

Ево једно зло које сам ја остарао, много, десет година скратио живот у Острог борећи се против њега. Пушење.

1527. године ови скитаћи што су ишли те пљачкали свијетом, Колумбо и остала фукара масонска, отишло је тамо, са њима се одвукло да пљачка неки Родриго шпанац. И дође у Америку, и науче га црвенокошци да пуши, и дадну му сјеме, и све, обраде га фино, и дадну му неколико џакова дувана, и он то на брод врати у Шпанију. И почне да учи народ несрећни. Пуши народ. И жена га јави инквизицији, и они га осуде на доживотну робију, погледај како је то строго, доживотну робију, у праву су били. Међутим, оно што браниш ти, ако нема вјере, оно још више рашири се, то ђаво помаже. Оно заузме већ коријене и прошири се чак и до Русије. Петар велики благослови их да могу да пуше. И што ће да буде, они су ономе несрећноме Родригу подигли споменик тамо негде код Мадрида и пише "мученику пушења Родригу, његови поклоници". Нађите се сад пушачи да сте идолопоклоници Родригови. Е од ноћас нећете бити. Но баците, реци себе. Са ћете да побацате кутије, само да их погазите, јер може пушач неки да остане, па да их покупи.

И реците овако: Од ноћас нећеш смрадна траво да управљаш са мном, него ја с тобом.

А себе реци: Нека цркнеш до сјутра, не дам ти ниједну цигару. Једна Рускиња прије двије и по године имала је клиничку смрт, а то уствари узео јој је Бог душу из тијела, и њен Анђео чувар провео је кроз предјеле пакла. И на једном мјесту чула је јауке и уздахе и кукњаву и ужас. Тамо су, вели, били неки црни, чађави вагони. У тим вагонима све неке црне фигуре људи, који су били све леђима један другим окренути. А нека наказна бића, све неким дугим цигарима, вели, пале их и они вриште. Е ту ви се налазе пушачи. Имаћете част сви који не будете бачили да ове вагоне посјетите. Е, тако.

А један ми каже: Оче, ја све испуњавам, све Божје заповијести испуњавам. Само вели: пушим. Добро, вељу. Претпоставимо, то је ситница, тебе Господ уведе у Рај, и ти мало сједеш, сједеш, пинеш се за џеп, нема цигара, распалиш се по Рају, ђе је трафика? Какав је то Рај ђе нема трафике. И тебе пакао. И вељу: видиш да није баш добро.

А ево, погледајте само, ево логике. Немојте свештеници случајно пушачу да вршите опијело. Јер ви се руга сатана. Ако ви се отворе духовне очи виђећете какво је ругање, он је исчупао душу те мучене несреће и они се ругају са њим и сипају му смрад по тијелу.

Него, ево чињенице да не треба: рак у 30 одсто случајева; излив крви на мозгу, јер крвни судови постају крти чим мало притисак ил нешто се савијеш пуцају и излива се крв на мозак; тромб у артеријама и венама - то ти је пиштољ у артеријама и венама, кад ти улети у преткоморе и коморе срчане - на мјесто мртав. Али ако пође у мозак, тијема капиларима, они тамо капилари, зачепи, и онда се за 24 сата угину ћелије, или је одузета десна страна или лијева страна, или памћење, или вид, или слух; онда чиреви на желуцу и на дванаестопалачном цријеву, дисајни органи пропану, прерана смрт, и пакао, јер си извршио самоубиство Србине. Е, па видите је ли логика да не вршимо самоубицама, нит у гробље да их сахранимо. Значи пушаче мож слободно да рачунаш за самоубице. Ни опијело, немојте да трошите ви свештеници, јер ви се руга сатана, вели: пјевај ти, попе, пјевај, он је у нашим канџама.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...