obi-wan Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Bolje je da se stavi prevod, makar i guglov... vecina nece da ima volje da cita tekst na drugom jeziku... kirios1 and Пг је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
patriot Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ne valja Google Translate. Ko neće da čita ne mora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Оче драги,добар ти је део запао,јесте тежак али је добар део.Ништа горе од гордог појца који добро пева и свестан је тога. Има, има: горд појац који лоше пева, а није свестан тога. :10900: Walter, Марио Токовић and Andre Williams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Coltrane Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Bolje vas našao! Hvala što postojite .smesko. Što se tiče sluha. Kad bi pojanje bio ikonopis ili freskopis rekli bismo da ko nema sluha neka se ne hvata pevnice. Međutim pošto je pojanje potrebno svakodnevno onda mislim da može da se snishodi u smislu da ako nema baš niko sa sluhom ko zna onda neka zapuši rupu neko bez sluha. Ali generalno mislim da ljudi bez sluha i talenta za pevanje ne bi trebalo da pevaju za pevnicom ili horu u crkvi kao što ni daltonisti ne treba da se bave freskopisom. To je i blažnopočivši patrijarh Pavle dobro objasnio kroz priču o šumi i tome kako svaka ptica svojim glasom peva. Gordost je svkako najopasnija zamka za dobrog pojca posebno ako zaista zna da lepo i molitveno peva. Onome koji ne zna da peva ta opasnost ne preti sa te strane .smesko. . Ali se ne slažem sa činjenicom da ako se neko zaista trudi da nauči i ima talenta i svestan je da je dobar u nečemu pa bilo to i pojanje da je automatski gord. Ljudi nečiji trud i rad treba da poštuju, a sam pojac ne treba da misli o tome o kako ja lepo pevam koja sam faca. To je već stranputica. Ili je u molitvi stvarno ili misli o tome što ja lepo pevam svi me gledaju. To su dve različite stvari i to je mislim jasno i onome ko sluša. ВИЛМА, w.a.mozart and Srecko Urosevic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ne valja Google Translate. Ko neće da čita ne mora. Импресивно... kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 OK, aj sad da se vratimo na pocetak. Znaci trapavo ukrajanje srpskog jezika na crkvenoslovensku melodiju uvek ispada lose. Ili da pojemo na crkvenoslovenskom sa ranije uradjenim tonalitetom i melodijom ili vizantijski ili srpski ali sa ozbiljnim radom na prevodjenju i uklapanju melodije za savremeni srpski jezik. Ako je neko slusao ovih dana "Ашче и во гроб снишел јеси безсмертне..." na srpskom kako glasi a na raniju crkvenoslovensku melodiju, ostao je verovatno zaprepascen itd! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Бог нас не воли као певаче, веч као конкретне Личности. Наравно Црква има свој ред, тако да певнице руководе певање, али Народ није публика," Амин, Господи Помилуј , Оче Наш..." треба макар и да говори ако неможе да пева, јер то су кратке фразе који може свако да изрази. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 nisam profi muzičar i ne znam stvari o kojima pišete ali sam svedok da sa dolaskom novog namesnika i vladike sveštenici i pevnica pevaju na srpskom (hor klasično peva mokranjca ali samo na veće praznike) i svi su oduševljeni što sve razumeju... i svi pričaju o tome Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ашче и во гроб...је и скојиво с обзиром шта све није скројиво а пева се. Мени је горе на српском Ангел вопијаше Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 meni je totalno nebitno kako zvuči-reči su mi mnogo bitnije ... možda zato što dobru muziku slušam kad nisam u crkvi LOL laetitia је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 И мени су битније речи,поготово добро преведене w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 i veliki sam protivnik da svi u hramu pevaju na Liturgiji, tu se vec stvara haos. Pristalica sam grckog nacina pevnickog pojanja sa levom i desnom pevnicom! A horovi naravno napolje na livade i koncertne dvorane, pa nek tamo izvode bravure i oratorijume! .smesko. Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 И мени су битније речи,поготово добро преведене pa jes ali pričamo o simultanim prevodima Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 i veliki sam protivnik da svi u hramu pevaju na Liturgiji, tu se vec stvara haos. Pristalica sam grckog nacina pevnickog pojanja sa levom i desnom pevnicom! A horovi naravno napolje na livade i koncertne dvorane, pa nek tamo izvode bravure i oratorijume! .smesko. Bas ce tebe neko da pita... kirios1 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Мислим да би требало да се "народу" омогући одговарање на Литургији,да му се ту да примат и отвори простор.А сад, Мокрањчеву Херувимску песму не може баш да изводи било ко...То лепо функционише на католичким богослужењима. Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука