Jump to content

" Један дан живота..." у Богословији

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја сам био цензор... 0120_angryy Али, нисам био у фазону строгоће, већ сам био крајње опуштен са мојим "штићеницима"... :drugarstvo:

Тад сам био као пушач, па сам знао да одем са момцима којима сам био цензор да запалим цигарету у тоалету пред занимање, што се иначе сматрало смртним грехом... :D А ти момци су тада, гледајући друге цензоре, који су били страшнији од ректора, у мени видели највећег краља... 0203_cool Све сам им дозвољавао, само да не будемо сви скупа кажњени... sFun_bat :P

Подели на овим сајтовима

Код нас је дан почињао свако други јутро у 6, односно свако друго у 6.30 (ЦЕТИЊЕ). Зависило је од тога где идемо ујутру на богослужење.

Доручак је почињао око 7.40.

Настава је почињала у 8.30 и трајала до 13.00.

Ручак је био у 13. 30.

Од 14 до 16 је било "обавезно" спавање... :-X 1303_womens

У 16.30 је почињало прво занимање и трајало је неких сат времена. У 18 је почињала вечерња служба...

У 19 вечера... А одмах и друго занимање.

Морам рећи да је код нас, Богу хвала, дисциплина била разумнија него у осталим Богословијама. Имали смо много слободног времена. Врло често нисмо имали друго занимање. Имали смо слободно време. Сваку ноћ смо одлазили на кафу. Могли смо с пролећа да идемо после наставе у Будву кад пожелимо. Имали смо веома добру кухињу. Рецимо, у време поста смо често за ручак имали морске полодове...

Али, када сам ја ишао, професори су били владике: Јоаникије будимљанско - никшићки, Јоаким полошко - кумановски, Јован нишки, Јован липљански, ректор отац Гојко Перовић, монах мр Павле Кондић...који су били изузетни професори, али су много тражили и били веома непопустљиви по питању оцена... Дисциплина ОК, али су нас чекали на оцењивању... sFun_bat

Подели на овим сајтовима

• Гости

Баш ми драго што се и Цетињани придружили :D

Сада имамо "слику" три богословије , остале нам још 5 да видмо како је тамо , надам се да има неко од форумаша из ових осталих богословија и да нам испишу који редић о њиховим школама.

Подели на овим сајтовима

Могу ли нешто да питам: шта је то час занимања? ne_shvata

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

0705_read

шта је то час занимања? .hvala.

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

• Гости

Час занимања је - часови учења.

Има три таква часа у току једног дана , а негде су то два часа , тј.два су спојана у један час.

На часу занимања су сви обавезни и води се дал је неко присутан или не.

У случају да неко није на часу - добија се укор или нека друга казна . Те часове обилазе васпитачи и проверавају каква је ситуација на часовима занимања.

Час занимања води ученик старије генерације и има звање цензора.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Evo da se javi jos jedan cenzor ali ne bas tako omiljeni. :D Valjda zato sto nisam pusio... :)

Sta reci o toj skolici: ni jednog jedinog momenta se nisam pokajao sto sam je upisao i zavrsio, svakako bih to uradio opet ALI je nikome ne bih preporucio, pogotovo u ovo danasnje doba...

Подели на овим сајтовима

Moj dalji rođak, ali jako blizak srcu, je završio Bogosloviju u Karlovcima, sad je na studijama u Foči, i hvala Bogu, za sada je sve super. Međutim, dok je išao u srednju školu mi smo svi primetili da on namerno ,,pada'' na vanredni, i nikom nije bilo jasno kako i zašto, jer se svima činilo da on to uradi u poslednjih nekoliko dana polugodišta(zaređa 5 dvojki i ,,završi posao).Nije nam bilo jasno zašto mu je lepše kod kuće, kad ni tamo nije imao neku slobodu izlazaka i toga, plus porodični problemi. Na kraju smo uspeli iz njega da izvučemo da je razlog svega toga to što je bio izlagan javnom ruglu i poniženju od strane svojih školskih drugova jer je bio najsiromašniji među njima. Ne osuđujem, ne napadam, samo prenosim ono što smo mi sa njim preživeli. Tako je radio u drugoj i na polugodištu treće godine, pa su se roditelji na kraju pomirili sa tim i upisivali ga vanredno. Sad je dobar student, redovan, obaveze završava na vreme, hvala Bogu.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...