Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Cetvrti link odozgo ... "Premijerka Jadranka Kosor istakla je da se „posle Drugog svetskog rata mislilo da se zlo kakvo se dogodilo u Jasenovcu ne može ponoviti, ali su se dogodili Vukovar i Srebrenica”. „S ovog mesta postavljamo pitanje hoćemo li moći prekinuti lanac zla i mržnje”, rekla je Kosorova, naglasivši da je poruka iz Jasenovca da se mora okrenuti budućnosti, jer „to mesto poručuje – ne ponovilo se”." To je hrvatski premijer-ka.Za ovo austrijanci teraju na robiju. A ako ovo mogu da porede htvatski premijeri, kakav li je tek pijani kafanski olos? Vjerovatno mogu, Jadranka Vlaisavljević Kosor je SRPKINJA ili SRBKINJA i sigurno da dobro zna o čemu govori, bolje nego bilo kakav Hrvat u toj vladi tamo. http://forum.krstari...Hrvatske/page11 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Vjerovatno mogu, Jadranka Vlaisavljević Kosor je SRPKINJA ili SRBKINJA i sigurno da dobro zna o čemu govori, bolje nego bilo kakav Hrvat u toj vladi tamo. http://forum.krstari...Hrvatske/page11 Крајње неозбиљно. http://www.cafe.ba/v...-spomenuti.html - Прочитај презиме оца. Мајка јој се после тога преудала, можда и за Србина. Да ли је могуће да ти избациш једну овакву глупост? Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Vjerovatno mogu, Jadranka Vlaisavljević Kosor je SRPKINJA ili SRBKINJA i sigurno da dobro zna o čemu govori, bolje nego bilo kakav Hrvat u toj vladi tamo. http://forum.krstari...Hrvatske/page11 Eto, to su i ti srbi iz NDH, generali, ministri koje si pominjao, olos kao Kosorka. Ali to su pojedinci za koje glasa hrvatski puk. A znas kako se kaze, narod ima vlast kakvu zasluzuje. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Odgojena je kao Srpkinja i svuda javno istupa kao Srpkinja iz Hrvatske i svuda se javno deklariše kao Srpkinja. U Hrvatskoj svako ima pravo biti tim čim se smatra da jeste. Isto kao i kod vas što se mnogi Bošnjaci i Hrvati smatraju Srbima. Mnogim Hrvatima je čak i previše PROSRPSKA: http://www.24sata.info/vijesti/regija/10548-Vlaisavljevic-umjesto-Kosor-Jadranku-odgajao-cetnicki-vojvoda-Papuka.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Ajde da diskusiju vodite na nivou,bez bespotrebnih ružnih reči... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Глупост. Мајка јој је Хрватица, отац јој је Хрват, а то што се мајка преудала за некога ко је можда СРбин, не чини је Српкињом. Ево, могу да ти дам линк за биографију Бориса Тадића која је састављена оригинал као из ДБ-а где пишу свакакаве гадости о њему. Далеко од тога да га симпатишем, али глупост је глупост. А она свуда јавно иступа као Хрватица. Штавише, бројни њени ставови уверавају да је хрватски шовиниста. Међу неким од њених бисера је и усељавање у стан који је отет Србину који је протеран из Хрватске. А волео бих стварно да ми одговориш на оно питање, ако имаш времена. Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Нетачно је ово што Бибић пише. Косор је позната по својим антисрпским ставовима,функционерка је ХДЗ-а,католкиња и уопште није репрезентативна. Али она је небитна,овде разговарамо о хрватским усташама и геноцидној НД Хрватској. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Нетачно је ово што Бибић пише. Косор је позната по својим антисрпским ставовима,функционерка је ХДЗ-а,католкиња и уопште није репрезентативна. Али она је небитна,овде разговарамо о хрватским усташама и геноцидној НД Хрватској. U redu, do sada smo pričali također o ustašama tako da ni to što smo do sada rekli nije bilo o nečem ne znam čemu već o ustašama, o čemu drugom i pričamo cijelo to vrijeme. No, došli smo u fazu razgovora u kojoj vam ja više ne mogu poslužiti kao adekvatan sugovornik. Osjećao sam se ponukanim ispričati što znači ograditi od genocidne politike NDH i ustaških zločina nad Srbima, srpskim civilima i ne samo njima več i prema Židovima i Romima, osuditi je što sam i učinio a također osuđujem ustaške zločine i protiv Hrvatima ili Česima, Slovacima, Rusinima, Mađarima, Italijanima i svim drugim antifašistima. Već sam se ovdje na Forumu više puta javno ispričao i ogradio od svih tih ustaških zločina i od NDH i nikad mi nebude to teško učiniti ponovo kad god za to bude razumna i ljudska potreba. Ali dalje ćete morati nastaviti raspravljati o ustašama ili sami ili s nekim istoričarima, srpskim ili hrvatskim ili bilo kakvim svjetskim ili sa novinarima specijaliziranim na to ili sa samim tim ustašama koji su te zločine činili ili sa njihovim sadašnjim supporterima jer ja nisam ni jedno od toga a dalje vam na žalost u ničem više poslužiti ne mogu. Sada ionako bude bolje posvetiti vam se duhovnim temama na Veliki četvrtak i Veliki Petak pa napravim pauzu i ja od postovanja a uvidimo se opet na Vaskrs tu na Forumu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Samo još dodam na meni štošta od tog što se danas dešava u Srbiji, BiH i Hrvatskoj nije jasno jer sam preko 20 godina vani. A možda mi ne bi pomoglo ni to da jesam da sve to shvatim, hahahaha! Na primjer ovo, taj link sam vam već postavio u ovoj temi, ako niste primjetili, (ja ne bolujem od sindroma informativnog švedskog stola kao neki ovdje na Forumu, hahaha), Ne ustručavam se navesti članke koje Hrvatima uopšte ne idu u prilog: Beogradski internetovi novinski Portal Spress: Boljkovac: Kao partizan ubijao ustaše, kao ministar Srbe! (VIDEO) http://www.smedia.rs...Srbe-VIDEO.html Potom hrvatski novinski Portal Dalje SNV nagrađuje Josipovića, Tadića, Uzelca, Boljkovca i Bulata - Radu Bulata http://dalje.com/hr-...u-bulata/406505 SNV je Srpsko Nacinalno Vijeće u Hrvatskoj. Nije mi jasno sad za šta nagrađuju tog istog Josipa Boljkovca, zato što je ubijao Srbe? I kome sad ja imam vjerovati? Ili potom ta prva vijest beogradskog Spressa je sasvim izmišljena jer Boljkovca nagrađuje SNV Srba u Hrvatskoj koje bi trebalo odlično znati ko ih je ubijao a ko im je ustvari pomagao. Za informaciju: Josip Boljkovac je bio HDZ ministar MUP-a za Tuđmanove vlade. A vi sad očekujete da sa istorijom II svj. rata to bude lakše, jednostavnije i jasnije ko je bio gdje i na čijoj strani? Pa tamo je taj cirkus i zmatek samo još veći. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Glupost, Kosor je Hrvatica. To je kao što su onomad pisali o Tadiću i da je po majci Hrvat František, a Tadić je punopravni Srbenda... A ti Bibiću lepo u Srbe, nisi ti za Hrvate.. Trošenje je ljudskih resursa ako si Hrvat. Nauzvrat šaljemo Hrvatima onog Davidovića, i debelog Čanka, i koga još..? Ko vam je taj Čanak, muzikant neki? Ko se sve još u Srbiji politikom ne bavi, OMG! Samo vam još Karleuša fali ko Gospođa ministarka, recimo Kulture, školstva i vjera (Bogoštovlja), hahahaha! He was raised in a teachers family, he went to the general and high musical school (Flute) in Novi Sad. http://en.wikipedia....enad_%C4%8Canak Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 То је 36 генерала, укупно, друге вероисповести. Питам се колико је онда имала НДХ армија укупно генерала римокатоличке вероисповести??? Мишљења сам да се овде ради о чистој релативизацији почињених злочина. Generala je bilo ukupno 131, s muslimanima (najmanje 3) već dakle svaki TREĆI nije bio katolik. nekatolika je tamo bilo najmanje 39 na to treba još pridati i protestante. Luterane - evangelike i ostale. Njihov broj mi nije sad poznat, kad ga pronađem - postavim. Moglo se dakle radit o oko pedesetak (50) nekatolika. Od ukupnog broja 131. POPIS GENERALSKOG ZBORA HOS-a 1.) Jusuf AJANOVI] 2.) Ing Hinko ALABANDA 3.) Ladislav vitez ALEMAN 4.) Salko Vitez ALIKADI] + 5.) Edgar ANGELI, 6.) Kosta BADER + 7.) Mihovil BAJD 8.) Emanuel BALLEY 9.) Vilko Vitez BEGI] 10.) Zdenko BEGI] 11.) Pavao BEGOVI] 12.) Petar BLA[KOVI] + 13.) Rafael Vitez BOBAN + 14.) Dragutin BRKI] + 15.) Ivan BROZOVI] 16.) Eduard Vitez di BONA-BUNI] + 17.) Slavi{a CESARI] 18.) Nikola CRISOMALI 19.) Matija vitez ^ANI] 20.) Maksimilijan ^I^ERI] pl. BA^ANI 21.) Milan ^UDINA + 22.) Oton ^U[ 23.) ]iril DANDA 24.) Milan pl. vitez DESOVI] 25.) Franjo DOLA^KI 26.) Stjepan DOLE@IL 27.) Roman DOMANIK 28.) Gjuro DRAGI^EVI] 29.) Fedor Vitez DRAGOJLOV 30.) Stipe vitez DUI] + 31.) Jure Vitez FRANCETI] + 32.) Julije FRITZ 33.) Josip GAMBERGER 34.) Stjepan GA[^I] 35.) Mirko GREGORI] 36.) Stjepan GRLI] + 37.) Gjuro vitez GRUJI] 38.) Anto GRUM 39.) Artur Vitez GUSTOVI] 40.) Ferdinand pl. HALLA 41.) Dragutin HELBICH 42.) Dr. Rudolf HERCEG 43.) Ivo HEREN^I] 44.) dr. Ante HO^EVAR 45.) Muhamed beg HROMI] 46.) Gjuro ISSER 47.) Jovan ISKRI] 48.) Gjuro pl. JAK^IN + 49.) Oskar KIRCHBAUM + 50.) Dragutin KLAI] 51.) Josip KOPA^IN + 52.) Kre{imir KO[AK 53.) Rudolf KRAUS-TUDI] + 54.) Vladimir KREN 55.) Rikard KUBIN + 56.) Petar KVATERNIK + 57.) Slavko Vitez KVATERNIK 58.) Vladimir Vitez pl. LAXA + 59.) Josip pl. LEME 60.) Vjekoslav Vitez LUBURI] + 61.) Rudolf pl. LUKANC 62.) Franjo vitez LUKAC 63.) Mihajlo LUKI] 64.) Bogdan MAJETI] 65.) Emilio Ivan MARIA[EVI] 66.) August MARI] 67.) Ivan MARKULJ 68.) Ivan MATAGI] + 69.) Ante pl. MATASI] + 70.) Vladimir METIKO[ 71.) Josip vitez METZGER 72.) Milan MIESLER + 73.) Stjepan MIFEK + 74.) Lavoslav MILI] 75.) Ante vitez MO[KOV 76.) Matija MURKOVI] + 77.) Ante NARDELI 78.) Miroslav (Fridrich) NAVRATIL 79.) Franjo pl. NIKOLI] 80.) Franjo NIKOLI] 81.) Viktor NOVAK 82.) Bogumil NOVAKOVI] pl. \URABOJSKI + 83.) Miroslav (Fridrich) OPA^I] 84.) Franjo PACAK + 85.) Du{an PAL^I] 86.) Martin PARAC + 87.) Marko (Markan) PAVLOVI] 88.) Vilko PE^NIKAR 89.) Ivan Vitez pl. PER^EVI] 90.) Krunoslav, Stjepan Vitez PERI^I] 91.) Aleksandar pl. PERKOVI] + 92.) Dr. prof. Maksimilijan PETANJEK 93.) Vjekoslav pl. PETKOVI] + 94.) Dr. Milan pl. PRAUNSPERGER 95.) Viktor Ivan PREBEG 96.) Antun PROHASKA 97.) Ivan PRPI] 98.) Emil RADL 99.) Julio RESCH + 100.) Tomislav ROLF 101.) Dragutin Vitez RUB^I] 102.) Dragutin RUMLER + 103.) Adolf vitez SABLJAK 104.) Julio SACHS + 105.) \uro SERTI] 106.) Dr. Mile SERTI] 107.) Tomislav vitez SERTI] 108.) Vjekoslav SERVATZY 109.) Julio SIMONOVI] 110.) Slavko SKOLIBER 111.) Nikola Vitez STEINFEL 112.) Zvonimir STIMAKOVI] 113.) Frane SUDAR 114.) Ivan [ARNBEK 115.) Franjo Vitez [iMI] + 116.) Rudolf [iMI] + 117.) Ivo [NUR + 118.) Josip [OLC 119.) Miroslav [O[TARI] 120.) Slavko Vitez [TANCER 121.) Kvintijan TARTAGLIA 122.) Ivan TOMA[EVI] 123.) Milan UZELAC 124.) Ante VOKI] + 125.) Mato VRKLJAN 126.) Don Stjepan pl. VU^ETI] + 127.) Mirko VU^KOVI] 128.) Rudolf WANNER 129.) Mirko ZGAGA + 130.) Mario ZLOBEC + 131.) Bo`idar ZORN Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Колика би по теби била цифра убијених Срба па да то оквалификујеш као геноцид? Ниси направио критички осврт на недела твојих сународника па да имаш морално право да делиш Србима, Циганима, Јеврејима и осталима придике. Опрости... To jesam za razliku od tebe i svih vas na ovom pravoslavnom Forumu s izuzetkom Dragija koji se ispričao za nedjela srpskih ratnih zločinaca učinjena Bošnjacima i muslimanima (to se na Hrvate ne odnosi) ali niko nije ni meni ni bilo kojem Hrvatu na forumu za nedjela srpskih ratnih zločinaca počinjena nad Hrvatima. Ja se nikad nisam ustručavao genocid nad Srbima nazvat genocidom i osuditi ga niti sam se izbjegavao ispričati i ograditi od njega i suočiti sa njima kao katolik i kao Hrvat, na Forumu je negdje i moja osobna isprika, čitava tema posvećena samo tome. Znači ja s tim nikakav problem nemam nazvati stvari onako kako se zovu genocid genocidom za razliku od tebe i od svih vas od kojih nšta slično nisam čuo, ni riječi isprike za nedjela srpskih ratnih zločinaca ni u II svj. ratu ni u tom posljednjem 90-tih godina u Hrvatskoj i BiH. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 To jesam za razliku od tebe i svih vas na ovom pravoslavnom Forumu s izuzetkom Dragija koji se ispričao za nedjela srpskih ratnih zločinaca učinjena Bošnjacima i muslimanima (to se na Hrvate ne odnosi) ali niko nije ni meni ni bilo kojem Hrvatu na forumu za nedjela srpskih ratnih zločinaca počinjena nad Hrvatima. Ja se nikad nisam ustručavao genocid nad Srbima nazvat genocidom i osuditi ga niti sam se izbjegavao ispričati i ograditi od njega i suočiti sa njima kao katolik i kao Hrvat, na Forumu je negdje i moja osobna isprika, čitava tema posvećena samo tome. Znači ja s tim nikakav problem nemam nazvati stvari onako kako se zovu genocid genocidom za razliku od tebe i od svih vas od kojih nšta slično nisam čuo, ni riječi isprike za nedjela srpskih ratnih zločinaca ni u II svj. ratu ni u tom posljednjem 90-tih godina u Hrvatskoj i BiH. Тешко је драги мој пријатељу нама Србима давати извињење вама Хрватима, јер сте ви увек почињали! Твоје извињење се заснива на табула-раза, наиме на том празном листу папира, неможе се написати ништа што би довело у сумњу злочине усташа. Код нас је ситуација мало другачија. Србски злочини су већином из освете на већ почињене покоље Хрвата, те с тога боја, мирис и укус тих злочина нису исти, И НЕ МОГУ БИТИ ИСТИ! Зато је нама тешко вама се извинути. Пример: Хрватско село Боричевац код Лапца. Од првог дана настанка НДХ, целокупно становништво села се дало у радну акцију, сређивање пута од главне цесте до јаме где је бачено Бог зна колико Срба из Лике и Босне. Кад се дигао устанак, целокупно становништво је побегло у Кулен-Вакуф. Срби су у септембру начинили злочин, што ја признам, у Кулен Вакуфу, где је побијено преко 1.000 већином муслимана - цивила. Сад ћеш ти рећи да је злочин - злочин. Није, и неможе бити! Да није било јаме код Боричевца, не би било ни Кулен Вакуфа. ПС: Комунисти су упозорили Хрвате у Боричевцу да ће бити нападнути, и они су без жртава, сем пар старијих људи дочекали осветнике. У повлачењу према Кулен Вакуфу, ти исти пропуштени Хрвати из Боричевца, свратили су у српско село Калати, и починили невиђене злочине над цивилним србским становништвом. Значи, и поред добре воље да избегну заслужену казну, Хрвати из Боричевца су ту руку спаса, србских комуниста - изрода и издајица, ''наплатили'' у Калатима. Злочин - злочин ??? Иста паралела се може направити између Јасеновца и Блајбурга. У Јасеновцу су побијени потпуно невини, већином Срби, а у Блајбургу море оних који су произвели Јасеновац. И сад ћеш ти мени рећи да је то једнак злочин??? НИЈЕ, И НИКАД НЕЋЕ БИТИ! Знаш како те поредим? Као кукавичје јаје на православном форуму. Тако су исто Хрватски комунисти подваљивали Србима причу о ''братству-јединству''. Та и таква твоја подвала не пије више воду код национално освештених Срба. Ми врло добро знамо, генерално како ваш народ ''дише'' у односу на Србе. Без увреде Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Znači ti kao Srbin i kao pravoslavac nisu u stanju, ne želiš ili nećeš ili nemaš dobre volje da se kao hrišćanin ogradiš i izraziš žaljenje za zločinima i nad zločinima koje su počinili Srbi i pravoslavci? To ne znači ništa drugo nego da te sve zločine počinjene Srbima i pravoslavcima apologiziraš, braniš i opravdavaš što je također grijeh pred Bogom a to veliki - tuđe, svejedno čije zločine branit i opravdavat. Onda si tihi, prećutni saučesnik takvih zločina kad nisi u stanju da se od njih ogradiš kao i ja od tih ustaških, bez uvrede. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 12, 2012 Пријави Подели Написано Април 12, 2012 Јосипе,ево ја се најискреније извињавам и теби и свим припадницима твог народа и твоје Цркве којима је неко од Срба или српских структура нанео зло било када у историји.Знаш да је то урадио и Владика Григорије,што је много значајније од "сличних" поступака политичара,јер укључује једну много дубљу,духовну димензију. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука