Jump to content

Грчку напуштају свештеници

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дотични свештеник је био један од два која су рукоположена у Митрополији Волошкој као свештеници без плате...

Наслов вести је претенциозан. Ради се о једном свештенику, ако се не варам, а наслов наводи на помисао о "епидемији"...

Подели на овим сајтовима

Ето, а наводи се само материјални проблем - статус! Поред овакве вести, не могу а да не будем поносан што сам истог рода и исте крви као Светитељи Божији - Митрополит Дабробосански Петар, Митрополит Загребачки Доситеј, Епископ Горњокарловачки Саве, Епископ Бањалучки Платон... Они осташе са народом. Ишли и под нож кољачки. И примише венац Нетрулежни! А те се ствари не могу поредити (мученичка смрт и материјални статус), то су небо и земља...

... Али Син Човечији кад дође у Слави, хоће ли наћи веру на земљи?!

Ништа, како ствари стоје, морамо још јаче да завапимо к Господу: Покајанија отверзи нам двери, Жизнодавче!

Кад те у'вате овакве помисли о ''светости рода'' ти се одма брже боље сети монаха Артемија - бившег епископа Рашко-призренског, распопа Дедејића црногорског, обавезно и неизоставно Доситеја - топличког, потоњег првог расколничког архиепископа ''мпц'', ... ;)

Чисто ради подсећања да крв и род, а поготову народност и нација, благе везе немају са Православљем..

..Све се броји... :;) ...

и све тајно биће јавно.. :)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Сјајно, Валтеру. Али, заборављаш једну ствар, кроз "своје", је препознајем и "туђе". Ево, да кажем и овако: Драго ми је што сам истог рода и исте крви као и мученик Хризостом Смирнски и Цариградски Патријарх Григорије V, исте крви и истог рода као новомученици Румунски, чије мошти непрестано мироточе годинама, а о чему читамо ових дана, исте крви и истог рода као и праведни Ћиуне (Сергеј) Сугихара, итд. Твоје контрашење некад нема смисла. А и у овом случају контекст ти је тотално промашен.

Нарочито набрајање Артемија, Дедејића, и Доситеја Топличког (који је увек био и остао са титулом Топлички).

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...