Jump to content

Испричаћу вам једно чудо! Моје лично искуство неког другог света

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Ау Жељко, која прича!

Нека се не љути момак који се јавио и поставио тему, пратио сам све што је написано и верујем му на доживљају, али прво што сам хтео питати јесте: да ли је сигуран да његово целокупно искуство није био сан? Не желим да дискредитујем уопште његов доживљај, чак напротив, ово питам какао би се дошло до што истинитијег поимања онога што му се десило.

Дакле, слично овоме што је Ратко поставио:

On 28. 3. 2012. at 10:44, Ратко С. рече

ViolinMusic, брате, питао бих те нешто. Прочитао сам пажљиво све што си писао. Занима ме ово: да ли си са мамом причао о томе да си седео са њом у колима и све друго? Да ли се испоставило да све јесте тако било, и то са другом? И њу и њега си сигурно питао да ли су тим током ишли туда и туда, имали обучено то и то? Јер ако јесте тако било онда то не може бити само твој сан и слично.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 28. 3. 2012. at 10:44, Ратко С. рече

ViolinMusic, брате, питао бих те нешто. Прочитао сам пажљиво све што си писао. Занима ме ово: да ли си са мамом причао о томе да си седео са њом у колима и све друго? Да ли се испоставило да све јесте тако било, и то са другом? И њу и њега си сигурно питао да ли су тим током ишли туда и туда, имали обучено то и то? Јер ако јесте тако било онда то не може бити само твој сан и слично.

Nije bio samo san, sve sam proverio, pitao... Cak kod tog druga u svajcarskoj nikad nisam bio a znao sam da opisem tacno do detalja gde zivi, sta je obukao, sa kojom i kakvom devojkom je bio, cak i put kojim je moja majka dosla od pozarevca do cuprije. Zato sam i postavio temu jer je vrlo interesantna stvar :)

Подели на овим сајтовима

On 28. 3. 2012. at 14:40, Лазар Нешић рече

Ау Жељко, која прича!

Нека се не љути момак који се јавио и поставио тему, пратио сам све што је написано и верујем му на доживљају, али прво што сам хтео питати јесте: да ли је сигуран да његово целокупно искуство није био сан? Не желим да дискредитујем уопште његов доживљај, чак напротив, ово питам какао би се дошло до што истинитијег поимања онога што му се десило.

To sam se i ja pitao, ali nemoguce je da je bio san ako sam tada bio u komi, nisam mogao da sanjam da moja majka ide kolima nekim tamo putem, nisam mogao da sanjam da joj je bas odredjena zena donela secer i vodu, nisam mogao da sanjam zgradu mog druga koju u zivotu nisam video a na kraju se ispostavi da sam odnekud video cak i broj zgrade i stana ?! I meni je neverovatno, a sto je najgore sve se poklopilo... Jos mnogi detalji a ne samo ovo......

Подели на овим сајтовима

On 28. 3. 2012. at 15:34, ViolinMusic рече

Nije bio samo san, sve sam proverio, pitao... Cak kod tog druga u svajcarskoj nikad nisam bio a znao sam da opisem tacno do detalja gde zivi, sta je obukao, sa kojom i kakvom devojkom je bio, cak i put kojim je moja majka dosla od pozarevca do cuprije. Zato sam i postavio temu jer je vrlo interesantna stvar :)

Ја то онда другачије не бих умео да објасним до да ти се душа привремено одвојила од тела.

Сличан случај је био и са о. Димитријем из Студенице, заправо, није више у Студеници али тада када је неколицина нас разговарала са њим био је тамошњи монах.

Подели на овим сајтовима

On 28. 3. 2012. at 15:43, ViolinMusic рече

To sam se i ja pitao, ali nemoguce je da je bio san ako sam tada bio u komi, nisam mogao da sanjam da moja majka ide kolima nekim tamo putem, nisam mogao da sanjam da joj je bas odredjena zena donela secer i vodu, nisam mogao da sanjam zgradu mog druga koju u zivotu nisam video a na kraju se ispostavi da sam odnekud video cak i broj zgrade i stana ?! I meni je neverovatno, a sto je najgore sve se poklopilo... Jos mnogi detalji a ne samo ovo......

On 28. 3. 2012. at 15:43, Ратко С. рече

Ја то онда другачије не бих умео да објасним до да ти се душа привремено одвојила од тела.

Сличан случај је био и са о. Димитријем из Студенице, заправо, није више у Студеници али тада када је неколицина нас разговарала са њим био је тамошњи монах.

Slican slucaj je imao i otac mog drugara iz srednje skole...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 28. 3. 2012. at 14:40, Лазар Нешић рече

Ау Жељко, која прича!

cak i da je bio san, kakve veze ima, vizije(vidjenja) se desavaju i u snu, stim sto ovo nije bilo vidjenje nego realnost... iako to je sad vec nova tema, dal je realnost samo ono sto se upravo desava ili je realnost i ono sto ce tek da se desi... ja bih rekao da jeste jer sam imao vise vidjenja unapred, sto u snu, sto u polusnu, sto na javi, al najcesce u polusnu to je valjda neka beta faza

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 28. 3. 2012. at 20:28, DYNABLASTER рече

cak i da je bio san, kakve veze ima, vizije(vidjenja) se desavaju i u snu, stim sto ovo nije bilo vidjenje nego realnost... iako to je sad vec nova tema, dal je realnost samo ono sto se upravo desava ili je realnost i ono sto ce tek da se desi... ja bih rekao da jeste jer sam imao vise vidjenja unapred, sto u snu, sto u polusnu, sto na javi, al najcesce u polusnu to je valjda neka beta faza

ок...човек је објаснио...само сам питао ... :rolleyes:

Подели на овим сајтовима

znam da si pitao, to jeste druga tema, samo htedoh reci da snovi nekad nisu samo snovi kako ih ti shvatas :)

edit: ako neko sa necim nije imao iskustva moze da ima titule i zvanja kakva oce, dzaba, jer na tu temu ne moze da prica

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

pa necu nista, nisam ni hteo nista, ni na onoj ni na ovoj temi, pricamo valjda :lol:

Подели на овим сајтовима

On 28. 3. 2012. at 15:43, ViolinMusic рече

Е па ди си ?

Добро нам дошо и боље нас нашо!( не напо) :)

Ја већ поодавно нисам срео неког с ким би мого да диваним ко са самим собом( унд предсобљем).

Даклем види вако ја сам туј већ негде писо да сам рипио као клинац , и сад ме мрзи да проналазим линак и писаније.

Знаш једина разлика код мене није било неког опоравка, ја сам ти после тога начисто осто блесав. На једно уво доста слабије чујем имам оштећење, меморија ми не ферцера баш најбоље , иако могу да прочитам књигу за дан и сутра да полажем испит са десетком , ипак неке ствари селективно заборављам а дешава ми се и да заборавим неке сасвим обичне речи , па тако у сред приче не могу да се сетим како се каже парадајз или комшија или роштиљ па онда то кажем на енглеском или руском.

Иначе то што си ти нама овде диванио ако не лажеш , а имам разлога да верујем да не лажеш јер си оставио своју слику и снимак и име и презимље , отприлике тако то и бива.

Неки виду анђеле , неки виде ђаволе, неки виде Христа , неки Буду, како ко, углавном има разних виђенија, све зависно од садржаја љуцке главе.

Неки пак не виде ништа од свега тога.

Неки виде тако ко ти конкретне људе и догађаје.

Неки имају трипове ко Жељко Библија .

Има ту разнијех фактора , зашто је негде вако , негде нако .

У сваком случају оно што си ти описо види се да си везан за мајку , значи чим си излетео из одела-тела ошо си њојзи , и видо си шта јој се десило.

Један лик ми је причо из срема иначе човек паор , он је тако копо курузе и само пао , устао је касније у сред мрклог мрака и једва је добауљао до куће, даклем он ми је причо како је умро рецимо грешком.

Каже кад је пао , стоје над њим два нека момка нако повисока и млада и кажу ајд идеш ти тај и тај , сад да измислим име рецимо Јовице са нама, а он пита куд идемо а они кажу ти си сад лепо умро и идеш са нама , и шта ће он крене с њима и ишли они тако један део пута кад они младићи мало застали па се са неким нешто довикују према небу ( изгледа немају мобилне телефоне) и онда се окрену њему и питају га јес ти тај и тај Јовица из тог и тог села, а овај каже нисам ја сам из суседног села. Уф кажу они ондак је грешка и кажу њему ништа ми ћемо сад морати да те вратимо јербо смо те грешком покупили, али за сваки случај да знаш ово је твој животни пут а не да будеш паор даклем омашио си живот , и онда му прикажу шта треба да ради у животу ко на неком филму му прикажу и оставе га ди су га нашли и оду.

Е сад овај "Јовица" је умро заправо а ти ниси , тако да искуства није исто, ти си брате био на клацкалици , ни тамо ни вамо, зато се теби нису јавили никакви дуови, него си био нако мало слободан од тела ко тица на грани и мого си куд помислиш прво да се денеш, и тако ти је и било, јер то је живот душе/духа, путују брзином мисли, зато и јесте поанта приче нашег хришћанскога живота да се овде усавршавамо у дуовном животу да једног дана кад буднемо имали дуовна тела не луњамо тамо амо ко будале неке , него да се саберемо и да знамо шта да радимо.

Као што рекох ти ниси имао смртно искуство , него искуство близу смрти, видо си лепо да има чоека и без тела/одела и да може брзо да се креће колико су брзе и мисли.

И видо си да човек оно за чега је везан у животу то му прво пане на ум и кад оде на онај свет ( на коме ти ниси био, али си био близу) .

Што се тиче твог брзог опоравка то да захвалиш Богу, то је милост Божија , или како данас кажу медецински феномен.

Ја знам доста тих таких медецинских феномена, мада су неки од њих лечени и медецином и благодаћу Цркве.

Многи би овде могли да ти посведоче разна искуства али некима просто није пријатно да причају о неким својим болезгањима које су преживели а милошћу Божијом и то онда када медецина откаже и једино молитва помаже .

Реда ради само ћу да напоменем да се у мојој кући слави св.Нектарије Егински као заветна слава , онима који знају , знаће и шта то значи.

Ево ја сам ти лајково страницу на ФБ-у , јес вала мало сам патетичан , ал нема везе, само бих воло да си овде дошо искрено да поделиш са нама своје искуство и да научиш нешто о вери надам се да ниси дошо да покупиш гласове за ФБ страницу.

Иначе овде имаш доста тога да научиш и прочиташ , пре свега везано баш за твој живот Милановићу , јер ко добије такву шансу у животу дужан је да свој живот оствари.

Слушај пажљиво - Многи људи нису никада добили шансу.

Милиони деце су помрли до своје прве године, милиони деце до 7 године, мноштво младих до 20 године, лично сам саранио више својих пријатеља и познаника .

Једноставно такав је овај свет , нема свако такву срећу као ти , а за то си ти најмање заслужан, дакле неко други је о томе одлучио, може ти Њему бити захвалан а и немораш од воље тије, али немој прокоцкати свој живот, јер ако ти је ОН дао нову шансу , значи да има веру у тебе и у твоју будућност, зато искористи то на најбољи могући начин.

Ово је добар начин , што без стида сведочиш о чуду које ти се десило, али то није довољно, довољно ће бити онда када и тебе заједно са свима овде форумашима видим заједно у РАЈУ ( ако Бог да) , а да би те ми тамо видели , требаш се сјединити са Рајем тј. са Богом.

Како ?

То ти пише на остатку форума.

Подели на овим сајтовима

Цитат
Што се тиче твог брзог опоравка то да захвалиш Богу, то је милост Божија , или како данас кажу медецински феномен.

laugh1.gif

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 27. 3. 2012. at 13:26, ViolinMusic рече

Ovo je moje licno iskustvo,koje je dosta neverovatno i zelim da ga podelim sa vama.

07.07.2007. godine sam krenuo taksijem u skolu u Kragujevac (iz Jagodine), u toku putovanja se desila teska saobracajna nezgoda kada je vozac iz suprotnog pravca presao na stranu taksiste i napravio direktan sudar. Kasnije je utvrdjeno da je taj vozac vozio pod dejstvom alkohola i brzinom od preko 130 km/h i udario u nas koji smo isli 80 km/h. Posto se sile sabiraju to je isti odnos kao da sa 210 km/h udarite u zid.

Ja sam imao tesku povredu lobanje. Polomljena jagodicna kost, polomljen nos, polomljena vilica. Napukla lobanja po duzini, kao lubenica... Sto je najgore, sinus mi je uleteo i probio mozak tako da mi je nedelju dana kroz nos tekla mozdana tecnost.

Momentalno sam pao u komu.

Dok sam bio u komi, na neki nacin sam se stvorio pored moje majke koja je uciteljica u Pozarevcu, stojim pored nje i cujem da joj zvoni telefon i da se javlja. Kad se javila pala je na stolicu i trazila da joj donesu secer i vodu jer joj nije dobro. Ja se u tim trenucima nisam secao da se meni bilo sta desilo nego sam se osecao kao da sam fizicki tu i da se nije desilo nista. Kao da je sve normalno. Ustvari nju su zvali iz bolnice sa neurohirurgije da joj kazu da sam kod njih i da hitno dodje tamo. Ona direktno ulazi u auto, ja idem za njom i udjem u kola i ja ali kroz siber (sto je meni u tom trenutku bilo potpuno normalno).

Dok smo se vozili kolima ja sam pokusavao da je pitam zasto place,sta se desilo i gde ide ali ona mi nije odgovarala i ja sam bio povredjen i naljutio sam se i okrenuo glavu i cekao da vidim gde ce da ode. Kada smo stigli u bolnicu u Cupriji, ja sam je pitao ponovo, sta cemo ovde? Opet je cutala.

Usli smo u bolnicu, drugi sprat , druga vrata desno i vidim sebe i nasmejem se i kazem. "Ko je ovaj? Vidi koliko je smesan"

I izgubim se odatle, i pocnem da vidim kao ptica kako prelecem pola Srbije, jasno vidim Beogradski aerodrom iz vazduha i dolazim ispred neke zgrade broj 21, siva zgrada pored jezera. Na tom mestu nikad nisam bio ni sada a ni ranije. Udjem unutra,vidim druga iz Svajcarske kako se ljubi sa devojkom, sivi dzemper, pored prozora, farmerke, patike, odelo devojke sam takodje zapamtio i pokusam da se pozdravim sa njim ali bukvalno sam prosao kroz njega, neverovatan osecaj...

Da ne duzim previse,

TO SU BILA NAJLEPSA 4 DANA U MOM ZIVOTU !!Ima jos nekih dogadjaja ali necu sad da pisem o njima, uglavnom na kraju sam se probudio pored sestre i video je kako place.

TADA SAM USTAO IZ KOME ! Oporavio sam se potpuno za 15 dana sto se desi 1 od 1 000 000

Doktori su mi rekli da sam medicinski fenomen i da ne znaju kako sam preziveo. Bukvalno su cekali ili da umrem ili da ostanem retardiran.

Ovo retko pricam bilo kome jer znam da mi vecina ljudi ne veruje i kaze da je to nemoguce, ali oni to nikad nisu doziveli i razumem zasto mi ne veruju.

Postavio sam ovu temu da bih video da li ima jos nekog kome se desilo nesto slicno, i posto verujem u Boga, ja mislim da mi je na neki nacin bog pomogao da prezivim. Nemam nikakvo drugo objasnjenje za ovako nesto...

Molim vas da prokomentarisete ako vam se desilo nesto slicno jer me stvaaarno interesuje sta je to i kakva su vasa iskustva ako ih ima.

Puno pozdrava

Pomaže bog Brate. Ja ti potpuno verujem u to što pričaš jer sam i ja imao slično iskustvo, samo puno veće po Promislu Božijem. I nemoj da se previše brineš što ti ljudi ne veruju ili ne razumeju, jer je to što si ti doživeo bilo po blagodati Božijoj tebi za spasenje i da bi spoznao Boga.

Astralna projekcija koji neki ovde pominju je u stvari nešto slično tvome iskustvu samo sa ogromnom razlikom. Tvoja duša je bila van tela po Božijem promislu i po Njegovoj blagodati i bio si pod zaštitom Božijom i anđela čuvara.

Dok ljudi koji se bave astralnom projekcijom tj. okultističnom svojevoljnom praksom, upadaju na veoma opasan teren, jer tako postaju otvoreni za demonsku kontrolu i napade, misleći da nekim svojim paranormalnim sposobnostima izvode astralna putovanja. Sa time se nikada ne treba igrati, jer je veoma opasno i kloni se onih koji te tome savetuju, jer nije od Boga.

Zato stvari koje ti je Bog dozvolio da vidiš i osetiš, je tebi na korist i čuvaj je kao poklon, dar Božiji, predukus raja i snagu za iskušenja koje ćemo imati u životu.

Svako od Boga dobija ono što mu je potrebno, a ti to iskoristi samo na dobro i nikada nemoj zaboraviti na ljubav i milost Božiju kojom te je vratio u život.

Tvoja misija je ista kao i sviju nas da širiš ljubav Božiju kroz dar koji si po blagodati dobio.

Želim ti svako dobro u životu i u daljem radu.

Подели на овим сајтовима

Nego da se nadovezem ja na pricu od ranije...

Lezim ti ja tako na podu te kucice, ona vatra se ugasila, ja osecam kako sam se smanjio, pola me nema, zmurim i mislim, evo sada sam mtrav. Kraj. Kako sam to pomislio sine mi druga misao, cek' bre ako sam mrtav kako mogu da mislim i da zakljucujem da sam umro. Pa pomislim, daj da probam da pomerim ruku, i uspem, pa daj drugu, i opet uspem, pa jednu nogu pa drugu i na kraju otvorim oci i ustanem. I vidim ja, nisam umro, ima tu jos da se mulja ...

Izadjem ti ja iz te kucice i polako krivudavim putem ka dolini, onako kao predvece je, leto oko 6-7 sati. I ja pocinjem kao da kontam da je to mesto gde se nalazim takodje nekakva drzava iz koje bih ja sada da izadjem i kontam kako tu ima neka granica i carina i sve redno. I stvarno, spustim se ja tim putem do "granice" a na granici kucica i neki covek unutra . Ja pokusam tu nekako da se provucem, da smugnem odatle, ali vidi me onaj cuvar i "Stoj" , 'de si poso jarane, aj' svrati 'vamo u kucicu da vidimo koji si."....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...