Jump to content

Шта је све потребно да би се уписао ПБФ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

evo i u katiheta.net isto tako piše...

У Православној Цркви постоје уклоњиве брачне сметње, али исто тако и неуклоњиве. Неуклоњиве брачне сметње су: прописне године старости (где младенци морају испунити правила година старости, али исто тако и водити рачуна о њиховој старосној разлици); крвно сродство као брачна сметња (сродство од трећег  колена, нпр. два брата да ожене две сестре); духовно сродство и сродство по усвојству (кумство и усвојење се рачунају као крвно сродство); постојећи брак као брачна сметња; ранија четири брака једне особе као брачна сметња; разлика вере као брачна сметња; коначно искључење из црквене заједнице као брачна сметња; свештенички чин као брачна сметња; монашки завет као брачна сметња.

http://www.katiheta.net/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=667%3A-----i&catid=47&Itemid=123

zaključno sa četvrtim, posle toga spada u bračne smetnje (za sklapanje petog braka), baš onako kako sam učio iz crkvenog prava tako je i napisano.

Подели на овим сајтовима

Мало сам био брзоплет са постављањем овог питања малопре.

Дакле, да ли су Римљани народ који је први примио хришћанство као државну веру декретом цара Теодосија 380. године?

Хвала.

Подели на овим сајтовима

Мало сам био брзоплет са постављањем овог питања малопре.

Дакле, да ли су Римљани народ који је први примио хришћанство као државну веру декретом цара Теодосија 380. године?

Хвала.

Тешко је говорити о Римљанима као народу или нацији, с обзиром да се појам нације како га ми данас схватамо формира тек на прелазу из Средњег у Нови нек.

Условно речено, да

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Тешко је говорити о Римљанима као народу или нацији, с обзиром да се појам нације како га ми данас схватамо формира тек на прелазу из Средњег у Нови нек.

Условно речено, да

Сад сам се сетио да су за ово питање били следећи понуђени одговори на тесту 2010. године:

1. Јермени
  2. Грузини
  3. Грци

Не могу да нађем овај податак у Хопковим књигама, а ни Гугл ме није нешто служио.

Подели на овим сајтовима

1.

Хвала, то питање се поновило, данас је било на тесту опште културе баш је исто гласило: који народ је први примио хришћанство као државну веру.

3 poslanice.

Ово питање се такође поновило - шта је написао јеванђелист Јован.

Тест је био лакши него ранијих година. Немам увид у много тестова са ранијих пријемних испита, али ми се чини да је лакши.

Подели на овим сајтовима

Уф, хвала, ја заборавио да погледам. Нисам очекивао да их објаве овако брзо. Имао сам 57 бодова, упао сам на буџет. :)

Подели на овим сајтовима

Општи.

Ух, од срца ти желим много среће и љубави да то изгураш до краја! :) Лијепо је студирати богословију!  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ух, од срца ти желим много среће и љубави да то изгураш до краја! :) Лијепо је студирати богословију!  

Хвала много, Биљана! Заиста је прави подстрек чути овако лепе речи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...