Гости Guest Написано Април 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Богословски факултет у Солуну реаговао на изјаве грчког архијереја о Српској Православној Цркви 01 недеља апр 2012 Posted by radiosvetigora in Вијести ≈ Оставите коментар Професори Богословског факултета Аристотеловог универзитета у Солуну изразили су забринутост због односа двојице архијереја Атинске Архиепископије према Српској Православној Цркви, преноси грчки црквени портал Амен.гр. У писму упућеном архиепископу Атинском Јерониму и Светом синоду Грчке Православне Цркве они наводе изјаве митрополита Пирејског Серафима и митрополита Китере Серафима, којима оптужују Архијерејски сабор Српске Православне Цркве „за неуставну одлуку у случају рашчињеног епископа Рашко-призренског, монаха Артемија, кога поменути епископи Грчке Цркве називају ”канонским епископом“, ”исповједником“ и ”светим““. Потписници писма даље додају: „Питања која овај случај поставља су очигледна: Ваше Блаженство, да ли митрополити Грчке јурисдикције опште са бившим епископом знајући да је рашчињен? Да ли Свети синод Грчке Цркве пориче јурисдикцију и расуђивање саборског тијела сестринске помјесне Цркве?“ Поред овога, група професора, поставља питање и недавног увођења „нових анатема“ у синодик који се чита у Недељу Православља, од стране митрополита Пирејског, додајући да „исти архијереј има навику да грубо критикује исламску и јеврејску религију, заједно са њиховим вјернима“. Каква је „духовна или пастирска корист од оваквог напада једног епископа на људе друге вјере“, питају се потписници писма. Аристотелов универзитет је највећи универзитет на Балкану, са преко 95 000 студената. Andre Williams, Srdjan, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Ево клипа са недеље православља - Митрополит Пирејски Серафим . Perica Mitic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2012 „Канонски непостојећем и отпалом јересијарху Папи и Патријарху Старога Рима Бенедикту 16-ом, и свима који са њим опште - Анатема, Анатема, Анатема Мартину Лутеру, Јовану Калвину, Урлиху Цвинглину и Ерику Осмом нечастивом цару, и свима који су са њима створили јеретичке фракције Протестантизма - Анатема, Анатема, Анатема Свима који одричу и хуле на Пресвету, Једносушну, Нераздељиву и Животворну Тројицу, Рабинима Јудаизма, Исламистима и члановима Jеховиних Сведока - Анатема, Анатема, Анатема Свима који одричу Четврти, Пети, Шести и Седми Васељенски Сабор, Монофизитима, Монотелитима и Моноенергитима - Анатема, Анатема, Анатема Свима који проповедају и шире свејерес Међухришћанског и Међурелигијског Синкретистичког Екуменизма - Анатема, Анатема, Анатема“ RYLAH and Srdjan Radovanovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Високопреосвјашченејшему и високодостојнејшему Митрополиту Пирескому, господињему, господињему Серафиму - Многаја лета! Многаја лета! Многаја лета! Михајло је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Грчка помесна црква изгледа да је на путу да добије свога Артемија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2012 ово је изјава митрополита Серафима је изазвала реакцију Богословског факултета... "Јерархија наше Најсветије Грчке Цркве не пристаје на принуде међународних Ционистичких Центара, као што је нажалост пристала Јерархија истославне Српске Цркве, ради Исламизације Косова, уклањајући неправедно и анти-канонски канонског Епископа рашко-призренског г.г. Артемија, што је више него јасно потврђено већ познатом Одлуком 1410/2010 Шестог Кривичног Одсека Врховног Суда наше државе Ареопага, која је у прах развејала лажи Српског Светог Синода против тобож „манипуланта“, а ваистину светога Епископа рашко-призренског г.г. Артемија." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Грчка помесна црква изгледа да је на путу да добије свога Артемија. Све је могуће , одреаговао је Фанар, захтевајући чак његово рашчињење! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Архиепископ Јероним, није толико наиван да расчини Митрополита Серафима и тиме да сазда раскол. Само чудим се шта има Фанар да се меша у унутрашње послове у Архијепископији Атинској? И ако треба да се расчини Митрополит Серафим, шта треба да се уради са Митрополитом Антимосом, који на сваку беседу више прича о Скопљанима и Грчку спољашној политици него о дневно Евангелие? Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 И ако треба да се расчини Митрополит Серафим, шта треба да се уради са Митрополитом Антимосом, који на сваку беседу више прича о Скопљанима и Грчку спољашној политици него о дневно Евангелие? Јеси ти то присутан на свакој његовој беседи па знаш да ни једном није прескочио причу о "Скопљанима и Грчку спољашној политици"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Исто онолико, колико и професори теолошког факултета из Солуна су сигурни да Српска Црква није пристала на принуде међународних Ционистичких Центара. Погледај и на јутјуб и видеќеш да на беседу митрополит Антимос чита „Катимерини“ и „Елефтеротипија“ и особено осврнује се на Скопље. И ја нисам веровао, али... Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Свима који проповедају и шире свејерес Међухришћанског и Међурелигијског Синкретистичког Екуменизма - Анатема Ајд да зажмурим за све остало али ово је тотално сулудо , па ако је бацио Анатему - сам себи је бацио , не знам да ли је био свестан тог тренутка ( Бог нека ми опрости ако грешно схватам ) , јер ако саслужује са својим братом на литургији а притом анатемисн , то значи да и свебе анатемисао... Овде се митополит Серафим поставио изнад цркве и свакако да ће бити свакакве реакције! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Исто онолико, колико и професори теолошког факултета из Солуна су сигурни да Српска Црква није пристала на принуде међународних Ционистичких Центара. Погледај и на јутјуб и видеќеш да на беседу митрополит Антимос чита „Катимерини“ и „Елефтеротипија“ и особено осврнује се на Скопље. И ја нисам веровао, али... ... који на сваку беседу више прича о Скопљанима и Грчку спољашној политици него о дневно Евангелие? Надам се да ме ниси погрешно схватио, да ти не верујем да дотични Митрополит ради те ствари, али како знаш да баш на свакој проповеди (беседи) ради то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Па пун је јутјуб са тих беседа. И извињавам се на реч “сваку“, МОЖДА некад је прескакнуо да помене скопљане или спољну грчку политику! http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=86030 http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=80023&egId=13 http://mesto.com.mk/video/NKY9DWDS92GS/ http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/antimos-povikuva-da-se-iskrshi-radioto-na-makedoncite-vo-lerinАли добро, заборављам да Македонци не смију да постоје исто ко што не сме да постоје они који ревносно следе Христа Бога и Цркву! Али знам да доќиќе време и човек који ќе испунити ваше жеље да проба да уништи све ревносне хришќане. Дали ќе да уништи и све Македонце не знам, али могуќе је, јер тако би придобио и Србе и Грке! Марјанн је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Али добро, заборављам да Македонци не смију да постоје исто ко што не сме да постоје они који ревносно следе Христа Бога и Цркву! Али знам да доќиќе време и човек који ќе испунити ваше жеље да проба да уништи све ревносне хришќане. Дали ќе да уништи и све Македонце не знам, али могуќе је, јер тако би придобио и Србе и Грке! osamucen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 2, 2012 Пријави Подели Написано Април 2, 2012 Сада би и Мит. Серафиму забранили мишљење... неки.. зезнули сте и Папу.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука