Jump to content

Како опростити усташама?

Препоручена порука

Da, opet švedski stol, samo si izaberite, izvolite.

Не,питаћемо папу,пошто је непогрешив. LOL

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Не,питаћемо папу,пошто је непогрешив. LOL

Njih su također poubijale te vaše "Vatikanske ubice"? Šta misliš?

LOL LOL LOL LOL

Prizemljite se već jednom više, inače ubrzo neću imati o čemu s vama ni razgovarat.

Ovo su podaci SAMO za Dachau a imao sam i za cijelu Evropu (moraću ih ponovo naći) koji navode 5000 ubijenih katoličih klerika (redovnika, redovnica, dijecezanskog klera) a od toga između 1500-2000 sveštenika.

Catholic priests in the Dachau concentration camp

http://www.scrapbookpages.com/dachauscrapbook/KZDachau/DachauLife3.html

Подели на овим сајтовима

Не сумњам ја у страдање на пример Католичке Цркве у Пољској.Ја говорим о РКЦ у Хрватској.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

А и што се тиче оних форума...позиваш се на њих а већ на први поглед види се величање усташтва од стране оних који остављају постове.Причаш о неком шведском столу а сам се понашаш по том принципу.

Подели на овим сајтовима

Не сумњам ја у страдање на пример Католичке Цркве у Пољској.Ја говорим о РКЦ у Хрватској.

Da, Vatikanske ubice su po Poljskoj vršile masovne pokolje svojih sveštenika, fratara, bogoslova i časnih sestara. Nakon što su poljsku katoličku Crkvu etnički temeljito očistili od klera i taman kad su htjeli da to isto sprovedu i u hrvatskoj katoličkoj Crkvi ih je u tom spriječio 9.5.1945. Tako nekako je to bilo.

Подели на овим сајтовима

А и што се тиче оних форума...позиваш се на њих а већ на први поглед види се величање усташтва од стране оних који остављају постове.Причаш о неком шведском столу а сам се понашаш по том принципу.

U redu, čim nađem link nekog srpskog foruma gdje se raspravlja o Srbima lojalnim ustaškom pokretu, NDH i o takvim koji su tamo imali visoke funkcije u vladi, državnom aparatu i vojsci odmah ga ovdje postavim. iako to sve isto si mogao pročitati i tamo, a ostale nevažne komentare si mogao ignorisati. To što tamo neko istupa sa NDH platforme ne znači da njegove informacije nisu korektne faktografski. Predosjećaš valjda i sam da je glavni taj fazon jedino činjenica da za vas Srbe to može biti poražavajuće iskustvo i teško probavljiva tema o toj takvoj sramnoj epizodi Srba na vlasti za vrijeme NDH i malo tko će se odlučiti otvoriti rasoravu o svojim sunarodnjacima ustašama i supporterima ustaša ili o svojim sunarodnicima krvnicima NA SRBSKOM/SRPSKOM FORUMU. Što je i razumljivo s obzirom na predmet teme. Tako je jedino ta tema za sada otvorena na hrvatskom građanskom javnom (necrkvenom) forumu. No to ništa ne mjenja na tome da su činjenice tamo iznesene faktografski tačne i provjerene i da se vi Srbi sami što prije trebate pozabaviti više takvim pitanjima nego da neprestano tražite, nalazite i po potrebi generujete krivce za sve negativnosti u vašem narodu izvan vas samih. Čim prije se suočite sa istinom o sebi i realnošću, ma koliko ona bila i neprijatna, tim bolje po vas a i po druge narode oko vas.

Подели на овим сајтовима

Ja sa ovom temom završavam jer vi imate sutra Veliki četvrtak potom Veliki petak i Bijelu subotu a trebate se više posvetiti duhovnim i liturgijskim temama. Isto tako ne vidim smisla u nastavljanju te debate tu na Forumu jer tu samo meljemo to isto žito koje smo već samljeli već nekoliko puta i vi ja, Ako hoćete da čujete nešto bitno novo o toj temi onda dođite na forum bitno.net pa ćemo tamo nastaviti s njom. Ne vidim nikakvog razloga da o katoličkim klericima ili biskupima i kardinalima razgovaramo uvijek samo ili isključivo (tako to ispada) na pravoslavnom Forumu kad to možemo i na katoličkom gdje isto tako možete dobiti cjelovite informacije i stručne odgovore na vaša postavljena pitanja o katoličkoj Crkvi, hijerarhiji, kleru, papama, arhijerejima katoličkim, kardinalima, svetiteljima, teologiji, dogmatici, liturgiji, istoriji i sve druge koje vas zanimaju. Ja mislim da smo mi katolici dosta jasno demonstrirali našu dobru volju za razgovorom s vama i družimo se tu ja godinu dana a neki i duže. sad je red na vas da i vi pokažete vašu dobru volju da razgovarate s nama na našem Forumu. tamo se može prijaviti tko god hoće kao što sam se i ja prijavio ovdje na vaš Forum. I postaviti temu kakvu hoće, šta ga bude zanimalo, kao i svugdje na Forumima. Pax Et Bono!

Forum bitno.net

http://forum.bitno.net/

Подели на овим сајтовима

U redu, čim nađem link nekog srpskog foruma gdje se raspravlja o Srbima lojalnim ustaškom pokretu, NDH i o takvim koji su tamo imali visoke funkcije u vladi, državnom aparatu i vojsci odmah ga ovdje postavim.

Зна ли се колико је таквих Срба било?

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Е Јосипе видим да сам ипак губио време са тобом.Осим што си циничан, твоја интенција се показала као настојање да покажеш да су Срби одговорни за геноцид над самима собом макар у истој мери као Хрвати,што је толико бесмислено да се тиме нећу више ни бавити.

А и ти несрећници које ти помињеш,погледај како су се изјашњавали у националном смислу.Уосталом сутра ти можеш да кажеш да си Србин,да учествујеш у нечему и онда изведеш закључак да су и Срби учествовали у томе.Наводно одбацујеш карактеризације колективитета,а стално се обраћаш Србима полупретећим упозорењима о нашем наводном незнању и болним истинама које нећемо да прихватимо.Постарај се да твој народ прихвати истину о себи.

Подели на овим сајтовима

Зна ли се колико је таквих Срба било?

Zavisi o kojima, ovdje su samo ti VIP, o njima se to zna odlično,

"malih ribica", anonimusa, je bilo mnogo više ali oni nisu tako ni bitni:

http://www.bosnjackooko.com/index.php?option=com_content&view=article&id=429:srbi-u-ustaama-i-politikom-vrhu-ndh-nije-ba-sve-bilo-crno-bijelo&catid=40:the-community&Itemid=68

Подели на овим сајтовима

Taj sam link već davao, ovdje možete pogledati i provjeriti sami tko je sve sjedio poimence

u NDH vladi i po raznim tim ministarstvima i na kakvim funkcijama u državnom aparatu NDH:

http://www.blogihrva...1332&Itemid=123

Подели на овим сајтовима

Ovo jeste, kako sam rekao Forum, tema je Srbi u vladi NDH, ali ako preskočite tj. profitrujete nebitne i besmislene komentare supportera NDH i ne budete se zadržavali njima, ostaće vam više vremerna za čitanje vrlo zanimljivih biografija tih takvih VIP NDH Srba i još nekih koji nisu spomenuti ni u tom članku Nadana Filipovića a utemeljeni su na stvarnim činjenicama i faktografski korektni.

http://www.forum.hr/...ad.php?t=387317

Mnogo više o njima sam našao na raznim ustaškim sajtovima ali imam princip da ne citiram a ni ne linkujem takve sajtove pani u takvom slučaju kad su ti neki podaci na njima faktografski tačno navedeni i u skladu sa zvaničnom naučno priznatom istoriografijom.Ako vas to toliko zanima šta tamo o tom piše pronaći ćete ih lako i sami kao i ja što sam.

Подели на овим сајтовима

Postaje to sve zanimljivije, osim ovih 8 srpskih generala u ustaškoj NDH

vojsci je bili najmanje 10 generala "HEBREISKE VIEROIZPOVIEDI" ??? :blink:

(ima i brojka od 28, nije mi sad jasno na šta se odnosi, vjerovatno

28 židovskih članova ustaškog generalštaba a od toga 10 generala).

Pored tih 8 generala "PRAVOSLAVNE VIERIOIZPOVIEDI".

Vidim da je slična situacija bila i u susjednoj državi, Trećem Rajhu,

tamo isto bila gomila nekih polužidovskih ili židovskih generala????

http://www.kansaspre.../righitpix.html

Luda kuća to bila taj 2ww, koji cirkus, OMG!

:rolleyes:

Vidio sam ja i film o tim židovskim generalima u Wemachtu pa čak i u SS bili neki koji

su se tamo progurali preko veza a bila javna tajna da su židovi ili polužidovi. No nešto

mi se u to mnogo nije baš htjelo vjerovat, samom videu ne možeš vjerovat pa taman

da je ne znam kakav. Ali sam provjerovao tek sada kad vam vidio te slike na tom

oficijalnom univerzitetskom sajtu. Stvarno tu se ne isplati ništa brat zdravo za gotovo.

Подели на овим сајтовима

Е Јосипе видим да сам ипак губио време са тобом.Осим што си циничан, твоја интенција се показала као настојање да покажеш да су Срби одговорни за геноцид над самима собом макар у истој мери као Хрвати,што је толико бесмислено да се тиме нећу више ни бавити.

А и ти несрећници које ти помињеш,погледај како су се изјашњавали у националном смислу.Уосталом сутра ти можеш да кажеш да си Србин,да учествујеш у нечему и онда изведеш закључак да су и Срби учествовали у томе.Наводно одбацујеш карактеризације колективитета,а стално се обраћаш Србима полупретећим упозорењима о нашем наводном незнању и болним истинама које нећемо да прихватимо.Постарај се да твој народ прихвати истину о себи.

8 generala "pravoslavne vieroizpoviedi" je tamo bilo i to neki sa najvišim odlikovanjima što su postajala u NDH, križem ili čim Kralja Zvonimira, nemam pojma ni kako se to zove, ne znam ni reć šta to bi. Sve to što sad napisa meni važi isto i za tebe. Kad se ti budeš starao barem deseti dio toga što ja po tom istom pitanju svoj srspski narod onda ćemo moći početi o nečem ozbiljno razgovarati. U zdravlje!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...