Срђан К. Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Ја сам био цензор... 0120_angryy Али, нисам био у фазону строгоће, већ сам био крајње опуштен са мојим "штићеницима"... Тад сам био као пушач, па сам знао да одем са момцима којима сам био цензор да запалим цигарету у тоалету пред занимање, што се иначе сматрало смртним грехом... А ти момци су тада, гледајући друге цензоре, који су били страшнији од ректора, у мени видели највећег краља... 0203_cool Све сам им дозвољавао, само да не будемо сви скупа кажњени... :P мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Код нас је дан почињао свако други јутро у 6, односно свако друго у 6.30 (ЦЕТИЊЕ). Зависило је од тога где идемо ујутру на богослужење. Доручак је почињао око 7.40. Настава је почињала у 8.30 и трајала до 13.00. Ручак је био у 13. 30. Од 14 до 16 је било "обавезно" спавање... :-X 1303_womens У 16.30 је почињало прво занимање и трајало је неких сат времена. У 18 је почињала вечерња служба... У 19 вечера... А одмах и друго занимање. Морам рећи да је код нас, Богу хвала, дисциплина била разумнија него у осталим Богословијама. Имали смо много слободног времена. Врло често нисмо имали друго занимање. Имали смо слободно време. Сваку ноћ смо одлазили на кафу. Могли смо с пролећа да идемо после наставе у Будву кад пожелимо. Имали смо веома добру кухињу. Рецимо, у време поста смо често за ручак имали морске полодове... Али, када сам ја ишао, професори су били владике: Јоаникије будимљанско - никшићки, Јоаким полошко - кумановски, Јован нишки, Јован липљански, ректор отац Гојко Перовић, монах мр Павле Кондић...који су били изузетни професори, али су много тражили и били веома непопустљиви по питању оцена... Дисциплина ОК, али су нас чекали на оцењивању... мирођија and katja је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Баш ми драго што се и Цетињани придружили Сада имамо "слику" три богословије , остале нам још 5 да видмо како је тамо , надам се да има неко од форумаша из ових осталих богословија и да нам испишу који редић о њиховим школама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Могу ли нешто да питам: шта је то час занимања? "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Што да не , може свако да се придружи , ова тема је предвиђена за све! Може и питања да се поставе везано за ову тему а неко од нас ће одговорити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 0705_read шта је то час занимања? .hvala. "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Час занимања је - часови учења. Има три таква часа у току једног дана , а негде су то два часа , тј.два су спојана у један час. На часу занимања су сви обавезни и води се дал је неко присутан или не. У случају да неко није на часу - добија се укор или нека друга казна . Те часове обилазе васпитачи и проверавају каква је ситуација на часовима занимања. Час занимања води ученик старије генерације и има звање цензора. katja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Богу хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Па, ди сте, браћо? А, и Цетињани су ту... gringrin .mense. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 4, 2012 Пријави Подели Написано Април 4, 2012 Можеш да опишеш и дан "у аду"- котларници evo mene intresuje sta je dan u "adu "- kotlarnici i zasto se ide tamo ? :D није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Оче Иване, нисте фер...ускратили сте нас јуче за одговор... 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Брате, ова тема је права психоанализа... 0102_laugh (шала, не љутите се) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Ниси далеко од истине, рођени! dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Evo da se javi jos jedan cenzor ali ne bas tako omiljeni. Valjda zato sto nisam pusio... Sta reci o toj skolici: ni jednog jedinog momenta se nisam pokajao sto sam je upisao i zavrsio, svakako bih to uradio opet ALI je nikome ne bih preporucio, pogotovo u ovo danasnje doba... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Moj dalji rođak, ali jako blizak srcu, je završio Bogosloviju u Karlovcima, sad je na studijama u Foči, i hvala Bogu, za sada je sve super. Međutim, dok je išao u srednju školu mi smo svi primetili da on namerno ,,pada'' na vanredni, i nikom nije bilo jasno kako i zašto, jer se svima činilo da on to uradi u poslednjih nekoliko dana polugodišta(zaređa 5 dvojki i ,,završi posao).Nije nam bilo jasno zašto mu je lepše kod kuće, kad ni tamo nije imao neku slobodu izlazaka i toga, plus porodični problemi. Na kraju smo uspeli iz njega da izvučemo da je razlog svega toga to što je bio izlagan javnom ruglu i poniženju od strane svojih školskih drugova jer je bio najsiromašniji među njima. Ne osuđujem, ne napadam, samo prenosim ono što smo mi sa njim preživeli. Tako je radio u drugoj i na polugodištu treće godine, pa su se roditelji na kraju pomirili sa tim i upisivali ga vanredno. Sad je dobar student, redovan, obaveze završava na vreme, hvala Bogu. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука