RYLAH Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Kako muškarci vide svoje telo Čini se da nisu žene jedine koje su nezadovoljne svojim telima i izgledom. Muškarci takođe imaju određenih problema sa svojim telom koji se kreću od fizičkog izgleda do visine i gubljenja kose, zaključak je jednog istraživanja. Studija, koja je obuhvatila 200 heteroseksualnih muškaraca, objavljena u magazinu „Journal of Health Psychology“, otkrila je da je briga o fizičkom izgledu prilično zastupljena i kod muškaraca a ne samo kod žena. Skoro 82 odsto muškaraca zabrinuto je izgledom i veličinom svojih mišića, ali to je normalna pojava - smatraju istraživači. „U pitanju nije samo mala grupa narcisoidnih muškaraca koji smatraju da nisu fizički dovoljno privlačni, već je to izrazito velika grupa. Do sada smo smatrali da su žene jedine pogođene razmišljanjima o svom izgledu“, izjavila je profesorka Marika Tigeman sa Univerziteta Flinders. Ranija istraživanja nedovoljno su pažnje pokazivala muškom mišljenju kada je izgled u pitanju pošto je smatrano da i njih pogađaju iste stvari kao i žene: težina i proporcija. Nova studija je, međutim, istraživala muško mišljenje o znatno većem broju tema. Sudeći po stručnjacima, žene rizikuju ozbiljne poremećaje ekstremnim dijetama, dok muškarci zbog svoje mišićne mase sebe stavljaju u opasnost zbog upotrebe steroida. Vrlo visoko na listi briga našao se i raspored dlaka na muškom telu, bilo da je u pitanju brada ili kosa. Međutim, postojale su i kontradikcije, kao što je trend brijanja glave kako bi se pokrila delimična ćelavost, kao i pojavljivanje obrijanih muških tela u brojnim reklamama, što je obrnuto tradicionalnom poimanju muškarca sa viškom dlaka na telu, ili licu. Za žene i devojke, kao i za veliku većinu muškaraca, reklame koje su prikazivale idealizovana tela izazivale su trenutno nezadovoljstvo izgledom svog tela. Читам ово и не могу, а да се не сетим шта је једном рекао један ортак из Црне Горе: Раније, мушкарац устане, оде, одсјече пар турских глава, запјева уз гусле, попије ракију и оде да спава. А данас - иду на фитнес! Како би се православље слагало са овим трендовима, шта мислите ви? Је ли нормално да ме је баш брига за ове ствари и да једноставно будем мушкарац (Балканац, да будем прецизан), или би ми ваљало почупати обрве, кренути на пилатес и у куповину Д и Г мајица? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Д и Г мајице...фуј, то је тако сељачки. 301 А најјаче што ова теме долази после оних силних расправа о хомосексуалцима :cheesy2: RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Pa ne moraš da čupaš obrve baš a i da cepaš drva i juriš Turke nemaš više gde.Ali određena fizička aktivnost je sasvim poželjna.Šta fali da čovek ili žena,devojka posvete pažnju svom telu vežbajući i održavajući telesnu kondiciju? E,sad preterivanja su u svemu moguća pa i u ovome,ali zlatna sredina nikom ne škodi,čak je mislim i poželjna. Данијел Драгичевић је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Ма реално смара и кад жена постане оптерећена овим стварима.Замисли трошити толику енергију на помадице и наногице...А и није привлачно..мени. dada Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2012 А знам, али мислим да ћу кориснији друштву да будем ако правим домаће вино и ракију, поред свог редовног посла, него ако купим бициклистичке гаће, ставим слушалице у уши и кренем да трчим без икаквог циља? Мало карикирања, али је поента била да ли је оправдано улудо трошити снагу и знојити се по теретанама и посвећивати пажњу свом изгледу када је твој изглед најмање што ће ти бити потребно у животу? Мислим, не баш да будеш масни габор, али није ни најбитније, ни у "успеху" код супротног пола, нити овако? poelbuster and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Ма реално смара и кад жена постане оптерећена овим стварима.Замисли трошити толику енергију на помадице и наногице...А и није привлачно..мени. Ја волим да станем са стране и гледам и смејем се и убацујем коске ако не треба негде да идемо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Gubljenje vremena jeste ako ti to znojenje po teretanama postane motiv za život.Inače teretane lično ne volim uopšte,ali volim da vežbam,trčim i vozim bajs.Ne bitno da li i kako to oblikue moje telo.Jednostavno volim . Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Па оно..за мушкарца је довољно да има средство за умивање,мало трчи и да има један парфем...Једно је мушкарац,друго је жена... 1327_womens 1319_womens Добро је да овде нема радикалних феминисткиња :ph34r: Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2012 А да ли би корисније било да радиш неке друге ствари, у исту сврху? Рецимо, ортак крене на греплинг (варијанта џиу - џицуа), и његов духовник му каже "Ако то радиш због тела, онда ради велика метанија, па обликуј и тело, а у исто време се моли". Е, сад, мени је то мало далек појам, али не морају то да буду метанија. Да ли се тако улудо троши енергија која се може искористити на корисне ствари? Алексије, ни парфем ни сапун нису потребни, то су све масонске подметачине, то немој нико да те лаже! Ко што каже добри Југа, "Ви сте мушкарци, ви треба да се осећате на зној, а не на парфеме!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Sad se setih jedne pricice, kada je dete pitalo: Tata zasto ti brijes bradu a mama noge? Tata: Sine svako se brije tamo gde ga gledaju! Dete: Pa gde ja da se brijem! :D Zanimljiva tema! Svakako da treba voditi racuna! Koliko se promenio taj koncept!? Da li ,,pravilnije" biti muskarac BALKANAC ili metroseksualac ili nesto izmedju (brijem noge ali ne cupam obrve) !? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Не знам, то је много телесне философије! aman А ко је Југа? animal-smiley-075 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Veruj mi dosta mi je svakodnevnog rada na " korisnim stvarima",vežbanje,vozikanje bajsom je takođe korisna stvar jer me čine rasterećenom i zadovoljnom.Neka vrsta otpora prema stresu svakodnevnog rada. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Не знам, то је много телесне философије! А ко је Југа? Југа је отац једног другара, лик за кафанске приче Мада ми хришћани вероватно не идемо по кафанама, јер смо морални, али то се ваљда тако каже Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2012 А ено, пошто нисам у том фазону, ваљда сам то до сада повезивао увек са обликовањем тела. Ја се опуштам на друге начине, нисам неки физички тип (мада нисам од оних што сецкају слике познатих и лепе их у свеске). Сад ми је мало јасније, али опет ми делује нездраво та мушка опседнутост телом. Мислим, треба одржавати хигијену, али и хигијена је прилично растегљив појам данас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 Svaka opsednutost telom je nezdrava,muška ili ženska ali to ipak ne znači čovek ne treba da održi neku fizičku kondiciju makar zdravlja radi. Ipak većina nas koji smo u gradu nekako smo suviše statični.Ljudi na selu recimo imaju poslove u njivi,u bašti na zemlji uopšte pa im ta fizička kondicija ne nedostaje kao nama gradskima.Ali slažem se da je preterivanje u svemu pa i u ovome loše. E,sad ni meni baš ne ide u glavu ono iz članka da muškarci čupaju obrve ili da recimo što je sad trend briju noge,mažu se kremicama pa čak i puderima,to je ipak ženski " posao",a mislim da žene baš i ne vole te namackane obrijane i blago isfeminizirane jer šta će im neko koji je kao i one Ali ipak neki fizički rad ili u obliku vežbi,vožnji bajsom ili neki drugi oblik za zdravlje je i te kako potreban. malina :) је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука