Милан Меденица :) Написано Јун 7, 2009 Пријави Подели Написано Јун 7, 2009 ohovidim da i nije neka potreba za ovom temom barem za sad.sta mislite o pomaganju povredjenim zivotinjama sa ulice?mene su bas skoro neki "pravoslavci" zestoko iskritikovali zbog toga.??????? ?? ?? ????? ??????. ?????? ?? ?? ??????? ????? ?? ??? ?????? ????, ?????? ? ?????? ?????????. pa red je i da odgovorim, posto sam taj "pravoslavac" ne zelim da se ovaj odgovor shvati kao negativan prema zivotinjama, vec kao moj lican odnos prema zivotinjama i ljudima. i ne direktno milici, vec moj bunt na nesto drugo.draga Milice, slazem se da treba pomoci zivotinji u patnji, sigurno je ne treba sutnuti, niti se tako i ponasam.iskoristiti grupu radi skupljanja odredjene sume radi operacije zivotinje, ok. nemam nista protiv, necu da dam, mislim da postoje prioriteti, posto sam ti odgovorio otprilike "daj da skupimo i za prosjake".mislim da se ne odnosi direktno na mene "zestoka kritika", posto sam prilicno odmereno reagovao. ako cu vec da ljubim, onda cu i da usvojim onda tu zivotinju. pre bih coveka usvojio, nego unesrecenog psa. nekako mi je ta tvorevina bliza :)znam par parova, koji nisu spremni da imaju decu, ili ne mogu da ih imaju, i prvo kucu natovare gomilom zivotinjica, nekima dodju i kao surogat. nemam nista protiv, sve su drage i vesele, jedinu zivotinju koju ne zelim da podnosim u svom prisustvu je macka, alergican sam i na sam miris. sve ostale zivotinje su mi drage, ali su to - zivotinje. korisne, ukrasne i jestive :)sto se tice previse rasirene bolecivosti prema zivotinjama, ima je posvuda, a najveca vecina ljudi one prosjake po beogradu i ne vidi. ne postoje, poneki put se i sapletu o njih.zato svakodnevno na putu do posla vidim zenu sa punom kesom riba kako hrani desetinu macaka, animal planet TV program koji finansira ortopedsku kliniku za konja koga su nasli u prirodi, helikopterom ga prenesu, operisu i vrate ko novog.sva sreca onaj prosjak nema TV da sve to vidi. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 8, 2009 Пријави Подели Написано Јун 8, 2009 Видиш, ја сам и заборавила ко је то написао намерно или солучајно... Али сад кад си се одазвао - онда је јасно да си то ти. наравно да има пуно људи којима треба помоћи али нисмо ми једини битни. Животиња не може да помогне сама себи а многи људи могу. А пас је добро прошао (колико је то могуће) и без неке посебне помоћи са стране. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Јун 8, 2009 Пријави Подели Написано Јун 8, 2009 pa red je i da odgovorim, posto sam taj "pravoslavac" ne zelim da se ovaj odgovor shvati kao negativan prema zivotinjama, vec kao moj lican odnos prema zivotinjama i ljudima. i ne direktno milici, vec moj bunt na nesto drugo. draga Milice, slazem se da treba pomoci zivotinji u patnji, sigurno je ne treba sutnuti, niti se tako i ponasam. iskoristiti grupu radi skupljanja odredjene sume radi operacije zivotinje, ok. nemam nista protiv, necu da dam, mislim da postoje prioriteti, posto sam ti odgovorio otprilike "daj da skupimo i za prosjake". mislim da se ne odnosi direktno na mene "zestoka kritika", posto sam prilicno odmereno reagovao. ako cu vec da ljubim, onda cu i da usvojim onda tu zivotinju. pre bih coveka usvojio, nego unesrecenog psa. nekako mi je ta tvorevina bliza znam par parova, koji nisu spremni da imaju decu, ili ne mogu da ih imaju, i prvo kucu natovare gomilom zivotinjica, nekima dodju i kao surogat. nemam nista protiv, sve su drage i vesele, jedinu zivotinju koju ne zelim da podnosim u svom prisustvu je macka, alergican sam i na sam miris. sve ostale zivotinje su mi drage, ali su to - zivotinje. korisne, ukrasne i jestive sto se tice previse rasirene bolecivosti prema zivotinjama, ima je posvuda, a najveca vecina ljudi one prosjake po beogradu i ne vidi. ne postoje, poneki put se i sapletu o njih. zato svakodnevno na putu do posla vidim zenu sa punom kesom riba kako hrani desetinu macaka, animal planet TV program koji finansira ortopedsku kliniku za konja koga su nasli u prirodi, helikopterom ga prenesu, operisu i vrate ko novog.sva sreca onaj prosjak nema TV da sve to vidi. To su dve potpuno razliocite stvari. Zaista nije u redu da poredish zivotinje ,njihovu jad,tugu i muku sa prosjacimapo Beogradu( i sto bre samo po Beogradu ). Ja ne mogu nikako da uticem na zivot tih prosjaka. To sto cu im dati 50 dinara, to jednostavno nista ne znachi.Osim toga, uglavnom su prosjaci svojom sopstvenom zaslugom, a nekima je to i lep izvor prihoda. To nije nista novo. Zivotinje nemaju izbora. Potpuno su upucene na nas. Savetovala bih ti da se malo maknesh iz Beograda i pogledash kakav zivot ima malo stene koje se zaveze na lanac od 30 cm iza kuce i tako zivi godinama. I oni su bozja stvorenja.Da nisu,ne bi ih ni bilo. Ja ne znam nijednog prosjaka ( u Evropi) da je umro od gladi.Znash ti mozda nekoga? U mom okruzenju bash mlade majke sa malom decom imaju i psa. Nikako nije pas surogat za dete ili coveka uopste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 8, 2009 Пријави Подели Написано Јун 8, 2009 ??? ?? ???????? ????? ?? ?????????? ?????? ?????? ??????, ???? ?? ?? ???????!:-)Juche sam se video sa drugaricom i rekla mi je da joj je maca trudna i a ochekuje za nekih tri nedelje machice Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2009 Пријави Подели Написано Јун 8, 2009 Ја живим окружен животињкама. На селу сам , шта ћеш , или боље рећи полусело полу градић , заправо паланка, таке су ти паланке у Војводини. Имаш зграде у центру са свом градском структуром , а већ мало кад зађеш даље , све сами трактористи . Имам наравно и животиње и то оне домаће , које се једу и које се не једу. Моје су животиње све размажене. И ја их не једем , иако су за јело. Шта ја знам , можда сам и застранио , ал сувише су размажене и жао ми је да их утепам. Покупим јаја од кокошака , и то је све . Мачке углавном најурим кад ми досаде , ал их не бијем.Шта ћу кад су досадне. Кокоши су ми толико размажене да не могу од њих проћи кроз доње двориште стално ми се уплићу у ноге. Не знам шта да им радим , нећеду да ме слушају. Имали неко неки метод (осим секире) да их васпитам. Имам четир петла , они су права напаст. Ујутро ми долазе до врата (пошто сасвим добро лете ко фазани, па долете) и дерњају су док год ме не пробуде, а то некад уме да буде и 4 ујутро. Кад изађем они побегну. А ако не изађем одма да их нахраним, они провирују да виде да ли сам устао. Мислим да је то због мене.Нисам ники авторитет у кући . Нико ме не слуша. А ни не желим да ме ико слуша, ни ја не желим икога да слушам , па што би онда мене неко. Само , то ми се одразило и на домаћинство. Тачно је оно што веле каке су ти животињке домаће , таки ти је и газда. Џукелу сам имо (немам је више) , цркла од старост, огроман пас , а размажен, шта год му није по вољи а он галами.Комшије кад ми дођу уплаше се , ко веле ће да их уједе, а он кукавица сиња паука се боји, једаред се је толико уплашио од паука да није хтео данима да улази у своју хацијенду. Моро сам паука да утепам(п.с. није био мој). :cheesy1: :cheesy1: :cheesy1: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2009 Пријави Подели Написано Јун 8, 2009 ?????, ?? ??? ? ?????????? ?? ?? ?? ??????? ??????? ??? ?????????...??? ??? ??? ?? ?? ??????? - ???? ?? ????? ?? ?? ?? ??.??????? ?? ??? ???? ???? ?????? ????? ????????? ????? ?? ?????? ?????.???????? ?? ???? ?? ??????? ???? ????? ????? ???? ????.? ??? ?? ????? ?????? (?????? ?? ?? ??????)? ??? ???? ??????? ?????? ?? ??????.naravno da nismo jedini to i nije bila poenta, za mene, poenta je bila u "_i_ za prosjake" znaci ne samo za zivotinju koja je ocigledno bespomocna u nekim slucajevima ...a rekoh sta me boli, da se tamo, pa i kod nas, iz mog iskustva, uopste ne obraca paznja na ljude, kako god da su oni dotle dosli.sigurno necu da pljunem na ono sto je Bog pridao Adamu da mu sve zivo pridje i da ih imenuje, al ne mogu ni da gledam coveka koji gladuje, pre bih pustio zivotinju da skapa, nego coveku iz usta uzeo. mislim logika je sledeca, mogu da dam nesto, i sad to nesto ako podelim na zivotinju i coveka, za coveka ce biti manje. e sad tih coveka ima malo vise na mom putu i ne mogu niti jednog da ignorisem. tako da ostaje sve manje za zivotinju. zivotinja ce ionako da iskopa nesto iz djubreta ili da izmoli od nekog ko ne obraca paznju na coveke.a i ima ona poucna prica "nemusti jezik" клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 To su dve potpuno razliocite stvari. Zaista nije u redu da poredish zivotinje ,njihovu jad,tugu i muku sa prosjacimapo Beogradu( i sto bre samo po Beogradu :o). Ja ne mogu nikako da uticem na zivot tih prosjaka. To sto cu imdati 50 dinara, to jednostavno nista ne znachi.Osim toga, uglavnom su prosjaci svojom sopstvenom zaslugom,a nekima je to i lep izvor prihoda. To nije nista novo.Zivotinje nemaju izbora. Potpuno su upucene na nas.Savetovala bih ti da se malo maknesh iz Beograda i pogledash kakav zivot ima malo stene koje se zavezena lanac od 30 cm iza kuce i tako zivi godinama. I oni su bozja stvorenja.Da nisu,ne bi ih ni bilo.Ja ne znam nijednog prosjaka ( u Evropi) da je umro od gladi.Znash ti mozda nekoga?U mom okruzenju bash mlade majke sa malom decom imaju i psa.Nikako nije pas surogat za dete ili coveka uopste.ne bih da ovo ispadne prozivka izmedju tebe i mene ...naravno da su potpuno razlicite kategorije, ali nisam ih uporedjivao, kao sto ne bih ni tebe ni sebe uporedjivao sa majmunom. mislim da je tuga i jad coveka, kao razumnog bica i svesnog, daleko veca i tuznija nego na krcanje stomaka ili slomljena nogica nesvesnog bica koje zivi od svojih instinkta - boli ga stomak, ono jede, pari mu se, ono trazi partnera, itd.Beograd je grad u kome zivim, dat kao primer, ne kao centar i jedino parce sveta ... naravno da svako od nas, moze i trebalo bi da utice na zivote prosjaka, kao i oni na nase. zasto ignorisati, zar su samo oni koji imaju krov i pun stomak dostojni paznje ?hm, ovde 50 kinti kupi veknu hleba recimo, zasto bi ignorisali tu cinjenicu da neko moze da se nahrani barem jedan obrok, i sopstvenim primerom uticao na ignorisanje onog "prolaznika", ej, sestre, brata, prijatelja, blliznjeg, cutke, bez ataka ? dobro ne mora veknu hleba da kupi, sta god i koliko god sakupi, realno kupio bih mu sta god mogu u tom trenutku ... pa onda svi zajedno da ga nahranimo ceo dan, sve tri obroka. jel ce ga to uciniti drustvenim parazitom, naravno da ne ako se vodimo: "??? ?? ?????? ?????????? ????, ??????? ?? ?????, ? ??? ?? ????? ????? ?? ????."svakako posle toga treba i vaspitno delovati, kad ga nahranis, nauci ga da svoju hranu "lovi" sam. ako je star i nemocan, sta sad, neces valjda da ga sutnes opet na ulicu ?"? ???? ???? ???: ????? ?? ?? ?????? ???? ???????; ??? ???? ????? ????? ???? ?? ???? ? ?????? ?????."sto se tice "zarade" verujem da se ne bi menjala ni sa kim od njih sebe ne smatram dostojnim da odbijem pruzenu ruku, ko zna koliko cega stoji iza nje, ono sto je skriveno od nas. da li bih odbio sebe na tom mestu? ne. isto tako necu ni jednog od njih. poenta je u neosudjivanju. cini ono drugima sto ocekujes i sutra da se tebi ucini. da li ce to biti iz ljubavi, to ostaje na savest svakom od nas ... svako od nas je nekad nesto i sopstvenom zaslugom pogresio, pa mu je neko pomogao i nije ga ignorisao. mozda je ponekad bolja lepa rec ili samo paznja, nego pare ...tacno, zivotinje nemaju izbora, i nisu upucene samo na nas, vec na Boga prvenstveno. On sve nas hrani, i ljude i zivotinje. :o, zemlja, klija, rodi, jedemo, sadimo, :o ... svi smo mi zajedno u milosti :)evo prigodnog citata "?????????? ?? ????? ??????? ???? ?? ????, ???? ???, ?? ???????? ? ???????; ?? ???? ??? ??????? ????? ??. ????? ?? ?? ????? ?????????? ?? ????"naravno da su Bozja stvorenja, ali jel treba ja sad da vodim coveka u zatvor zbog steneta ili neke druge zivotinje, ili malo drugacije da ga prevaspitam ? posto je takav evropski zakon ... covek naspram zivotinje, jel treba svi da postanemo vegeterijanci sutra zato sto ce to biti proglaseno "ubistvom", i da krsimo Rec, zato sto taj i takav zakon zeli da kazni a ne da leci.nije vazno sta ti i ja znamo ili da li poznajemo prosjake, dovoljno je da se potrudis i da shvatis da ljudi umiru od gladi i danas ... cak i u evropi. to sto neko nije nasao za shodno da napise o tome, ili da to doplovi do tebe kao informacija, nista ne znaci. istom logikom mogu da postavim pitanje da li znas koliko ribe stane u kesu kojom zena svaki dan vec neko vreme hrane one macke, i koliko ljudi, prosjaka ili uopste gladnih moze dnevno da se nahrani od toga ? shodno tome jesu li te macke vece ili vaznije od nekog ili nekoliko ljudi ?ajde kad si vec boldovala moje onda i ponovo procitaj da su neki napravili od toga surogat. u zamenu za dete. to nisam hteo da upotrebnim kao upiranje prsta vec kao tuznu kategoriju, koliko daleko su u stanju ljudi u bolu da zastrane u bolecivost ... a onda sam ponovo dodao da nema nista protiv i da su sve te zivotinjice vesele i drage. cela poenta je da nikad i ni u kom slucaju necu dati prvenstvo zivotinji u odnosu na coveka. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Juche sam se video sa drugaricom i rekla mi je da joj je maca trudna i a ochekuje za nekih tri nedelje machice ? ????? ???? ? ??? ??????.??? ???? ????? ??????? ??????? ???? ???? ?? ?????,?? ?? ???? ???????? ?? ?????.??? ??? ??? ????? ????? ? ??? ?? ???????? ???? ?? ???????? ?? ??.??? ???? ?? [email protected]? ??????? ?? zivotinjsko-carstvo.?om/forumkrstarica.org.?????? ??????? ????? ?? ???????? KUCE I MACE NA poklon.?? ???????. ??????? ?? ?????????? ??????????? ? ?????? ???????? ??? ?? ???? ???? ??? ??? ??????, ? ?? ????? ??? ??????????? ???? ??? ?????? ??????.? ?????? ??????? ????? ?? ?? ?? ??????? ? ???? ??. ???. ??? ??????. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Жељко, врло живописно!!! Ја имам два пса, ето и то да кажем. И...наравно да су размажени. Мада је овај матори од 14 година био раније малко незгодан и знао да благо грицне посетиоце. Многи га због тога не воле :-) АЛи овај нови, млађи је права добрица и маза, мали весељко. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 sigurno necu da pljunem na ono sto je Bog pridao Adamu da mu sve zivo pridje i da ih imenuje, al ne mogu ni da gledam coveka koji gladuje, pre bih pustio zivotinju da skapa, nego coveku iz usta uzeo. mislim logika je sledeca, mogu da dam nesto, i sad to nesto ako podelim na zivotinju i coveka, za coveka ce biti manje. e sad tih coveka ima malo vise na mom putu i ne mogu niti jednog da ignorisem. tako da ostaje sve manje za zivotinju. zivotinja ce ionako da iskopa nesto iz djubreta ili da izmoli od nekog ko ne obraca paznju na coveke.a i ima ona poucna prica "nemusti jezik" poklon)?? ?? ??? ? ???? ? ?? ?? ?????????? ????? - ??? ?? ??? ???? ? ???? ??????.?????? ?? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?? ?????? ????? "?????" ???????? ?? ?????.????? ?? ??? ??? "?? ???????? ???????" ??????? ?????? ??????????? (????? ?????? ??????), ???????? ?? ??? ? ??????? ????? ????? ????? ? ??????? ? ???... ????????? ?? ?? ??? ????, ???????? ?? ???? ? ???? ???????... ? ????... ? ????? ?? ????????? ?????????? ???? ??????????, ?? ???? ?? ??????? ?? ????????? ??, ??? ????? ???? ?? ??? ??????? ?? ???????. ? ?? ??? ?? ?? ???????? ? ??????? ??????? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Такође да додам, сво то лечење плаћа један азил. Да не буде сад... по овим писаним форумима мора све да се нагласи да не буде беспотребне забуне. Такође, другачије је кад једну несрећу имаш испред себе и кад за неке друге ни не знаш или си само чуо. Реакција је другачија... Значи сад овом темом никако нисам хтела да опишем себе као неког великог добротвора, таман посла! Тема је настала као моја реакција на Медину "прозивку" poklon Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Juche sam se video sa drugaricom i rekla mi je da joj je maca trudna i a ochekuje za nekih tri nedelje machice ? ????? ???? ? ??? ??????.??? ???? ????? ??????? ??????? ???? ???? ?? ?????,?? ?? ???? ???????? ?? ?????.??? ??? ??? ????? ????? ? ??? ?? ???????? ???? ?? ???????? ?? ??.??? ???? ?? [email protected]? ??????? ?? zivotinjsko-carstvo.?om/forumkrstarica.org.?????? ??????? ????? ?? ???????? KUCE I MACE NA poklon.?? ???????. ??????? ?? ?????????? ??????????? ? ?????? ???????? ??? ?? ???? ???? ??? ??? ??????, ? ?? ????? ??? ??????????? ???? ??? ?????? ??????.? ?????? ??????? ????? ?? ?? ?? ??????? ? ???? ??. ???. ??? ??????.Ok nema problema. Reci cu drugarici da ih slika, chim malo porastu nekih nedelju dana. Shaljem pa cemo da vidimo shta i kako dalje. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 cela poenta je da nikad i ni u kom slucaju necu dati prvenstvo zivotinji u odnosu na coveka. Moja je poenta da prednost dajem zivotinjama.Prosjacenje je poziv,profesija. Zivotinje nisu tako zle,podle,sofisicirane da stavljaju svoje maloletne(cesto i maolumne) stence u Knez Mihajlovu u nadi da ce se neko na njih sazaliti. No pasaran Lep pozdrav od La Passanoraie poklon Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Dogovor, Vinse. poklon Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Moja je poenta da prednost dajem zivotinjama.Prosjacenje je poziv,profesija. Zivotinje nisu tako zle,podle,sofisiciraneda stavljaju svoje maloletne(cesto i maolumne) stence u Knez Mihajlovu u nadi da ce se neko na njih sazaliti.????? ???????? ?? ? ???? ?? ???? "????"... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука