Гости Guest Написано Јун 29, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 evo i u katiheta.net isto tako piše... У Православној Цркви постоје уклоњиве брачне сметње, али исто тако и неуклоњиве. Неуклоњиве брачне сметње су: прописне године старости (где младенци морају испунити правила година старости, али исто тако и водити рачуна о њиховој старосној разлици); крвно сродство као брачна сметња (сродство од трећег колена, нпр. два брата да ожене две сестре); духовно сродство и сродство по усвојству (кумство и усвојење се рачунају као крвно сродство); постојећи брак као брачна сметња; ранија четири брака једне особе као брачна сметња; разлика вере као брачна сметња; коначно искључење из црквене заједнице као брачна сметња; свештенички чин као брачна сметња; монашки завет као брачна сметња. http://www.katiheta.net/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=667%3A-----i&catid=47&Itemid=123 zaključno sa četvrtim, posle toga spada u bračne smetnje (za sklapanje petog braka), baš onako kako sam učio iz crkvenog prava tako je i napisano. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Мало сам био брзоплет са постављањем овог питања малопре. Дакле, да ли су Римљани народ који је први примио хришћанство као државну веру декретом цара Теодосија 380. године? Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Мало сам био брзоплет са постављањем овог питања малопре. Дакле, да ли су Римљани народ који је први примио хришћанство као државну веру декретом цара Теодосија 380. године? Хвала. Тешко је говорити о Римљанима као народу или нацији, с обзиром да се појам нације како га ми данас схватамо формира тек на прелазу из Средњег у Нови нек. Условно речено, да Плутон је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Тешко је говорити о Римљанима као народу или нацији, с обзиром да се појам нације како га ми данас схватамо формира тек на прелазу из Средњег у Нови нек. Условно речено, да Сад сам се сетио да су за ово питање били следећи понуђени одговори на тесту 2010. године: Јермени Грузини Грци Не могу да нађем овај податак у Хопковим књигама, а ни Гугл ме није нешто служио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 2. Јеванђелиста Јован је написао Јеванђеље, 2 посланице и Откривење; 3 poslanice. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 1. Хвала, то питање се поновило, данас је било на тесту опште културе баш је исто гласило: који народ је први примио хришћанство као државну веру. 3 poslanice. Ово питање се такође поновило - шта је написао јеванђелист Јован. Тест је био лакши него ранијих година. Немам увид у много тестова са ранијих пријемних испита, али ми се чини да је лакши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @@Плутон, I? Sta za tebe kazu preliminarni rezultati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Уф, хвала, ја заборавио да погледам. Нисам очекивао да их објаве овако брзо. Имао сам 57 бодова, упао сам на буџет. Broken, Биљана, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @@Плутон, Objavili su pre par sati. Bravo, cestitam Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @@Плутон, Честитам и добродошао! Плутон је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Хвала, Таиса! Хвала, Биљана! Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @@Плутон, Који смијер, општи или практични!!? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 @@Плутон, Који смијер, општи или практични!!? Општи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Општи. Ух, од срца ти желим много среће и љубави да то изгураш до краја! Лијепо је студирати богословију! Плутон је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ух, од срца ти желим много среће и љубави да то изгураш до краја! Лијепо је студирати богословију! Хвала много, Биљана! Заиста је прави подстрек чути овако лепе речи. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука