Walter Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Пошто не живиш у Румунији, као ни ја, откуд ти знаш какво је тамо стање??? Па исти тај DEUTSCHE WELLE, на кога се ти позиваш, је преносио да су Срби најгоре убице у Европи после нациста. Уффф... аман... Румуни су једини својевремено признали Хрватску (Павелићеву ) Православну цркву, дали и клирике за њу...чак ни Бугари нису хтели да учествују у томе... Пре месец дана су тражили да не добијемо статус кандидата за ЕУ, зато што Румуни и Власи у Србији немају никаква права.. Много румуна и влаха живи код нас и знам не само ја него свако ког то интересује, шта добијаји и како од Румунске државе као и РУМУНСКЕ ЦРКВЕ да би се бавили политиком, и пропагандом.. Да ређам даље... и ово је доста али ајде.. Сматрају да су Тесла, Капетан Миша Анастасијевић, Милош Обилић, Марко Краљевић, Доситеј Обрадовић, Михајло Пупин , Јован Стерија Поповић, Бранисалв Нушић, ...РУМУНИ, сматрају да су ШОПИ румуни, да су ТОРЛАЦИ румуни... да су ВЛАСИ румуни, да су ЦИНЦАРИ румуни, да су МОЛДАВЦИ румуни, да су ГРЦИ румуни, ... ... сматрају да је од Кладова преко Пожаревца и Смедерева до Беле Паланке (Ремезијане) па све до Видина у Бугарској све њихова територија... ..и не могу више.. а има много тога још... И не ПОЗИВАМ се ја на ''дојче веле'' аман човече... то је само твоја (незнам како да је назовем ) интерпретација, ...него ти само на најбржи могући начин хоћу предочити.. неке ствари.. Румуни су имали и много проблема кад су их примали у ''ЕУ'' око назива Цркве ..па су морали и назив да јој промене.. али нажалост суштински је остало све исто ..па и горе.. Много тога има још брате мили... ..... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Kakav ce biti stav Rumunije kada dodje do zelje za stvaranjem " Vlaske republike " Opasni su oni.Tek cemo mi doziveti iznenadjenja od Rumunije. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Kakav ce biti stav Rumunije kada dodje do zelje za stvaranjem " Vlaske republike " Opasni su oni.Tek cemo mi doziveti iznenadjenja od Rumunije. U pravu si, ne vjerujte vi njima ništa! Kod nas oni postavili posred Morave ovđe ništa manje nego svoje Vlaško kraljevstvo, mani kakva Republika, čovječe, odma ravno Kraljevinu vaspostavili! Šljivovicu na crno tamo peku i sviraju i pjevaju te svoje vlaške pjesmice i igrice: http://valasske-kralovstvi.cz/ CM Friš - Traneasca, Cimpoiasca .smesko. I pasoš si naštancovali, neće Češki, kaže šta će im kad imaju svoj Vlaški: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 U pravu si, ne vjerujte vi njima ništa! Kod nas oni postavili posred Morave ovđe ništa manje nego svoje Vlaško kraljevstvo, mani kakva Republika, čovječe, odma ravno kraljevstvo! Šljivovicu na crno tamo peku i sviraju pjevaju svoje vlaške pjesmice i igrice: Nemam ja nista protiv toga Bibi. Ali slucajno zivim u krajevima Istocne Srbije i znam kolika je zelja vlaha za odvajanjem od Srbije.To je naravno nastalo propagandom raznih politicara. Opasno je to sto tenzije rastu kao i mrznja prema Srbima. Znam iz licnog iskustva.Naravno ne kod svih.Imam puno prijatelja vlaha koji ne padaju na te fore i ne podrzavaju odvajanje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Folk Disk televizija je napravljena od rumunskog kapitala.Za sada samo pustaju muziku i kratke vesti, ali kada dodje do pobune obavice posao za koji je namenjena. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Cijeli Prag nam okupirali, sad hoće posred Praga da nam postave svoju Vlašku destileriju šljivovice. R. Jelínek chce zřídit v Praze valašský Distillery land, říká Pavel Dvořáček Podnikatel roku Zlínského kraje a generální ředitel firmy http://kariera.ihned...i-reditel-firmy Vidjećete kad vam oni zasjednu posred Beograda i počnu štancovat svoju šljivovicu umjesto srpske prepečenice, mučenice. Valašská hymna - slivovice Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Сматрају да су Тесла, Капетан Миша Анастасијевић, Милош Обилић, Марко Краљевић, Доситеј Обрадовић, Михајло Пупин , Јован Стерија Поповић, Бранисалв Нушић, ...РУМУНИ, сматрају да су ШОПИ румуни, да су ТОРЛАЦИ румуни... да су ВЛАСИ румуни, да су ЦИНЦАРИ румуни, да су МОЛДАВЦИ румуни, да су ГРЦИ румуни, ... ... сматрају да је од Кладова преко Пожаревца и Смедерева до Беле Паланке (Ремезијане) па све до Видина у Бугарској све њихова територија... ..и не могу више.. а има много тога још... Ово је чиста измишљотина, без икаквог темеља. То ти тако мислиш и генерализујеш ствар! Јован Деретић фазон. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Што се тиче Влаха они су највећи кривци. Ако нису Румуни и ако нису Срби, зашто не вичу све време да су Власи, зашто не пошаљу неког у тај Букурешт где ће рећи да су они Власи и да им не треба брига Румуније??? Или можда циљају на помоћ Румуније и Србије, што би се рекло "зинуло им д..е за паре"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 И не ПОЗИВАМ се ја на ''дојче веле'' аман човече... то је само твоја (незнам како да је назовем ) интерпретација, ...него ти само на најбржи могући начин хоћу предочити.. неке ствари.. Румуни су имали и много проблема кад су их примали у ''ЕУ'' око назива Цркве ..па су морали и назив да јој промене.. али нажалост суштински је остало све исто ..па и горе.. Много тога има још брате мили... ..... Мало пре јеси, на онај клип из Блица који је начинио DW (ратнохушкачка медијска кућа). Ако износиш тврдње, потруди се да је то аргументовано са изворима без тих лепо скоцканих прича. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Kakav ce biti stav Rumunije kada dodje do zelje za stvaranjem " Vlaske republike " Opasni su oni.Tek cemo mi doziveti iznenadjenja od Rumunije. За републику треба ти једниство а то међу Власима нема. Румунија прва не би дозволила стварање такве квази државе. Све док Власи ћуте и чекају паре од Београда и Букурешта нема ту никакве државе, али пре свега јединство и национална већина, само не знам које би то територије они прогласили републиком када су они "већина" само по неким селима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Мислим да је и врапцима на грани јасно да је црква у Румунији заражена етнофилетизмом до сржи. Они дакле отворено проповедају јерес и још се поносе тиме. Архиепископ Вартоломеј Ананија каже да нација није просто „социо-историјска реалност”, већ „метафизичка, религијска и теолошка реалност” и да цела нација колективно треба да добије спасење. Ето таквим речима он правда подизање храма посвећеног „спасењу румунског народа”. За њих је нација најдубља реалност, а Христос ништа. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 За републику треба ти једниство а то међу Власима нема. Румунија прва не би дозволила стварање такве квази државе. Све док Власи ћуте и чекају паре од Београда и Букурешта нема ту никакве државе, али пре свега јединство и национална већина, само не знам које би то територије они прогласили републиком када су они "већина" само по неким селима. Istina je da nema jedinstva.Ima ako se ne varam devet vlasih partija.Jedni su srpski vlasi,drugi rumunski, treci se smatraju rumunima, cetvrti srbima....... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Има сад Ђорђе Вукадиновић и НОПО као влашка партија. Можда их он уједини http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/62698-ore-Vukadinovi-poslednja-nada-Vlaha.html Manolis and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Пре ће Бугари доле да се уједине и прогласе своје земље за део Буграске него Власи у источној Србији... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Има сад Ђорђе Вукадиновић и НОПО као влашка партија. Можда их он уједини http://www.e-novine....nada-Vlaha.html АХХАХАХАХАХАХАХААХХА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука