Zayron Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Па ти буди умерен уз ову покварену (у смислу: подлу) виолину и фрулу и овај кафански глас! Ништа нисам разумео, а све сам разумео Hahahaha, sad ćeš da razumiješ: hej na tarky na tarky tarky buly (bili) zelene... bolje da ti dalje ne prevodim, hahahaha a parobcy (momci) šalene (prevarni) zato se u nas kaže šalit, ispravno je ošalit, varat, prevarit nekoga, kod nas ima značenje "make joke", homonim. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Бибићу, има једна русинска песма што смо је учили у основној школи. Потпуно сам запамтио мелодију, знам да свирам, и сећам се отприлике речи, али никако нисам успео да је пронађем. Књигу сам одавно изгубио и не могу да проверим како се тачно зове. Написаћу овде по сећању прву строфу (на нашој латиници, пошто не знам како се пише на русинском), а ти ми реци знаш ли о којој се песмици ради. Ej nje vidno tot moj valal Dze še ja na rodzel Alje vidno toti draški Co ja po njih hodzel Сећам се отприлике и превода на српски: ”Не види се моје село у коме сам рођен, али се виде беле стазе по којима сам шетао.” Онда каже отприлике: ”Драга је отишла, немам више с ким да шетам...” и још нешто чега се не сећам. И на крају мислим да каже: ”Беле стазе међу тополама зарасле су у коров. Стазе прекрива коров, а моје срце прекрива туга.” Хвала и живели! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Свашта... Појма немам како раније нисам успео да је нађем, мора да сам био под утицајем неке од супстанци из теме. Ево је Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Свашта... Појма немам како раније нисам успео да је нађем, мора да сам био под утицајем неке од супстанци из теме. Ево је Ово ту на видеу су такозване флаворизоване пјесме, ријечи су старе, русинске али музика је војвођанска, није она оригинална. Погледам која је то пјесма, по ријечима, јер по музици не штима к ни једној правој рисунској одавде са Карпата. Тих пјесама су стотине, Русини су бројчано малим народом али имају фолклорну хиперпродукцију, а све добре ствари. Американци су на другу страну велик народ али им је фолклор никакав, хахахаха. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Американци су на другу страну велик народ али им је фолклор никакав, хахахаха. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ово ту на видеу су такозване флаворизоване пјесме, ријечи су старе, русинске али музика је војвођанска, није она оригинална. Погледам која је то пјесма, по ријечима, јер по музици не штима к ни једној правој рисунској одавде са Карпата. Тих пјесама су стотине, Русини су бројчано малим народом али имају фолклорну хиперпродукцију, а све добре ствари. Американци су на другу страну велик народ али им је фолклор никакав, хахахаха. Приговор! Ево га модернији амерички фолклор: Хенк Вилијамс Ђуниор је друга генерација, а има и трећа (неки панк кантри, како га је назвао). Да не качим сад Џонија, и његове песме су чист севдах, кад се мало задубиш у речи. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 За мене је и он део америчког фолклора (није фолклор само играње у народној ношњи). http://www.youtube.com/watch?v=QjOC5y5cvbo У њему видим све оно што је Америка могла да буде, а није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Да, обожавам га! Најјачи и најоригиналнији лик на америчкој сцени! И дефинитивно одраз оног обичног Американца. И много ме подсећа на Тому Здравковића. Мали, никакав, да га видиш на улици, дао би му динар, нема глас никакав, не плени шармом, али има оно нешто. Посебно оне песме о социјалним односима. Мислим и да је он најобрађиванији аутор у Америци, нико ко је постао неко није прошао а да не обради макар једну његову ствар. Juan Valdez and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Мислим и да је он најобрађиванији аутор у Америци, нико ко је постао неко није прошао а да не обради макар једну његову ствар. И код нас је обрађиван. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Јеа, само што је Џони знао да изнесе обраду, и да ухвати и онај Диланов шмек, и да дода своје ОНО Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ома скидам акорде и текст, де ме нађе Дилане Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ево још једног америчког бисера (мислим и на уметницу и на песму) Иначе, обе песме, и она Диланова горе и ова су изворно америчке народне (фолклор). RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Možda se radi o Keresturskom originalu, moram još provjerit, ali izgleda da tu takve pjseme nemamo. Evo još par veselih: Sľuk - Opila som sa, neviem kd, napila sam se, ne znam gdje napila sam se, ne znam gdje, ko me kući odnese zanimljiva djevojačka pjesmica, i ono dole boli grlo, boli grlo, treba ga poljevat Sľuk - Nedali nám pálenýho, ne dali nam rakije RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ево још једног америчког бисера (мислим и на уметницу и на песму) Иначе, обе песме, и она Диланова горе и ова су изворно америчке народне (фолклор). Никад боља верзија Куће. Баш нисам знао за Лили, мислио сам да је Лили Диланова. А паз ову, права радничка: Ово је прво певао Тенеси Ерни Форд, али је Џони објаснио. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Хахахаха. што ме насмија, куд ово баш да извучеш? То свирала моја покојна баба док је била дјевојка у некаквом предратном бенду на берду. То тада било "sehr cool". Ахахахахаха! Хајд па да то немају, тих пар ствари, шта би имали, само индијанске кишне танце. О јака ми фолклора! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука