Лазар Нешић Написано Јун 20, 2012 Пријави Подели Написано Јун 20, 2012 https://www.pouke.org...715-пијани-поп/ Хахахаха...браво! gospodin X and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јун 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2012 Не, стварно, о ком теологу се ради? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 20, 2012 Пријави Подели Написано Јун 20, 2012 Onako, lupicu da je mozda rec o +Ignatiju... Prvo, bila je jedna tema gde se javila neka devojka kojoj je navodno vladika pred jos nekim ljudima rekao da misli kako ce pravoslavlje u buducnosti prihvatiti homosexualce. A drugo, ulja kaze da je to jedan od nasih najvecih teologa i jos da predaje na PBF-u. Ne znam nikog drugog ko je toliko poznat kao +Ignatije, a i ne mogu nekog drugog(npr. vladiku Atanasija) da uopste zamislim da to kaze. Niko drugi mi ne pada na pamet. Naravno, sve ovo moze da bude bas bas lupanje... to mi je prvo palo na pamet. Nemam nameru da klevetam vladiku. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 20, 2012 Пријави Подели Написано Јун 20, 2012 A i ne vidim sto ulja ne bi mogao da kaze njegovo ime, kad je to moguce cuti na PBF-u, sto je i sma prpeorucio. Sto ce reci da i nije toliko tajno. A i ne vidim sto je uopste pominjao kad nema niti tekst niti hoce da kaze ime. Koji je smisao toga? Da se pozove na autoritet nekog tamo teologa, cije ime nece da otkrije, ili sta? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Iz ovoga bi se moglo zakljuciti da psiholozi smatraju tako nesto.... ali ja prvi put cujem i siguran sam da nikakav slican konsenzus ne postoji. Pre mi zvuci kao astrologija, nego ozbiljna psihologija. јесте, само што га је сава мало осакатио ... то је везано за све блуднике подједнако, од мастурбатора преко хетеросексуалаца до хомосексуалаца. ради се о томе да човек ставља себе а не однос или другог као приоритет па је себичност изражена у сексу колико и емотивним односима, ако уопште постоје. Djuka је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340268987' post='664031] јесте, само што га је сава мало осакатио ... то је везано за све блуднике подједнако, од мастурбатора преко хетеросексуалаца до хомосексуалаца. ради се о томе да човек ставља себе а не однос или другог као приоритет па је себичност изражена у сексу колико и емотивним односима, ако уопште постоје. To je ono sto si ti procitao, ja sam procitao nesto drugo: Homeseksualna ljubav je, za razliku od heteroseksualne, nuzno egocentricna, a sebicnost je uzrok homoseksualnosti. To je nista drugo nego jako ruzna predrasuda, a sa psihologijom nema veze koliko mi se cini. Djuka је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 To je ono sto si ti procitao, ja sam procitao nesto drugo: Homeseksualna ljubav je, za razliku od heteroseksualne, nuzno egocentricna, a sebicnost je uzrok homoseksualnosti. To je nista drugo nego jako ruzna predrasuda, a sa psihologijom nema veze koliko mi se cini. нисам, исто сам прочитао што и ти, само што сам очигледно упућен у контекст и предавање које је јеротић испричао. за туђ ниво разумевања не одговарам нити оправдавам евентуални шовинизам ал сам хтео да појасним у чему се уствари ради. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јун 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Можда овај део : "а себичност је узрок хомосексуалности" звучи мало неутемељено.Мада о узрочности хомосексуалности не можемо писати олако,јер не постоји један исти узрок у свим случајевима.Један наш православни духовник је писао у сличном смислу да хомосексуалност "долази од безобразлука". 11122 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 To je ono sto si ti procitao, ja sam procitao nesto drugo: Homeseksualna ljubav je, za razliku od heteroseksualne, nuzno egocentricna, a sebicnost je uzrok homoseksualnosti. To je nista drugo nego jako ruzna predrasuda, a sa psihologijom nema veze koliko mi se cini. Заиста за болдовано постоје индиције да сам изрекао, али не постоје, ни да сам помислио, да је то за разлику од хетеросексуалне нужно егоцентрична љубав. Доста тога може да се пројектује погрешно у мислима другога, зато опет најчешће нисам волео пискарање по форумима. Владета је колико се сећа говорио о томе да из егоизма и себељубља настаје потреба за истим полом, јер волећи сопствени и сопствено тело потребујеш исто тако. Егоизам и себељубље је истакао и као проблем рукоблудника, "само"задовољење, то је задовољење самога себе без потребе другог? Тако да из те перспективе ово није астрологија, како си навео у покушају дискредитације реченог, већ има основа. Е сад, мало је лоше речено да само из тих разлога постају хомосексуалци, постоји још низ разлога, узрока и свега другога....Тачније то може бити само један од пратећих елемената. А егоизам уопште није разлог за разлику између хетеросексуалне и хомосексуалне љубави јер га имају и једни и други. Опет ко има уши чуо је јер и да није слушао Владету предпоставио би о каквом егоизму сам говорио. И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Заиста за болдовано постоје индиције да сам изрекао, али не постоје, ни да сам помислио, да је то за разлику од хетеросексуалне нужно егоцентрична љубав. Доста тога може да се пројектује погрешно у мислима другога, зато опет најчешће нисам волео пискарање по форумима. Pa dobro, drago mi je da si razjasnio. Da te podsetim sta si napisao, jer mislim da si i sam kriv za zbrku: Хомосексуална љубав је егоцентрична љубав по психолозима, јер хомосексуалац воли себе и из тих разлога и јесте хомо... Владета је колико се сећа говорио о томе да из егоизма и себељубља настаје потреба за истим полом, јер волећи сопствени и сопствено тело потребујеш исто тако. Тако да из те перспективе ово није астрологија, како си навео у покушају дискредитације реченог, већ има основа. Meni i dalje zvuci kao astrologija... al dobro. U svakom slucaju, da bi bila ozbiljna psihologija, tvrdnju treba i dokazati. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Meni i dalje zvuci kao astrologija... al dobro. U svakom slucaju, da bi bila ozbiljna psihologija, tvrdnju treba i dokazati. Доказивањем тврдње бави се Владета, ја само лоше интерпретирам њега... Али добро... И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Доказивањем тврдње бави се Владета, ја само лоше интерпретирам њега... Али добро... Ok, ako se setis nekog linka za to, postavi. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Malo sam potrazio nesto o tom Jeroticevom stavu i nasao ovo: http://www.rastko.rs/rastko/delo/11663 Medjutim on tu ne izrazava nuzno svoje misljenje, vec prepricava Frojdov stav. A sam Jerotic mi je konfuzan... evo nesto njegovo novijeg datuma: Српска Православна Црква је против јавног изражавања и рекламирања сексуалне оријентације или било које друге личне склоности. Како у светлу тог става коментаришете тежњу да се хомосексуалност у јавном животу Србије уздигне на вредносну лествицу нормалног јавног понашања и идеала? - На то питање можемо одговорити са две стране. Ако одговарамо са строго православне стране, то није дозвољено и смета православним људима у Србији који ће се дуго времена борити против тога. Други вид је медицинско-психолошки, према коме се један одређен проценат људи рађају као хомосексуалци. Грешка – није, грешка је у генима. Имао сам пацијента који се играо само са луткама и девојчицама, у време адолесценције нема никаквих еротичних снова о жени. То су рођени хомосексуалци. Јесу ли они грешници или болесници? Нису ни једно, ни друго. Све цивилизације, од Сумера до наше, имале су хомосексуалце. http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1059/tekst/ovo-je-vek-zavisnosti/ The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Jeste, čak i da nije stvar u genima opet je nešto duboko u čoveku, jer kako kaže nije imao čak ni erotske snove o ženi To je jako daleko od onoga što govori ap. Pavle obesnim ljudima (verovatno biseksualcima) koji ležu sa muškarcima. Ali opet ostaje pitanje kakva je uloga homoseksualaca u društvu, gde je njihovo mesto, jer kako god okreneš oni nisu u vinklu teško da mogu postati stub društva jer po difoltu nisu sposobni za stvaranje porodice, jeste da se danas porodica raspada, ali šta je zamenjuje? Ljudi žele biti slobodni od svega pa i od onoga što je normalno i prirodno, ali opet ponavljam homoseksualnost nije slobodan izbor (mada jeste odluka da priznaš i živiš po svojoj prirodi ma kakva ona bila). Homoseksualna (bračna) zajednica? Usvajanje dece? Ne verujem da roditelji homoseksualci (usvojitelji) mogu preneti detetu svoju seksualnost. Šta loše može da se desi detetu u toj zajednici? "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Ne verujem da roditelji homoseksualci (usvojitelji) mogu preneti detetu svoju seksualnost. Šta loše može da se desi detetu u toj zajednici? Nista. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука