Jump to content

Хиљаде Турака муслимана се поклонило чудотворној икони светог Георгија

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Хиљаде Турака муслимана се поклонило чудотворној икони светог Георгија

27 петак апр 2012

Posted by radiosvetigora in Вијести

Оставите коментар

prikinpo-sv-georgije.jpg?w=529

Десетине хиљада Турака муслимана дошло је у манастир Светога Ђорђа на острву Принкипос да се поклоне чудотворној икони светог великомученика.

Турци муслимани по традицији учествују у слављењу празника посвећеног светом Ђорђу, који Константинопољска црква обиљежава по новом календару 23. априла, саопштава Седмица.ру.

Пред манастиром су били огромни редови, хиљаде муслимана је дошло да се поклоне чудотворној икони православног светитеља. Број посјетилаца је ове године достигао 150 хиљада.

Интересантно је како турски муслимани поштују светог Ђорђа. На примјер, прије него крену на поклоњење чудотоворној икони, они држе завјет ћутања. Пишу своје молитвене жеље светитељу (молитве за здравље, рад, исцјељење…) на малим цедуљицама, које затим убацају у сандук који се налази поред иконе, специјално намијењен у ту сврху.

По ријечима малобројне братије манастира светог Ђорђа поклоништво Турака – муслимана пред иконом светог Ђорђа почело је прије петнаест година, али за то вријеме постало је изузетно популарно и масовно. Сваке године број поклоника расте.

Подели на овим сајтовима

знам да има много њих који долазе под Острог а такође поштују и светог Георгија поготово у Турској,Палестини а такође и много њих и међу босанским муслиманима,босанац знаш ти то добро је него се правиш да не знаш.

Подели на овим сајтовима

Икона води од Светитеља који је приказан на њој а светитељ до Бога.

Подели на овим сајтовима

Има их ик много који одлазе код Светог краља, у Дечане. И у свим српским светињама их има много. А за "компликованије" верске обреде, редовно зову православне свештенике.

Данас се потегла прича око тога да када муслиман хоће да напусти Ислам, треба га убити по шеријату. Мислим да то објашњава све нелогичности у вези ове и многих других прича.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Лично сам видио у Израелу, у мјесту гдје се налазила кућа а сада манастир Светог великомученика Георгија да на сви кућама изнад врата (арапским кућама) стоји у камену исклесана икона овог дивног Божијег угодника.

Подели на овим сајтовима

можда су то православни арапи мада га поштују и муслимански као што рекох горе.

Подели на овим сајтовима

Ево сад сам налетео на ово ,

Александријска патријаршија

aleksandrija.jpg

Au al ce se razocara Bosanac... greengrin

Подели на овим сајтовима

има да каже да је фото монтажа greengrin шалим се greengrin

Подели на овим сајтовима

можда су то православни арапи мада га поштују и муслимански као што рекох горе.

Не нису,чак нам је игуман манастира рекао да су напади тих истих људи на манастир веома чести (бар једном дневно).Имао сам негдје неколико слика тих кућа, али ево не могу да их нађем.Иконе изгледају нешто овако, само без натписа на Грчком.Натписи су на арапском.

Подели на овим сајтовима

Икона води од Светитеља који је приказан на њој а светитељ до Бога.

Kod nas nema posredništva.Nama netreba "svetitelj" da bi nam bio veza do Boga.A pogotovo njegova slika.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...