RYLAH Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Знаш како те поредим? Као кукавичје јаје на православном форуму. Тако су исто Хрватски комунисти подваљивали Србима причу о ''братству-јединству''. Та и таква твоја подвала не пије више воду код национално освештених Срба. Ми врло добро знамо, генерално како ваш народ ''дише'' у односу на Србе. Без увреде Овај део је стварно непотребан. Једно је говорити о теми, и то утемељено говорити о теми, какви год да се ставови из тих аргумената извлаче, а друго је ово. Стварно непотребно и ничим изазвано. И непожељно и вулгарно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Јосипе,ево ја се најискреније извињавам и теби и свим припадницима твог народа и твоје Цркве којима је неко од Срба или српских структура нанео зло било када у историји.Знаш да је то урадио и Владика Григорије,што је много значајније од "сличних" поступака политичара,јер укључује једну много дубљу,духовну димензију. Slažem se s tim što si napisao, nisam očekivao ni od Aleksija niti od bilo koga drugog da se kajete za bilo kakve zločine koje niste počinili osobno kao što nema potrebe ni da se ja kajem za nekakve koje nisam počinio. Ali ogradit se od zločina tuđih i od zločinačkog ponašanja ili od onog što se naziva "govorom mržnje" i izraziti žaljenje nad tim to može svako. Izviniti znači OGRADITI, ne pristati uz krivicu tuđu, taj koji je skrivio zločinom je kriv a ja neću da stojim na njegovoj strani i tu njegovu krivicu opravdavam i branim već hoću da je jasno, glasno i razgovjetno osudim pred svima, da svi to vide jasno i da svi to znaju šta o tome mislim. Izvinit se ne znači ni stidjeti, nemam se za čim stidjeti kao ni vi, najmanje se mogu i hoću stidjeti mog naroda kao i vi svojeg ali od zločinaca u svom narodu ću se uvijek ograditi a to sa ponosom. No, imao bih se stidjeti itekako kad toga ne bih bio sposoban, reći i priznati pred Bogom i pred svijetom da je zločin zločinom pa kad ga čine i pripadnici mojeg vlastitog naroda ili istovjerci katolici, tada bih se imao itekako stidjeti. Nije ponižavajuća stvar ogradit se od tuđih zločina pa bili oni počinjenima i Hrvatima ili katolicima, ponižavajuće i sramno je o njima šutjeti i ne distancirati se od njih nikada. Tako je to s tim, Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Овај део је стварно непотребан. Једно је говорити о теми, и то утемељено говорити о теми, какви год да се ставови из тих аргумената извлаче, а друго је ово. Стварно непотребно и ничим изазвано. И непожељно и вулгарно. Ја још једном понављам! Ако сам неког увредио, истински, извињавам се! То је било обично поређење, компарација. Јер што и Бибић говори, то су говорили и партизани. И написао сам: Без увреде !! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Ја још једном понављам! Ако сам неког увредио, истински, извињавам се! То је било обично поређење, компарација. Јер што и Бибић говори, то су говорили и партизани. И написао сам: Без увреде !! U redu, u pravu si, to su govorili partizani. No, ti ne moraš slušat niti se povodit za tim šta su govorili partizani, oni to što su govorili su govorili o Slovencima, Hrvatima, Bošnjacima - tada još Muslimanima, pa o Srbima, Crnogorcima i Makedoncima, o svim jugoslovesnkim narodima i još o ostalim narodnostima (nacionalnim manjinama) o svima zajedno. Sad ne moraš više pričati niti se starati o njima svima, bude sasvim dosta ako prioneš i uradiš nešto ozbiljno na tom da bi se Srbi sami složili među sobom jer ta situacija koja je danas među vama je katastrofalna i politički i nacionalno i moralno i svakako drugačije dalje neizdržljiva, o ekonomiji i blagobitiju da i ne spominjem. Vidiš da ima šta da se radi a bratstvo i jedinstvo među samim Srbima je danas aktualnije i potrebnije više nego ikada prije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 У оне пак дане дође Јован Крститељ и проповиједаше у пустињи Јудејској. И говораше: Покајте се, јер се приближило Царство небеско. Јер то је онај за кога је рекао пророк Исаија говорећи: Глас вапијућег у пустињи: припремите пут Господњи, поравните стазе његове. А сам Јован имаше хаљину од камиље длаке и појас кожни око бедара својих, а храна му бијаше биље и дивљи мед. Тада излажаше к њему Јерусалим и сва Јудеја, и сва околина јорданска. И он их крштаваше у Јордану, и исповиједаху гријехе своје. А кад видје многе фарисеје и садукеје гдје долазе да их крсти, рече им: Породи аспидини, ко вам каза да бјежите од гњева који иде? Родите, дакле, род достојан покајања. И не мислите и не говорите у себи: Имамо оца Авраама; јер вам кажем да може Бог и од камења овога подигнуги дјецу Аврааму. А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца. Ја вас крштавам водом за покајање; а онај што долази за мном јачи је од мене: ја нисам достојан њему обуће понијети; он ће вас крстити Духом Светим и огњем. Њему је лопата у руци па ће отријебити гумно своје, и скупиће пшеницу своју у житницу, а пљеву ће сажећи огњем неугасивим. Матеј 3:1-12 Приношење рода достојног покајања могло би да буде враћање отете и уништене имовине, повратак расељених Срба, њихово прихватање и пуноправно грађанство, поштовање и одавање помена њиховим жртвама, осуда свих злочина и заштита невиних и прогањаних. Нисмо још видели да се хрватска страна покајала у кострети и пепелу, не кажемо да неће. Приче мир мир мир, нико није крив, док се уживају благодати непочинства колико ће нам свима бити на добробит? Када се од срца покајао Закеј је објавио да даје сиромасима пола свог имања и од кога је шта изнудио да враћа четвороструко. У хрватском народу још није поникао неко попут Шиндлера или Диане Будисављевић, таквог састрадања и прегнућа, али како се каже стрпљен, спашен... што је људима немогуће, Богу је могуће. СПЦ одликовала Диану Будисављевић за спасавање 12 хиљада деце „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Приношење рода достојног покајања могло би да буде враћање отете и уништене имовине, повратак расељених Срба, њихово прихватање и пуноправно грађанство, поштовање и одавање помена њиховим жртвама, осуда свих злочина и заштита невиних и прогањаних. Нисмо још видели да се хрватска страна покајала у кострети и пепелу, не кажемо да неће. Приче мир мир мир, нико није крив, док се уживају благодати непочинства колико ће нам свима бити на добробит? Када се од срца покајао Закеј је објавио да даје сиромасима пола свог имања и од кога је шта изнудио да враћа четвороструко. У хрватском народу још није поникао неко попут Шиндлера или Диане Будисављевић, таквог састрадања и прегнућа, али како се каже стрпљен, спашен... што је људима немогуће, Богу је могуће. СПЦ одликовала Диану Будисављевић за спасавање 12 хиљада деце Ни у српском, затим још такођер ми нје познат нитко попут Шндлера или Дијане Будисављевић, но оно што ми познато јесте је то да су обоје били дубоко вјерујућим католицима. то ради потпуније и тачније чињеничне слике. И наравно, акције Дијане Будисављевић су подржане биле Црвеним Крижом Хрватске и хрватским католичким Каритасом чијим је оснивачем загребачка надбискупија са Алојзијем Степинцем на челу. А такођер и многобројним особама хрватске националности и католичке вјероисповијести који су радили по разним болницама и установима и помоћу којих је Диана Будисављевиђ организирала ту цијелу прихватну мрежу и тај читав подухват. Остатак текста се односи такођер и на такве Србе који уживају богатства и непочинства имовине њихових некадашњих сусједа Бошњака и Хрвата у РС која им , нараво, такођер имају бити враћена, са костријети или без, сасвим небитно за правно стање ствари.То се подразумијева. Пошто је она рођена Аустријанка а умрла у Инсбруку онда наводим аустријске изворе како не би било примједби о пристраности или необјективности извора као у случају кад бих се послужио тим српским или хрватским. An der Organisation der Unterbringung der Kinder in Zagreb, Jastrebarsko und später Sisak, war prof. Kamilo Bresler vom Sozialministerium massgeblich beteiligt. Als im August 1942 die Erlaubnis erteilt wurde die Kinder in den Familien unterzubringen, schlug Diana Budisavljevic vor, diese Aktion durch die Caritas-Vermittlung durchzuführen. Dadurch konnten Tausende Kinder überwiegend in den Bauernfamilien untergebracht werden. http://de.wikipedia....isavljevi%C4%87 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Inače ta kako sam rekao akcija spašavanja 12.000 srpske djece najčešće iz potkozarskih zbjegova koje je inicijatorkom bila Diana Obexer Budisavljević i Kamil Broessler izvedena je uz svestranu podršku hrvatskog Crvenog Križa, hrvatskog katoličkog Karitasa (čijim osnivačem, utemeljiteljem i glavnim odgovornim za njegove aktivnosti je bio kardinal Alojzije Stepinac) i većeg broja zagrebačkih civilnih pomagača i suradnika u raznim institucijama i ustanovama tadašnje NDH (bolnicama, sirotištima itd.) je donedavno u širokoj srpskoj javnosti zahvaljujući komunističkoj propagandi bila poznatija i predstavljana pod nešto drugačijim nazivom kao akcija pokatoličavanja srpske djece iz potkozarskih zbjegova a takvom cijelih tih 50 godina komunističke vladavine za Titove SFRJ i prikazivana a ona je mogla biti sretna i zadovoljna da nije dopala kao kardinal Stepinac i izmakela se barem zatvora. O nekom priznanju nje kao buržujke i vrlo revne praktične vjernice katolkinje nije bilo naravno ni govora. Dakle, SPC je odlučila da za tu istu akciju posmrtno odlikuje Dianu Obexer Budisavljević Ordenom Carice Milice što je i učinjeno tačno prije godinu dana a jedna ulica u Beogradu ima biti poimenovana njenim imenom. http://www.vesti-onl...u-Budisavljevic http://www.novossti....arstva-udruzbe/ Dakle govorimo o Kamilu Broessleru koji je bio desna ruka Diane Budisavljević koja je spasila na hiljade srpske djece. U svom zapisu iz 1947. godine, pod naslovom “Spašavanje kozaračke djece”, prvi put objavljenom 1990. u Petešićevoj knjizi, Brössler opisuje kako je isposlovana dozvola za udomljavanje izliječene djece u brojne obitelji. “Baš kad je kolonizacija dobro krenula te se vidjelo da ćemo tim načinom spasiti najveći dio djece, stigne nas udarac od Ustaške nadzorne službe, koja nam zabrani daljnje koloniziranje djece. Time se naša prihvatilišta automatski pretvoriše u konc-logore za djecu. (…) Badava sam resornom ministru pred svjedocima dobacio u lice da od mene, socijalnog radnika za zaštitu djece, ne može tražiti da ovim načinom postanem uništavateljem djece, neka to onda preuzmu na svoju savjest kvalificirani organi… Kad sve nije pomoglo, tada sam pošao najvišem crkvenom dostojanstveniku (nadbiskupu Alojziju Stepincu) i u ime čovječnosti zamolio da se svojim autoritetom založi za spas naše nesretne djece. Izgleda da je to konačno pomaknulo točak s mjesta. Resorni ministar u sporazumu s Vladom i Ustaškom nadzornom službom izdao nam je odobrenje da uz suradnju Crvenog križa i katoličke organizacije Karitas mogu kolonizirati djecu u katoličke porodice, a po potrebi i u postojeće dječje domove. Ovo dopuštenje bilo je za naš rad Magna carta kozaračke djece”, napisao je Brössler. A čuj ovo, radi se o "ustaškom logoru za djecu" u Jastrebarskom kojega su vodile krvoločne časne sestre koje su se sadistički iživljavale nad srpskom nejači: Nepravedno optužene časne u Jastrebarskom Brössler je pokazao svoju veličinu u zaštiti slabijih i 1945, kad se suprotstavio optužbama za ratne zločine upućenima upraviteljici doma u Jastrebarkom, časnoj sestri Pulheriji Barti i časnoj sestri Gaudenciji, koja je bila glavni ekonom. Optužbe protiv njih Zemaljskoj komisiji za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača iznijela je Tatjana Marinić, predratna članica komunističkog pokreta, koja je bila zadužena za jedan dio domskog kompleksa (Donju Reku). Optužila ih je, uz ostalo, da su sprečavale da se djeci podijeli dovoljno hrane i ostalih potrepština i tako smanji smrtnost. Tvrdila je da redovnice nisu htjele dati konje i kola da se ode po neophodno mlijeko, pa bi se ono na vrućini pokvarilo i nije moglo biti izvor spasa. “Hrane su i financija za nabavu imale u izobilju, za pet obroka dnevno, ali sestre Pulherija i Gaudencija davale su samo za dva dnevna obroka”, izjavila je Komisiji Tatjana Marinić. Bilo je tu i optužbi za druge oblike zlostavljanja, pljuskanje nekih štićenica, pritisaka na vjersku opredijeljenost, navoda o psovanju partizana i onih koji štite partizansku djecu itd. Brössler i liječnici iz doma Branko Dragišić i Branko Davila (obojica otprije povezani s KP-om i partizanima) opovrgnuli su te optužbe. Zanijekao ih je i liječnik Karlo Weissmann, Židov koji je utočište pred progonom u Osijeku pronašao u Domu kod sestre Pulherije, koja je 1945. emigrirala u Austriju, gdje je umrla 1972. Sestra Gaudencija nastavila je raditi u domu u Jastrebarskom do kraja 1945, zatim odlazi u Ljubljanu, Beograd i Peć. Od 1950. do 1970. radi kao službenica u Narodnoj banci u Ljubljani. Umrla je 1977. Protiv nje i protiv drugih časnih sestara u domu u Jastrebarskom nikad nije pokrenut kazneni postupak. To ipak nije smetalo komunističkim propagandistima i nemoralnim novinarima da se natječu u izmišljanju zločina što su ih navodno počinile časne u Jastrebarskom. Tužna stvarnost, sa stotinama smrti i prethodnim razdvajanjima djece od majki, nije im bila dovoljna. U feljtonima, knjigama i novinskim napisima do 1990, a i poslije, mogu se naći “opisi” po kojima su opatice ubijale djecu čekićima, krampovima, toljagama, a ustaše (kojih u domu uopće nije bilo) djecu su klali ili strijeljali… Petešić u svojoj knjizi citira barem 15 takvih napisa. Iako im u javnosti nije bila dana mogućnost obrane, unutar Katoličke crkve prikupljani su iskazi redovnica. Feljton “Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom”, objavljen 1987. u “Glasu Koncila”, bio je slabašan odgovor na napade medijskih tužitelja. http://www.vesti-onl...u-Budisavljevic http://www.novossti....arstva-udruzbe/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 To jesam za razliku od tebe i svih vas na ovom pravoslavnom Forumu s izuzetkom Dragija koji se ispričao za nedjela srpskih ratnih zločinaca učinjena Bošnjacima i muslimanima (to se na Hrvate ne odnosi) ali niko nije ni meni ni bilo kojem Hrvatu na forumu za nedjela srpskih ratnih zločinaca počinjena nad Hrvatima. Ja se nikad nisam ustručavao genocid nad Srbima nazvat genocidom i osuditi ga niti sam se izbjegavao ispričati i ograditi od njega i suočiti sa njima kao katolik i kao Hrvat, na Forumu je negdje i moja osobna isprika, čitava tema posvećena samo tome. Znači ja s tim nikakav problem nemam nazvati stvari onako kako se zovu genocid genocidom za razliku od tebe i od svih vas od kojih nšta slično nisam čuo, ni riječi isprike za nedjela srpskih ratnih zločinaca ni u II svj. ratu ni u tom posljednjem 90-tih godina u Hrvatskoj i BiH. Ратни злочин није исто што и геноцид. А што се извињења тиче, урадио је то наш председник у име свих нас званично. Мислим да није потребно да се сви ми извињавамо понаособ јер нас има преко 10 милиона а и вас преко 4. Замисли преко 14 милиона личних извињења. Па то би трајало у недоглед. Званично твоја влада сматра да је геноцид у Крајини, у ствари, ослободилачки рат. Још се слави као национални празник итд. А Драги, уколико је починио неки злочин, нека се извини у своје име. Ја, лично, немам зашто да се извиним јер ништа нисам урадио. Него твоје понашање је можда производ недостатка аргумената у одбрани покушаја да изједначиш ратне злочине и геноцид. Свако добро од Господа ти желим. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Ратни злочин није исто што и геноцид. А што се извињења тиче, урадио је то наш председник у име свих нас званично. Мислим да није потребно да се сви ми извињавамо понаособ јер нас има преко 10 милиона а и вас преко 4. Замисли преко 14 милиона личних извињења. Па то би трајало у недоглед. Званично твоја влада сматра да је геноцид у Крајини, у ствари, ослободилачки рат. Још се слави као национални празник итд. А Драги, уколико је починио неки злочин, нека се извини у своје име. Ја, лично, немам зашто да се извиним јер ништа нисам урадио. Него твоје понашање је можда производ недостатка аргумената у одбрани покушаја да изједначиш ратне злочине и геноцид. Свако добро од Господа ти желим. Сад сам објаснио да људи који ништа нису чинили, никакве ратне злочине ни геноцид уствари ни немају ради чега да се кају јер се то противи темељним моралним принципима и уводи у њих неред, анархију и зматек, обесмишљава их јер је бесмислено да се кају они који ништа нису учинили умјесто оних који се не кају а никад се кајати ни не буду за оно што су радили. као што ни добро дјело не може нико учинити у туђе име или молити се умјесто неког другог, то мора свако сам. Али оградит се од зла и злочина у свијету може сваки хришћанин што сам ја и учинио много пута овдје. А да сам тада био у рату с овим истим размипљањрм бих вјероватно учинио и много више осим што би се само оградио. на примјер као ови овдје. Њих нико никада не спомиње при оваквим расправама па их споменем зато сад ја, католичка Црква има много католичких бискупа, свештеника, монаха и монахиња по цијелој Европи који су носиоци израелског признања Праведник међу народима Righteous among the Nations (Yad Vashem) јер су се заслужили о одбрану Жидова и других народа пред нацистима скривајући их по манастирима и слично да не буду одведени у логор. Ви можете исто тако напостовати српске епископе, свештенике, монахе и монахиње носиоце тог признања да би слика билка потунија. зло се не потире само тамо што ћемо причати једино о злу већ и тим кад почлнемо разговарати и о добру, добрим људима и примјерима и упалимо свјетло у тами. Не вичи само да је тама већ упали сам први свјетлло свијеће, кад се други игледају на то,и почну палит своје свијеђе, свјетло ће бити све веће а тама све мања. Доле је неколико занимљивих примјера католичких Праведника међу народима из Хрватске и Европе и листа хрватских носиоца признања Праведник међу народима. Истина никада није црна или бијела како се овдје то хоће од стране неких члканова поједностављено приказати, при том је свака симплификација и генерализација неправдна, неприлична и фактички неистинита, да не кажем злонамјерна и мотивисана мржњом и жељом за осветом, значи тачно тим против чега су се ти Праведи међу народима борили и против чега су били. Croatian Righteous - Hrvatski Pravednici http://www.croatianh...t/etf/prav.html Croatian Righteous among the Nations http://en.wikipedia....ong_the_Nations Pravednici i njihove životne priče http://www.jutarnji....e-price/206688/ Možemo početi i samim Oskarom Schindlerom: Jednom, kaže autor Eric Silver u Knjizi pravednika: "Dva gestapovca došla su u njegov ured i tražila da preda petočlanu Židovsku obitelj koja je kupila krivotvorene poljske dokumente.". Schindler je rekao "dva pijana Gestapovca otplesala su iz mog ureda bez njihovih zatvorenika i bez inkriminirajućih dokumenata koje su zatražili.". Schindler je navodno i krijumčario djecu iz geta i slao ih poljskim (katoličkim naravno, kakvim bi drugim) časnim sestrama, koje su ih ili sakrivale od nacista ili su tvrdile da su kršćanska siročad. Dogovorio se sa Amonom Göthom, zapovjednikom Płaszówa, da se 900 Židova prebaci u jedan tvornički prostor gdje bi bili relativno sigurni od pustošenja njemačkih vojnika. (naravno da svu tu djecu nije držao u kući kod sebe u podrumu, kako zamišljate da ih je on spašavao?) http://hr.wikipedia....Oskar_Schindler Smiljan Franjo Čekada http://hr.wikipedia.org/wiki/Smiljan_Franjo_%C4%8Cekada Ruth Dajč: Stepinac me spasio od ustaškog zatvora http://www.jutarnji....zatvora/530903/ Rabin Prelević: Ne protivimo se da postane pravednik Rabin Židovske općine Zagreb Lucijan Moša Prelević kaže da, što se njega tiče, Stepinac može biti proglašen pravednikom među narodima, ali da o tome ne odlučuje Židovska općina. - Ne vjerujem da itko u Židovskoj općini ima išta protiv toga da Stepinac bude proglašen pravednikom, no niti Židovska općina, pa čak niti Izrael, nemaju ništa s tim. Koncept određuje muzej Yad Vashem. Ono što oni traže jest da osoba nije bila dio režima i da joj je život bio u neposrednoj opasnosti. No, ono što se ne bi smjelo dogoditi jest da se drugi skrivaju iza Stepinca, da misle kako će, ako se on proglasi pravednikom, užasi NDH biti manji - kaže rabin Prelević. Sestra Agnese Tribbioli http://www.molitve.i...U-NARODIMA.html Heroji Iz Naseg Susjedstva - Vera Oberiter http://arhiv.slobodn...9/novosti05.asp http://elmundosefara...aseg-susjedstva Ljubica Stefan 1921-2002 Croatian Righteous, courageous historian and publicist http://www.croatia.org/crown/articles/10241/1/Ljubica-Stefan-1921-2002-Croatian-Righteous-courageous-historian-and-publicist.html Sestra Amadeja Pravednik među narodima http://www.sestre-sv...hiv/fotogal.php sestre Jurin Cecilija i Karitas (nuns), ovdke je samo slika Cecilije Janković, Stjepan - Catholic priest in the village of Lukač near Čakovec http://www.bet-israe...id=281&Itemid=1 http://www.jutarnji....io-moje/892109/ http://pollitika.com...telja-ne-zidova Jesih, Dragutin - Catholic priest EL MUNDO SEFARAD Dragutin Jesih Vl DRAGUTIN JESIH, vl. Svećenik rodom iz Šćitarjeva blizu Zagreba. Ubijen je tijekom Drugog svjetskog rata pod sumnjom da je pomagao partizanima. Bio je vrlo omiljen suradnik Alojzija Stepinca koji je imao veliko povjerenje te mu je slao Židove iz Zagreba. Dan Baram je bio dječak kada je Alojzije Stepinac njega i njegovu majku iz Zagreba poslao kod velečasnog Dragutina Jesiha. Dobili su krsne listove i druga imena, jedno vrijeme skrivali su se u kući od velečasnog, a kada je situacija postala opasna suseljani velečasnog sakrili su dječaka i majku u drugo selo. http://elmundosefara...agutin-jesih-vl Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Сад сам објаснио да људи који ништа нису чинили, никакве ратне злочине ни геноцид уствари ни немају ради чега да се кају јер се то противи темељним моралним принципима и уводи у њих неред, анархију и зматек, обесмишљава их јер је бесмислено да се кају они који ништа нису учинили умјесто оних који се не кају а никад се кајати ни не буду за оно што су радили. као што ни добро дјело не може нико учинити у туђе име или молити се умјесто неког другог, то мора свако сам. Али оградит се од зла и злочина у свијету може сваки хришћанин што сам ја и учинио много пута овдје. Поздрављам. Само што је, брате, ово тема о нечем другом а то што ти постављаш је за неку нпр. "Праведници у 2. светском рату" или тако нешто слично. Све ми се чини да некако переш савест своју и својих земљака оваквим рекламирањем хрватских праведника и доброжелатеља. Тема има јасан и језив наслов... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Поздрављам. Само што је, брате, ово тема о нечем другом а то што ти постављаш је за неку нпр. "Праведници у 2. светском рату" или тако нешто слично. Све ми се чини да некако переш савест своју и својих земљака оваквим рекламирањем хрватских праведника и доброжелатеља. Тема има јасан и језив наслов... Ова тема има назив: СВЕ О УСТАШАМА! А СВЕ значи такођер и то да СВИ Хрвати нису били усташама и да с њима немају никакве везе, да су се не само од њих ограђивали већ против њих врло активно против њих и борили и бранили припаднике жидовског и српског народа пред њиховим злочинима а у тој борби често губили и животе. СВЕ о усташама значи да СВИ нису билу усташе, ето шта то значи! СВЕ о усташама значи да СВИ ни не носе одговорност за то што су чиниле усташе. СВЕ о усташама значи да су СВЕ такве људе усташе УБИЈАЛИ и они су СВИ били њиховим жртвама једнако као и СВИ остали, то такођер значи СВЕ О УСТАШАМА! Све значи заиста СВЕ а не само то што вама одговара! И не поздрављај ме по сто пута, доста је једанпут! Умјесто тога што ме поздрављаш по неколикати пут радије бих чуо и прочитао да си се барем једанпут оградио од злочина почињених српским ратним злочиинцима над Несрбима у другом свј. рату и у том деведестих година онако исто као што сам то учинио ја већ неколико пута и ту на овој теми што се тиче тих НДХ и усташких и свуда другдје на Форуму гдје се о таквим стварима расправљало. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Ова тема има назив: СВЕ О УСТАШАМА! А СВЕ значи такођер и то да СВИ Хрвати нису били усташама и да с њима немају никакве везе, да су се не само од њих ограђивали већ против њих врло активно против њих и борили и бранили припаднике жидовског и српског народа пред њиховим злочинима а у тој борби често губили и животе. СВЕ о усташама значи да СВИ нису билу усташе, ето шта то значи! СВЕ о усташама значи да СВИ ни не носе одговорност за то што су чиниле усташе. СВЕ о усташама значи да су СВЕ такве људе усташе УБИЈАЛИ и они су СВИ били њиховим жртвама једнако као и СВИ остали, то такођер значи СВЕ О УСТАШАМА! Све значи заиста СВЕ а не само то што вама одговара! И не поздрављај ме по сто пута, доста је једанпут! Умјесто тога што ме поздрављаш по неколикати пут радије бих чуо и прочитао да си се барем једанпут оградио од злочина почињених српским ратним злочиинцима над Несрбима у другом свј. рату и у том деведестих година онако исто као што сам то учинио ја већ неколико пута и ту на овој теми што се тиче тих НДХ и усташких и свуда другдје на Форуму гдје се о таквим стварима расправљало. Братићу па ти израњаш у свака доба дана и ноћи када је ова тема у питању. Поздрављам. То значи да поздрављам оно што си написао брате мој лепи а не да те поздрављам као човека. Морао бих да кажем: "Поздрављам те, брате..." а да се то односи лично на тебе. Ако си већ преузео улогу браниоца свог народа од колективне кривице онда би требао да на изнесене, евентуалне, неистине одговориш доказима који побијају или у потпуности ниподаштавају поједине догађаје. И још једанпут ти кажем да немам од чега да се ограђујем јер ништа нисам урадио. Понављам, то је урадио наш председник у име свих нас. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Братићу па ти израњаш у свака доба дана и ноћи када је ова тема у питању. Поздрављам. То значи да поздрављам оно што си написао брате мој лепи а не да те поздрављам као човека. Морао бих да кажем: "Поздрављам те, брате..." а да се то односи лично на тебе. Ако си већ преузео улогу браниоца свог народа од колективне кривице онда би требао да на изнесене, евентуалне, неистине одговориш доказима који побијају или у потпуности ниподаштавају поједине догађаје. И још једанпут ти кажем да немам од чега да се ограђујем јер ништа нисам урадио. Понављам, то је урадио наш председник у име свих нас. Или је разговор о тој теми требао да се води у овом смислу? Тако како је то замислио Кирил, иницијатор, покретач те теме? Само да питам! Како се ми, Срби и Хрвати, можемо волети кад су они засновани на крви нашој? У реду, може и тако, онда само наставите причати о тиоме, што да не, али без мене! Поздрав и од мене! Свако добро и сретан вам Васкрс! Хростос воскресе! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Или је разговор о тој теми требао да се води у овом смислу? Тако како је то замислио Кирил, иницијатор, покретач те теме? Само да питам! Како се ми, Срби и Хрвати, можемо волети кад су они засновани на крви нашој? У реду, може и тако, онда само наставите причати о тиоме, што да не, али без мене! Поздрав и од мене! Свако добро и сретан вам Васкрс! Хростос воскресе! Брате, пусти ти Кирила и осталу браћу која имају тај осећај. Ја нисам оштећен у тој причи и немам разлога да мрзим. Причам ти хладне главе, брате. Као Хришћанин ниси поступио како приличи. Примио си се превише и почео си да осуђујеш и ту си пао на првој степеници у прилажењу Господу. Такви смо сви који осуђујемо и тиме се удаљавамо од Господа. Лаку ноћ брате, хвала на честиткама али нам је Васкрс прекосутра. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Брате, пусти ти Кирила и осталу браћу која имају тај осећај. Ја нисам оштећен у тој причи и немам разлога да мрзим. Причам ти хладне главе, брате. Као Хришћанин ниси поступио како приличи. Примио си се превише и почео си да осуђујеш и ту си пао на првој степеници у прилажењу Господу. Такви смо сви који осуђујемо и тиме се удаљавамо од Господа. Лаку ноћ брате, хвала на честиткама али нам је Васкрс прекосутра. Кога сам ја овдје на овој теми осудио, шта измишљаш!!! Једини које сам овдје на овој теми осудио су биле УСТАШЕ, НДХ и њихови злочини, нико други! И своје савјете духовне можеш задржати за себе, ја имам својег духовника који се брине о том како да приђем Господу. Осим тога ја се никаквим "степеницама" ни не користим, за то ја имам "лифт". ccvige Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука