Гости Guest - . . .- Написано Април 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Среда, 25. април 2012. Мала сала Коларчевог универзитета 19:30 Разговор о књизи ЕПИСКОПА КРУШЕВАЧКОГ ДАВИДА ПЕРОВИЋА "МИРМЕКОЛОГИЈА" Учествују: аутор др Радован Биговић др Јован Делић Марко Делић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Ако неко са форума иде а жели да снима камером нека ми се јави да добијемо дозволу од организатора, па да поставимо на наш канал. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Episkop David se bavi mravima .mislise. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Да, бави се. Али на посебан начин. Мрави - људи - заједница - Литургија. И прави паралеле између мрава радише и хришћанина подвижника, како је то лепо приметио отац Радован Биговић пишући предговор за ову књигу. Одлична књига, владика Давид је показао да је јединствени богослов у целокупној Православној Цркви! И надасве оригиналан! Andre Williams, Лазар Нешић and Марио Токовић је реаговао/ла на ово 3 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Одлична књига, владика Давид је показао да је јединствени богослов у целокупној Православној Цркви! И надасве оригиналан! Редак теопоета! Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Брате, баш тако. Чудо једно! А, Mea Culpa Великог мравоједа... Баш је подвукао! Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Сад ћу да препишем, па да прокоментаришемо... Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Жестоко! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Недовољно ми је било име Пјетар, па приграбих себи Паулово и Ђоново само да постанем бог на куб чиме и србомравима двоклети колац и срамни стуб. Пробојан на свим странама, само на српској непробојан одоздоле ја затражих атомске штапине одозгоре да србомравима буде јоште горе, ја, ја, еда правди света буде боље јешћ. Ко не зна да сам их по глави млатио, скупо би ме платио; где сам да сам, за рај нисам. Ипак, није да не знам: између Бога мира и бога немира ралика је к'о између Христа Бога и Дабе-бога или небеске мане и краковске слане. Само ја да отпутујем и за Србију да се не распитујем, не пакујем, не утркујем, јер не мере; не успева ми ич! Ако сам и непогрешив, и неподносив, нисам ваљда нерешив и непотрошив?! Био сам све што му драго, само Србиново никада не постадох благо! Mea culpa, Mea culpa, Mea culpa! Епископ Крушевачки Давид - Мирмекологија - Mea Culpa Великог Мравоједа Лазар Нешић and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Иако сам ово прочитао милијарду пута, па самим тим и док сам сада преписивао, опет не могу да одвојим поглед од текста. Ово је толико добро... Само ово, кад се изузме из књиге, објашњава само по себи и стоји као сведочанство свима. Исто тако, његов текст о онтологији кича и шунда, из часописа Логос. Суво злато модерне српске теологије... Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 moze li neko tumacenje ove pjesme gore ep.Davida? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Ауууу! Владика Давид грува као хаубица! Знао сам то и раније, али ово ме је фасцинирало. "Недовољно ми је било име Пјетар, па приграбих себи Паулово и Ђоново." ) Само није додао да је био други. П.С. Био сам присутан када је настајала Онтологија кича и шунда и једва смо убедили преосвештеног епископа да објави то, због познтих разлога (Јапајаца). Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 moze li neko tumacenje ove pjesme gore ep.Davida? За ово не треба никакво тумачење, јер је јасно к'о добар дан. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Тај текст у Логосу је доста тога променио. Мада су, генерално, сви његови текстови добри. И они из часописа Богословље, и они из часописа Истина, и они из Црквеног Живота... Али, од Онтологије кича и шунда и Мирмекологије креће један јединстваени богословски правац који треба и даље неговати. Док је, рецимо, књига "Пројаве хришћанског етоса у домостроју, кроз личност, и у богословљу" круна те јединствености. Владика зна и да сече као оштрица ако треба, али и да лечи љубављу и Љубављу. Но, ово је ипак само моје мишљење. А што се тумачења тиче... Ништа, ја бих га на представљању књиге (у оквиру питања - ако их буде) у среду замолио да он прочита ту песму, на његов начин. Добиће потпуно другу димензију. Биће и бруталније него овако кад стоји на папиру. А, верујем, то му је и био циљ када је поставио у књигу. Нема лажног улепшавања, само гола истина. Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука