Jump to content

Уски пут који води у Живот-питање избора или живота и смрти, подвига или благодати?

koliko je licni podvig vazan za dostizanje stanja svetosti   

33 члановâ је гласало

1. 1. koliko je licni podvig vazan za dostizanje stanja svetosti

• vazan je
      15
    • nije vazan
      0
    • nema primarnu ulogu
      3
    • neophodan je
      15

Препоручена порука

"Између светитеља и нас не постоји разлика у природи, већ у вољи и одлучности". Св. Јустин Ћелијски

лепо, ал ајмо мало својим речима.

да се концентришемо на сиров производ више, много мање на готов  :bla: :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

poster-svjustin-svetite.jpg

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :drugarstvo: link=topic=14329.msg447434#msg447434 date=1306110990]

"Између светитеља и нас не постоји разлика у природи, већ у вољи и одлучности". Св. Јустин Ћелијски

да се концентришемо на сиров производ више, много мање на готов  :drugarstvo: :drugarstvo:

ti sad od nas trazis da razmisljamo a to je tesko. :drugarstvo:

svi smo mi pozvani da budemo sveti.Sam Gospod govori : Budite savršeni kao što je savrsen Otac vas nebeski(Mat. 5, 48). Mi nikada necemo moci da dostignemo taj stupanj jer je samo Bog savrsen i bez greha a nasa je priroda pala,gresna, podlozna strastima koje su svuda oko nas.Al moramo da se trudimo.Niti ce se samo svetitelji spasti niti sve nas cekao pakao ognjeni,. Moramo uloziti trud i volju za carstvo nebesko. Sto kaze moja svekrva ti Bogu napravi jedan korak a on ce prema tebi deset. Na nama je samo da koracamo putem Istine, doduse kao novorodjence sa puno padova, pauza i puzanja ali samo treba gurati napred.

Ne znam da li sam dobro shvatila tvoje pitanje i da li sam ti dobro odgovorila.Mada sve ono sto mi pokusavamo svojim recima kazati su vec rekli sveti Oci .Kao i ovaj divan poster.

Подели на овим сајтовима

ово није да или не тема.

питање је уствари шта чинимо да то остваримо, шта нам је Бог оставио да то можемо учинити и да ли ми пристајемо на такав дар и љубав Јединог Бога?

имамо ли храбрости да будемо хришћани, имамо ли храбрости да иштемо светитељство, радимо ли нешто да постанемо то?

јел схватате да је то више него бити шеф у било којој фирми са највећом платом, више него бити држављанин било које државе на свету?

имате ли свест да можете да постанете већи од највећег, желите ли уствари да прихватите такав дар?

иштите и даће вам се ...

иштемо ли?

радимо ли?

учимо ли?

желимо ли?  tuzansmajli8904

Кључно питање за хришћане.

Наравно да желимо,јер то нас и чини хришћанима.

Да ли ће нам успети није питање на које нам треба одговор,јер наше је да идемо ка циљу,цео живот,

као мрав из приче о путу у Јерусалим.

А и они које сматрамо Светима нису били свесни своје Светости (то их на неки начин и чини Светима,не придају себи превелики значај).

Што је човек узвишенији то је свеснији својих недостатака.

Али ако одустанемо пре него и закорачимо,и кажемо не,не можемо бити Свети,шта нас онда чини хришћанима? Онда смо исти као сви који сматрају да човек не може да надиђе себе.

А хришћанство јесте она рука која нам је пружена да се попнемо и победимо све препреке које нам људска природа поставља.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

да се концентришемо на сиров производ више, много мање на готов  .please. tuzansmajli8904

Јесте расуђивање неопходно,али искуство Светих нам помаже док не порастемо 1312_womens

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

шта је то светост?  1312_womens

Свесност.

Највиши ступањ спознаје tuzansmajli8904

Подели на овим сајтовима

Сад схватих да је наслов трик питање facenew22222222

Не желим да постанем светитељ и да ме неко слави као крсну славу,

желим да живим у Христу и одазовем се на позив да будемо свети.

Подели на овим сајтовима

Сад схватих да је наслов трик питање 0409_feel

facenew22222222

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал joooj link=topic=14329.msg447434#msg447434 date=1306110990]

да се концентришемо на сиров производ више, много мање на готов  joooj 0110_hahaha

ti sad od nas trazis da razmisljamo a to je tesko. smej.gif

svi smo mi pozvani da budemo sveti.Sam Gospod govori : Budite savršeni kao što je savrsen Otac vas nebeski(Mat. 5, 48). Mi nikada necemo moci da dostignemo taj stupanj jer je samo Bog savrsen i bez greha a nasa je priroda pala,gresna, podlozna strastima koje su svuda oko nas.Al moramo da se trudimo.Niti ce se samo svetitelji spasti niti sve nas cekao pakao ognjeni,. Moramo uloziti trud i volju za carstvo nebesko. Sto kaze moja svekrva ti Bogu napravi jedan korak a on ce prema tebi deset. Na nama je samo da koracamo putem Istine, doduse kao novorodjence sa puno padova, pauza i puzanja ali samo treba gurati napred.

Ne znam da li sam dobro shvatila tvoje pitanje i da li sam ti dobro odgovorila.Mada sve ono sto mi pokusavamo svojim recima kazati su vec rekli sveti Oci .Kao i ovaj divan poster.

шта ћу, не волим учмалост  0110_hahaha 0110_hahaha

свака част сестро, боље га ни ја не бих објаснио  smej.gif 7896634 smej.gif sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

ово није да или не тема.

питање је уствари шта чинимо да то остваримо, шта нам је Бог оставио да то можемо учинити и да ли ми пристајемо на такав дар и љубав Јединог Бога?

имамо ли храбрости да будемо хришћани, имамо ли храбрости да иштемо светитељство, радимо ли нешто да постанемо то?

јел схватате да је то више него бити шеф у било којој фирми са највећом платом, више него бити држављанин било које државе на свету?

имате ли свест да можете да постанете већи од највећег, желите ли уствари да прихватите такав дар?

иштите и даће вам се ...

иштемо ли?

радимо ли?

учимо ли?

желимо ли?  sHa_sarcasticlol

Кључно питање за хришћане.

Наравно да желимо,јер то нас и чини хришћанима.

Да ли ће нам успети није питање на које нам треба одговор,јер наше је да идемо ка циљу,цео живот,

као мрав из приче о путу у Јерусалим.

А и они које сматрамо Светима нису били свесни своје Светости (то их на неки начин и чини Светима,не придају себи превелики значај).

Што је човек узвишенији то је свеснији својих недостатака.

Али ако одустанемо пре него и закорачимо,и кажемо не,не можемо бити Свети,шта нас онда чини хришћанима? Онда смо исти као сви који сматрају да човек не може да надиђе себе.

А хришћанство јесте она рука која нам је пружена да се попнемо и победимо све препреке које нам људска природа поставља.

управо, онда смо ништа друго до анти-теисти и свесно одбијамо благодат Бога, као и ниподаштавамо свето причешће - које управо обожује, освећује, сем тога што отпушта грех.
Подели на овим сајтовима

да се концентришемо на сиров производ више, много мање на готов  0110_hahaha sHa_sarcasticlol

Јесте расуђивање неопходно,али искуство Светих нам помаже док не порастемо 0110_hahaha

слажем се, добар је родитељ - ал не може он да живи за тебе кад одрастеш  smej.gif 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14329.msg447335#msg447335 date=1306103405]

шта је то светост?  0409_feel

ЖИВОТ У ХРИСТУ.

свака част, сва суштина се налази у Богу, само кроз Њега имамо освећење.  ekstra :cheesy2: klapklap stadaradim bendoff

Подели на овим сајтовима

Сад схватих да је наслов трик питање klapklap

одлично запажање  bendoff :cheesy2:

а послушање?  stadaradim

нису ни светитељи сигурно исто желели, још се и плашили гордости (управљали се страхом Божјим), али су неки неминовно стигли и до иконе и крсне славе. и не славимо ми конкретне личности, јер бисмо били идолопоклоници, већ славимо Бога у тим људима, који их је и обожио својом светошћу.

нису ти људи свети по себи, природи, делима, него по благодати - љубави и милости у Богу.

они и даље служе, није престала служба коју су узели да служе људима да преко њих дођу до Господа, као што се ми уподобљујемо Богу Оцу преко Сина Божјег.

одатле и препознавање са њима, кроз исти лик Божји, Христос посреди нас!  0409_feel

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...